XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Avenger
És a többi kasztnak nincs ilyen levonás?

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Még a FragGrenade-nek is 15-ös. Pedig az is elég közel van.
Na azt is átírtam 20-ra.A rakétavetõt meg 50-re.LMG 45-re stb. Na így már van egy kis realisztikus hatása. Bár ahogy írtam nem látok hatást a találati arányoknál. 😞
A fegyver és nehézség adta bonuszokat beleszámoltad? Mert például classic-on egy sectoid light plasma rifle-el mindjért kap laza +20 pontot a találati esélyre.

A sight radius levitele meg a scriptelt, fix küldetéseknél (bázis, kritikusnak ítélt UFO, utolsó küldetés és néhány council feladat) kifagyást okozhat, mert ott az idegenek saját észleléséhez is kötve van néhány történés. Szóval jobb nem macerálni ezt az értéket.

Ugyanígy a sight növelése 27 fölé szintén kifagyást okoz.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Hát az tényleg nem sok. 😊
Hát igen ezt sem értem igazán miért annyi. Én azt átírtam 20-ra.Az arra van hogy közelrõl lövöldözzön az ember. Fõleg úgy hogy annyit visz mint egy LMG ami kicsit nonszensz.

A sima kezdeti shoti 10-es csak.
Annyi, amennyi az f elõtt szerepel. Szóval minimális.

Akkor csak az lehet. Azt még ki lehet próbálni ,hogy a rakétavetõ 27 egységre visz el. Tehát ameddig lehet vele lõni az 27 egység. Már csak le kéne mérni ,hogy annyi kocka-e. 😊 😄
A lézer shoti lõtávja ugyanannyi mint a többi normál stukkeré, 27-es. Egyedül a sniper csúzlik, meg az alap shotgun tér el ettõl (már ha a gránátokat, sokkolót és a rakétavetõket nem számítom). Szóval a laser scatter gun-nal messzire lõni nem kunszt. 😊

Avenger
Nekem is hasonló volt, ha egy kontinensen van az nem baj. 😊 Klasszikus nehézségben igazából hármas fokozatról is simán kiléphet azonnal egy ország, ha nem oda mész védekezni. Sok mûhold, és idegenbázis. Ha nincs szerencséd akkor egy héten belül lesz két abduction, és 3-4 ország megy a levesbe. 😄 Ha ügyes vagy akkor viszont kifejleszted gyorsan az idegen bázis támadásához kell dolgokat.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Ilyenkor csak a satellit segít.
Avenger
Akkor nyilván kocka. 😊

Lézer shotgun? Én azt hittem nincs is. 😊 De akkor gondolom a precision laser tech kell hozzá(pontos lézer a shotgunhoz 😊 ) Mondjuk lehet valamivel jobb is, hogy lézerpuskával szaladgál az assaultom is.

Characters=(iType=eChar_Sectoid,HP=3,Offense=65,Defense=0,Mobility=12,SightRadius=27

Visszatérve azért ez szép hogy 65%-os találati aránnyal szednek ki full fedezékbõl sokszor. Amibõl ugye lemegy 40 tehát marad 25%. De így is többször lönek le mint én õket. Na ez hogy is van? Megint a matek?

Esküszöm kipróbálom hogy átírom 40%-ra nekik úgy hogy lövöldöznek.
A SightRadius-t is érdemes levinni kb 25-re mert akkor hamarabb látod meg õket te. És oda tudsz pörkölni pl egy rakétával.
Az rendben van, hogy már 3 helyen 4-es fokozaton van a pánik, és még a 2. hónap sem telt el? Nem szólt eddig oda küldetés, és nem is tudom hogy lehetne oda menni rendet rakni, szerintem sehogy.
Valamit rosszul csinálok?

Na de mennyi akkor az a lebegõpont a játékban?

Ha azt nem tudjuk akkor csak találgatunk a távolságokkal.
Okés de mennyi a levonás szintenként?
Én a lézer sörétessel (NOOORMÁLIS???) lõtem le ufót olyan távról, ahová nem tudott egy lépési egységgel ellépni. Értsd: kiléptem a kék határon belül a maximumot, és rálõtem az ufóra, ami a sárga határon kívül volt 2-3 raszterrel.

Gyerekek!!! Mióta szokás kódsorokban mértékegységet írni??? Hát most sírok!
Az "f" azt jelöli, hogy a szám ami elõtte van az lebegõpontos, azaz float.

Na az egy kiinduló pont lehet ,hogy a katonáknak 27-es az észlelési távolsága. Ugyan annyi az ellenségnek is. Azért van ha te észre veszed õket akkor õk is téged és jön a fejfelkapós animáció. Pl a LMG-nek is iRange=27. Tehát akkor annyi a 27 amennyi a látási távolság.

Characters=(iType=eChar_Sectoid,HP=3,Offense=65,Defense=0,Mobility=12,SightRadius=27

Gondolom én.
Tehasut
Igen, megy a játék WinXP alatt is, de csak a demót és az eredeti játékot lehet megbuzerálni, a törtet nem. A demóval kipróbáltam, tökéletesen mûködik.
Íme a módszer:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2964408
én eddig 1f-et 1 kockának gondoltam.

Az f a számok után az csak egy változó fixálás, nem pedig a feet (láb) távolsági érték jelzése. A kérdéses érték (sniper fall) azt mutatja mekkora levonást kap a sniper ha lentebb van mint a célpont. Felfelé lövéskor a lövész levonást kap. Minden szintkülönbségért ennyit.

Nem pl a 75% találati esély akkor érvényes ha az ellenfél nincs fedezékben.

Ha fedezékben van akkor levonódik belõle pl a 40 a full fedezék miatt.
És 35% fog neked mutatni ha rácélzol.
Avenger
Így értem én is, de hány kocka az a 14? 😊
Shotgunnal mintha az olvastam volna, hogy 10 a hatótávolsága, és 4-5 kockára lövöldöztem vele az elején.

Ez nem rossz feltételezés. Aki tud netán jól angolul akkor ezt megkérdezhetné a hivatalos fórumon csak tud rá valaki választ.
Jól értem, hoyg a fél és egész fedezékben kuporgó ufónál akkor a kiírásnál nem jeleníti meg a fedezék miatti módosító értéket, hanem csak a sniper saját képességét+távolságot kalkulálja és mutatja?

Én is így szoktam. 😊 Bár azért sniperrel az elején hiába van 75%-os találati esélyed ha fedezékben van akkor csak 35% plusz az ellenség képességei. Így elég nehéz találni. 😞 Azért egy kicsit ez ellent mond nem annak hogy valaki egy böhöm nagy távcsöves puskával lövöldözik. Fõleg úgy hogy a rifle is kb ennyit talál.
ja meg ki hogy látja a végét?
nekem picit csalódás volt, ahogy olvastam hivatalos fórumon másnak is.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
oké, hogy nagyon keresi a tökéletes fajt, de hát pont ezért miért akarja megsemmisíteni a földet, ha égetõ szüksége van tökéletes harcosokra, meg az etheralos monólognál már teljes a kavarodás számomra, hiszen tök olyan mintha egy nagy etheral szentély lenne. Teljesen más kép alakul ki játék közben az emberben mint amit a végjátéknál megtudunk

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Én úgy értem, hogy mivel 14 a határvonal, onnantól minden f távolság csökkenés -2 célzási büntetést hoz. Tehát ha 4 egységre áll elõtted (10 egységgel van a határvonalon belül), akkor -20 aim.
De ez tényleg csak a saját értelmezésem.

Gondolom õ is megkavarta, hogy ingame a classic az nem ugyanaz, mint az ini fájlban használt classic kifejezés 😊

SNIPER_AIM_FALL = -2.0f - Közelre lábanként a célzás levonás, szerintem.

De akkor ez túl közel lenne. Biztos hogy az f nem 1 kocka nem?
Avenger
A találati %-ba bele van számolva elvileg, szóval ha az gyanúsan kicsi, akkor válts pisztolyra. 😊

Nem megkönnyíti hanem megnehezíti.
Mivel ha minden mezõben állnak egymás mellett vagy elõtt, az olyan, mintha sorfal lenne, ezért szerintem egy mezõ - egy láb távolság lehet ... bár csak tippelem.

Jaja. Ez azért nem lenne mindegy. Legalább jelezné színnel ha túl közel vagy egy sniper puskával a célhoz kb. Akkor váltanál pisztolyra.
akkor én naívan bedöltem ennek a sornak:

With my mod, i removed the +criticalchance and +aim% from all aliens on classic difficult. You now get the full alien AI, without any cheating. I changed NO other values.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Avenger
Igaz, gondolom egy mezõ = x lábbal, de nem tudni hogy mennyivel. 5re tippelnék.

Az az Aim képesség. Ha növeled akkor pontosabban lõnek.
Hát igen de a játékban menni az az f.
Avenger
Jobb egérgombot tartsd benyomva. 😊

akkor nálam ezért nem volt sat halál, ahogy ment egy kontinensre szat ment vele repülõ is

Az itt lévõ tulajdonságokat értem, micsodák. DE mi az az offense? Az mit befolyásol?

Avenger
AIM_CLIMB = 3.0f - Magaslati bónusz, az f az gondolom lábat jelent
ASSAULT_AIM_CLIMB = 4f - Ugyan az csak assaultnak
SNIPER_AIM_FALL = -2.0f - Közelre lábanként a célzás levonás, szerintem.

De pl azt honnan tudom mennyi a 40 egység? Nincsenek kockák,rács stb ami alapján be tudnám mérni. Legalább a kurzor írná ki ha rávinném egy ellenségre.
classic módban elsõ hónapban már van phoenix cannon meg dodge, szóval tuti nagy ár van eleinte, de megoldható, második hónap legvégén meg elkacsázik az ember az ellen bázisra és újra fellélegezhet, addigra meg van laser cannon meg dodge szarásig :-)

CLOSE_RANGE = 14.0f
ASSAULT_LONG_RANGE_MAX_PENALTY = -40
AIM_CLIMB = 3.0f
ASSAULT_AIM_CLIMB = 4f
SNIPER_AIM_FALL = -2.0f

Jaja itt lehet ezeket módosítani. Az utolsó három mit jelent?
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Soldier, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)

Pl ha ezt módosítod akkor az embereidre hat ki. Negatív vagy pozitív irányba.
A 140-e offense sem jelent 100%-os találati esélyt, mert nem cak a fedezék befolyásol, de egy dash is lehet találati esélyt rontó tényezõ, az idegeneknek is vannak képességeik amik javíthatják a védelmüket és így rontják találati esélyt. 150+ kell a tuti találathoz.

Lõtávolság csak két class esetén téma. A close range (14-es táv, ileltve 10-es az alap shotgun esetében) egy határ ami az assault és a sniper class-ú katonákat befolyásolja (heavy és support nem szenved ezektõl).
A sniper az ennél közelebbiekre kap levonást, az assault meg az ennél távolabbiakra. A max levonás 40. Minél távolabbi (assault esetén) illetve közelebbi (sniper esetén) a célpont annál nagyobb a levonás.

Molnibalage:
A barrage penalty-ja az ellenfelet sújtja. Tehát õ bukik 30 pontot az offense értékébõl.

A másik képességnél ha a szövegben benne van a squadmates (utalás a társakra) akkor minden a csapattagokáltal látott ellenfél beleszámít, míg ha nincs, akkor csak az adott egyén által látott ellenfelek száma a mérvadó.

Renegade:
Nem tudom, nekem levadászták már 4 szatellitemet is. Ehhez csak annyi kell, hogy az adott területen ne legyen kiküldhetõ vadászgép, ekkor az ott röpködõ UFO felderít és ha megtalálja akkor automatice lakapja a szondát, nem kis riadalmat okozva ezzel az adott országban.

Ha +-os elõjelû akkor hozzá ad pl az élethez annyit amit beírtál.
Hmm ez az overseer-es misszio igen jó volt. Szépen védekeztek, védték a fõnököt 😊
Multival tolja valaki ? Vannak tapasztalatok ?
Sok player van ? Változatosak izgalmasak a gamek ?

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Szerintem pont nem. Hozzáad nem elveszi.

Ez a default.

BalanceMods_Classic=(eType=eChar_None, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Civilian, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Soldier, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Tank, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Sectoid, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Floater, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Thinman, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Muton, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Cyberdisc, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_SectoidCommander, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_FloaterHeavy, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_MutonElite, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Ethereal, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Chryssalid, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Zombie, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_MutonBerserker, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Sectopod, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Drone, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Outsider, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_EtherealUber, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
BalanceMods_Classic=(eType=eChar_BattleScanner, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)