XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha még a fejlesztések is pénzbe kerülnének akkor lenne wtf.
A halál csupán a kezdet...
De ötletet adhatnál, te hogyan használtad õket...
Ha nem az XCOM nevet viselné, sztem a PC játékosok többsége már rég félredobta volna "konzolos szar" felkiáltással, és ha nem azok csinálták volna akik, akkor a nagy review siteok mertek volna 70% vagy annál gyengébb értékelést adni.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
20-22 óra között. Szerintem kellõen hosszúra csinálták. És szerencsére ordít a folytatásért. 😊
Ez a mostani reboot ez a közelébe sem ér az igazi X-Com érzésnek. <#shakehead>#shakehead>
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
De most kell egy szünet..szóval erre max karáncsonykor fog sor kerülni.
Csillog villog, még a hangszórókban is szines ledek villognak, 10 sávos equalizer meg rá van írva hogy 1000W (pmpo persze).
Aztán amikor megszólal rosszabb mint egy sokol rádió, fél év után kiesik a hangszóró és kontakthibás lesz benne minden.
Ugyanez a játék: látszik hogy az animátorok meg a designerek halálradolgozták magukat, a tálalás 2012-höz méltó - csak éppen a tartalom az annyira diétás, hogy még Schobert norbi is bedobna utána még egy jó zsíros pacalt friss kenyérrel.
Kölcsönös érzékelési határ van, minden egység egyformán lát és hall érzékel, mindentõl függetlenül.
Kedvencem az mikor egy egységem, iszonyat nagy mozgással befut mindehova 😊 volt hogy 5-en állták körbe, persze nem állt meg befutott a tömegbe. Az 5 ufo meg szétszaladt coverbe.. 😊
Persze második mozgásponttal spuri ki és jöttek a vágóhídra..
Ajajajajjjj
A legnagyobb gond az, hogy maga az alapkoncepció szar, így se patch se semmi nem fog segíteni.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Én már a végét várom 😛 pedig elején igen tetszett, csak hát szépen lassan laposodik az egész.
Olyan mint a szaros Wc kefe, kurva jó játék de azért rá lehet unni 6 évesen is.
No mind1 ez van..
Talán majd Roma2 vagy Company of Heroes 2 jó lesz.. 😊
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nos, ezek után kiváncsian várom, mikor jelenik már meg az UFO 2: Terror from the Deep...
Nekem nagyon tetszett a játék.
A zeneszerzõt szerintem külön dícséret illeti: Michael McCann -t.
A földgömb forgatható.
A füstgránátot meg ne az ellenfére dobáljátok. ;-)
Kisméretû, lelõtt ufóhoz mentem épp az elõbb ki. Az az energialényizé oneshotolta 3 emberem 3 kör alatt, miközben fedezék mögött voltak. Ellenben embereimnek õrá 20% találtai esélyt írt ki. A sniper 60%-os esély mellett elvétette, õt aztán messzirõl egy sectiod lekapta, mission vége.
Ez a négy ember így NAGYON kevés. A kötelezõ klassz választás egy vicc. Perk-rendszer komolytalan, ami miatt aggódtam is, az a "best build". És innentõl kezdve kuka az egész. Egyébként sem passzol ilyen játékhoz a perkezés. Valamit vagy meg tudok csinálni az adott körben, az adott fegyverrel, mert van rá TP-m, vagy nincs TP-m, és akkor nem csinálom meg. A mozgás-mozgás/mozgás-lövés/dash rendszer nem jó, a taktikai részt csúnyán elrontó rendszer.
Valaki említette, hogy addig nem mozognak az idegenek, amíg meg nem látom õket. Alátámasztom. Utána is csak fedezékbõl fedezékbe mozognak (akárcsak én). Lövöldözéskor meg mindenki várja, hogy talál-e vagy sem. Ez így AI szinten nevetséges. Mondjuk nem is írhattak volna hozzá kemény AI-t, mert akkor meg pillanatok alatt szétkapnák a 4 emberem.
Gagyi felszerelhetõség. Mi az, hogy vagy plusz pajzsot, vagy medi kit-et, vagy gránátot vihetek? Ez tipikus példája annak, amikor a dizájner kitalálja, hogy "milyen jó taktikai lehetõség lesz, mert egyik emberemnek ilyen cuccot adok, másiknak olyat, stb, és akkor jajdejó változatos lesz". Valójában a legrosszabb módon vágja haza az egészet, ez nem taktikai lehetõség, ez megintcsak "best build".
Fölösleges fícsörök. Frankón le van animálva, hogy elindul a Skyranger a bázisról, aztán leszáll, küldi végén hazaindul, majd beparkol. Kb a harmadik küldi után unalmassá vált. Nyomkodhatom az Esc-et. Kétszer is, mert a hazaindulás, és a hazaérkezés két külön videó. Plusz ahányszor meglátnak az embereim egy új lényt, annyiszor beadja a "felkapják a fejüket a szektoidok" videót. Unalmas, fölösleges. A TPS nézetet, és az Action Cam-ot a második küldi után kikapcsoltam. Csilivili, tutifrankó szép, de egy taktikai/stratégiai játékba ilyen nem kell!
A konzolos irányítás is érdekes. Nem mondom, hogy teljesen rossz, de ez PC-n máshogy kellene mûködjön. Persze tudom a konzolosok voltak az elsõdleges célcsoport.
Összességében a játék ebben formában, a hatalmas csalódáson felül konkrétan az XCom-nak mint "jelenségnek" az arculköpése.
De az XCom név nélkül is egy gagyi, casual, taktikailag porrázúzott vacak az egész.
Egy hétvégés játék után megy is az Uninstall.
Nagyobb csalódás, mint két hete a Carrier Command, és tavasszal a Heroes VI. És ilyenkor örülök, hogy ezért a 3 játékért egy fillért nem adtam ki. Ha már az idõmet fölöslegesen elvették, mert nem élveztem õket még erre a kis idõre sem.
A sniper puskával való lövésre a katona meg levonást kap ha közel van a célpontja (én ahhoz tartom magam, hogy ha a célpontra még rá tudnék dobni egy gránátot, akkor az túl közel van a sniper puskához és így inkább stukkerrel lövök, mert akkor biztosabban találok, a százalékos kiírt értékektõl függetlenül).
A scope-ot meg kiüti a tény, hogy a light plasma rifle ad egy 10-est a használója támadási képességére. Az alap támadási értéke a két delikvensnek mennyire eltérõ amúgy?
De te meg kérlek azt értsd meg, hogy very small UFO nincs a játékban.
Van small scout, medium scout (és ennek nagyobb változata ami felfogható large scout-ként és ebben lehet 10 ellenfél), abductor/supply és végül battleship.
Az akkor valószínûleg nem a legkisebb volt, hanem egy medium (amennyiben meg mégis small volt akkor egy bug-ba futottál bele, vagy a leírásban volt a hiba, vagy a telepített idegenek számában). Az ha rommá lett lõve nem nagyon különbözik a small-tól.
A földgömb nem forgása újraindítással sem volt orvosolható? Esetleg a patch kavart be (fenn van egyáltalán)?
Jelen helyzetben egymás mellett álló sniper és support:
Sniper látja floatereket 37 és 51%-al lézer sniper puskával+távcsõ, míg a support 52% és 72%-al, könnyûplazmával, extra távcsõ nélkül...
Az átvétel nem aktiválja azonnal a célpontot (szerencsére, bár mikor az ember saját psyker-e veszi át az irányítást az ellenfél fölött akkor jól jönne). Kihagy egy teljes kört, szóval van idõ elintézni a fogva tartóját.
Valóban van a játékban némi eltérés a bakák között, de ez eszement ritka.
Normál esetben a felvett katonák fix értékûek a statok terén (én eddig 50 újoncot vettem fel majd szórtam ki ha nem a megfelelõ katonává vált az elsõ elõléptetése után, és sajna egyiknek sem volt eltérõ értéke a többiekétõl, pedig jó lett volna). Ellenben akik pluszban jönnek feladatok jutalmaként, azoknál szinte mindig bejátszik a DefaultGameCore.ini-ben lévõ low és high értékek véletlenszerû meghatározása (ez will esetében például 25 és 60 közötti szám lesz, HP-ra és def-re nincs módosító, offense-re meg szintén lehet gyengébb de erõsebb is az átlagnál).
Tuti, hogy van benne valami véletlenszerûség, ezért kár, hogy nem lehet a tulajdonságok alapján jobban menagelni a katonákat, mint az elsõ részben.
Gondolom a fickó idõzített bomba, ha átveszik fölötte az irányítást, mindenkit lehentel.
A füst meg igazából fejlesztés nélkül (tehát amikor választani lehet hogy további +20-as defense-t adjon vagy ehelyett + Will értéket és kritikus esélyt) kb semmit sem ér. Az a 10 pont amivel növeli a benne vagy mögötte állók védelmét az nem egy érdemi növekmény ha nem párosul komoly fedezékkel és megfelelõ (def növelõ vérttel). Ezeken túl persze én is azt tapasztaltam, hogy aki eleve benne van (tehát nem belegyalogolt késõbb, hanem mondhatni köré települt a füst), azt abszolút nem zavarja. Ha azt akarod hogy nehezítse az ellenfél dolgát, akkor úgy dobd eléjük, hogy ne legyenek benne. Ha késõbb másznak bele akkor már zavarni fogja õket de ha "rajtuk robban" akkor nem igazán zavar senkit (a tieidet sem ha magad elé dobod közvetlenül).
A százalékos esély kijelzés sem mindig a pontos értéket mutatja sajna. Van hogy oda és vissza váltva pisztolyra, változik az érték (és most nem arra gondolok hogy a sniper levonást kap ha túl közeli célpontra lõ a puskájával vagy az assault rifle kategóriás fegyverek ha túl messzire lõnek, hanem arra, hogy átváltasz stukira, azzal is célzol, megnézed mekkora lenne az esély majd visszaváltasz megint a fõ fegyverre azt idõnként teljesen más esélyt tud kijelezni mint tette rá korábban).
A small-ban mindig 5 fõs banda van. A következõ lépcsõfok a közepes scout UFO amiben van 1 vezér meg 2 csapat idegen (ennek már több helyisége van, kétoldalt 1-1 az energiaforrásoknak, meg egy elõtér és emögött, kerülõvel elérhetõ a belsõ részleg ahol a parancsnok is szokott dekkolni). Ennek egy variációja lesz majd az a hajó ahol elõször jön szembe ethereal. Na ott rajta kívül lesznek 10-en (össz 11).
Efölött már a nagyobb hajók vannak (abductor és supply ship) ami mondhatni többszintes, baromi hosszú és sok helyiséges. A legénység ezekben 2 vezért jelent és 5 csapatot (összesen 17 fõ ha senki nem pusztult bele a zuhanásba, míg a lelõtteknél eddig a max 14 fõ volt ami szembe jött). Ennél nagyobb hajó már csak a battleship lesz (ott állítólag pont a duplája a létszám az abductor-nál leírtaknak).
Egyéb küldetésen meg a legnagyobb létszám eddig 18 volt (bomba hatástalanítós feladatoknál volt ennyi, ebbõl 12 az elsõ körben majd még 6 utána). Ennél max akkor van több, ha terror feladatnál túlságosan ráérõsre veszem a figurát azt lesz egy nagy halom zombi (majd azokból chrysalis megint) pluszban az eredeti létszámon felül.
Földgömb forgatása - egér bal klikk nyomva tart a gömbön és egér mozgat. 😊
Illetve egy kis segítség ha ennyire gondban vagy (szerintem ugyan nincs rájuk szükség impossible fokozat alatt, de aki nehéznek érzi a classic-ot annak némi segítség lehet míg kineveli a saját embereit; használd õket míg az embereid megerõsödnek valamelyest aztán ki is dobhatod a manusokat) és nem akarsz steam achievementeket gyûjtögetni:
menj be a barakkba, nyisd meg egy embered stat blokját és nevezd át a delikvenst az alábbiak valamelyikére:
- Sid Meier (ezredesi rangú istencsapása kategóriás support csóka, minden pszí képességgel, ha nem figyelsz rá attól még ugyanúgy szétkapják)
- Otto Zander (ezredesi rang, istencsapása kategóriás assault manus akinek a lelövése nagyon nem egyszerû, mert 100 HP-ja van)
- Ken Levine (ezredes, sniper)
- Joe Kelly (ezredes, heavy)
Ezmiezmár?
problem?
Sniperem eddig egy volt, azt is azonnal agyonlõtték...
Ha ráérzel mit kell csinálni azt csinálod..
Mondok egy példát :
Beküldöm elõre valamelyik embert vagy tankot, nem fog rálõni senki coverbe vonulnak, a második mozgással meg kihozom a tankot.
Mögötte öt emberem full coverbe, az Ai szépen okosan hozza az agyonlõni valót. Arra kell vigyázni ne tul sokan "lássanak" meg 1x-re mert akkor gond lehet.
Meg ha én meglátom õket akkor az miért jelenti, hogy õk is meglátnak engem..
A kihívás igazából a mennyiségi szintbe van..
Nem rossz ez csak X óra után a kevés lehetõség miatt unalomba fullad..