2387
  • Shep
    Nem ezt kérdeztem. Én is tudom ,hogy boxon ezek nem voltak ellentétben PC+Nvidia kártyán.
  • Totti5
    Fiziksz verzióba van, én 360on füstöt és ködöt észrevehetően nem igen láttam, ergó ki lett szedve belőle, pedig eléggé illene bele, mert láttam a fiziksz videót amiben ezeket demonstrálták.
  • Shep
    Valaki árulja már el honnan szeditek, hogy az NVidia azért fizet, hogy nehogy valaki berakjon a játékba olyan füstöt, ködöt, lebegő zászlót akármit, mint ami pl. a Batmanben van?
  • Jakuza001
    Nem en nem varom el, ez a kiado dolga, hogy mennyi, hogyan es miert invesztal bele valamibe. De ennek koze nincs a hisztihez, amit levagtal.
    A kiado ha beleinvesztal valamibe akkor o vallalja a plusz profitert a rizikot.A felhasznalo meg eldonti, hogy kell e neki vagy sem, fiziksztol - havokon keresztul, openCL-ig vagy eppen injectSMAA-ig.
  • Jakuza001
    "csak utólag idegel, hogy nem volt füst-köd-pára egyáltalán bizonyos pontokon, mert az nv azért fizetett, hogy ne legyen (hogy látványosabb, nagyobb legyen a difi)"

Ezek az osszeeskuves elmeletek. Tudsz valami bizonyitekot is errrol ? Nem pusztan az a teny miatt tortent meg mindez, mert az X akarhany eves konzol harverei, mar nem birjak ugy a strapat, mint a mostani PC-k hardverelemei ?
    Keresd inkabb itt a dolgokat.
  • arty
    te elvárod egy kiadótól, hogy igenis költsön a pc portra, pedig nem tudhatod, hogy visszajön-e az ára. milyen alapon, kérdezem én :)
  • Totti5
    Gondolom együtt használják. Talán a Star Wars FU-ban a környezetet a havok adta a többit a eufória, ami a béna ragdollt akarja leváltani egy valós számításokon alapuló fizikával, amit láthattunk hogy mennyire brutál jól néz ki a GTA, RDR, Max Payne vagy a Backbreaker játékokban.
  • Jakuza001
    Blabla, ennek semmi koze nincs hozzam, csak a te mondologod fellabusaganak, illetve santitasanak.
  • arty
    kétmagos a cpu-d... (bár láttam már h van akinek jol ment kétmagoson, nekem meg 3 magoson se, havernak 4 magosán se... szal :((( )
  • grebber
    Azért mert repked a jelmezével és így oldották meg!
  • arty
    Másoknak meg nem. Te arra költöd a Te pénzed, amire akarod, a kiadók ugyan így vannak a sajátjukkal ;)
  • arty
    más a prioritás. fizixben miért nem érzem, hogy batman testének súlya van? hogy nincs extra ragdoll? ezek hasonló kérdések, más szemszögből ;)
  • Jakuza001
    "az xboxekluziv példád egyébként ott sántit, hogy ahoz hogy egy xboxos játék pécére is kijöjjön, az bizony a kiadónak extra kiadás"

A te pedlad meg ott santit, hogy az bizony sok kiadonak extra profit.
  • grebber
    Azt direkt nem írtam azok a game-ek amikbe az van nekem játszhatatlanul akadnak. GTA 4 ,Force unleashed-ek.
    Tehát részemről optimalizáltatlan hulladék az! Az viszont mellette szól egész sok mindent megmozgat,de NASA gép áron!
    Bár ahogy hallom elég random az az engine másnál 3x szarabb géppel jól mennek!
  • arty
    az a havok része ugytudom
  • arty
    a fizix mindenféle különösebb hiányolása nélkül végigjátszottam a batman:aa-t és imádtam, élveztem :) ez azonban nem egyenlő azzal, hogy mondjuk a batman topikban kiakadok az nvidiára vagy ahol szóbakerül az a pár pluszeffekt. ugyanis akkor épp nem játszok, csak utólag idegel, hogy nem volt füst-köd-pára egyáltalán bizonyos pontokon, mert az nv azért fizetett, hogy ne legyen (hogy látványosabb, nagyobb legyen a difi)

az xboxekluziv példád egyébként ott sántit, hogy ahoz hogy egy xboxos játék pécére is kijöjjön, az bizony a kiadónak extra kiadás, aminek meg is kéne térülnie :) miközben az nvidia azért fizet, hogy a többiek NE élvezhessék az adott effekteket :)

tehát "nem fizetni, hogy legyen" <> "fizetni hogy nelegyen" szvsz nem ugyanaz.
  • Jakuza001
    Teljesen jogos. Csak ugye Nvidia letiltotta, hogy a CPU szamoljon.
  • Totti5
    "(kb nem is ismerek a physx meg havokon kivül mást)"

A legjobbat felejtetted ki ami létezik: Euphoria.
  • grebber
    Ez a Physx fika amuy is értelmetlen.
    Ott van a csudijó havok meg akármelyik másik fizikai cucc is (kb nem is ismerek a physx meg havokon kivül mást)
    Ott abban érdekes miért nincsen olyan füst/köd ...stb effect mind a Physx-nél??
    Nem kéne hozzá semmiféle nvidia számolná a proci mégse rakják bele pedig néhol egész látványos.
    Ez kb olyan mint akinek soha nem volt konzolja és fikázza őket milyen fos.
    Nem kell irigykedni a physx-re nv-t kell venni és élvezni ha már a nyomoronc havokba nem képesek ezt a pár effectet belerakni.
  • Shep
    20e Ft-os kártyám van szóval... A vitát meg veled tovább nem folytatom mivel továbbra sem vagy hajlandó megérteni mások mit írnak neked csak a magadét szajkózod. Ugyanolyan vagy, mint LOL csak neked kicsit kifinomultabb a szóhasználatod a stílusod.
  • Totti5
    Platformokat ti keveriket bele mindig. Én csak is az nvidiát hoztam fel. Arról nem tehetek, hogy neked mittudomén 100 ezres nvidia csúcskártya dübörög a gépedben és a szíved csücske. Atrtól még a fiziksz nem lesz jobb.

Exluzivitást pedig 20 évre visszamenőleg fel lehetne hozni, mert ahány konzol/játékgép megannyi exluzív cím is megjelent már a történelemben. Ha már az MSt kell ütni, akkor pont az MS az aki elég tág résen mozog és a PCtől nem szeparálja el a konzolját, hanem pont ellemkezőleg. Egységes felületet, valamilyens szintű átjárást akar több szempontból is és saját játékait is előszeretettel jelenteti meg PCn. Nem mindet, de szép számmal. Sony hogy játékot hozott ki? egy darabot sem, persze ez nem meglepő és nem is várható el tőlük.
  • Shep
    Most hoztam egy példát és ezen lovagolsz. A lényeget viszont úgy látom nem akarod megérteni csak megint az tűnt fel neked, hogy valaki megemlítette a te hőn szeretett játékkonzolodat. Pedig azt észrevehetted volna már, hogy engem marhára nem érdekel ki milyen platformon játszik, én nem vagyok egyik ellen sem, mivel mindenkinek más az igénye ezért mindenki mást választ úgyhogy ez sem a konzol ellen szólt hanem egy egyszerű példa volt de te sajnos ezt nem érted és veled igazából kár is bárkinek vitáznia. Köszönöm ,hogy ide írhattam.
  • Totti5
    "jut eszébe senkinek szidni pl. a Microsoftot (közületek) amikor egy játék xbox ekluzív?"

Miért nem jut eszébe senkinek szidni a Sonyt mert valami exluzív?
    Miért nem jut eszébe senkinek szidni a Nintendot mert valami exluzív?
    Miért nem jut eszébe senkinek szidni a Blizzardot mert valami exluzív?
    Miért nem jut eszébe senkinek szidni a EAt mert valami exluzív?
    Miért nem jut eszébe senkinek szidni a bárkit is mert valami exluzív?

Miért kell terelni, amikor a alja nvidia a téma?
  • Shep
    Figyelj ok birka vagyok a hülye mellé ez is bőven elfér. De nem tudom ki a nagyobb birka az aki a játék során a végeredményt akarja élvezni, vagy az aki folyamatosan azon mérgelődik, hogy ejnye már megint ez a physx az Nvidia megint úgy ügyeskedett ,hogy egy csomó látványos effekt csak az ő kártyájukon menjen én meg ahelyett ,hogy játszanék és élvezném a produktumot ilyen hülyeségeken agyalok. Ja és egyébként olyankor miért nem jut eszébe senkinek szidni pl. a Microsoftot (közületek) amikor egy játék xbox ekluzív? Az is kirekesztés, meg piacai kiközösítés, meg marketing meg akármi. céljuk nekik is az ezzel ,hogy az ő konzoljukat vedd meg, Nvidia ugyanezt csinálja. ATI-nak is meglenne a lehetősége csak egyszerűen balfékek a marketinghez.
  • samsung123
    RT: neked van igazad, én kb ugynaezt szajkózom 3 éve, csak akkor még nem nagyon voltak partnereim benne. DarkSectorral meg nem szabad, szerintem egyedüli gyerek volt(van) vitatkozni, már rég rájöttem felesleges.
    De én szeretlek téged is DarkSector
  • arty
    ott IS folytatom :)
  • gosumofo
    itt folytasd
  • arty
    "mikor kijöttek a DX11-el miért nem volt ekkora vízhangja? Jah hogy mert amit az ATI most már AMD kitalál az überfazsa amit az Nvidia az meg kisajátítás meg kibaszás a többi játékossal?"

Már elmagyaráztam párszor neked, de nem marad meg a fejedben: a dx11 _MINDEN_ dx11-es kártyán megy, nem csak AMD-n. A fizixes effektek viszont csak nvidián jelennek meg.

A fizix nem ötlet, csupán egy marketinges eszköz.
  • arty
    Mert más a koncepció, ők nyílt, bárki által használható megoldásokat, apikat támogatnak.

Ha még emlékeznél honnan és hogyan jött az nvidia a pécés 3d-gyorsítópiacra, értenéd, hogy mit-miért.
  • arty
    "És ez szerinted hol érdekli az egyszeri játékost? Elárulom, sehol. "

A birka játékosokat valóban nem. Te birka vagy?
  • arty
    miért jó a fizix? mert nvidiásként kapsz pár parasztvakitó effektet? ha nem lenne, mindenki megkapná és talán nem csupán erőtlen marketingeffekt lenne...

miközben a havokos-euphoriás fizikai effektek valóban hozzáadnak a játékmenethez, addig a fizix 1-2 pókhálóra képes.

öö... tehát nemjó, hopgy van, mert csak szegmentálja a játékvilágot :)
  • arty
    konzolon is van fizix (aki az ellenkezőket gondolja, az nincs tisztában azzal, mi az a "fizix")
  • PunkZoli
    nekem nvidiám van és a physx egy szemét.
    szemét amit tud produkálni és szemét maga a platform is. Lenne benne potenciál, ha nem csak felületi dzsuvát tennének bele a játékokba, hanem valós fizikai dolgokat mint a rombolható környezet, amit a havok tud. Csak azzal, hogy nvidia bekorlátozzák az egészet.
    Ki fog ez halni szépen lassan. Havoknak kéne még egy keveset fejlődni.
    Persze nvidia rendesen pénzel projekteket, hogy reklámozza a szarjait, de nekem már ott nem szimpi a dolog, hogy plusz egy felesleges program, és végig gondolva nekem az is a heppem, hogy mondjuk 20 év múlva nehogy már egy physx et kelljen emulálnom valahogy.
    Régi gamék rulez, feltetted, játszottál. Nekem max a steam a 2 kattintás letöltődik és játszom tetszene. Nem mindenféle buziság amit most kénytelen minden elsőindításnál végig szenvedni az ember.

Na meg steam cloud is lesz alanben ami külön jó. Hogy képzelik, hogy más játékok nem alkalmazzák?:D
  • DarkSector
    Ez nem kisajátítás, hanem pofon egyszerű.
    Nvidiának jött egy jó ötlete, amivel oda tud csapni az ATI-nak, amikor az ati-nál legelőször előrukkolnak az új fícsörökkel mikor kijöttek a DX11-el miért nem volt ekkora vízhangja? Jah hogy mert amit az ATI most már AMD kitalál az überfazsa amit az Nvidia az meg kisajátítás meg kibaszás a többi játékossal?

Mondom ezt úgy hogy nekem is AMD van.

És naná hogy ezeket meg lehetne oldani AMD-re is, persze csak akkor olyan drivert kellene írni, de ugye már eszébe jutott a riválisnak.

Volt egy jó ötletük amiben + energiát tudtak kivenni extra effectekre a kártyából, cserébe hogy az AMD meg ugyanabban az árkategóriában kb 80% több fps-t képes kicsavarni a hardvereiből.
    Ennyi az egész az AMD a gyorsaságra megy az Nvidia meg a + fícsőrökre.
    Ennyi.
  • Shep
    Konzolon mi köze van hozzá, szerintem nem sok. De mondom ATI is támogatott nem egy játékot. Miért nincsen benne olyan effekt?
  • Totti5
    Nagy ívben teszek az egyszeri játékosokra. Amikor azt látom hogy azért nincs köd vagy füst effekt a Batmanban mert az nivdia kisajátította az elég felháborító.
  • DarkSector
    Gondolja ezt pár ember. :)

Van egy félig tele vízzel lévő pohár, ez most hogy van?
    Félig lett feltöltve vagy kiöntötték a víz felét?

Persze hogy az ellenzék az utóbbit mondja. :)
  • gosumofo
    Szia!

Nem tudom emlékszel-e rá, de ebben a topicban már lejátszottad az antipc trollkodás lemezt. Még egyszer nem kérjük. BYE!
  • Shep
    És ez szerinted hol érdekli az egyszeri játékost? Elárulom, sehol. Arról nem beszélve, hogy akkor ATI-s játékban miért nincsenek benne ugyanazok az effektek? (vagy lehet benne vannak csak én még pont nem játszottam azzal a játékkal)
  • Totti5
    Azért vesznek ki, butítanak szarrá egyes effekteket, hogy rámondhassák ez only pászibül nivida fiziksz. Ennyi a történet.