4353
-
torma1 #2192 Jaja. Igazad van. Nem egyértelmű. :) -
#2191 Sajnos igen, már nincs igény ilyen játékra :(
Ebből is olyan sok minden hiányzik, hogy az kicsit fájó. Nincs célzott lövés, stance váltás, tüzelési mód váltás, taktikai elemek hiányoznak, nincs fegyver modding ami volt az előzőekben, nincs több részes páncél, csak zárt sisakok vannak, a pályák picik (legalább változatosak), nincsenek különböző lőszertípusok, stb.
Ami mellette szól, hogy szép a grafika, látványos a bevetési terület és az animáció, hangulatos a játék.
Csak sajnos baromi sok minden hiányzik belőle ami akár az UFO: Afterlight-ban is benne volt.
Ettől eltekintve nem bántam meg, hogy megvettem. -
SaGa Jr #2190 Sajnálatos ugyan, de valahol érthető, mert ez nem remake hanem reboot. Tehát nem a régi felújítása (erre a célra ott az UFO: Extraterrestrials ami tulajdonképpen csak elnevezésekben tér el az eredeti UFO-tól és a jobb grafikában, de a játékmenet, ellenfelek típusai, fegyverek, kutatás, játékmenet mind megegyezik), hanem annak egyes elemeit felhasználva új játékot alkottak ami hasonlít sok elemében a korábbira de mégis más. -
#2189 Egy puskás ember sem lő pontosabban, ha a körében nem mozog, pedig kétszer annyi ideje van célozni. :) De értem mire gondolsz, és valószínűleg úgy van, ahogy mondod, csak a skill leírásban az "Any" szót lecserélhetnék "These"-re :) -
openeye #2188 Sajnos egykét olyan dolog is kimaradt mint a régiben a taposóakna.
(http://www.ufopaedia.org/index.php?title=Proximity_Grenade) -
torma1 #2187 Snap Shot: Removes the sniper rifle's restriction on firing and Overwatch after moving. Any shots taken suffer a -20 Aim penalty.
Azért írják előtte hogy after moving. Szerintem. Az elég érdekes lenne ha ettől bénábban lőne mindig. -
#2186 Elképzelhető, mert még nem próbáltam, de a leírásban az van, hogy "Minden lövés -20 pontosságot kap." Nem az, hogy "ezek a lövések -20 pontosságot kapnak". -
torma1 #2185 :( Bárcsak kiadnák valami gyönyörű graffal. Nem is értem miért nem csinálják meg. Vagy ennyire elkonzolosodott a nép? -
#2184 A JA2-t szóba se hozzuk, az 1.13 szerintem az eddigi legjobb taktikai játék mióta játékokat írnak. A variációk és felszerelések benne olyan szinten változatosak, hogy az alapjátékot is oda-vissza verik.
Itt is lehetett volna flashbang, c4, stb. -
torma1 #2183 Na akkor lehetne igazán jókat taktikázni. :) -
torma1 #2182 :) -
#2181 Hát igen. Azon felül, ha már modellezték a zajt, akkor lehetne lopakodás is... -
torma1 #2180 Szerintem csak arra a körre érvényes amiben mozogtál is. Ez lenne a logikus nem? -
Nagydög #2179 Nem, csak a mozgas utani lovesre kap -20-at. -
torma1 #2178 Hát ja. Mint a JA 2-ben a harapófogó a szögesdróthoz. :) Kár hogy itt nem lehet játszani az éjszakával. Hogy jobban lehessen lopakodni. Sajna ez is kimaradt. Semmi különbség a nappal meg az éjszaka között látótávolság ügyileg. -
#2177 Én ezt úgy értelmezem, hogy ezt kitanulva a sniper minden lövésére -20-as módosító lesz.
Nekem is volt már 1-2 olyan küldetés amúgy, ahol nemigazán működött a squad sight, látszólag pedig semmi sem blokkolta. -
#2176 Tegnap nekem nem engedte a snipert abba rakni, szürke volt a gomb. Másokat én is be tudtam már tenni fedezék nélkül is. Lehet, hogy csak pályabug volt, nagyon kint voltam már a szélén a térképnek.
Mondjuk azt hiányolom, hogy nincs robbanóanyag amivel falakat lehetne berobbantani és úgy behatolni épületekbe. A rakéta meg a gránát nem valami elengáns :P -
torma1 #2175 Jaja. Mint a valóságban. Ez tetszik. :) :D -
vaakuum #2174 A suppressionnal eddig én azt tapasztaltam, hogy a távolsági figurák ellen jó, mert igencsak lecsökkenti nekik a találati valószínűséget, ha az adott helyről akarnak lőni, ha meg megmozdulnak onnan, akkor kaphatnak be reaction shotot. Engem muton szívatott így plazmapuskával, a snipernek maradt is valami 13%-os találati esélye. Ha meg megmozdul, akkor ugysem tud lőni a quad sight miatt, szóval jó trükk volt. Először meg kellett sebezni a dögöt egy másik katonával, hogy hagyja békén a snipert. -
#2173 Ha tiszta line of sight volt akkor eddig mindig tudtam tüzelni más által spotolt ellenfélre. Lehet, hogy mégis belógott valami vagy a domborzat volt olyan.
A snipert érdeme egy magaslati pontra beültetni, kap is rá ability-t később, hogy az alacsonyabban lévőkre nagyobbat sebez. -
torma1 #2172 Csak nem sok értelme lenne. :) -
#2171 Snipernél szerintem az az egyik leg egyértelműbb választás a skill tree-ben. Snapshot még a pontosságot is csökkenti, ráadásul lesz 13 kocka(27-14), amire rendesen tudja használni a puskáját a sniper(14 kockától már közelinek számít a célpont). Squad sight-al, meg 86 kocka(14-100) a teljes célzással belőhető távolság.
Bár volt már olyan, hogy pont egy fa kitakarta az egyik idegent, és egyel arrébb lépve már lőhettem volna rá, de jó helyezkedéssel elenyésző az ilyen helyzet. :) -
SaGa Jr #2170 Az overwatch-hoz nem kell fedezékben lenni, kinn a nyílt placcon is kiadhatod az ukázt erre. -
#2169 ??? Mindig sikerült mindenki overwatchbe tenni eddig. -
torma1 #2168 Snap Shot: Removes the sniper rifle's restriction on firing and Overwatch after moving. Any shots taken suffer a -20 Aim penalty.
Okés akkor erre gondoltok. Annyi hogy itt még levonás jár ha mozog az ember. -
torma1 #2167 Squad Sight szerintem kicsit bugos. Sokszor nem tudok rá lőni az ellenre pedig nincs akadály köztünk. Nem értem miért van ez. -
Nagydög #2166 A sniper elso valaszthato skillje. A nevere sajnos nem emlekszem, de ezzel gyakorlatilag ugy mukodik a sniper mint a tobbi fegyver. -
torma1 #2165 Ja okés. Akkor én arra gondoltam. :) -
#2164 Amúgy az egy nagyos fogas kérdés, hogy Snapshot vagy Squad Sight. Mind a kettő alap lenne a sniper-nél, de sajnos csak az egyiket lehet választani. Én az utóbbira mentem rá mert így nem kell sokat mozognom a sniper-rel, csak spot-olni kell neki.
Az mondjuk érdekes feature, hogy ha nincs fedezék akkor nem lehet Overwatch-be menni (a Hunker Down egyértelmű). -
#2163 Nekem volt olyan nagy ufo ami leszállt és úgy kaptam küldetést. Kimentem rá és mondta a főmérnök, hogy úgy látja ezeket használják abduction-ra. Miután lenyomtam, egy csomó ideig nem volt abduction. Persze lehet véletlen is. :)
Másik: Legutóbb Afrikában két területen is volt abduction egyszerre. Ha a harmadikra mentem volna, akkor nagyjából búcsút is inthettem volna a kontinensnek. :D -
vaakuum #2162 Lehet épp az a baj, hogy a böhöm nagy dög közeli látványától megremegett a kezében a lézersörétes :( -
#2161 jahm! thx -
SaGa Jr #2160 Kandurex:
Sniper esetében? Az a snapshot. Az adja, hogy mozgás után is lehessen lőni a sniper puskával. Ehelyett lehet választani a squadsight-ot, ami meg a társak által látott idegenekre való rálövés képességét biztosítja.
torna1:
A double tap az speciel azt adja, hogy ha nem mozgott a manusod akkor kétszer lőhet. Tehát semmi köze a mozgás utáni lövéshez.
Slewy:
Abduction Ufo elfogása (már hogy ne legyen abduction mission, illetve kevesebb legyen, merthogy 3 különböző helyen van egyszerre ahhoz meg 3 ufo kell) az alapból nem lehetséges. Moddal lehet aktiválni. Ugyanígy a terror ufo elfogását. -
#2159 Te még simán jól állsz. -
#2158 Nah, újat kezdtem, immáron Afrikából indultam a pénz miatt és az elején csak műholdkövető állomásokat építettem, így már volt elég pénz havonta minden másra.
Így a harmadik játékra már adott végre egy sniper csajt is, eddig mindig heavy vagy support volt csak, most már van viszont egy 6-os squad-ra való amazonom :)
Talán ez a játék lesz az amit végre végig is nyomok :P -
torma1 #2157 A colonel rangnál választhatod.
Double Tap: Allows both actions to be used for Standard Shot, Headshot, or Disabling Shot, provided no moves were made. 1 turn cooldown. -
Slewy #2156 Olvastam sok kommentet itt és ezért megfogalmazódott bennem, hogy újrakezdem a játékot. Jelenleg az első idegen bázist támadom, nem is tudom, hogy lesz-e több, bár amiket olvastam, hogy abduction ufo-t és egyebeket is el lehet kapni, gondolom még nem járok messze a végénél, legalábbis remélem. Szóval én pl csak a kötelező Idegeneket "kapcsuráltam" eddig és tegnap olvastam, hogy így tehetnék szert pl fegyverekre. ki van fejlesztve a plasma rifle is de mivel 130 egy, ezért jelenleg csak egyet engedhetek meg magamnak. carpace és skeleton armorokat használok és már két ország kilépett a szövetségből. nagyjából négy satellite-m van. Valamit elronthattam. 3-as pánik szint igen gyakori.
-
#2155 vagy azt egyszerűen a szint adja? -
#2154 Akkor mi adja a lépés utáni lövést? -
#2153 POnt erre gondoltam én is.