XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már valaki próbálkozik, igaz nem sok mindent változtat.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Van pár képessség pár osztályban, amit nem igazán értek, ezekrõl majd csinálok egy listát. Pl. van az egymás mellett álló ellenfelek elleni bónusz. Egy tényleg csak a szomszédos mezõn álló ellenfelekre vonatkozik? Tehát nem a távolsággal arányosan csökken? Ha igen, akkor ezt szart sem ér. Nekem még soha nem állt egymás melletti mezõn ellenfél...
Másik dolog ami zavar egy kocsit, hogy a pisztolyoknak 2 db. fejlesztése is van, de a többi lövedék alapú fegyvert miért nem lehet fejleszteni? Mi van, ha nincs elég alloy-om a lézerfegyókhoz, és valakinek csak alap fegyvereket adhatok? Jó lenne , ha azok is hasznosak lennének, ha beléjük ölném a pénzt.
Ehhez kell a következõ (leírni hosszab mint elvégezni):
- Töltsd le a resource hacker nevû programot, majd telepítsd
- Az említett programba töltsd be a játék exe file-ját (program elindít, file fülecske, open, majd ott megkeresed a játék exe-jét).
- Ott a bal ablakban megnyitod a RCData nevû fülecskét, majd azon belül a 1020-at és az ez alatt lévõ 1033-ra nyomsz egy jobb klikket.
- A felugró kis ablakban rányomsz a replace resource... opcióra.
- Az új ablakban az open file-ra ráböksz és kiválasztod a módosított core file-t.
- A Resource Type-hoz beírod hogy RCDATA, a Name-hez hogy 1020, míg a Language-hoz hogy 1033, aztán rányomsz a replace gombra
- Visszakerülsz az alap ablakba és ott jobb oldalon lecsekkolhatod az adatokat, amik ha mindent jól csináltál a módosított file-ból lesznek.
- A végsõ lépés hogy a file fülecskét megnyitod és rányomsz a Save-re és kész is vagy.
Azonban bizonyos változások csak új játék indításakor fognak aktiválódni. Így például ha átírtad a soldier karakterisztikákat, meg a rookie karakterisztikákat, az nem hat a már meglévõ emberekre. A fenntartási költségek átírása, a kapott pénz mennyisége, a szatellit bonuszok csak új játék indításakor cserélõdnek az új értékekre, ahogy az árak egy része is ha azokhoz is hozzápiszkáltál is.
A fegyverek statjainak átírása ellenben azonnal életbe lép.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
dixitque deus fiat lux
dixitque deus fiat lux
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Sajnos az egész scriptelve van, így ha nem azt a taktikát folytatod és nem úgy mész, ahogy õk tervezték, akkor teljesen irreális szitukat ad elõ a script. Néha már egyáltalán nem volt vicces. Kb. zéró értelme van a taktikázásnak néhol (fõleg a nagy ufókban).
😊 😄
Más: Idegen bázisból lesz több is véletlenszerû módon, vagy csak a story vonalon lehet elérni õket? A stoyban már eljutottam egybe, pont jókor, mert elég rosszul álltak a pánik szintek, most meg 1-2es mindenhol, és 3 nap múlva elkészül egy újabb mûhold irányító központom, két mûhold meg már ott pihen a raktárban. Az egyik megy mexikóba, hogy elkezdhessem gyártani a jóárasított firestormokat. A másikkal lehet be erõsítem Afrikát, vagy valami jó pénzes országot.
Megkeresed a GameCore.ini fájlt. Megnyitod a notepaddal pl. Ott az elején lesznek a fegyverek a listája.
Vagy a játék könyvtárában van. Melózóm úgy hogy nem tudom fejbõl. 😊
Én lenyomtam egy alien bázist, de megy tovább a sztori, lehet több is van(pedig nemrég fejlesztettem ki az elsõ armorom és lézer puskákkal rohangészok)?
Nekem a kedvenc felállásom 2 sniper, 2 assault, egy support(medik) és egy heavy...
Én már pár sort magamnak lefordítottam. És jó. 😊 😄
Ezek lejönnek a találati arányból. Tehát az elején 65%-os az ember de ha olyanra lõ ami full fedezékben van akkor csak 25%-os a találati arány. Viszont ahogy olvastam az ini-ben van fegyvereknek hatótávolsága. Az nem tudom mitõl függ így a találati arány. Mit módosít. Mert sokszor ugyan onnan annyi a találati arány egy sniper puskával mint egy riflével. Pedig az egyiknek 27 a másiknak 100 a hatótávolsága. És nem vagyok túl közel, hogy büntit kapjak a sniper puskára. Et jó lenne kideríteni valahogy.
Kicsit idegesített csak. 😊 Na de valahogy megoldottam, hogy bár lesérült a csapat bele, de elbántam a teleport mutonokkal, de ahogy lelövöm az utolsót, egy cyberdisc meg két drone vágtat be a képernyõ közepére. Persze, hogy nincs már egyik katonámnak sem akció pontja...
Na de fél órás töltögetés árán sikerült kicseleznem ezt a gyönyörû algoritmust. Közben voltak olyan vicces dolgok is, hogy 2 kockára álló mutont az 5 katonám 6 darab lövése zsinórban misselte(mindegyik 85% fölötti lövés volt).
Szóval nem tudom mi ütött a programba. Mindenképp el akarta tenni a fél csapatomat láb alól, és olyan trükköket villantott, mint valami gonosz AI. 😊
Lehet olyat csinálni, hogy kiválasztom azokat a katonákat, akiket a bevetésre szeretnék vinni? Úgy vettem észre, hogy a játék kiválaszt 5-öt és azzal tudok operálni, de én szeretném kiválasztani, hogy kiket viszek egy bevetésre!
Aki esetleg tudja írjon.
Köszi
A Siper 2. szinten csak azt választhatja hogy lépés után Owerwach-olhat. Colonel szinten van a dupla lépése. Nem mindegy.
az a trükk, hogy spórolj, add el a felesleget és minnél elõbb építs egy nexus satot, mellé 4 szatelitet és azokkal tartsd kordába a pánikot, fejleszgess és amikor már nagy a baj na csak akkor menj az ufo bázisra, mert attól megkönnyebbül az egész világ :-)
a workshop a barátod, meg a szatelitek miatt is dõl a lé meg az emberek
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hiába csinálom meg mindíg ott a küldetést ahol a legégetõbb (legnehezebbek), volt hogy pánik 2-esrõl ugrottak 5ösre. Ez így elég esélytelen....
Gondoltam veszek 40-et, és kimazsolázom õket.
Természetesen leállítottam a játékot, és mentés után indítottam újra, úgy, hogy kettõ játékot is kezdtem azóta. Jelenleg így néz ki:
SOLDIER_COST=1
SOLDIER_COST_HARD=1
SOLDIER_COST_CLASSIC=1
Természetesen egyik sem lett olcsóbb, ugyan úgy 10 és 15 dollár az áruk (normal/hard), mit ahogy az eredeti ini fájlban volt...