2387
  • grebber
    Hát pénzügyileg ez éri meg a legköltséghatékonyabban,mivel nem kell megvenni az alapanyagot hanem az adathalmazt feltolni szerverekre azt had szóljon.
  • Totti5
    Gondolom pont ezért. MS nem akara kiadni lemezesen, így ezt választották.
  • shaddam
    Persze.Egy anyagilag alig jövedelmező játékot még át is variálnak egy platformra ahova rendszerint 10% az eladási arány.
  • wedge31
    Érdekes az egész helyzet mert mint kiderült nem a MS adja ki a játékot hanem a Remedy maga a steamen keresztül, így nem lesz gfw szerencsétlenkedés se.

A kérdés csak az, hogy ebbe miért ment bele a MS?
  • UUUU
    Akkor Alan enne egy tárgy, és a zseblámpa a személy. Függetlenül bármilyen viziótól, rémálomtól etc. Pedig nem.
  • Evin
    Nos, nem mindig.
  • IXEMGabeo
    na most akkor az Xboxos és a PC verzió eltérő lesz?

én, amit láttam gameplayt abban pl egy nagy önműködő aratógép akarta eltenni Wake-t láb alól, aki egy kis házban bujdosott...volt olyan, mikor egy embert szállt meg a sötétség...álmokra, sötétségre és
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    felesége kutatására
    épül az egész sztori
  • UUUU
    Alan se lény ? A zseblámpája se tárgy ?
  • tommygear
    ha te mondod :D
  • Evin
    Nagy tévedés, nincsenek lényEK, se tárgyAK.
    De minél kevesebbet tudsz, annál jobban fogod élvezni a játék fordulatait.
  • IXEMGabeo
    jól van 1-2 nyugis jelenet nappal játszódik, egyébként az egész sztori a sötétben levő lényekről, tárgyakról szól, akik üldöznek...
  • Solid Snake
    És cseppet sem hátborzongató :)
  • tommygear
    nem játszódik állandóan sötétben :))))
  • IXEMGabeo
    hoppá:) ez a játék hátborzongató mivel állandóan sötétben játszódik...Sok részletet láttam az Xbox360 végigjátszásból
  • Jakuza001
    Pedig az jobb volt mint a mostani tucatrangu akcio/RPG-k.
    Dalakoran tarsasagban vagy mas persistent worldben jatszva pedig, meg jobb.
  • gosumofo
    Ez azon múlik, hogy már 1.5 éve kész volt-e a PC verzió és csak visszatartották, vagy most dobják össze hírtelen. Előbbi a valószínűbb, mert kis csapat és másik játékon dolgoznak már valójában.
  • balee4
    Huh én nagyon örülök ennek a bejelentésnek, nem sok játék van, amiért irigyeltem a boxot, talán már csak a Halo 3-ODST-Reach hármast írhatnák át. Azért remélem igényes portot kapunk, és a gépigényétől már előre félek. Azért a boxos sub-HD-es verzió aztán jó lesz full-HD-ben tolni. Remélem elmegy majd maxon.
  • wedge31
    Nekem ezek a HC rpg-k a kedvenceim de mivel ilyeneket már nem csinálnak maradnak a mai akció-rpg-k.
  • kissssss
    nem úgy volt hogy lelépsz innen? :-D
  • gregtom6
    Hát igen, Neverwinter Nights-t próbáltam ki anno, próbáltam beleélni magam, de jó, ha egy délutánt játszottam vele. Valahogy már nem éreztem benne azt az "életet", amit az újabb játékokban, vagy pár nagyon jó régiben érzek. Érződik, h mű, és nem tudom beleélni magam.
    Persze úgy látom, a SH2 neked is nagy kedvenced, én 2003-4 körül játszottam azzal is, és az első játék volt, amihez foghatót még életemben nem láttam.
  • wedge31
    A BG egy HC rpg nem hinném, hogy tetszene neked.
  • gregtom6
    Diablo 1-el pl 2 éve játszottam először, mert jön a 3. rész, és am. is nagy klasszikus, de vmit rosszul csinálhattam, mert a bossokkal nagyon szenvedek/szenvedtem benne :D
    Baldur's Gate-et is sokan dícsérték, de a közeljövőben nem fogom kipróbálni, majd 1x.

Na de nem offolok :)
  • gregtom6
    Ismerem az összes fontosabb, és/vagy különc, de számomra érdekes megjelent játékot kb a 90-es évektől :D A Starcraft jó, csak multira van kihegyezve, és annak akkor van értelme, ha éveket gyakorolsz, meg versenyekre jársz.
    Egy Alan Wake-et, Silent Hillt, DMC-t, Doom 3-at, BioShock-ot, stb. többre értékelek.
  • gosumofo
    Nézz meg pár profi starcraft 1/2 meccset youtubeon és máris meglesz a kedvenced, ha nem is értesz hozzá, nézni nincs szórakoztatóbb rts :)
  • gregtom6
    *franchise
  • gregtom6
    Én mindenfajta stílust kipróbálok, egyedül stratégiában nincs kedvencem :) De sok fps mellett izometrikus, rögzített kameraállásos játékokkal is játszottam, mint a DMC, Silent Hill franchise-ok pl.
  • gregtom6
    És igen, laptopnál a touch pad is csak dísznek van, mert marha frusztráló tud lenni.
  • Totti5
    Merdek váltás volt DMCről FPSre:)
  • gregtom6
    Nem hát. Van PS2-m, játszottam azon is DMC-vel, igaz nem a 3-al, de tök mindegy, gombokat ugyanolyan nyomkodni PC-n, csak h ott van egér is.
    Ami azért nem mindegy. A gombát tekergetni meg borzalmas egy fps-nél.
  • Seth
    talán mert kontrollerrel nem is próbáltad ?
  • gregtom6
    Én jópár játékot megvennék, ha nem 11ezernél kezdődnének. Amikor meg már 3ezer ft kb, addigra meg már kívülről fújom, mert hát kíváncsi voltam és kipróbáltam. Pár játéknak még persze ezután is marad újrajátszási faktora, ekkor még érdemes megvenni, mert olcsó lett, és még érdekel a játék előreláthatólag hosszú távra.
  • gregtom6
    A kényelmetlenség egy marhaság...
    Sokan azt mondták Devil May Cry 3-ra, h kontroller nélkül lehetetlen vele játszani. Én billentyűzettel jobban élveztem, mint kontrollerrel...
  • gregtom6
    Hy all!

Engem már az első videóknál megvett kilóra a játék. Gyakorlatilag, ha végig dög unalom lenne (ami kizárt), akkor is végig játszanám, annyira régóta vártam már.
    Ha vettem volna boxot, az egyik legfőbb oka ez a játék lett volna.
  • shaddam
    Minek ennek új topik?Van már topikja egy jó ideje....
  • Reg5
    "- kényelmetlen a konzolokhoz képest, ezért használnak egyre többen konzolt (20%)"

Ezt ki hiszi el?
  • sublimaze
    Azért lovagolják meg vele a pc-t is hátha még valamennyi pénzt kitudnak csikarni belőle...
  • UUUU
    Átlag magyar PC játékosnak sosem volt 300 dolláros videókártyája.
    A legolcsóbb 6850 is 40.000Ft, most a karácsonyi szezonban, ami 172 dollár és biztos vagyok benne, hogy a 6850-9850 kategória itthon a legkisebb réteget fedi le.
    A nagy többség 100 dollár környéki VGAval rendelkezik.

A 14K tag meg elenyésző ráadásul többségük annyira sznob, hogy általában nem a leértékelt gépet vették meg, hanem mikor még lényegesen drágább volt. Azért nem szép dolog a végletekkel példálózni.
    Mert bár van butított változat is 230-250 dolláros áron, amiben nincs szinte semmi, viszont most is sokan a kinectes változatot veszik, vagy vették a 350-400 dolláros áron, kifizetve hozzá az extrahütést stb.

A PC piac meg nem a warez miatt gyengül, hanem az igénytelen multiplatform és konzolátiratok miatt, mert a kiadók csak feketén és fehéren gondolkoznak, hogy ahol több pénzt látnak oda somfordálnak, aztán amikor kideül még sem olyan jó az eladás, mert a konzolos átlag játékok eladása is csökken az igénytelenség miatt, akkor egyből próbálják PCn kiadni, mint ebben az esetben, mert mégis csak jó pénz a PC piacról is beáramló pénz.

A globális szemlélet átgyűrűzött erre a piacra is, reklámmal próbálják eladni az átlagos vagy igénytelen szemetet is a tömegnek úgy beállítva, mintha valami extrát adnának el. Csak hogy a tömeg gyomra is egy idő után felfordul és megmakacsolja magát a rossz termékre.
    Senki nem kiváncsi félkész játékokra, amit egy év után lehet játszani rendesen a 20. patch után, mert a konzolos kiadásra koncentrálnak, és ami már ugyanúgy lefagy, pedig ez régen nem volt jellemző a konzolokra sem.

Végül, de nem utolsó sorban. A lényegi kérdésre még mindig nem kaptam választ. Ha annyira nem éri meg a PCre írni játékot, akkor miért akarják portolni ezt a játékot ? Főleg azok után, hogy kijlentették azért nem adják ki, mert nem lenne bevétel a warez miatt. Most már nem számít, hogy szinte alig produkált bevételt a konzolos oldalon sem ?
  • sublimaze
    Kurvára nem a warez miatt gyengül, a warez csak tünete a folyamatnak, de nem ez az ok. Mindig volt warez, és szebb napokat is élt a pc... Na ez, hogy? Ha csak úgy megszűnne a warez akkor is kábé csak azok vennének pc játékot akik most is. Aztán ezek közül az emberek közül is ott van aki megjelenés napján vesz és valaki csak akkor ha már lemegy az ára. A másik, hogy konzolon a használtjáték piac meg a cserebere van inkább elterjedve a warez helyett, viszont alapvetően annyival nagyobb a kereslet konzolra, hogy arra megéri fejleszteni pc-re meg nem. Ilyen egyszerű.
  • vg
    Azért azzal lehetne vitatkozni, hogy nincs senkinek konzolja kicsi hazánkban. :) Ha megnézed a Xbox 360 Magyarország facebookos oldalát, láthatod, hogy közel 14.000 tagja van. A másik dolog, pedig, hogy azt írod, hogy luxus a 200 dolláros gép hazánkban, amikor az átlagos magyar PC játékos videokártyája alapból 300 dollár... gondolom te sem s3 savage4 kártyával akarod majd játszani majd a játékot.
  • Micsu
    "ez a pár elkényeztetett majom mint a halo logos arc jön csak vitát szítani "

pedig ez aláírás gyanús :D