4353
-
#2112 Snipernek 100(?), mert ha nem lát a csipás 25 kockán túlra, akkor hogyan lő 100 kockányira? Most direkt megszámoltam, hogy egy assault felderített egy csúnyabácsit a snipertől 50 kockányira. A sniper és a cél között semmi és volt, mégse tudtam rálőni a csipással...vagy valami skill függő? -
#2111 Néhány tipp az impossible+ironman fokozat elkezdeséhez (hack, mod, Sid Meier, stb. nélkul):
Bázis Afrikába, kelleni fog a pénz.
------
0. pályára tippek (de más pályákra is jó):
Ha nem jó pályát kapsz ki, akkor annyiszor kezded újra, amíg nem kapsz valami használhatót (persze ez csak a nulladiknál játszható el...). Értsd: Autópálya -> restart, olyan kell ahol korbe tudsz futni az épuletek korul, esetleg felmenni a tetore.
Távolra ezen a pályán SOHA nem losz, csak kozvetlen kozelre, max. néhány mezo távolságra, pont leszarod mikor milyen találati arányt ír ki a game (a kesobbi pályákon is csak csínján a távolsági lovésekkel).
Természetesen mindig úgy mész, hogy 1 emberrel leléped a kékig, utána a kovetkezovel is mellé/mogé állsz (ha olyan a helyzet persze lehet koztuk néhány mezo távolság, de a lényeg hogy sose menj túl azon az embereden, amelyikkel legeloszor léptél az adott korben), aztán overwatch. Lehetoleg fal mellett mész, ahol nincsenek ablakok, vagy más full cover mogott, esetleg a pálya szélére rátapadva (ebben a sorrendben).
Ha 1 csoportnál tobb ellent látsz meg, akkor azonnal dash onnan az osszes embereddel, minél messzebbre. Ilyenkor máshonnan kell megkozeliteni oket, valamennyire szét fognak szóródni, esetleg visszaállnak "póker pózba".
Hásználd a gránátokat, és soha ne kockáztass olyan helyzeteket, hogy lesérul az az 1-3 idegen, és "majd kov korben kiszedem". Vagy :old meg oket, vagy inkább ne menj rájuk, ez utóbbi esetben megpróbálhatsz bemenni egy szobába, vagy felmászni a tetore, egy kis szerencsével utánad jon valamelyik.
Nekem a mostani játékomnál mindegyik emberem túlélte a 0. kuldetést.
-----
Ha megvan a kuldi, akkor sattelite, és weapon fragments, ha kikutattad, legyártani 4 scope-ot, hogy végre el is találják az embereid az ellent (ezután már autópálya, stb. is bevállalható)... Gránátok ekkor persze kuka.
Snipert felejtsd el.
Assault és Heavy lesz a core (ez utóbbi alkalmi snipernek is elmegy, foleg ha már megvan az alternatív rakétájuk is perk által).
Országok veszni fognak, elkerulhetetlen.
Természetesen az 5. és 6. embert is feloldani amint csak lehet. -
Nagydög #2110 Nem rossz ez. A GUI mondjuk pocsek, mar a bevezeto kuldetesben anyaztam a "dobj granatot a terkep szelen allo alienre" feladatnal, mivel a szelenel maniakusan gorgetni akarta a kepernyot. Biztos nagyon orulnek a konzolos nepek, mert ahogy nezem az iranyitast arra talaltak ki. Nehany ugyes modder csodat tudna tenni ezzel a cuccal, ha lenne hozza felszereles. -
#2109 Nem tudom figyelted-e, de írta, hogy nem saját részre. Na ez a LOL.... -
Micsu #2108 nem te tolod 64 bites win7el lol -
Repiv #2107 Nem tudjátok hogy azzal a bug-al mit lehet kezdeni ami azt mondja a katonáimra hogy "on mission"? Holott nincsenek küldetésen. -
torma1 #2106 Mert én az alap 2100 pontot átírtam 5000 pontra.
Ennyi kell a Colonel ranghoz. Kb most a duplája. Akkor kn 130-150 kill.
Így egy kicsit komolyabb. Nem lesz mindenki hamar Colonel. -
#2105 nyah...végre, sikerült elindítani XP alatt is...igen a törtet...mielőtt kapom az osztást, tényleg nem saját részre -
SaGa Jr #2104 torma1:
Csak az officers központban ha kifejleszted a +25% Xp-s cuccot, akkor nő a kill-ért kapható tapasztalati pont, amúgy fix érték (hogy mennyi az passz, de kb olyan 50-75 pont lehet már abból ítélve, hogy mennyi kill után lép szintet valaki). Mondjuk sajnos küldetésenként csak 1 szintlépés lehetséges, még akkor is, ha amúgy eleget gyilkolna több lépéséhez valaki. -
SaGa Jr #2103 Fixen mindenkinek 27 a látótávja és ez nem változik (sőt ha valaki netán átírná a játék megfelelő részében nagyobbra ezt az értéket akkor a program ki is fagy). Ugyanennyi a stukkerek lőtávolsága is, kivéve az alap shotgun-t aminek 10, illetve a sniper puskákat (minden típus) amiknek meg 100.
Ez az infó nem található meg sehol, csak magad tudod megnézni a játék egyik fájljában. -
#2102 A snipernek és a többi embernek mennyi a látótávolsága? Rangtól függ vagy...? Van valami oldal ahol ezek az értékek megtalálhatók? -
#2101 hmm.. nézem ufopedia-t, a következő van a Floater-nél:
Floaters are always considered to have at least Light cover even in the open or when flying, unless in proper cover and Flanked.
lehet flank-be kerültek, minden esetre szépen lekapta a Sniper mind a hármat..
gondoltam megemlítem, nehogy valaki azon morogjon, hogy neki miért csak egyet lőtt le a sniper -
torma1 #2100 Vagy mitől nő még az XP? -
torma1 #2099 1 kill-ért kb mennyi XP kaphat az emberke? Alap esetben menni kill kell egy Colonel ranghoz? Megnézné nekem valaki? -
#2098 Nem feltétlenül, sőt egy csomó minden el sem indul pl. win7 alatt. -
Micsu #2097 94 -
#2096 Csak az a változat hibás, a nehézségi szint bug miatt... -
#2095 Most nézem steam-en is meg lehet venni. Gondolom az fel van készitve mindenféle winre. -
#2094 DosBox mondjuk. -
Fasiszta #2093 igen arra gondolok, tudod hogyan kell el indítani win7-en? -
#2092 Az 1993-as alapjátékra gondolsz? Miért? -
Fasiszta #2091 Valaki ismeri a régi xcom-ot? -
Snipa #2090 A lightning-t hogy kell hasznalni? Hiaba nyomok ra hogy toggle flight nem tortenik semmi...
Valami kell meg hozza? -
#2089 ja jó én a szatelitekre gondoltam :D
oké, köszi ismét, tudok mindent :) -
#2088 Első körben én is így gondoltam. Csak igazi esély akkor van, ha már csak egy él. Nehéz néha úgy sakkozni, hogy egy adott maradjon életben. -
#2087 Már írtuk. :) Eleinte egyet minden fajtából, aztán ha már tudsz plazmát használni, akkor 1-2 küldetés alatt össze tudsz szedni néhány jóárasított plazmát, ha élve kapsz el idegeneket. -
#2086 classicon tolom, köszönöm, megfogadom
másik kérdésre? ki mennyire foglalkozik az alien befogdosással? én így első gondolatra minden fajból 1 példányt próbálok meg elkapni -
#2085 A másodikra, szerintem több országba keveset. Így is alacsonyan maradt a pánik, ha jó vagy és csak így dől a lé. Tudtommal nincs több zsé, ha kettőt raksz egy területre. Nálam most pl. Afrika, Brazília, USA, UK és Japán felett van 1-1 db. -
#2084 Fajonként egy elég szerintem.
Egy országba csak egy műholdat tudsz, de gondolom kontinensre gondoltál. :) Ha normálon játszol, akkor érdemes egy kontinensre összpontosítani, ami nem a bázisod kontinense, hogy megkapd a kontinensbónuszát. Ez pl dél, vagy észak amerika, vagy afrika trióból legyen valamelyik. De ha másik kontinens szimpatikusabb akkor azok is jók. Normálon nincs nagy jelentősége :) Klasszikus nehézségben, meg célszerű a nagy pánik szinttel rendelkező országokra rakni, mivel ott jobban gyűlik a pánik. Persze ha jól alakulnak a dolgok és alacsony a pánik akkor megint csak kontinensbónuszra menni. -
SaGa Jr #2083 Szatellitet egy országba csak egyet tudsz. Ha egy földrész minden elérhető országába felküldtél egyet, akkor az adott földrész speciális bonuszát is megkapod.
Magasabb nehézségeknél a pénz és havi scientist/engineer bevételen túl az igazi lényege a fellőtt műholdaknak az, hogy csökkenti az adott országban a pánik szintet.
A játék szempontjából elég egy mindenből (nem minden fajta ellenfél fogható el, például a gépek nem sokkolhatóak és a pókszerű chrysalid sem), mert több nem ad plusz bónuszokat és nem is tárolódik el, nem lesz kutatható. Arra jó több idegen élve elfogása, hogy a náluk lévő fegyver ilyenkor nem semmisül meg és megy a raktáradba. Ezt ugyan eladni nem tudod de ha például kell egy bizonyos fegyverből pár darab és pont olyan idegenek vannak a harctéren akkor nekiállhatsz ilyen módon spejzolni. -
SaGa Jr #2082 Meier papánál a rift képesség a leginkább iszonytató. Elég nagy hatókörben keményet sebez és a következő saját körig megmarad egyfajta örvénylés az adott helyen. Aki belemegy eközben vagy benne marad az megint sebződik. Félelmetes képesség ami a sztori során egy másik emberrel amúgy elérhető lesz, de Meier alapból tudja (ahogy az összes pszí képességet). Még jó hogy nem lehet túl gyakran használni. -
#2081 na jó csak jött még 2 kérdés:
- elkapni hogy érdemes: fajonként 1 példányt, vagy minél többet?
- szateliteket hogy lövöldözzem fel: 1 országba sokat, vagy sok országba 1-1et? -
#2080 köszi mindenkinek -
#2079 Közel mész, és HP-tól függ az esély a sikerre. 3 HP-nál nálam minden egyből kifeküdt. -
#2078 Annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy ha főküldetés, akkor nyilván akkor megy tovább, ha elkapod és kikutatod az megkívánt élő idegent, ezen felül, minden fajta élő idegen ad valami bónuszt egy technológia kikutatásához(pl plazmafegyverek, páncél, ilyesmi). Ezek is elég jelentősek, majdnem felezik a bizonyos tech kutatási idejét. -
#2077 köszönöm!
1 kérdés maradt: elkapás hogy? stunolós cuccal kell belelőni, és automatikusan "elkapódik"? vagy kell előtte belesebezni? -
torma1 #2076 1. Azt nem tudom pontosan hogy számolja.Ez jobb mint a másik választás.
2. Ki lehet hallgatni. Fejlesztéseket kapsz és így tudsz tovább menni.
3. Nem kell. A végén megkapod. -
#2075 pár gyógykérdés:
- snipernek ha megvan az a skillje, hogy bárkinek a látómezőjébe tud lőni, ott hogy számolódik a találati esély? érdemest ezt fejleszteni, vagy inkább a mozgás + lövés a jó?
- hogy működik az alienek elkapása? mire lesz jó?
- kell bármit gyűjtögetni a missziók közben? tehát pl. a hullákat kell lootolni? ha igen, hogyan?
köszi -
vaakuum #2074 Én kipróbáltam Sid Meiert, hát az valami haláli poén volt, ahogy "agyongolta" a kis szürkét. -
torma1 #2073 Ja az lehet. Élve felkoncolják az ellent is a fémért. :) :D