19801
  • Fehercsoki
    A pálya tapadása mire volt állítva? Elég rosszul hangzik ez a túlzott tapadás, remélem hogy ezen állítanak mert ez lehetne a "legjobb" sim.
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex

Egy kis adalékanyag. Heti kis színesként. :)))

• endy papp
    Ha innen közelítem meg akkor az iRacing is "élvezhetetlen" setup nélkül és mégis kajálja a nép.
    Vagyis "nem" vagy versenyképes ,de jókat tudsz kocsikázni.
  • Timbu
    "élvezhetőre állítsanak be autókat a fejlesztők"
    Nyilván nem fogják, mert akkor a vásárlóik 4/5-ét (amiből 90% controllert és külső nézetet használ) elvesztenék az első futam után. Ha egyáltalán setuppal élvezhetővé lehet tenni, akkor már jó.
  • Tomsteel

Őt említettem korábban, ugyanezeket a kritikákat fogalmazta meg, amikről itt beszéltünk (orrtolás, túlzott stabilitás), aztán setupolás után jókat nyilatkozott, most pedig a Fordot nagyon dicsérte. Lényeg a lényeg, benne van a lehetőség, hogy ha akarják, élvezhetőre állítsanak be autókat a fejlesztők. Az, hogy most a sokból 2-3 autó ilyen még csak, betudható annak is, hogy 1 hónappal ezelőtti media build-et tesztelnek.
  • Alexease
    Osszehasonlitottam a Lotus 49-et a harom progiban (AC, CARS2, iR).

A beallitasok lenyegeben ugyanazok. Pl. (AC/CARS2/iR) guminyomas: 20/19/18PSI; elso camber: -0.6/-0.5/-0.5; hatso magassag 111/120/111mm; stb. Az elso rugok bealitasanal voltak feltuno kulonbsegek (16/50/26Nm). A diffi es ABR ugy ahogy, de az tokmindegy, izles kerdese;)

Nurburring GP-n neztem, koridoben azert van szoras rendesen (AC/CARS2/iR): 2:10 / 2:07 / 2:02 ;) Egyik sem szuper hotlap, 5-5 mert kort mentem csak.

Erzesre, teljesen 3 kulonbozo cucc:D Osszehasonlithatalan.

AC: kicsit ossze-vissza csuszkal, barmilyen sebessegnel. Alulkormanyzottan visit a gumi, de megis "valamennyire" elforditott kormanynal, gaz nelkul is csuszik a hatulja es driftelni akar;) Jo ideju ellenkormannyal foghato es jol csusztathato. De eppen emiatt a csuszas/drift maniaja miatt kicsit idegesito, bizonytalan, "be kell tanulni" a csuszast es akkor tuti hajlobogos szaguldozas:)
    De a hang nagyon jo!

CARS: Tapad mint az allat, felszedi az aszfaltot;) Nagy temponal kezd megcsuszni a hatulja, de csak tajekoztato jelleggel;) Eroltetni kell hogy beforduljon, mintha merev tengelyes lenne es zart diffis elol-hatul (:DDDDD). Meg olyan rovidek es tapadosak a fektavok, hogy nincs ido visszavaltogatni es kuplungolni (raadasul benazik is valamit), fektavon lazan 5-bol 2-be;D Mintha visszavaltasi ido lenne hozzarendelve, es ha gyorsabb vagyok, valami kiakad, uresbe marad, aztan meg beharap (nah, akkor akkor megcsuszik, de csak 45 fokig fordul es felszantja az aszfaltot:D).
    A hang az olyan, mint a tobbi autonal (ha mar a hangot is irtam:P).

iR: Nem szeretek hype-olni, de ez egyszeruen jo, azt csinalja amit elvarok es szeretnek. Nem tudtam belekotni. Nem volt idegesitoen csuszos vagy tapados; nem akarta "idokalatlanul" (vagy legalabbis: most miaf*szvan?!) eltolni az orrat vagy keresztberakni a segget; logikusnak tunt az egesz mukodes.
    De a motorhang az porszivo:DD Jo lenne mar, ha a 6-7 eve keszulo "uj" audio engine-t befejeznek:DDD

Annyira kulonboznek es annyira fingom sincs milyen lehet az igazi auto, hogy nem is akarok donteni:) De ha tippelhetnek, az iR allhat kozelebb a valodi auto/gumi/kormany viselkedeshez. NEM az az igazi, csak az (sokkal) kozelebb lehet mint a tobbi.

Kicsit "csuszkalosabban" (de legalabbis kicsit mas karakterisztikaval) a CARS2 lenne a tuti szim, foleg a koritese miatt.

ui.: Egyiket sem probaltam "masra" setup-olni (jobban csusszon vagy tapadjon, fickos legyen esetleg stabil), default gyari setup-okat hasznaltam szandekosan (foleg, hogy az ertekek is szinte ugyanazok voltak)!
  • Alexease
    Azok a gomolygo kodfoltok azert eleg hangulatosak:) Mas palyan is van, a Nord-on, a durva szintkulonbsegek miatt hangulatosabb, amikor kitisztul itt-ott.
  • MooneyR
    Spa téli reggelen gurulsz a kissé ködös időben (alapból ezt generálja az évszakhoz/időszakhoz), aztán a domborzati viszonyok miatt egyszer csak alászaladsz picit, azért hát az na : )
    Innen egy szuperközeli aszfalt textura ;) annyira nem gagyi.

Utoljára szerkesztette: MooneyR, 2017.08.15. 20:46:11
  • Alexease
    Nem ertek hozza, semmit sincs es meg nem is probaltam, de nekem a ket kep teljesen egyformanak tunik, igy barmilyen technika, nem nagyon mukodhet vagy nem tudom hogyan:P

Amugy ponnbol lehetne egy "rendeset" csinalni: ugyanaz a visszajatszas, egyszer kicsit balra aztan kicsit jobbra tolni a kamerat, aztan azokat osszepakolni. Gondolom, ugy mukodne.
  • sertrex
    Nem egy Avatar, az biztos. :)))
  • Danecay
    VR-el nem tudom milyen lehet de 3D TV-vel nem érdemes túl nagy energiát belefektetni :) Anno az Anaglif (értsd kék-piros) 3D-s képalkotással különb 3D-s hatást tudtam elérni PC-n :)
  • Danecay
    VR-3DTV, ugyanaz az elv, de ha mégsem majd kijavítotok :)
  • sertrex
    A TV-m felismerte SBS 3D-s tartalomként. A kormányhoz képest elég jól érzékelhető a mélység/távolság. Még az a kis jel, lent a jobb sarokban is elég közelinek látszik. ;)
  • Alexease
    Odaig mar nem jutottam, se TV-m, se VR, se 3D se semmi:DDDD
  • zimapeti
    VR-ben tudod nézni, ez nem 3D tv-hez való, de írja is a videó alatt:)
  • Alexease
    Ez ugyanaz a kep, csak ketszer, igy mire jo?!:)))
  • sertrex
    Akinek van 3D-s TV-je. Nem rossz, nem rossz. :))

• sertrex

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 19:08:43
  • sertrex
    PC2-ben is van slick gumi a Lotus 49-hez? Javaslom, próbáld ki, ha van! :)) PC1-ben alig lehet vele körbe érni. Ha jó móka, akkor ez az. Igaz, hogy a versenyzéshez semmi köze. ;))
  • Tomsteel
    Ha jól értettem Alex beszámolóját, tempó a túlzott stabilitás ellenére lassúnak számít alap esetben és talán piszkálással kihozható belőle a maximum élvezet és köridő.
    Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2017.08.15. 18:26:36
  • sertrex
    Ennek elég bajos lesz a szárnyát alacsonyra állítani. :DDD

Aki ment ezzel PC1-ben alapbeállításon és azt mondja sínautó és unalmas vele végig tolni egy versenyt. Hát az nem teljesen százas vagy hazudik. ;)))
    Persze nem 3 körös versenyre gondolok. :))))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 16:16:04
  • lac coo
    No de annak csak akkor van ertelme, ha gyorsabb is mondjun egy fickosabb alacsonyszarnyas setup...
  • sertrex

Na jó, itt lehet/kell csúszkálni. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 15:52:11
  • sertrex
    Mondjuk még hozzátenném, hogy nem arról van szó, hogy csak full nyomod a gázt és megy az autó, mert az is ugyanúgy nem valóságos, mint az, ha mondjuk egy GT mindenfele el akar indulni, csak éppen egyenesen nem.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.15. 15:35:35
  • sertrex
    Te most megint miről beszélsz? Pontosan fordított a helyzet. Versenyre kitűnő, stabil, de ha egy kis élményautózásra vágysz, egy kis farolgatásra, driftre, ahhoz már hozzá kell nyúlni. Szerinted melyik az a géposztály, amelyikben akkor jó az autó, ha minél többet csúszkál?
    Javíts ki, de én úgy tudom, hogy pályaautózásban, minden egyes megcsúszás időveszteség. :D
  • Alexease
    Setup-ot meg nem neztem, az ertekeket sem. Majd Lotus 49-cel csinalok egy osszehasonlitast (AC, CARS2, iR): leirkalom a default ertkeket aztan megyek teszt koroket; aztan megprobalok valami kozos pontot talani es/vagy az iR-hez igazitani (naluk elvileg real ertekek vannak).

Azert letezhet olyan beallitas, ha jol ossze van rakva az engine, hogy nem csak "szimesebb" es fickosabb, hanem meg elvezetes es gyors is.
    Ha valoban setup-fuggo, akkor talan a jelenlegi beallitasok tenyleg az elsosorban nepszerubb gamepad-es, fun olnine mokara vannak (nyomulos, porgos versenyek, keves furusztracioval).
  • lac coo
    Nem az elso jatek, ahol szandekosan rossz setuppel lehet valami elvezeteset kihozni, ez jo is egyedul korozgetni, de versenyre, foleg online alkalmatlan.
    Ott vagy leszopatod magad es elvezed, vagy unalmas vacak, de tartod a tempot.....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.08.15. 14:54:05
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex
    "De igy hogy Collins irta a "koncepciot" (bar nem tudom ez mennyire tukrozi az SMS hozzallasat?!) mar azert neccesebb a dolog:)"

Ian Bell is nyilatkozott fórumon, hasonlókat. És régebben még az első rész fejlesztése alatt is elutasították, ha valaki más szimekkel hasonlította össze a PC-t. Gondolom egyrészt mert más fejlesztők, más motor, más koncepció. Még azért is kiakadtak, ha a Shift folytatásaként emlegették. Mert az meg nem teljesen a saját koncepciójuk volt mivel bele kellett tenni amolyan tipikusan NFS elemeket. :))) Gondolom már régóta dédelgetett koncepció lehet a CARS, biztos eredetileg nem ez lett volna a neve, és a WDM-mel ezt sikerült elindítani. Ha úgy tekintjük, hogy a PC1 a demó volt és most jön az amit eredetileg terveztek vagyis ez sokkal közelebb van ahhoz, akkor szerintem a PC3 már valóban egy sokkal kiforrottab és sokkal egyedibb lesz a többi szim között. A videók és a vélemények alapján legalábbis ezt szűrtem le eddig. :)))
  • sertrex
    Erre a Race Engineer-re kíváncsi vagyok, jónak tűnik.
  • Tomsteel
    Sim Racing Paddock egyik videójában jutottak Ők is arra, hogy ez a jelenség javarészt setup függő és talán szándékos irány (egyébként máshol is), hogy az alap beállítások orrtolós "nyugodt" viselkedésre vannak belőve, de pl ők egy 488 GT3-mal tesztelték, hogy akár a Race Engineer-rel is nagyon könnyen élettel telivé alakítható az autó feneke, harapósabb lesz az eleje stb...
  • Alexease
    Ja, es a profile torolgetes meg mindig szamit;)
    Tegnap letoroltem, nullarol beallitottam mindent, es bar "semmi" valtozas nem tortent (legalabbis tapadas vagy autokezeles szinten), de file tartalmat osszehasonlitva (ffb_custom.txt), az uj amit legeneralt/kimasolt magabol, mar modositott adatokat tartalmazott;)
  • Alexease
    Eddig nem is volt vele gondom, mert fejlesztes alatt levo program, lehetetlen "felkesz" kodokkal napi szinten tokeletes programot kiadni.
    De igy hogy Collins irta a "koncepciot" (bar nem tudom ez mennyire tukrozi az SMS hozzallasat?!) mar azert neccesebb a dolog:)

Persze nem rossz vagy ilyesmi, de ha ilyen lesz a vege is, akkor erezhetoen a verenyelmenyre mentek ra, frusztracio nelkul.

Korabban csak GT-ket probaltam, ami ABS/TC, bazinagy aero-k, szeles slick-ek, modern technika es ami kell.
    Igy tegnap, eppen emiatt, kivancsiagbol mentem Lotus 49 (eppen 50 eves technika:P) Zolder kombon. Megpordulni nem tudtam, meg "szandekosan" sem:) Az auto hatulja "nulla", barmilyen hiabanal (eltulzott kanyarbemenet vagy padlogazas kigyorsitas) csak az elejet turja.

De koridoben meg furcsa. Normalisan jo koridot akartam menni, osszehasonlitva az iR-rel, es 6-8 masodperccel mentem itt lassabbat:)
    Pedig az iR odafigyelosebb: sok apro ellenkormanyzas, kiporognek a hatsokerekek, nyomatekbol be lehet forditani a hatuljat stb. Es az sem jegpalya, ott sem pordultem meg (kiveve egyszer, de akkor fektavon megcsiptem a hatuljaval fuvet:P), de ott el az auto, gepeszkedni kell, es nem lehet digitalisan hasznalni a gazpedalt;D

Ami gyanus, hogy vannak a garazsban ECU (ABS/TC) beallitasok a Lotus-hoz. Igy talan valami meg felkesz vagy bugos;)

Persze nem irok le egy WIP programot, talan most kozmetikazzak meg a globalis gumit vagy a Livetrack-et, valami atmeneti allapot van. Es csak egy bulid a sokbol.
    Lasd multkori prosszeror fejlesztes: beepitettek valami modernebbet, az enyemen mar el sem idult, leirtam hogy gameover, aztan 1-2 build utan visszakerult a tamogatottsag:)
    Plusz 2-3 autobol sem erdemes az egeszet megitelni.

Mostanaban racuppantam, talan ra tudom szanni estenkent az idot, megnezek tobb autot tobb palyan.
  • sertrex
    "Igen, itt megoldottak: ha tul mesz a hataron, itt nem pordulsz meg, csak minden auto tolja az elejet:)))) "

Hát, ez nem egzakt tudomány. Nem úgy van, hogy fogod meghúzol minden csavart, azután már jó is. Az autósporthoz hasonlít némiképpen, a mérnökök, szerelők munkájához. Ha elállítasz egy csavart, utána kell állítani még tízet. Persze nem mindegy melyik tízet. Ki kell kisérletezni...
    egyszer jó lesz. :)))
  • Alexease
    "If you went over the limit, you spun..."
    Igen, itt megoldottak: ha tul mesz a hataron, itt nem pordulsz meg, csak minden auto tolja az elejet:))))
  • sertrex
  • sertrex