19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
“In the sim world we’re used to cars that are very, very difficult,If you went over the limit, you spun... And I’d be dead 50 times over if that was the case in the real world.”-Ben Collins"
Én a magam részéről mint laikus már elég rég ezt vallom, örülök, hogy ezt egy hiteles és tapasztalatokban bővelkedő személy is megerősítette. A SIM-es világban ehhez képest még plusz ráadás nehezítés a való életben rendelkezésre álló érzékszervek használatának hiánya is. -
Ez koncepció is egyben. Nem akarják az eltúlzottan csúszkálós, az eltúlzott tapadásvesztéses korábbi szimulátoros trendet követni.
“In the sim world we’re used to cars that are very, very difficult,If you went over the limit, you spun... And I’d be dead 50 times over if that was the case in the real world.”-Ben Collins"
Saját bevallásuk szerint inkább a valóságra koncentrálnak, mint a többi szimre.
Nem azt látom versenyeken, hogy az autók indokolatlanul össze-vissza csúszkálnának. Az amikor szétgépészkedik magukat, meg kicsúsznak, meg megpördülnek az nem az általános, normális, hanem extrém, elrontott féktávok, a hátárok túlfeszítése miatt van leginkább.
Ha így viselkednének az életben az autók, akkor tömeges halálozások lennének. Ezt csak megerősítette bennem Ben Collins, akinek már oda lehet figyelni a véleményére, ő már valamit letett az asztalra ebben a műfajban. :))
Persze azt nem tudom, hogy PC2-ben milyen tapadás van, de nem hiszem, hogy attól lenne jó szim, ha a vezethetetlenség határán vannak az autók.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.14. 16:39:03 -
-
Az esos szaraznak, azert tulzas;D
Az atmenetek (szaraz-eso) megvannak, jol erezheto, mukodik. Nem csak jobban csuszik, hanem viz mennyisegtol fuggoen mashogy is mukodik.
Szerintem az oldaltartas es/vagy globalis "tapadas" alapbol, mindenhol kicsit "sok". Bar keves autot probaltam, es mar eleg regen nem toroltem konfigot sem. Ha meg szamit egyaltalan?! -
Nagyjabol nekem is ugy tunik, hogy szinte az esos palya lenne jo szaraznak...
Gumit kellene moddolni, siman tapadast lehuzni sose szokott jo lenni. -
Egyelore nem. De a CARS1-et is modoltak, jottek hozza cuccok. Bar teljesen felesleges (tartalom).
A tapadast piszkalni nem sok ertelme van, az mar tulsagosan osszetett. De valszeg/tuti valtozni fog. Meg most is rendszeresen valtoznak a dolgok. Pl. a default RAW FFB szar lett (vagyis gyenge). -
Moddolni gondolom nem lehet semmit ...? -
A tapadas valoban fura, en is sokallom, foleg az oldaltartast. -
Fene tudja, akkor lehet csak a debug cucc ilyen fura...
Egyelore uobban aggaszt, hogy akarhany videot nezek, padlogazzal mennek mindennel szaraz palyan... -
Nincs felrajzolva, ilyen rendszernel mar felesleges. Eppen az 1:25-os kicsuszasoknal latszik, ott melegitik, ahol "mennek";)
Ez a shader/poligon alapu szamitas mar nem mai technika, az rF2 volt az elso. Aztan jott az iR, ami a gumizodas, gumitormelek es melegedes mellett mar kulonfele koszolodasokat is szamol ra (es a dirt resz miatt talaj melyseget, szaradast es egyebeket); es most a CARS2, aminel mar olaj es ho is van. -
Nezegettem en ezeket, gumit, koszt stb, nekem ugy tunik, hogy elore megadott savokban valtozik csak, fel van rajzolva az idealis nyomvonal stb....
Amit linkeltel abban is latni neha, hogy aki az iv mellett megy nem melegiti a palyat. -
Ez meg napszak vs. palya homerseklet.
-
Livetrack Debug – Auto vs. palya aszfalt homerseklet
Amugy meg 1:25 :)))))))
-
-
-
Project CARS 2 - Jaguar F-Type SVR @ Azure Coast - WIP development build
-
-
Az autoban ulve, barmikor, "barmi" allithato a menuben is.
Ez a HUD allitas. Van nehany elore beallitott (most cockpit-en maradt, az elfelejtettem allitgatni:P), de mindegyiket kulon at lehet szabni.
Minden reszt kulon mozgatni, ki-bekapcsolni, allitani a milyenseget (minimal, full stb.).
Biztos van jobb, de szerintem eleg hasznalhato lett.
-
Custom Race beallitasok. Sokkal hasznalhatobb a menu mint korabban, mukodik az eger gorgo is:P Persze, kicsit gamepad-jellegu, de ez elkerulhetetlen. De van minden lehetoseg ami kell, es attekinthetoen beallithato. Az utolsokat/kedvenceket automatan menti.
-
Amikor atmennek rajta, lehet latni a villogason (szinvaltozason) hogy felhuzzak a vizet, de utana raesik, osszefolyik stb.
A debug-ot, latni is rendesen, a kamerahoz kepest egy nagy negyszogre szamolja/mutatja, azert nincs mashol semmi es elesek a hatarai. Nyugi, nem ennyire gagyi:DD
Amugy szamolja (de legalabbis ugy van megcsinalva), hogy a palya magasabb reszeirol "lefolyik" a viz. Azert olyan amilyen.
Ez nem az AC, ahol elore modellezik az idealis sotet ivet, aztan koronkent 1.05-gyel szorozzak a teljes palya tapadast, es az jo is lesz "realroad"-nak:)))) -
Ez nagyon fel van gyorsítva, de lehet lassítani is, bár csak 0.25-re, de úgy jobban megfigyelhető, hogy mi történik. -
Ha jol latom mennek autok is rajta, miert nem alakul ki felszarado iv ?
Hockeinheimben az hogy van, a kanyar szaraz elotte utana meg vizes ? -
Erdekessegnek. Vizes aszfalt debug-olas. Hol mennyi viz van a palyan, mennyi gyulik ossze kulonbozo helyeken. "Szikodokkal" a vzi mennyisege:
a fekete-voros mar a tocsak, narancs-sagra kornyeke osszefuggo viz; cyan-kek vizesedo/vizes aszfalt.
A lenyeg: nem globalisan egyforman vizes, hanem fugg az eso merteketol es helyetol (palya poziciotol fuggoen) es a palya szintkulonbsegeitol is. Es ami a videoban nem latszik, termeszetesen az autozott iveket is szamolja.
-
Ha bugot talalok vagy valami fake, az egyertelmu. Ha valami nem tetszik (pl. FFB) az is gyorsan kiutkozik. De hogy egy auto mennyire olyan amilyen (tapadas, korido, gumi stb.), max masik programhoz tudom hasonlitani. De az hogy az a masik mennyir ejo vagy rossz, azt ismet nem tudom:D
Multkor AC-val hasonlitottam a koridot. Itt ~4sec-sel mentem gyorsabbat (az 1:51-es palyan). Aztan AC-t is atallitottam kemeny gumirol soft-ra, max szarnyrol minimumra (plusz attetel), hogy hasonlo legyen a beallitas, mint ahogy itt metem, aztan sikerult faragnom 2 tizedet:D Az hogy ez mennyire real, gozom sincs:D Talan csak tenyleg ennyit szamit a szarny es a kettovel lagyabb gumi?! Passz:D
CARS2-vel versenyezve CARS2-hoz hasonlitom, ahhoz meg jo az FFB, kormay, AI es osszessegeben a verseny. Valszeg nem lesznek vegyes online szerverek (AC vs. CARS2), igy nem lesz gond a kulonbsegekkel:DDDD
-
A jelenlegi CARS2-hoz kepest a vegleges (plusz osszes patch) CARS1 egy ideiglenesen osszerakott beta:)
Persze nem tolom ejjel-nappal a CARS2-ot, de eddig nem talaltam benne hibat.
Persze, "idegesito" dolgok meg mindig vannak:
- nem lehet atlepkedni indulasnal a bejelentkezo kepeket (30 sec):D
- a kormanyt meg mindig lehet "menuzesre" hasznalni, idegesito ha el van forgatva
- nem minden menunel tokeletes az eger gorgeto hasznalat (ha a menu kozepen vagyok visszaugral).
Az hogy WIP/Beta azert kell kiemelni, mert valoban az;) De hogy mennyire, azt csak a keszitok tudjak:D Ember nincs, aki vegig teszteljen 100 autot 100 palyan, hibakat es anomaliakat keressen kulonfele AI-val, gumikkal, idojarassal vagy napszakkal. -
endy papp #15892 +1
-
az a baj h az eddigiek alpján mindenki írja h jobb ez , viszont mindig hozzáteszik a hibák emlegetésekor h , de még ez béta stb
sokan megjegyeztek pár hibát ami már a PC1-ben is benne van és nem lettek javítva és a PC2 is megörökli az eddigiek alapján...
szóval én szkeptikus vagyok kicsit és szerintem megint félig se kész dolgokat fopgunk kapni , vagy olyan dolgokat amiket egyszerűen nem tudnak javítani...
egyszerűen furcsa mindig azt hallani h ez még csak béta , nem a rendes hang van a kocsin vagy még nincs kész stb... és ez szinte minden reviewnál előkerül...
ugyanez volt PC1 előtt is
az viszont bizakodásra ad okot h az ffb előnyére változott gyakorlatilag szinte mindenki szerint...mondjuk volt honnan javulni:) -
Én örülnék végre egy jó F1-nek. Ha kormány és az FFB legalább CARS 1 szinten lenne, akkor egy szavam nem lenne.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.13. 13:22:25 -
CM F1-et pedig rendesen osszeraktak ...
En megvettem megjeleneskor , vissza is kertem az arat olyan vacak volt, most ubalombol megvettem mert olcso volt ...esoben le se lehet rakni. AI vilagelso, szabalyok szi ten, kormannyal sincs bajom egy az egyben mukodik, ffb kucsit ecceru de jo, kemeny , feszes jol visszad mindent.
Nyugodt szivvel elo is rendeltem az ideit :
Ha Automibilsta F1 szimulator akkor ez nasa urtechnika ahhoz kepest ;) -
Most már túl sok idejük nincs a félkész dolgokra. Egy hónap múlva már kint kell lenniük az "utcán". Persze, ráérnek még bejelenteni a csúszást. :DD
Hangulatosnak tartottam a videót. Tetszik ez az új köd és az AI is elég versenyképesnek tűnik. Legalább is nem nagyon hagyta magát lerázni. :)
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.13. 13:11:10 -
Gondolom, a bevételek folyamatossága miatt 2 legfeljebb 3, mivel szerintem a PC2-ből több bevétel jön majd, éven belül jönni kell a PC3-nak.
Ha jól látom és értelmezem a videókat, teszteket, akkor komoly fejlődésen ment át ez a játék. Akkor nyugodtan feltételezhetjük, hogy a harmadik rész se lesz visszalépés. Türelemmel, idővel, pénzzel nagy esélye van annak a "minden" programnak. Persze itt jöhetnek mellékszálak is. Jöhetnek akár licenszelt bajnokságok, GT, Formula(nem csak F1 van ezen a téren), akár teljes Rally Cross stb. . -
Majd megyek en is egyet AI-val, fele szaraz, fele szakado eso; megnezem mit csinalnak, majd adok valami "osszegzest":) Videot nem, 150kByte-os feltoltessel nem fogok orakig kuzdeni:DD
Persze, a WIP itt is bejatszik, ki tudja mi hogyan all (auto, AI, palya). -
Tokeletes program sose lesz, igy mindegyiket arra kell hasznalni, amire valo vagy amire igenytol fuggen jo/hasznalhato;)
Codies F1 "tokeletes" F1 program lenne (a koritessel nincs gond), foleg ha a kormany/FFB is normalisabb lenne.
Az iR kizarolag napi, rendszeres, tervezheto (komolyabb) online futamokra valo, masra "nem jo", nem is erdemes eroltetni.
A CARS2 "remelhetoleg" az oflline dinamikus (napszak, idojaras) versenyekre/karierre lesz jo. A szervezett vagy nyilt online a "szokasos".
Az rF2 szinte csak szervezett bajnoki.
Az AC is szervezett bajnokira jo, de a valasztek es a nepszeruseg miatt ott a free szerver is mukodhet (nagyobb szerencsevel:P).
A CARS2-bol szeretnenek csinalni egy "minden" programot. Jo uton haladnak, de azt mindenki tudja, hogy egy celszerszam mindig is hatekonyabb volt;D -
-
Na jo de igazabol ingyen se kellene az RR. :) -
Mindegy elobb jon az F1 2017 jonak tunik, aztan ez, ugyis minden vackot megveszek :)))) Majd lesz valami.... -
Az említett Raceroom-nak van szerintem működő tartalmi modellje, csatlakozhatsz általad nem birtokolt tartalmat használó szerverre, így nem érzed magad kirekesztve ha nem költöd a pénzed, a host-ok is szabadon használhatnak tartalmat korlátok nélkül és ráadásul rákívánhatsz a többi tartalomra, mert látod magad előtt. -
R3E tartalomra eleg utos lenne, foleg a "sorozataival" (WTCC, DTM) es az azokhoz tartozo szabaly rendszerekkel. De sajnos a fizika, kormany, FFB total elavult es idegesito:/
Mint irtam, az AC "tokeletes" koncepcio volt, ok talaltak meg a tutit. Driving game, mindenkinek kell, ujdonsag, de megis szim, igy odasorolhato.
A CARS1-et "elbaltaztak" (persze, azert sokat eladtak belole;P); az rF2 natur szim; az AMS barkacs rendszer es erosen reteg; az R3E szimes szempontbol elavult.
Az iR masvilag. Ott az online rendszert es lehetoseget kell kifizetni, olyan mashol nem lesz. -
Aha, jonak tunik ! ") -
Ez minden jateknal igy van...Kiveve IR de oda meg sulyos szaz-ezrek kellenek ha valogatni akarsz ;)
Ha sorra veszem, rf halott, pc halott, automobilsta halott ,rr ben nincs valasztek...megint csak eleg szeoen teljesit az ac :))
Ketseged ne legyen, itt is valszeg gt lesz a szerverek 99 %-a ;)