2387
-
#65 Kemény Géza strikes back ! -
gosumofo #64 Hagyjátok már ezt a nyomorult vitát. A konzolokat meg főleg. MO-n úgysincs senkinek konzolja, mindenki mindent PC-re vár, ez a pár elkényeztetett majom mint a halo logos arc jön csak vitát szítani mert különben 1 hozzászólás se lenne a konzolosok alfórumában. Ott is csak a pc ugató topicja pörög, játékokról van 20 hozzászólás. Kihalt pusztaság az egész, itt még nem sikerült a sonynak meg a microsoftnak behülyíteni elég embert, mondjuk ez köszönhető az ország szegénységének se, luxuscikk egy 200 dolláros gép is 6 évvel a megjelenése után... -
#63 mert konzolon nincs warez igaz? a legtöbb játék hetekkel a megjelenés előtt ott van torrenten :)))
marha nagy hülyeség a warezra fogni -
#62 -
#61 Az ülés max annak kényelmetlen akinek aranyere van... -
#60 A PC-s játékipar 2 dolog miatt gyengül:
- warez (80%)
- kényelmetlen a konzolokhoz képest, ezért használnak egyre többen konzolt (20%) -
sublimaze #59 Ami kimaradt, a megrögzött warezos sem vesz játékot, szóval eladás szempontjából ő sem mérvadó. Szóval az lehet, hogy gyenge a pc-s piac, de ezért nem feltétlenül a warez tehető felelőssé. -
sublimaze #58 Ez a letöltéses dolog nem teljesen reális:
1. Van aki letölti aztán meg is veszi.
2. Van aki letölti de egyébként sem vette volna meg(ez eladás szempontjából egyébként nem mérvadó).
3. Van aki csak később veszi meg ha már olcsó lesz(ebben az esetben megint nem sokat nyom a latba ha letölti).
4. Van a megrögzött warezos aki sosem fizet egy játékért sem(én elhiszem, ha valaki azt mondja, hogy ők vannak többen, de az ökölrázás a warezra elég pontatlan adatokon alapszik). -
#57 Ez mindig jó hír :D
-
gosumofo #56 Na ez már jól hangzik. Csak legyen benne mind a 2 DLC is az alap árban. -
#55 köszi -
Ry0K3N #54 Hálistennek épp elég volt abból a szarból batmannél. -
#53 Jó hír gyerekek! Nem lesz GFWL-os fos a játék. Steamworks title!!!!!
Tuti vétel! -
#52 Ha itt takarítva lenne, tényleg kb csak 2-3hsz maradna. -
#51 Ezekután nincs is mit mondanom.
"Most addig tologatod ki a határokat amíg úgy gondolod hogy az jó alap lehet az elméletednek? PS2őn is csak az első 10 van 5 millió felett aztán ugyan úgy csökken az 1-2 milliósokra..."
49. Madden NFL 2003 - PlayStation 2
Sales: 3.28 million
50. Grand Theft Auto: Liberty City Stories - PlayStation 2
Sales: 3.27 million
56. FIFA Football 2003 - PlayStation 2
Sales: 3.2 million
74. Pro Evolution Soccer 3 - PlayStation 2
Sales: 2.71 million
Még a 86. helyezett is 2 millió feletti eladással büszkélkedhetik.
Onimusha: Warlords Game 2.46M
Innentől kezdve szerintem értelmetlen veled a vita, ha csak ferdítesz, hogy a nem létező igazadat másra próbáld erőszakolni. -
Evoluti0N #50 Van egy olyan érzésem, h jobb lett volna csak a játék megjelenésekor megnyitni a fórumot, ugyanis addig ilyen "értelmes" vita fog zajlani. -
#49 Na megjött a hazug kamukirály, lépek. -
#48 Az xbox exkluzivok nem nagy sikerek mert gyak a halon kivül nincsenek is...
Ha meg két konzolra eladnak 4millát az felezve nem egy nagy durranás. Ehhez képest a witcher frencsájz nem is olyan rossz egy platformra.De persze azon nincs mit vitatkozni, hogy jelenleg a konzolpiacon van a nagyobb nyereség.
Én mondjuk sose értetem ezt a véresszájú utálatot, nekem van konzolom is meg pc-ém is aki igazi gamer igy tolja, mert pl egy fpst soha se játszanék konzolon. -
#47 Hagyd ra teljesen felesleges vitattkozni vele, mert a Totti nem tudja elfogadni, hogy az Xboxon kivul is lehet elet es allandoan csak ossze-visszabeszel ebben a temaban szemellenzosen.
Csak nezd meg az 1.3 millios eladas az szerinte szanalmas, mikozben a konzolos jatekok 95%-a ezekkel az eladasokkal rendelkezik es csak kis resze ami tulhaladja. Szive szerint amilyen rosszindulatu PCvel kapcsolatban o annak orulne, ha nem is jelenne meg PCs jatek. -
#46 "nem azt látnánk a PS3 listán, hogy a 20. játék már nem rendelkezik 2 milliós eladással"
Most addig tologatod ki a határokat amíg úgy gondolod hogy az jó alap lehet az elméletednek? PS2őn is csak az első 10 van 5 millió felett aztán ugyan úgy csökken az 1-2 milliósokra, de mint írtam a PS2 esetében DUPLA* akkora gépbázisról van szó mint a PS3 és 360 esetében. Ezek tények, ezek számok, ezzel nem lehet vitatkozni, mert ez így van.
* ferdítettem, mert valójában több mint dupla annyi, hiszen 150 MILLIÓRÓL van szó amit idén januárban ért el a Sony...
" miközben több száz játék van a piacon."
minél nagyobb a piac, annál jobban megoszlanak az eladások... ez teljesen nyilvánvaló
Witcher 2nél pont a napokban akadt ki a kiadó/fejlesztő hogy a játékot tripla annyian töltötték le mint vették meg... az az eladott 1.3 millió pedig igen karcsú eredmény.
Nem a bevételekről volt szó, hanem az eladásokról. Egy portolás már olcsó dolog, pláne xbox => pc környezetben. 1 millió sosem fog elmenni PCre, én tippem olyan 100ezer körül lesz és akkor a konzolos eladáshoz mérten sikerről beszélhetünk PCn. -
#45 Nincs itt semmiféle zavar az erőben, mindossze annyi, hogy erősen elfogult vagy.
Ha nem lenne igazam, akkor nem azt látnánk a PS3 listán, hogy a 20. játék már nem rendelkezik 2 milliós eladással, miközben több száz játék van a piacon.
Még egy kérdés. A PS3 az Xbox360 ? Megválaszolom neked, hogy te is megértsd. Nem a Ps3 az nem Xbox360 és mivel hasonlitaná össze valaki, ha nem a PS2vel.
A PCs eladások annyira gyengék, hogy vezetik eladásban a piacot aka. WoW. Igy van az is játék, még ha te ellenkezni fogsz, hogy az MMO, de az ipar szempontjából a te szavad nem számit. Valamint, ha annyira nem éré meg a PCs piacra dobni, akkor vajon miért is teszik ? Elérhetőnek tartom, hogy ez a játék produkálja a Witcher eladásait. Ha minimális befektetéssel elérhető ez, akkor a kiadó csak jól járhat.
Nem mindenki gondolkozik szemellenzősen mint te, hogy minek kiadni, hiszen úgy sem lesz bevétel, miközben számtalan ellenpélda van erre. -
gosumofo #44 A codot nem érdemes egy lapon említeni más játékkal eladások szempontjából, akkora a hype. Senki se ezt akarja reálisan befogni, nem is lehet (legfeljebb valami facebookos über-casual játékkal, de azok így is több casht termelnek :D). -
#43 Csak érdekesség kép a Black Opsból csak 360ra 12 millió ment el. MW3ból pedig valószínűleg még több fog. -
#42 Zavart érzek az erőben:)
"ami nem az AAA kategoria."
Ennek nincs értelme.
FF13 6.5 millió példányban fogyott. Hogy te miért emelted ki a PS3at nem tudom. Előző FFek egy több mint 100 milliós PS2es platformra jöttek, most pedig a 100 millió konzol majdnem egyenlő arányban megoszlik 360 és a PS3 közt, így nyilvánvaló hogy a játék eladások is feleződnek egy multiplatoform címnél.
Call of Duty: Modern Warfare 2 PS3 =>>> 4.8 millió
Call of Duty: Modern Warfare 2 Xbox =>> 7.4 millió
Az exluzív címekből 3-5 millió közt mennek a játékok stabilan, és vannak kiemelkedőek amik ennek a dupláját hozzák pl Halo.
360 listán a 13. játék 3 millióval áll.
PS3 listán a 14. játék 2 millióval áll.
"valószinuleg ezt a 800.000-1 milliós eladási értéket szeretnék PCn is a bevételi oldalon elérni"
ha az 1/4ede meglesz már örülhetnek... PCs eladások harmatgyengék -
#41 Nem igazán tudnám egy kategoriába se besorolni de túlélő-horrornak biztos nem hivnám, inkább ilyen lélektani pszihó izé. -
#40 Körülbelül ezeket as számokat hozzák már csak maximum a konzolos cimek is, ami nem az AAA kategoria.
De már nem csak azok, hanem sok olyanis ,ami régen 6-8-10 milliós eladásokat produkáltak. Lásd Final Fantasy is ami nem produkált már 3 milliót sem (PS3) a majdnem 10 milliós (PS2)példányszámhoz képest.
Jol lathato az adott platformokon a csökkenés. PS2 legmagasabb eladása közel 17.5M, mig PS3-nál nincs ez a szám 7 millió.
Van egy-két kimagasló cím, aztan jonnek a 3 millió alatti, meglepetés kategória és vannak a 800.000-1.5M körüli kisebb, ami már csak az éppen nyereséges kategória.
Valljuk be a többség egy adott platformon ez az érték a maximum 1.5 millió.
PS3-n például a 20. játék már ezzel az értékkel szerepel. 1.5M
De a 17. is már 2 millió alattival pedig ő lenne a COD4- Modern Warfare.
Az Alan Wake bevételei csalódást okoztak és valóban úgy van ahogy mondod, valószinuleg ezt a 800.000-1 milliós eladási értéket szeretnék PCn is a bevételi oldalon elérni, hogy kihúzza a kiadót a slamasztikából. -
#39 ez ilyen Alone in the dark klón? -
#38 semmi ilyet nem mondtam, hogy meg fogja menteni -
#37 Valójában mindegy hogy 800k vagy 1,5 millió. Pénzügyileg bukás volt. Az biztos hogy jócskán 1 millió felett van, és az 1,5 körüli érték valós lehet. A sírás főként azért ment, mert az első napokban nem produkált semmit... azt hogy 1 évre rá összejött 1 millió, attól nem lesz jobb senkinek már. -
Ironman2 #36 DDD.Tömören bemutattad a játékot -
#35 Persze pécé eladás fog megmenteni egy játékot, amikor alig van olyan multiplatform cím, ami a 10%át is hozza a konzol eladásnak. -
#34 hivatalos nem hiszem hogy van, ennyire tippelik -
#33 Mármint valami hivatalosra gondoltam nem egy magyar oldalra.
Mondjuk lehet, hogy olyan nincs is mert általában ezt titkosan kezelik ha nem megfelelő az eladás. -
#32 http://www.gamekapocs.hu/hir/26723/masfel_millional_jarhat_az_alan_wake -
#31 az édes kevés, ezek után meg ne akarjanak semmit a pc-től sztem, adták volna ki időben és talán lett volna annyi eladott példány -
#30 Honnan ez az adat? mert utoljára én 800k olvastam és ment a nagy sirás, hogy miért nem veszik az emberek. -
#29 Majd steam-en beakciózzák jól 2 hónap után,aztán viszik mint a cukrot :) -
Gabe18 #28 Mint lentebb írták másfél millió azért elment konzolon. PC-n ha a harmada meglenne már összetehetik a kezüket, de kétlem... -
#27 Régebben nyilatkozták, hogy a sztorimesélés nem igazán működött a sandbox stílusban úgy ahogy szerették volna,ezért döntöttek inkább a lineárisabb játékmenet mellett. Amúgy majd lesz 1-2 rész ahol kocsival kell megtenni nagyobb távolságokat, azok bár szépek és hangulatosak, inkább csak nyújtották a játékidőt. -
#26 Én toltam boxon és nem igazán tetszet finoman szólva.
Az eredeti koncepcionál kelett volna maradni szerintem.