2387
-
#385 Én nem mondtam egy szóval sem hogy te fikáztad, te kérdeztél vissza, hogy egyszer fél mondattal lefikázod utána meg fél mondattal ezt semlegesíted az nem törli ki az előtte lévő fél mondatot, akkor is megjegyezted hogy szar, "kimondtad". De még mindig nem ez a lényeg.
Tudom milyen érzés ha kiragadnak egy részt, vagy éppen ki sem mondott dolgokra irnak vissza, velem is ez történik mindig. :) -
#384 És a mondat másik fele, az gondolom a feledés homályába vész. Léteznek ám összetett mondatok is. -
#383 "Hát igen, elég szar látvány, mikor egy 20x20-as oszlopon áll az egész födém meg a többi szint, "
például te is így kezdted a mondandódat.
De a lényeg nem azon volt, hanem hogy nincs értelme ennek a fizx tanfolyamnak. -
#382 De ki szólta le? Te mindig csak a mondatok egy bizonyos részét ragadod ki és azokra tudsz reagálni? Hihetetlen egy figura vagy. -
#381 igen jogos minden játékhoz ami jó, de nem minden játék jó. :)
Ez jó és nem a technologiákról szól. -
#380 "Ha kijön egy ilyen remek játék senkit nem a játék fogja érdekeleni, hanem hogy lesz-e dx10 vagy dx11 meg lesz-e több monitoros 3d. Vagy milyen fizika lesz.Mi köze ennek az Alan Wake-hez?"
Ezeknek a dolgoknak nem csak az Alan Wake-hez van köze hanem az összes megjelenő játékhoz.
Amiket leírtál az mind "élményt fokozó élvezeti faktor"! -
#379 Valamint még mindig nem értem miért fontos ez.
Bár én sejtettem előre hogy ez lesz.
Ha kijön egy ilyen remek játék senkit nem a játék fogja érdekeleni, hanem hogy lesz-e dx10 vagy dx11 meg lesz-e több monitoros 3d. Vagy milyen fizika lesz.
Mi köze ennek az Alan Wake-hez? -
#378 Nem kell fikázni a Red Faction-okat mert ott legalább próbálkoztak nem úgy mint sok más játéknál. -
#377 Hát igen, elég szar látvány, mikor egy 20x20-as oszlopon áll az egész födém meg a többi szint, mindazonáltal legalább van pusztíthatóság. Egyébként ebből a szempontból a legnagyobb vicc szerintem az az épület bontó szimulátor ahol lehet pl. robbantgatni kéményt meg ilyeneket, hát a fizika kb olyan szintű benne, mint a RF-ben :) ugyanúgy megáll a kémény 3 téglán. -
#376 Látom még mindig megy az off!
PCGames.de-n pont a játékok fizikájáról volt egy cikk Játékok fizikája
-
Zero 7th #375 Na, ha már így szóba került...
Red Faction. Azzal vakítottak megjelenés előtt, hogy a pályaszerkesztőknek kellett egy kis statikát tanulniuk, mert amit összemodelleztek épületeket, rendre összedőltek nekik.
Egyetlen szó nem volt belőle igaz, egy épület simán megállt az utolsó fogpiszkálón is.
Sejtettem, hogy kamu, de szembesülni vele elég durva volt, ennyire talán még nem hazudott pofámba fejlesztő soha... -
#374 Jaja, a felhasználásból adódó minőségkülönbségre gondoltam. pl. Half Life 2, Portal, Assassins Creed, Red Faction, Just Cause, Star Wars: The Force Unleashed-et tekintve teljesen jól látszik a dolog. Portal, Half Life 2, Force Unleashed-ben, Red Faction-ben profi módon lett használva, AC-ben mérsékelten, míg Just Cause-ban (valószínűleg direkt), elég elrugaszkodott módon.
Persze, lesz ez még jobb is. A Physx CUDA ott hasalt el, hogy zárt forráskódú és nem támogatja a többszálú adatfeldolgozást. -
Zero 7th #373 Ja, tényleg 'k'.
Mi hullámzó? A játékok minősége? Nem értem.
Viszont ez nem befolyásolja a dolgot.
De nem is teljes a lista, a DoW2 nincs ott, pedig az 100%, hogy azt használja. A CoH ott van, és az ugyanaz az engine.
De mindegy is, nem ügy, túl tudok ezen lépni. Itt tart most a technika, lesz ez még jobb is. -
#372 Havok, nem Havoc:)
Itt vannak a Havok-ot használó játékok, ha megnézed igen hullámzó a dolog.
Havok weboldala -
Zero 7th #371 Én úgy láttam, hogy ez általános Havoc probléma. Legalábbis annyi Havocot használó játékban jelentkezik, hogy teljesen általánosnak tűnik.
Tudsz mondani olyat, ahol nincs ilyen sebességkorlát? Oblivion, Dawn of War 2, ahol tutira így működik a dolog, a zuhanó test eléri a végsebességét, és aztán nem gyorsul tovább, szépen állandó sebességgel a földig "lebeg". Több címet így most hirtelen nem tudnék mondani, mert azért kell egy kicsit dolgozni, hogy egyértelműen megállapítható legyen (magasról kell dolgokat ledobálni), és sok játék ügyesen rejti el ezt a hiányosságot... -
#370 Ez azért többnyire a felhasználáson is múlik, ugye:) -
Zero 7th #369 Fejlődhetne kicsit jobban is, vannak igencsak fasz módon modellezett dolgai, kezdve a végsebességgel rendelkező szabadeséssel... -
#368 120 új üzenet, azt hittem, hogy megjelent a gém, ehelyett konzol vs. PC, NVidia vs. ATI, anyád vs. tiéd, szép. -
#367 Lehet, hogy jó a Physx (nem az, nem véletlenül nem használja senki), de Havok sokkal többet tud, gyorsabb, platformfüggetlen, folyamatosan fejlődik, nyílt forráskódú és olcsó. NV-nek sosem volt esélye ellene. És a többi fizikai eljárásról még nem is beszéltem:) -
#366 Miért is? teljesen hasonló az irányítás és a mozgás, van lassítás is. Nyilván nem kell non stop darálni, hanem olykor a menekülés a legjobb módszer és persze a fény/sötétség és a játékmechanika része, de alap játékmenet semmivel sem komplikáltabb, mint az MP 1-2ben volt. Mész és lősz, vagy menekülsz, mást igazából nem kell csinálni, de ezzel nincs is gond ez így jó ahogy van. -
#365 Ez egy nagyon rossz analógia volt, finoman szólva. -
#364 Alap játékmechanika hasonló mint egy Max Payne. Minden más csak körítés mesterfokon. -
#363 Jah a leírtakra érted, igen azt elolvastam. -
#362 Elég érthetően fogalmaztam, nem hiszem ,hogy magyarázatra szorulna. :) -
#361 Milyen "lényegre" gondolsz attól függ. -
#360 De a lényeget is felfogtad? -
#359 Azért a 0 még mindig fényévekkel jobb szerintem mit a mai nagyobb címekben. -
#358 én is de a 21 illetve 31.percben már azt éreztem hogy megérte. :) -
#357 Ja amúgy meg ha gondolkodós játék kell akkor tele a net mindenféle ingyenes kaland, puzzle meg egyéb játékokkal, akinek ez kell az is megtalálja a neki megfelelőt. -
#356 Igen de az régen volt azóta már szinte minden ilyesfajta játékba beférő logikai dolgot ellőttek. Emlékszem régen mennyit szenvedtem a RE2-vel, most meg mikor végigvittem a 0-t tök egyértelműnek tűnt szinte minden feladvány, pedig hasonló nehézségűek, mint a 2-ben. Úgyhogy lehet nem tűnt fel de az évek során ragadt rád valami a koszon kívül :) -
#355 ezeket a 20-30 perceket mindig is utáltam :) -
#354 Oks úgyis be akartam szerezni. :) -
#353 Háát úgy igazán, mint a régi játékoknál hogy sokszor 20-30 percet is elakadt az ember 1-1 rejtvénynél.
Régi tomb raidereknél lehet de az újakkal játszottam ott biztos nem.
A Bioshock-nál sem emlékszem semmire.
Uncharted-el még nem játszottam.
De például régebben a resident Evil-eknél azt se tudta az ember hogy megtalált egy csavarhúzót vagy egy kis kődarabaot akkor nem volt 1 szobával arrébb kijelölve pirossan hogy ITT HASZNÁLD hanem 10x körbe kellett járni az egész területet, hogy megtaláld a helyét, vagy a rejtvények amik kis cetliken voltak esetleg elrejtve valahová és a tárgyakat is át kellett vizsgálni vagy kombinálgatni.
Az nem rejtvény mint a Skyrim-ben is, vagy az Alan Wake-ben hogy előtted van egy ajtó vagy híd meg 3 vagy 4 kar vagy kapcsoló és szinte csak sorba meg kell húzni vagy nyomni a kart vagy kapcsolót és mész tovább.
Persze én nem is mondom hogy az Alan Wake ez végett rossz játék, de nem érdemes a mai nagy AAA játékokban logikát keresni kivétel 1-2 játék. -
#352 De még mennyit :P
még bossfight közbe a végén, bár az inkább ügyesség kérdése volt. polipkezűek előnyben :D
Életem eddigi legnagyszerűbb konzolos játéka :P -
#351 Batmanben nem volt logikai, puzzle. max taktikusan kellett valamelyik részt megoldani. legalábbis a főszálon. -
#350 Ott kell?
Mondjuk azt nem probáltam még. -
#349 attól függ - mennyit? batman, tomb raider, uncharted, bioshock ;) szvsz egyik se volt agyatlan lövölde. -
#348 Castlevania LOS -
#347 Mutass új gémet amiben gondolkodni kell vagy logikai rejtvények vannak. :) -
#346 Kár, azt hittem ott is van legalább egy kis puzzle.