19801
  • Alexease
    En tavaly tuti nem mondtam semmit (a PC1-rol), mert szinte nulla versenyt mentem vele, foleg olyat, ahol samitott mint csinal az AI a gumikkal;) Igy nulla tapasztalatom volt.
    Lenyegeben a PC2-vel is nulla tapasztalatom van, ezert irok ezzel kapcsolatban mindent idezojelbe, kerdojelekkel, vagy fuzom hozza, hogy fingomsincsen:D
  • lac coo
    Mondjuk tavaly meg nem ezt mondtatok.....;) :)
  • sertrex
    5-10 körös versenyen szerintem se mennek ki, viszont amilyen hülye volt, hosszabb versenyt nem is mentem vele. :()
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 12:06:17
  • Alexease
    Az elsoben voltak TESCO-gazdasagos megoldasok, az teny:D De azt en mar ergen uninstall-tam, igy szamomra erdekesebb a PC2:) Ennel erdekesebb mit csinalnak. A latvanyra (milyen mintas gumi van az AI-n), azert it sem alapoznek (bar vaszeg mar megcsinaltak, nem teszteltem!).

Ha tesztelnem, csak az erdekelne, kimennek-e a box-ba, es a teljes versenytavon hogyan valtoznak a koridok magukhoz es hozzam kepest.
    Bar jol (nem) lattam, sajnos nincs a vegen rendes, reszletes statisztika a versenyek utan(?!) :/
  • attila46
    Köszönöm!!!
  • sertrex
    Az első részben tuti, mert fórumon is írták, hogy nem volt idő az AI-ra és olyan megoldást alkalmaztak, hogy az AI nem kapta meg azt a gumifizikát, amit a játékos. Tehát csak egy alap száraz és egy alap esőgumi állt rendelkezésre és az is statikus volt. Továbbá hiába volt az AI-n esőgumi, az animációban slick maradt, legalább is vizuálisan. :))
  • Alexease
    Valamikor tuti, de 5-10 koros teszt alapjan nem fogok rajonni;) Majd kitalalok valamit.
  • lac coo
    Na jo de csak eszreveszed ha esogumit egetnek a palyan szaraz aszfalton....:)) Valamikor csak rosszabbnak kell lenni a korido ek, nem is kicsit.
  • Tomsteel
    Világos, tényleg csak számok szintén voltam kíváncsi rá. Köszi!
  • Alexease
    Multkor akartam az AI gumi cseret is tesztelni (szaraz–esos, 50-50%). De nem jott ossze;) Nem lehet allitani (nem talaltam) hogy forced (sajatom) setup legyen a startnal az AI-ra. Mivel nem lattam milyen gumival mennek (kasztnis volt, nem openwheel; majd a kovetkezo az lesz;P), csak 10 korre volt idom, semmit nem ert. Romlott a koridejuk, de vegig mentek lazan csere nelkul. En meg a slick-en, amikor mar total vizes volt a palya, "meghaltam":) De nem lattam mivel indultak, de valszeg az idojaras elore jelzes es foleg a korszam (10) miatt tuti esos gumival (en is azzal indultam volna) :)

Majd megprobalom openwheel-lel (lassam mivel indulnak) es tobb korszammal es/vagy random idojarassal.
  • Alexease
    Volt valamikor "mostanaban" (nem 5 eve:D) valami frissites talan a Win10 vagy akarmi miatt(?!). Bar nem lett belole directdrive kormany, az teny:DDD
  • Alexease
    Mivel nem volt meg idom normalisan tesztelni, igy nem tudok mit irni;)

A jatek statisztikaja alapjan (ami amugy eleg jo!) ~60%-ot toltok enginering funkcioval (vagy mi, legyen garazsozas vagy allitgatas) es csak a maradek "versenyzes". Es a versenyzes 90%-a eddig igazabol csak egyedul korozgetes es teszteles volt.

Az AI mukodest az aggresszio beallitas erosen befolyasolja. Az erosseg beallitasuk "csak" a sebesseg/korido. A vagas relativ, palya beallitastol fugg. Ha jol lattam, az AI-t is "bunteti" azert a vagasert, amit a jatekos is kapna. Hogy hol van az a pont, palyatol es kanyartol fugg. De a vagas lehet "mentes" miatt is. Vagy sokminden mas:)
  • lac coo
    Azert mikor meg volt logitech kormanyom, mar akkor merges voltam , hogy nincs driverfrissites ra, gyanitom az se artana neki.....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.08.20. 10:59:55
  • Alexease
    En ravennem magam szivesen, de nem elhatarozas kerdese, hanem a "szokasos" :)

Persze azert tisztaban vagyok vele, hogy a mai kormanyok sokkal jobbak, mint egy elso szerias G25, ami csak a "profi" kormanyok elofutara volt. A mai szimeket is "ezekre" fejlesztik/optimalizaljak (lasd kulonfele "nyomatek alapu" szamitasok).

Termszetesen az AC "billegos" reszet nem szarnak vagy tamadasnak kell ertelmezni;) Ez csak egy erzes-osszehasonlitas;) Nem rossz, nem gagyi (sot, sok szempontbol a legjobb kormany/FFB/gumi!), csak mas, aminel a kormany/FFB-t "billegosne", a gumit pedig "drift-fetisznek" hivnam:)
    Ami fugghet az enginetol de persze az "elavult" kormanytol is.
  • lac coo
    AI rol meg csak nem irtal....! :)
    En amiket lattam eleg felemas volt, eleg sokszor tortek egymast halomra, es sokszor eloztek meg mindig vagassal.....
  • Alexease
    A PC1 "felejtos" az AC-hoz (es a tobbihez) kepest:) Voltak benne jo dolgok, de azert mas kategoria. A PC2-ot mar van ertelme hasonlitgatni.
    Mig a PC1 az AC/AMS/iR/rF2 csapatba "nem fert bele", a PC2-ot mar oda lehet tenni. Az hogy most negyediknek vagy valaki bepreseli valamelyik helyre, az mar igeny kerdese (szigoruan kormany/FFB/gumi szempontbol). A jatekos, tartalmi, fps, latvany, szolgaltatas reszek nem jatszanak;)
  • lac coo
    Lassan mi denkeppen ra kell venned magad, hogy vegyel egyet , orokke nem fogja birni az sem :)
    Amugy Kunos kurta el, valoban, legutolso emlekem G27-rol az volt AC ban, hogy rohadt gaz lett.Akkoriban tudtam lecsreleni egy hasznalt TM re, hogy azota mi lett nem tudom.
  • Alexease
    Ha az AMS, iR, rF2 (es most a CARS2 is) jo, akkor csak nem vennek uj kormanyt az AC-hoz:D

Meg szerintem, a G25 azert az atlag jatekosok, atlag megfizetheto kategoriaban, hasznalhato/elfogadhato minosegben van. A szimesebb jatekosok nagyresze (nem a HC) nagyreszt ilyen minoseggel tolja. A tobb szazezres Fanatec cuccokat nem neveznem atlag termeknek:D

Termeszetesen biztos mas erzes egy AC (es a tobbi) egy Fanatec-en, de ugyanugy nem elvarhato/kotelezo felszereles, mint egy VR vagy 3 monitor.
  • sertrex
    AC-ban az utcai autókkal szeretek menni, azt valahol nagyon eltalálták. PC1-ben egyáltalán nem tetszettek az utcai autók, viszont jobban tetszettek a GT-k. Szóval nem tudom, hogy PC1-AC között mekkora volt a tudás különbség, de az biztos, hogy szívesen látnám a két játékot összegyúrva.
  • Alexease
    Nem mericskeltem, de NALAM "legyen" 1.5-2x ?! :) De modern gepeken (proci) es tobb RAM-on (8-16) valszeg aranyaban sokkal jobb (lehet) a helyzet. Az en gepemnel mar az is jo, hog elindul(-ak) :D

De maceras osszehasonlitani oket, mert ehhez kepest az AC "nem tud semmit" (nincs rendes napszak, fenyszorok, nincs realrod, nincs idojaras, regi tipusu a gumi, es meg egy tucat dolog).
  • lac coo
    Ideje lenne kormanyt frissitened, hogy racsodalkozz mennyire nem billegos az AC ! ;)
  • Tomsteel
    AC-hoz hasonlítva kb mennyivel nagyobb a gépigénye?
  • sertrex
    Próbáltam beazonosítani a PC1 FFB-hez az új értéket, de kb. 30%, aminek hasonló az elnevezése a játékon belül. Amíg volt dev mód, abban is zavarban voltam, mert ott is más neveket és értékeket, használtak. :DD
    Meg ahogy nézem szépen kibővítették. Jó pár dolgot hozzáraktak, meg mintha néhány kikerült volna belőle. Na mindegy, egy hónap múlva kiderül.
    Addig is, inkább a te véleményed a szimpatikus.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 10:31:19
  • sertrex
    Inkább a videókártya az, ami erős kell neki, mert az i5-ömet csak kb. 80% körül hajtja meg max, míg a GPU olyan 99% körül szokott menni.
    Szóval, ha mégis cserélnem kell majd valamit, az a GPU lesz. :-)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 10:18:47
  • Alexease
    Kormany es FFB jo lett, szimes jelegu az egesz, ha az elso resz az AC/iR/rF2 halmazan kivul egy masik "szimes" kategoriat kepviselt, akkor ez mar befer kozejuk. Persze igeny fuggo, van aki a AC/iR/rF2-t is fikazza;D

Eroforrasban tobb kell neki mint az elso resznek. Az hogy mennyi, az igenytol fugg;) VR-hez vagy 3 monitorhoz, Ultra beallitasokhoz valszeg kell neki vas rendesen:)

Nalam 1 monitor (1280×720px), medium/high beallitasok, AA off, tukrozodesek low, es 60-100fps-t kiadja (mezonyben, idojarassal is).
    Q9550 (10 eves proci), 4GByte DDR2 333MHz (2006-os szeriak:D), 780GTX.
  • sertrex
    Nálam az első rész i5 4690-en, GTX 970, 16GB RAM-mal fut high-ultra beállításban 100+ fps-sel. Nem hiszem, hogy bármit is ki kellene cserélnem.
    Kormányzásról, FFB-ről éppen előttem írt Alex. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 10:10:42
  • Alexease
    Igen, arra tippeltem en is;) De nalam nem csinalt semmit.
  • attila46
    Sziaztok!!

Nos az érdekelne,,,,melyen lett a kormányzás,,,szimulátor szintet meg e üti,,,illetve Coe i7 alatti,,,,,,,core i5 nem is elég neki??Mert minimumra is 7--est irnak!!Köszönöm
  • sertrex
    A menu spring csak arra van, hogy ha kilépsz a menübe, a kormányt középre húzza, mert ha a kormány valamelyik irányba el van tekerve elkezdi mozgatni a menüben a dolgokat és elállíthatsz anélkül is cuccokat, hogy észre vennéd. Inkább kényelmi funkció, megkímél némi bosszúságtól.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 10:05:23
  • Alexease
    Sokkal jobb az FFB mint az elso reszben. Teljesen mashogy szamolja, meg ha az alapok hasonloak is. Sokat szamit, hogy atalltak automata kormany nyomatek es elfordulas szamitasra, es most mar full "3D" a gumi is. A jelenlegi 3 beallitas a 3 csuszkaval boven eleg. Bizonyos autoknal jobb es informativabb mint pl. az AC "elavultnak tunu" gumi es billegos FFB szamitasa.

Amugy megmaradt a Custom resz is, bar menu nincs hozza, file-ban, manualisan kell piszkalni:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

######################################################
    # NAME: Custom (SMS)

# Spindle Scales -------------------------------------
    (Fx_scale 1.0)
    (Fy_scale (* tone 2.0))
    (Fz_scale 1.0)
    (Mz_scale (* (+ (* tone -1.0) 1.0) 2.0))

# Low Speed Filter Out -------------------------------
    (one_minus_floor (- 1.0 device_standstill_floor))
    (low_speec_scale ((+ device_standstill_floor (* one_minus_floor (crossover vel_mag 0.0 1.0)))))
    (Fx_scale (* Fx_scale low_speec_scale))
    (Mz_scale (* Mz_scale low_speec_scale))

# Spindle Arm ----------------------------------------
    (arm_angle 15.0)
    (left_scale (linkage 1.0 -1.0))
    (right_scale (linkage 1.0 1.0))

# Rack -----------------------------------------------
    (Fx (+ (* left_scale FL_Fx) (* right_scale FR_Fx)))
    (Fx (smooth Fx 0.05))
    (Fy (+ (* left_scale FL_Fy) (* right_scale FR_Fy)))
    (Fz (+ (* left_scale FL_Fz) (* right_scale FR_Fz)))
    (Mz (+ (* left_scale FL_Mz) (* right_scale FR_Mz)))
    (output (+ (* Fx_scale Fx) (* Fy_scale Fy) (* Fz_scale Fz) (* Mz_scale Mz) ) )

(output (* 2.0 volume output))

# Autoscale ------------------------------------------
    (scale_init_time 10.0)
    (scale_window_init 1.0)
    (scale_window_nominal 10.0)
    (scale_soft_clear_t 0.5)
    (scale_min 0.1)
    (scale_max 4.0)
    (scale_cap 1.5)
    (scale_blend_t 2.0)
    (scale_min_raise 0.2)
    (scale_min_slide 0.1)
    # scaler is not hooked to output in RAW
    (signal_scale output
    0.1 0.2 1.0 2.0 0.2
    0.1
    0.0 0.0)

# Safety ---------------------------------------------
    (output (* output (- 1.0 (* device_safety FL_detached))))
    (output (* output (- 1.0 (* device_safety FR_detached))))

(histogram output)

(output (soft_clip output 1.0 0.0 device_headroom))

# Lock Stops -----------------------------------------
    (stops (bumpstop output 0.1 1.0 0.1 0.0))
    (output (+ output (* stops device_lock_stop)))

# Jerk Based Road Feel -------------------------------
    (FL_road (* FL_load 1.0))
    (FL_road (jerk FL_road))
    (FL_road (* FL_road (abs FL_angvel)))

(FR_road (* FR_load -1.0))
    (FR_road (jerk FR_road))
    (FR_road (* FR_road (abs FR_angvel)))

(FL_brk (* FL_long 1.0))
    (FL_brk (jerk FL_brk))
    (FL_brk (* FL_brk (abs FL_angvel)))

(FR_brk (* FR_long -1.0))
    (FR_brk (jerk FR_brk))
    (FR_brk (* FR_brk (abs FR_angvel)))

(FL_crnr (* FL_lat 1.0))
    (FL_crnr (jerk FL_crnr))
    (FL_crnr (* FL_crnr (abs FL_angvel)))

(FR_crnr (* FR_lat -1.0))
    (FR_crnr (jerk FR_crnr))
    (FR_crnr (* FR_crnr (abs FR_angvel)))

# Bump -----------------------------------------------
    (FL_bump_period (+ (* 0.4 FL_bump_kerb) (* 0.1 FL_bump_track)))
    (FL_bump_amplitude (+ (* 0.2 FL_bump_kerb) (* 0.06 FL_bump_track)))
    (FL_bump_sharpness 0.99)
    (inv_period (/ 1.0 (+ FL_bump_period 0.001)))
    (dphase (* FL_vel_x dt inv_period))
    (FL_bump (oscillator dphase))
    (FL_bump (scoop FL_bump FL_bump_sharpness 0.99))
    (FL_bump (* FL_bump FL_load FL_bump_amplitude FL_angvel))
    #(FL_bump (split FL_bump 0.0 1.0 0.0 0.4 0.02))

(FR_bump_period (+ (* 0.4 FR_bump_kerb) (* 0.1 FR_bump_track)))
    (FR_bump_amplitude (+ (* 0.2 FR_bump_kerb) (* 0.06 FR_bump_track)))
    (FR_bump_sharpness 0.99)
    (inv_period (/ 1.0 (+ FR_bump_period 0.001)))
    (dphase (* FR_vel_x dt inv_period))
    (FR_bump (oscillator dphase))
    (FR_bump (scoop FR_bump FR_bump_sharpness 0.99))
    (FR_bump (* FR_bump FR_load FR_bump_amplitude FR_angvel))
    #(FR_bump (split FR_bump 0.0 1.0 0.0 0.4 0.02))

# Scrub ----------------------------------------------
    (FL_scrub (soft_clip FL_scrub 2.0 0.0))
    (FL_scrub (scoop FL_scrub 0.8 0.999))
    (FL_scrub (* FL_scrub (oscillator 1.2)))
    (FR_scrub (soft_clip FR_scrub 2.0 0.0))
    (FR_scrub (scoop FR_scrub 0.8 0.999))
    (FR_scrub (* FR_scrub (oscillator 1.2)))

# Texture --------------------------------------------
    (road_scale (* 0.00004))
    (brk_scale (* 0.0002))
    (bump_scale (* 0.12))
    (scrub_scale (* 14.0 0.0))

(FL_tex (+ (* road_scale FL_road) (* brk_scale FL_brk) (* brk_scale FL_crnr) (* bump_scale FL_bump) (* scrub_scale FL_scrub)))
    (FR_tex (+ (* road_scale FR_road) (* brk_scale FR_brk) (* brk_scale FR_crnr) (* bump_scale FR_bump) (* scrub_scale FR_scrub)))

(tex (+ FL_tex FR_tex))
    (tex (* tex track_road_noise device_road_noise))

(tex (soft_clip tex 1.0 0.0))

# Engine ---------------------------------------------
    (engine (oscillator (* throttle crankshaft 0.0006)))
    (engine (split engine 0.0 1.0 0.0 0.1 0.02))

# Gearbox --------------------------------------------
    (gearbox (oscillator (* (abs (- driveshaft_core clutchshaft_core)) 1.0)))
    (gearbox (* gearbox gearbox_grind clutch 0.05))
    (gearbox (spring gearbox 40000.0 0.2 1.0))
    (gearbox (* gearbox 0.15))

(feel (+ tex gearbox))
    (feel (spring feel device_filter_stiffness 0.4 1.0))

(output (+ output (* feel fx)))

# Low Speed Smoothing -------------------------------
    (fast_scale (crossover vel_mag 0.0 1.0))
    (slow_output (smooth output 0.2))
    (slow_output (drag slow_output 0.0001 0.0))
    (output (+ (* fast_scale output) (* (- 1.0 fast_scale) slow_output)))

# mass damper ---------------------------------------
    (output (spring output device_mass_k 1.0 1.0))

# Final Tighten for some particularly deadzoney wheels
    (output (tighten output device_tighten 0.02))

(scaled_anti_drag (* device_drag (crossover vel_mag 0.0 10.0)))
    (output (anti_drag output scaled_anti_drag device_friction 0.3))

(output (hard_clip (* output gain) 1.0))
  • Alexease
    Folyamatosan valtozik meg mindig, az utobbi nehany build-ben is piszkaltak foltamatosan. Pl. a "gyari" RAW beallitas (ami a kormany "nyomatekahoz" allna be automatan) eleg gyenge lett.

De autonkent is valtozik (a gumi is). Van ami furcsa vagy nemigazan tetszett (pl. Lotus 49), de a BMW Z4 GT3 teljesen jo. Sot, tegnap neztem az FR3.5-et, es az alapjan (kormany/FFB/gumi) mar abszolut belefer az AC/iR/rF2 "halmazaba".

A penteki build-be megjelent egy uj FFB allutas, bar valami Menu Spring (?!), nem csinalt semmit, de neve alapjan a menube allitja a Spring FFB erot (annak aki kamu dolgokat hasznal). Mivel meg mindig lehet kormannyal menuzni, ami kicsit idegesito;)
  • sertrex
    Igen, de azt is elmondják ezekben a videókban, hogy több mint két hónapos állapota a játéknak. Ez csak promo anyag, csak offline cucc. Nem jár hozzá frissítés.
    Amúgy én is aggódok az FFB miatt, mert az első részben legalább volt lehetőségem feljavítani, ha nem tetszett, most meg van pár előre beállított érték és azok közül kellene kiválogatni ami nekem megfelel. Nekem már így látatlanba is hiányzik az első rész FFB-je.
  • barcalaci84
    azért egyre többen beszélnek arról h mégse az igazi az FFB, de még régi build lehet javítják stb...
    :

• lac coo
    Teledohanyozta a kocsit.
  • Totti5
    Jó a Porsche hang, szép az esős kondíció. De könyörgöm, ha már VR support, hyper szuperül állítható és kidolgozott belső nézet, sisak kamera meg minden. Miért nem tudják leanimálni a váltófüleket? ráadásul valami kéz animáció van és átmegy a fémen...
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex
    Project CARS 2 | Lamborghini Huracan @ Classic Spa Francorchamps
    Alig várom, hogy ezt is kipróbálhassam.

• sertrex
  • sertrex
    PREVIEW: Project CARS 2 Pushes You To Be A Better Driver

Én speciel még nem hallottam ezelőtt erről az oldalról és a cikket se olvastam még el, csak találtam és idelinkeltem.
    Kérem, nem engem hibáztatni, ha a tartalmával nem ért valaki egyet! :))

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.19. 12:09:10