XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egy thinman kitört, és pont ugyanannak a falnak a másik oldalán akart elrejtõzni a füstben, két lépésre az emberemtõl 😊
A másikat (a kristályt) benn az ufóban fogtam el, ajtóhoz odaálltam kábítós ürgével, és új körben bementem, amennyire lehetett, és mivel túlélte az elsõ sorozatot az ufótól, el tudta kábítani.
Most azon gondolkodom, hogy kiket kell eladni a csapatból, hogy ne a hulladékot szintezzem, de nem tudom, hogy a fejlõdésük egyedi, vagy kaszt-specifikus.
Ha egyedi, akkor lehet eladni-venni, amíg össze nem jön egy korrekt csoport, de ha a képzettségének a függvénye, akkor meg mind1, nem kell szelektálni õket.
Amit a snipernél én látok, az a squad-sight semmit nem ér, 3 küldetésben sem tudtam használni, nem látta azt, amit a 3 egységgel elõtte álló másik katona látott. Ennél hasznosabb lett volna a mozog-lõ kombinációt választani.
Akartam inditani egy Ironmant, de már a tutorialnál lerohadt, az elsõ harc 3. sectoidja nem volt LOSban a flankelés után, a másik emberemet meg nem találta el a szerencsétlen(a script szerint annak meg kéne halnia). Ahogy olvasom a hivatalos forumon, tonna bug van, ha Ironmant kezdesz, jobb lesz várni vele patchig. Marad sima classic.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Szóval könnyû szinten lehet, hogy sokat fejlõdik a katona, de nincs rá szükség. Nehéz szinten meg lassan, és akkor sem éli túl. Ugye érzed, hogy a két fõ változó nem külön külön, hanem egyszere változik, ezért lehet az, hogy normal túl könnyû, felette meg már eléggé vicces...
Amúgy egy kigyúrt support 10HP-t gyógyit háromszor egy bevetés alatt (nem csak magára).
Ha meg nincs elég misszió, akkor soha nem derül ki, hogy kibõl ki lesz. Mindig nem lehet noob katonákkal járni. Azt sem vettem észre, hogy a képességeik fejlõdének, csak skilleket kapnak.
WTF...?
Az elsõ bénító fegyverhez közel kell menni, de arra az emberre meg nem adhatsz vértet...
Szóval azért vannak benne állatságok rendesen...
A végén 4 emberem volt életben és jött négy repülõ cucc. 3-at erõködés nélkül leszedtem, aztán az az egy maradék kifektette még két emberemet, mert a legtapasztalatabb a géppuskából összevissza 3-at sebezett bele egy lépésrõl a másik kettõ meg 70%+ találat mellett elhibázta. Anyád. 1 szintre volt a capatintõl, most kezdhetem újra a ternírozást. Igen, most sem töltök vissza. 😊
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Sziasztok! A régi UFO-val már a 90-es években a megjelenéskor játszottam, így UFO-veteránként a véleményem a játékról:
Az összes eddigi UFO próbálkozást kenterbe veri!
A legjobb! Ez 2012-re hangolt igazi UFO: Enemy Unknown! 😊 Minden új, a hangulat is új, itt-ott nyomokban kikacsint a régire.
Classicon kezdtem, ami igazán izgalmas szint: eléggé odab*sz helyenként, úgyhogy van sokszor miért izgulni! Mindig jön valami új és meglepõ, végig fenntartja az érdeklõdést. Most kerültem oda, hogy szembetalálkoztam egy olyan kétlábúval, hogy beszartam olyan erõs. Nem, nem a muton katona. 4x nagyobb 😄
Remekül ki van találva a bázis és a küldetéses rész is. Az irányítás fullra át van variálva, sokan írják h a konzol miatt...igen. Sokan írják, hogy le van butítva..de szerintem pont annyira amennyire kell. Nem érzem, hogy ezt még jobban kellett volna bonyolítani, szerintem sokat csiszolódott, mire elérték így ezt az irányítás-rendszert. Optimális.
Végre egy olyan új UFO, amivel eleget foglalkoztak és látszik, hogy rajongók csinálták.
Rengeteg értékelés 10/9-est ad. Én is ennyit adnék részemrõl.
A játék remek lett, de a hangulat amit a régi hozott az félelmetesebb. Az amikor este a kis sectoid szürke feje kilóg a búzamezõbõl..és szól alatta az a zene..az felülmúlhatatlan volt a régiben.
Van még benne pár bug, de idõvel tuti javíták.
Én összességében eléggé elégedett vagyok!
Sztem nagyon jol sikerult a jatek.Tegnap egeszen durvan be is szippantott!Csupan keso este hagytam abba,mivel kifagyott a jatek.
Gondoltam majd ma folytatom,de amikor elinditanam ezt irja:
failed to find default engine .ini to retrieve My Documents subdirectory to use
Mit tudok tenni?Volt vkinek hasonlo,vmi 5let?
Es ha ujra kell raknom hova teszi a menteseket,mert elegge sajnalnam a sok remek emberem,meg kutatast?
Elore is koszi!
Yah nem az ereditivel tolom. :/
Kivégeztem a game-et, hát kár volt normalt kezdeni, az elején még volt kihivás, utána már semmi. Nagyon kevés elfogni való UFO jött, valszeg azért, mert az elején szar volt a SAT lefedettség. Miután kitakaritottam a bázist, sétagalopp. Na mindegy, a kövi már classic/iron man lesz, ott lesz szûkölés az biztos (egy patchet azért megvárok szerintem).
Jó kombók szvsz:
Support(felcser): Sprinter/Field Medic/Revive/tök8/Savior. Egy ilyen mindenképp legyen a csapatban, messzire elér, sokat gyógyit és feléleszt.
Support(õrszem):Covering Fire/Smoke and Mirrors/Rifle Suppression/Dense Smoke/Sentinel. Normalon ez nem igazán szükséges, nehezebb fokozaton aranyat ér valszeg. Overwatch-ban igazi gyilkológép, suppress is elengedhetetlen azokra a célpontokra, amiket adott körben nem tudsz knyirni és veszélyes helyen állnak. Covering helyett a Sprinter lehet, hogy jobb, mobilitás mindenek felett. (Bénitót is sprinternek adtam.)
Sniper: Squad Sight/Damn Good Ground/Disabling Shot/Opportunist/Double Tap. Ezzel felhúzod magad valami magaslatra és mehet az irtás. Double Tap-pel egy kör alatt kiszed egy etheralt (gyak. Sectopodon/Berserkeren kivül bármit). Pisztolyra nemigen gyúrtam, az executioner felesleges, ha scope-ot használsz. Jól hangzik még a Snap Shot/In the Zone kombó, mozgás után ingyen kilövöd a flankelt ufot (flush outtal kombinálható).
Heavy: sajna nem jutottam upgrade-elt rakétavetõhöz, nem jött elõ a research opció, igy a vége felé már haszontalan volt a rakéta, ill. max fedezéket bontani volt jó. Bullet Swarm/Suppression/HEAT Ammo/Grenadier/Rocketeer. HEAT Ammo-t emelném ki, enélkül a Sectopodok nagyon sok gondot okoznak.
Assault: Aggression/Close & Personal/Rapid Fire/Bring 'Em On/Killer Instinct. Glasscannon build, rárohansz és széjjeltéped. Utána a többi téged, hehe. Eltakaritani az utsót király. Taktikai jelentõsége a Flush-nak van még, beállitod a többieket overwatchba, flush és vigyor😊.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
reload után nem mozoghatsz, lõhetsz
mozgás után még reloadolhatsz
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mert ilyan a valóságban is igen ritka. A játék alapvetõ modellezése gátat szab ennek, mert nem valósak a távolságok...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Assaultoknak max. páncélzat, RUN&GUN + LIGHTNING REFLEXES lerohanják az ellenfelet, kapnak is, de adnak is. Full korrekt egység.
Furának tûnik elsõre, de egy eléggé vegyes csapat hatékonyabb tud lenni, mint egy homogénabb, én is nehezen álltam rá. Ha erõsen képzettek és magas szintû skilljeik vannak, nagyon barón kiegészítik egymást.
lõszer nincs, viszont minnél dúrvább a fegyver, annál hamarabb ürül a tár és kell a reload
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
-Miért nincs célzott lövés testrészre? Ha más nem is, de a sniper kaphatna. Vagy van ilyen, csak a megfelelõ ability kell az embernek?
-Overwatch üzemmódban miért nem tudok az emberemmel helyben arra fordulni amerre figyelni szeretnék? Többször volt, hogy az emberem Overwatch-ban volt, egy autó mögött volt fedezékben, lép az ellenfél és nem csinál semmit, mintha nem látná. Egy olyan megoldást hiányolok mint amilyen a Commandos-ban volt, amikor egy kúpban láttam, hogy mit lát a katonám és ha ebbe belépett az ellenfél akkor automatikusan lõtt. Így nem tudom, hogy egy fedezék mögött kuporogva ki fog-e lõni fölötte vagy csak jobbra kiugrik és arra lõ.
-Jópofa, hogy teljesen testre lehet szabni egy katonát, kivéve a nemzetiségét. Ezt nem tudom, hogy miért nem engedték. Legalább csinálhatnánk olyat katonát aki teljesen nulláról indul és mindent én állíthatok be neki.
-A fegyvereknek nincs muníciójuk? Mert nem láttam sehol tárat amit az embereknek lehetne adni. Legalábbis az alapfegyvereknek nem kell semmi.
A halál csupán a kezdet...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
szvsz:
hihetetlenül jó játék, ha kijavítják a bugokat, akkor meg tökéletes lesz :-)
fura, hogy aki arra panaszkodik, hogy agro után kétszer is lép az ellen, az arra nem panaszkodik, hogy a muton brutál is bugos (nem próbál öklelni találatnál csak szaladgál értelmetlenül). Aki szerint könnyû a játék és nem kell taktikázni, az próbálja ki clasic fokozaton. :-)
savegame:
mint az összes ilyen játékban:
bázis nézetben letárolja az eventet a savebe, de az event tipusa random (pl: kell valami egy országnak az biztos, de hogy mi az már random)
csata: sorrendet tárol le, azt meg lehet törni, pl: A-val lösz egy sectoidot, talál, sebez, B-vel lösz egy mutotnt, talál, sebez, C-vel lösz egy floatert, miss), ha load game van, akkor ez mindig így fog történni, de ha más sorrendben lösz load után (C-vel kezdesz, lõsz egy sectoidot, B-vel floatert, stb) akkor más eredmény fog kijönni, ez így volt a JA-ba, az eredeti UFO-ban meg sok más játékban is.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nekem ezek a %-os dolgok is korrektül mûködnek.
Ez egy konzolra is készült közel sem hardcore taktikai játék.
Izlés dolga minden, aki szereti számolni a töltényeket, meg 18 slotot pakolgatni a katonának annak nem fog tetszeni.
De arra pl. ott a Man of War sorozat, én pl idegösszeomlást kaptam attól, hogy mindennel szöszölni kell fél órát és 2 másodperc alatt meghal csóró faszikám.
A sakk sem egy agyonbonyolított játék mégis elég jól el lehet vele lenni.
Multit próbálta valaki?
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Parasite Eve 2, best game EVER!
Közel megy és pukk az ellenek.