4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• torma1
    Az nem lépés utáni lövés. Hanem Overwach-olni tudjon. Nem ugyan az.
  • torma1
    8 államnál több nem eshet el. Mert akkor Game Over.
  • torma1
    Pontosan. Lehetne egy határ ahonnan tuti 100%-kal tudnának lőni.Még akar a bénábbak is. Mivel ez egy nagy batár arra még + találati bónusz is érvényesülhet mivel könnyű eltalálni. A vékony ügyesebbre meg negatív mert azokat nehezebb meglőni. Ez azért elég nagy hiba.
  • SaGa Jr
    Nincs maximális befogadó képessége a laboroknak és műhelyeknek. Sőt ezek nélkül is végigcsinálható a játék, nem kell építeni egyet sem, mégis kényelmesen el lesznek a mérnökök/kutatók a bázison. Igazából csak arra kellenek a laborok és műhelyek, hogy ha túl kevés a mérnök és kutató akkor gyorsan általuk kapsz egy 5 főt.

Szóval ne aggódj, nem lesz elfoglalva a katonák elől semmi és igen, ha éppen olyan vágyad van akkor a 99 helyet feltöltheted katonákkal és robotokkal csak győzd pénzelni.
    A barakkban helyet csak a felvett bakák és a a shiv-ek foglalnak (add össze a meglévő mérnökök, tudósok és katonák számát majd nézd meg a barakkban elfoglalt helyek mennyiségét és látni fogod). Semmi más. A kutatók létszáma a research fülre bökve látható (alul ki lesz írva mikor bemész a kutatókhoz) és ugyanez a helyzet a mérnökökkel is csak ott az engineering részbe belépve lesz alulra kiírva a mennyiség. Nincs szálláshely igényük mint a régi ufok-ban ahol kellett living quarter és annak a helyeit egyszerre foglalták a katonák, kutatók és mérnökök.

A kulcs ha már ki van kutatva akkor már garantáltan ott lesznek a mutonok, de legkorábban akkor fognak feltűnni, ha már megkíséreltél elkapni egy élő ufo commander kristály lényt.

A heavy minden támadására hatnak a perk bonuszok, így a rakétájára is. De ha jól emlékszem akkor a diszkosz (cyberdisk) talán hardened ketyere és így eleve mérsékli az őt érő sebzéseket, szóval egy rakéta önmagában nem fogja lekapni, mert még 100%-os bonusszal is nagyobb a Hp mennyisége talán mint amit a rakéta sebezne (illetve a hardened státusz jelentette 2 pontos sebzés csökkentés miatt megússza a repülő vacak).
  • Avenger
    Elvileg belefér egy műhelybe/laborba az összes mérnök/tudós. De ha több van akkor gyorsul a fejlesztés, és minden megépített ilyen épület mellé jár 5 szakember is. Egyébként nehéz lenne összegyűjteni 35 mérnököt pl.
    Nekem 3-3 műhely és labor van, 33 mérnökkel és 38 tudóssal.
  • SaGa Jr
    Igazi hajtépős, arclekarmolós szituáció. :)

Az a baj, hogy csóri heavy a legbénább lövész az egész játékban és az ő támadási érték fejlődik a legvacakabb módon, így bizony nagyon gyakran mellé fog lőni (sajnos még magas találati esély mellett is ők azok akik a legtöbbször mellétrafálnak).

Az általad leírt helyzetet megmenthetné egy suppression-ös támadás a heavy részéről. Ez sebezni nem fog, de ha a célpont megmozdulna akkor olyat kap az arcába hogy csak pislog majd (érdekes módon a suppression során leadott reaction shot szinte kivétel nélkül mindig talál, sokkal nagyobb találati pontosságot produkálva mint az elvárható lenne, főleg mivel a reaction shot-okra eleve büntetés van).
  • Molnibalage
    És az is mindegy, hogy hány laborom / műhelyem van? 1-1 elég, korlátlan a befogadóképességük? A 100-as barakk limitnek akkor mi értelme? Az életben nem fordulhat elő, hogy ez korlát legyen...

A kulcsot kifejlesztettem, de még nem gyártottam le. Az első játékban ennek közelébe sem kerültem, de már jött 2 muton a floaterek mellé. Tagnap kis híján szívrohamot kaptam, mikor ezek szembejöttek. Mondjuk az assaultos, dupla lövéses lézerpuskás emberek egyenként kifektettek 1-1 mutont. A Cyberdisc az, ami tényleg befosatós, de hála istennek vagy egy heavy, aki duplán üti őket. (Rakétára is hat a bónusz?)
  • narumon
    Így vagyok ezzel én is. :)
    Ami meg ilyenkor idegesítő, ott áll a Heavy Colonel előtt a brutal (nem tudom mi a neve pontosan), két kockára és csak annyi élete van, hogy a heavynek bele kéne csapnia. Hát nem Missed lesz a vége és beüti srácomat a betonba? Komolyan erre figyelhettek volna a készítők, hogy gólyószóró vagy lézerszóró vagy akármivel 2 kockára egy böhöm óriást egy full rutinos katona ne Misseljen már mert ez egy vicc.
  • SaGa Jr
    Molnibalage:
    A mérnökök és tudósok száma nem csökkenti a barakk férőhelyekét, tehát nem számítanak bele abba az értékbe, nem veszik el a katonák elől a helyet. Sőt semmi elől nem vesznek el helyet. Már ha félre nem értettem a mondandódat.

Az ellenfél nem a te csapatodhoz, hanem az aktuális fejlettségi szintedhez és a sztoriban elért eredményeidhez állítja be az ellenfeleket (típusukat). Ha már ki van fejlesztve és le van gyártva a kulcs (tehát mehetnél az alien bázis pucolására) akkor már a tier 2-es léynek fognak elsősorban jönni, tehát a muton, cyberdisk, drone trió lesz nagyobb számban (meg majd egy bizonyos helyen lesz sectoid commander), míg a tier 1-es dögök (sectoid, thin man, chrysalid, floater) ritkábban lesznek majd. Ők addig lesznek gyakoriak míg ki nem fejelszted a kristályt egy elfogott ufo főnökből. Ez aktiválja lényegében a tier 2-es lények belépését a buliba.
    Ha kifüstölöd az alien base-t akkor jön az utolsó tier, amiben muton berzerker, heavy floater is beszáll a buliba, míg végül majd feltűnnek a muton elit, sectopod és ethereal lények is (felfoghatóak tier 4-nek, szintén a sztoriban elért egy bizonyos eredmény után jönnek, bár talán az elit vagy a sectopod már előbb lesz).

jumee28:
    A patch ha jól emlékszem 13-án jött ki és 2 gigásra sikeredett. Ha ez előtt töltötted le a programot és azóta nem frissült akkor még nincs rajta a patch.
  • pluhi
    Alap vétel az OTS-ben a gyors regeneráció, onnantól semmi gond a sérülésekkel, mivel jó ha hetente van egy bevetés.
  • Molnibalage
    Tudom, nekem is kb. 10-12 van. Minden bevetésre viszek egy kezdőbbet, hogy fejlődjön, és a sérülések miatt is van rotáció. Ha lesz max. szintűm, akkor azok egy részét majd óvni fogom.
  • PiszkosFred
    Kuldetesek elott ra kell szanni azt a 2 percet, es cserelgetni a felszereleseket, csak az aktualis kommandosokra pakolni a szajret, es akkor mindjart kevesebb a kiadas, mint amikor a rookie is talpig menetfelszerelesben dartsozik a szallason.

15-20 katona viszont elegnek tunik, bar a tokom ki van azzal, hogy a doktorok 24/7-ben meloznak, mert szegeny katonaim mindig felig hullakent jonnek haza. Ha valaki megussza karcolas nelkul, a kovetkezo misszion tuti bekap egy poisont vagy valami loves surolja, csak hogy o is kiessen par napra/hetre. Vagy csal a jatek, vagy en vagyok bena, vagy a noverkek olyan csinosak az gyengelkedon, hogy mindenki direkt oda akar bejutni... (bar ironmanben inkabb fekudjon az orvosoknal, mint haljon meg es jojjon helyette egy ujabb rookie "potyafrag" Jenkins...
  • SaGa Jr
    Van (illetve választható lesz) a sniper-nek egy olyan képessége, hogy ha egy csapattársa lát egy idegent akkor a sniper rálőhet, amennyiben nem blokkolja semmi a lővonalat. Ilyenkor lényegtelen hogy a mindenkire érvényes látótávolságon túli a célpont, mert maga a sniper puska az ennél sokkal messzebbre lőhet el.

A fent említett skill-en túl majd magasabb rangú sniper-ek választhatják a battle scanner perk-et is, aminél lényegében kidobnak egy pontra egy kütyüt, ami úgy funkcionál mint egy újabb, fix pontra letett karakter a látótávolság szempontjából. Így ugyanazt a szerepet tölti be mint ha egy embered lenne egy ponton és látná be a körülötte lévő területet. Kombinálva a fent említett képességgel elérhető, hogy tiszta, nem blokkolt lővonal esetén akár a pálya másik végéből is odadurrantson a sniper.
  • Avenger
    Egy kontinenssel is hozható lenne a game, ha 8 ország elvesztése után nem lenne vége a játéknak. :)
  • Molnibalage
    Nem a források miatt aggódom. Mikor elsőre kikaptam, akkor kb. a országok felének elbukásakor jön a game over videó... Bár ez lehet, hogy a pánikszinttel is összefüggésben volt, ott buktam el küldiket.
  • openeye
    15-20 katonától többnek nincs egyszerűen értelme. Túl sok felszerelés kell ha mindet tápolni akarod. Attól meg ne parázz ha elvesztesz néhány országot. Nekem a végén kb. a fele maradt meg, így is bőven hoztak havonta és elég volt szinte mindenre. Szerintem egyébként 5-6 országgal is simán hozható a gamma, sőt 1 kontinensel.

Impossible + ironmanre szerintem ha szükséges az elején be fogok áldozni néhány kontinenst, mert egy jobb armor szükséges lesz, különben hiába még a full cover is néha, meg a lépésről-lépésre haladás. (legutóbb nekem is túlélte mind a 4 mukim a 0. küldetést, de a következőben már lutri, hog milyen pályát dob be mert ugye autosave van...
  • Titan
    Áháá! Köszke! Kb. ilyet érezhetett Budha a tölgyfa alatt(megvilágosodtam)! Remélem a kamera bugot hamarosan javítják(xboxon olyan jól működik)...
  • vaakuum
    Mondjuk lehet benne valami, azt nem írtam az előbb, hogy 40-30-20-as osztásban vettem őket, mert az 1 kredit is egy kredit, mégiscsak egy páncél ára egy ilyen mulatság.
  • vaakuum
    Kap majd skillt (squad sight), hogy tud lőni a csapattársak által látott célpontra is, ha nincs semmi a lővonalában. Ezért van 100-as lőtávja a sniper puskának.
    Ezért a skillért kell feláldozni azt, hogy egy lépés után még lőhessen.
  • Molnibalage
    A barakk létszámnál az mérnökök és tudósok száma az érdekes, mert ők is beszámítanak.
  • vaakuum
    Ja, és a páncél színét a lányom választotta: a sniper csajok asszem lila-citromsárga skeleton armorban feszítenek.
  • vaakuum
    Nem vbehetsz több katonát. Ha esetleg küldetés adna egy 101-iket, akkor nem tudom, hogy kezeli, azt nem vártam meg.
    (levettem a katonák vételárát 1 kreditre, vettem 90 darabot, a fiúkat kirúgtam, a lányokat meg megszelektáltam az első küldi után, és a heavyket kirúgtam.)

Van egy 13 fős női osztagom, akik csak kacsintanak az alienre, az meg elveszti a fejét
  • Kandurex
    hmm...adtam volna a kész forrást, amit bemásolsz és működik, de tényleg nem saját gépemen csináltam, szóval:

ezt elsőre töltsd le, szükséges lehet, bár nem feltétlenül, ha nem indul a játék a \Binaries\Win32 könyvtárba dobd be, a gépednek megfelelőt

ezt is, ez viszont 100% -san kell, ebbe két fájl is lesz

egy hex editorral (pl. ezzel) a XComGame.exe és a XComGame.com fájlokban cseréld ki a kernel32.dll fájl nevet a zernel32.dll -re, azaz az előző linkben említett fájl névre, figyelj a kisbetű, nagybetű érzékenység kikapcsolására (mert az exe -ben két helyen is lesz, a com -ba csak egy) tehát kernel32.dll - > zernel32.dll

a zernel és a mellette lévő fájlt másold be a XComGame.exe mellé, azaz valahova a \Binaries\Win32 könyvtárba

...és elméletileg működik, ha eredeti példányod van, töréssel nem!

----------

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha nem teljesen eredeti, őőő...nos, én a torchlight 2 vagy milyen játék, passz, valami steam -es, Skidrow update 2 töréséből, a steam_api.dll és a steam_rld.ini fájlokat használtam fel, vagyis e kettővel felülírtam az eredetiket, hát kb. ennyi, ...ja, és ha mondjuk véletlenül így sem indul, mondjuk azért próbáld indítani, akkor cseréld ki a két indító videót, valamilyen bink kiterjesztésűek, egy üres fájlra, csak a név egyezzen meg,..a konkrét névre nem emlékszem, viszont nekem indult enélkül is...
  • Avenger
    Lehet amúgy azzal is trükközni, hogy a kis kontinens helyett a nagyra mész ki, ha hasonló a pánik szint. Mivel nagy kontinensen 5 szintnyi pánik gyűlik egy kihagyott abduction-al, míg pl dél amerikában csak három pont(2+1).
  • Molnibalage
    Ja, mi törénik, ha megtelik a 100 fős barakk?
  • Avenger
    Szerintem ki lehet húzni sokáig is. Nekem volt olyan, hogy egy hónapban nem volt abduction, mert beadta, hogy leszállt a hajó, kimentem rá és utána 20 napig semmi(csak terror meg másik ufo). Fenntartható hosszútávon a pánik, csak kell egy kis szerencse, meg sok műhold. Nem is építettem nexust egyáltalán, mert mindig pont annyival került többe, vagy annyival több mérnök kellett hozzá, amennyi nem volt. Így van négy darab sima irányítóm egymás alatt. Az 11 műhold.
  • Molnibalage
    Nem, ez nem pontos. Egy országban csökken és két kontonensen nő. Ez mélyütés a javából. Akkor inkább jönne csak terror, mert az hat asszem pozitívan az egész kontinensre, meg legalább szerezhetnék chryssalid tetemet...
  • Avenger
    A bázistámadásig én is úgy voltam vele, hogy újra kéne kezdeni, mert valamit rosszul csinálok(alapból a tutorialt is kihagytam), aztán valahogy belerázódtam, és beállt a pánik szint is, lett elég műholdam. Kifejlesztettem minden létező technológiát is már, legalábbis amit eddig lehetett. Van három firestormom is, ezekkel meg elég vicces egy abduct hajó pl(két lövés).

Pár ország elvesztése meg nem ver földhöz senkit. :) Nekem argentína és nigéria is kiesett elég korán. De a többiben most is 1-2es pánik szint van.
  • lammaer
    Igen, egy idő után kikapsz, ez nyilvánvaló abból hogy minden küldetés esetén 2 kontinensen nő a pánik és csak egyen csökken. Nem kell diploma ahhoz hogy az ember belássa ez egy idő után ahhoz vezet.

Itt jönnek be a képbe a satellitek - amikből érdemes tartalékot hagyni, szabad kapacitással, és azokat akkor bevetni ha egy kritikus ország pirosba van hó vége előtt. Plusz ugye kaphatsz küldetéseket ahol nincs minusz (pl ufó lelövés, nekem normalon jópárat adott a tanács is), meg ahogy már elhangzott a bázis ostroma is ad -2t mindenütt.

Ezekkel együtt is, ha húzod az időt (lásd "most mennék az alien base-re, csak mindig bejön valami, ahol lesérülnak katonáim.") akkor elkerülhetetlenül meg fogod szívni. Tudod, 3 kontinesn, minden küldetés után 2 minuszos és csak egy pluszos. Nincs idő tökölésre.
  • Molnibalage
    Nem szopok - hiszen szétrúgom mindenki seggét - csak nem értem. Egy idő után így kikapsz akkor is, ha mindent 100%-ra csinálsz. WTF...? Ja, 5 holdam van fent öt különböző helyen... Most megy fel még kettő, amint elkészül az uplink. Az egyik Kanada fölé, hátha leszámik az 5. szintről. Eddig minden hónap értékelése 'B' volt a tanácstól.
  • Frank99
    hali!
    leírhatnád hogyan kell, mert emiatt raktam win7-et, de ha előbb tudom, de biztos felteszem....

vagy linket, mást is érdekelhet...
  • Molnibalage
    Nekem 50%-os sikerességgel is excellent volt asszem. Az is számít, hogy a te embereiddel mi lesz. Mivel egy karcolás sem érte őket...
  • lammaer
    Biztos hogy nem vágja egyből maxra, amúgy meg ha ennyit szopsz miért nem veszed lejjebb a nehézségi fokozatot, nem szégyen az.

Értem én hogy itt minden hozzászóló classikon meg impossiblen nyomja, én futottam egy kört classicon, és miután a stratégiai részben túl rohanósnak tartottam a játékot, levettem normalra. Szégyen-nem szégyen, nekem ez így pont jó, majd ha jól kiismerem és van kedvem feljebb teszem, javaslom te is inkább ezzel foglalkozz mint hogy telesírod a topikot. Ne haragudj meg de tényleg egy kicsit fárasztó vagy már.
  • Avenger
    Csináld meg a bázistámadást. Minden országban kettővel csökkenti a pánikot. és brutál sok pénzt is hoz a konyhára :) Elvileg a kihagyott abduction az adott országban kettővel növeli a kontinens többi országában meg egyel a pánikot.

Kaptam egy barátságos request-et most. Három alloy canon-ért adnak 1400 pénzt. Igaz semmi pénzem jelenleg, de lassan hónap vége. :)
    Érdekes, hogy az 50%os terror is "good"-nak számít, pedig azt hittem, hogy szar lesz. Három muton csapat berzerkerrel feltartott egy nagy épület előtt, közben bent egy pók csapat rohangált fel alá és ölte a civileket. De kilencet sikerült így is megmentenem.
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy hány %. Már fejleszthetek új vadászgépet is és most mennék az alien base-re, csak mindig bejön valami, ahol lesérülnak katonáim.

Ha folyamatosan így működik az abduction, hogy csak egynél csökken 1-2 ponttal a pánik és máshol EGYBŐL max lesz, akkor hogy a rákba lehet végigtolni? Mert eddig minden küldit megcsináltam és máris három ország hagyott el. USA felett van műhold, Kanada felett lesz, Kanada már maxos terror levelen van, mikor előtte minimumom volt. Egy abduction volt ott. Nem tudom, hogy mi értelme így a csíknak, minden egyből maxra vágja...
  • Kandurex
    de, de nem is azt írtam, hogy saját gép
  • jumee28
    Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy amit én a steam-en keresztül megvettem és okt. 12-én letöltöttem/telepítettem az már tartalmazza az első patch-et? Erre gondolok (steam weboldalról másolom be):

" Various visibility/hiding optimizations
    Multiplayer text chat support (J to activate)
    Mouse 4/5 will switch soldiers in the Barracks
    ESC hides the movement grid if you do not want to commit to a move while it is activated
    Squad Sight ability optimization
    Fixed issue when equipping two grenades with Deep Pockets.
    Fixed Rapid Fire sometimes consuming too much ammo.
    SHIVs that are damaged will no longer become unusable.
    Fixed some hangs/soft crashes in tactical combat.
    Replaced software cursor with the operating system cursor to reduce lag and framerate dependence.
    Fixed rendering bug which causes some soldier’s hair to appear as if it is rendering on top of environment fog.
    1080p movies are now used at all times on the PC. "

Azért kérdem, mert a kamera rendszer és a különböző szintek megjelenítése, a szintkezelés még mindig nagyon szar.
    (A Steam kliens még nem szólt, hogy talált volna hozzá patch-et)
  • TreDoR
    Nah, megvolt az elso terror kuldi, nem volt gyenge, de szerencsére már 6 emberrel mentem, ebbol 2 heavy 2+2 rakétával, a másik négynél meg lézerpuskák, szerencsére egy bugot is bekaptam, a cryssalidok odateleportáltak 3 emberem mellé, az egyiket reaction shottal lekapták, a másik ketto már gyerekjáték volt.
  • Sir Quno Jedi
    Éééén igazán nem akarnálak megbántani, de még meddig fogsz a játék első 10%-val szerencsétlenkedni?!?! :DDDDDDD
  • Molnibalage
    Ezek az elrablások egyre idegesítőbbek. Akárhova megyek sorra mennek fel max. levelre az országok. Eddig EGYSZER volt területre ható pozitív változás egy akció után. Az elfogóvadászokat fenntartani mi értelme? Van hatása a pánik levelre a hiányunak? Összevissza két UFO-t lőttem le...

Az ellenfél az én embereimhez igazítja a csapatát? Mert most adtam egy csapásra mindenkinek vértet és lézerfegyvert. Egyből jött 4 muton, 1 cyberdisc, két drón és 3 thin man. Eddig egy nehézfiú sem jött, most egyől ennyi...