2387
  • samsung123
    De hagyjuk már egymás meggyőzését, mindenki leírta álláspontját(Pont)
  • Shep
    De amúgy milyen maszlag, csattanó?
  • samsung123
  • DarkSector
    Oks elnézést, akkor összeesküvés áldozatai vagyunk sorry. :D

Persze ugye ez mind mind fontos az Alan Wake-el kapcsolatban.
  • samsung123
    Ez kb hasonló maszalg, mint hogy a konzolgyátók még tavaj is azzal jöttek hogy: "hatalmas erőforrás tartalékok vannak a gépeigbe"
  • Shep
    Te meg a másik fél maszlagját nyaltad be az sem sokkal jobb :D
  • DarkSector
    Amit meg kellene érteni, a sok tévhit elkerülése végett HOGY A NAGY RÉSZLETESSÉGŰ grafika mellett nem megoldható.
    Nekik gondolniuk kell arra is hogy kevesebb a 4-6-8 cpu-s felhasználók száma.
  • Shep
    g-Man lefizette az összes játékkészítőt, hát fogd már fel végre!
  • samsung123
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ neeeee
    Ezt maszlagot nyomja pont az Nvidia, így benyalni(ha meg sajátkútfő akkor még rosszabb)
  • DarkSector
    Van?
    Akkor erre mit lehet mondani? talán használni kéne a játékfejlesztőknek? De valszeg nincs rá pénzük.

én értelek téged is, meg vagy sértve hogy ezek az effektek hiányoznak a karid végett, de ez nem összeesküvés az nvidia részéről.
  • Shep
    Én is tudom mi van a Betmenben meg mi nincsen de arra nem gondoltál ,hogy a gyengébb hardver esetleg nem bírná azt a fajta füstöt, felrepülő újságokat stb. és azért kapják a pénzt, hogy pluszt tegyenek az nvidia kártyások játékba, nem pedig azért ,hogy nehogy betegyék oda azt a rohadt füstöt? Na de a témát én itt befejeztem ,mert egy megrögzött összeesküvés elméletesnek a Jóisten sem tudná elmagyarázni ,hogy nem csak az létezik amit ő gondol.
  • DarkSector
    Bocs de ezen van mindenki lerögzülve, és sokan nem értik a lényeget, nem azért nincsen füst meg pókháló mert nem tudják fizx nélkül megcsinálni, hanem annyi erőforrást felemészt az alapjáték hogy nincs vagy nem marad a többire és ezért nem rakják bele hogy ne legyen nagy gépigénye a játéknak.
    És az Nvidia driver pont erre szabadít fel + energiákat a vga-ból hogy ezeket használva is ugyanolyan gyorsan fusson a játék.

Vagyis igen lehetne füst meg pokháló alapon is de akkor a procikat jobban zabálná a játék, ehelyett alapon a textúrákra megy el a gép erőforrása meg azokra az effectekre mint a batman köppenye meg ilyenek.
    A 2 közt eltérés van ezért sírnak teljessen feleslegessen sokan.
  • arty
    az amd is támogat api-t, amin keresztül lehet fizikát gpun futtatni, talán már hallottál is róla, még drivert is írnak hozzá: directcompute és opencl.

és szerintem ezt senki nem érzi cikinek, rajtad kívül :D
  • arty
    más játékokban van füst, ahol füstnek kéne lennie
    az nvidia valóban fizet a fizix támogatásért a fejlesztőknek
    a fizixes batmanban nincs füst

ezt az nem képes összekötni, aki nem akarja :) nyilván abban is lehet hinni, hogy fizix nélkül a roksztedisek egyszerűen nem voltak képesek füstöt programozni... mindent tudnak a srácok, a világ legszebb UE3-as játékát programozták le, de bizonyos dolgokat csak és kizárólag fizixel tudtak megoldani. igen, a pókháló ennyire durva tech!
  • DarkSector
    Igen mert levédették de én azt mondtam hogy LEHETNE , megint nem értelmezted a válaszomat. :)
    De lehetne AMD fizx csak ugye ezekután kicsit ciki lenne az AMD-nek meglépni, meg ugye normális drivereket írni.
  • DarkSector
    Oks akkor legyen is úgy legközelebb. :)
  • Shep
    Ezzel csak annyi a gond, hogy ez összeesküvés elmélet, másrészről meg hiába akarsz te lefizetni valakit ha nem hagyja magát vagyis ...
  • arty
    Végre leesett.
  • arty
    "én arra céloztam hogy az AMD is megtehetné hogy csinál egy hasonló drivert."

Nem tehetné meg, mivel a fizix az nvidia tulajdona.
    Jesszusom, ember... iszonyat, mennyire nincs még halvány fogalmad sem a világról :)
  • Shep
    Mert G-Man beadta a csekket.
  • arty
    Ha nincs fizixes kártyád, egyáltalán nincs még doom1 szintű füst sem pl a betmenben. Ez a gond. Értve?

darksector:
    "Az a baj hogy te nem vágod a témát!
    A fizx is megy minden kártyán csak megfelelő driver kell hozzá!"

Jaa, elsőre nem esett le, hogy korlátolt vagy. Bocsi, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam hozzád.
  • DarkSector
    Bocs nekem monitorom van.
  • mester1987
    akkor inkább vetítő :)
  • mester1987
    hát az látod engem is
  • gosumofo
    csavarhúzó és leveszed.
  • DarkSector
    Én akkor sem játszanék így ha lenne 3 monitorom se mert engem is zavarna a csík az elválasztásoknál.
  • mester1987
    Akkor ezek már a FULL HD-n felülkerekednek mind felbontásilag, mind nagyságilag is? :)
  • Evin
    Ez majd akkor fog jól kinézni, ha elterjednek az AMOLED TV-k, amiknek szinte nincs is peremük. Addig olyan, mintha kocsiban ülve játszanánk. :)
  • grebber
  • Jakuza001
    Na de kit erdekel az Nvidias parasztvakitas ?
  • Totti5
    Nem az a gond hogy ríl táj füsteffekt nincs, hanem SEMMI sincs, statikus sem!

A fiziksz pedig sajnos abban kimerül hogy hull a vakolat és jön a szikra, ami szintén úgy van megoldva, hogy ha nincs fizikszed akkor SEMMI sincs, ha van akkor túlzásba van véve a csicsa.
  • DarkSector
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mindegy én arra céloztam hogy az AMD is megtehetné hogy csinál egy hasonló drivert.
    De most nem ez a lényeg hanem hogy TÖK ÉRTELMETLEN vita főleg az Alan Wake játék topikjában.
    Az AMD pártiak ugyse fogják soha elfogadni a fizx-et mindigis összeesküvs elmélet lesz, szerintem kár volt elkezdeni ezt az értelmetlen hardver témát.
    Szerintem nem csak én hanem mások is inkább az Alan Wake-re kíváncsiak.
  • Bence94
    nem megy minden kártyán csak nvidia (ugy működik atival hogy meléé raksz egy nvidia karit és egy módosított driver, fájlt..)
    Amit mondtak, hogy fiziksz az jó mert a gpu-nak minden erejét ki lehet használni nem igaz mert iszonyat lassú lesz az egész és végül már ott tartunk hogy fikiszel kell egy gtx 580 meg még egy nvidia dedikáltnak...

havok is tud már ombloást meg ruha lobogást demózták is már csak nem tudom mi van vele és miért nem használják azt.euphoria elképesztően jó és látványos pl. gta 4-nél ez igen sokat dobott lehet elrontott port de azért elég komplex maga fizika része... stwfu meg most a max payne 3 is igencsak jó lesz.
  • Shep
    Akkor most már minden világos, így tényleg igazuk van. Bocsánatot kérek.
  • Seth
    Pontosan így történt. G-man meg minden
  • DarkSector
    Az a baj hogy te nem vágod a témát!
    A fizx is megy minden kártyán csak megfelelő driver kell hozzá!

Figyelj már kicsit oda amiket írok, ha nem figyelsz oda akkor nem csoda ha nem értesz meg.
  • Shep
    De nem mindegy milyen füst. Füst már a Doomban is volt :)

Egyébként akkor most összefoglalom ,hogy jól értem-e az álláspontotokat.
    Van ugye a physx amit megvett az Aegia-tól az Nvidia, hogy beleintegrálja a kártyáiba ezáltal mintegy plusz vásárló ösztönzőt kapva. A szorgos játékkészítő cégek mindent le tudnának programozni, lenne elmozduló füst, szanaszét repkedő ezermillió apró részecske, felszakadó padlóburkolat mindez egy több éves konzolon is futna fps csökkenés nélkül. De ekkor bekopogtat az ajtón a gonosz NVIDIA G-Man és átnyújt egy komoly összegről szóló csekket a fiúknak mellé egy kis levelet, hogy nem lenne ám baj ha a fent említett effektek nem jelennének meg csak PC-n de ott is csak nvidia kártyán. És ez a kis huncut ember minden egyes játékkészítőt felkeres és osztogatja a pénzt.

• arty
    az nvidia azért fizet, hogy a nemfizix verzionál sokkal látványosabb legyen a fizix verzió. más játékokban - ahol nincs fizix - ahol füstnek kéne lennie, ott van is füst, ahol pókhálónak kéne lennie, ott van is pókháló de - a példánál maradva - a batmanban pl nincs.

ha szerződés fényképét vártad a rocksteady és az nvidia közt, olyanom nincs.
  • arty
    az nvidia abba invesztál, hogy "másnak ne jusson füst". én ezért "hisztiztem".

hogy jön ez ahoz, hogy a kiadó nem invesztál egy pc-portba?
  • arty
    - tud az unreal engine 3.0 füstöt? igen
    - használják más unreal engine 3.0 játékok? igen
    - konzolon is? igen

ennyi, köszi :)