19801
  • Totti5
  • sertrex #15996
    Köszi.

Ez azért is jó teszt, pluszban az előttem szolóhoz, mert legalább a pilóta megegyezik mindkét esetben, így kizárható a pilóták közti esetleges vezetési különbség. iR Laguna Seca a pontosabb, mert PC2-ben ez nem szkennelt. Gondolom a köridőkben, amiket korábban teszteltél az ilyesfajta különbségek is közre játszhattak. Igaz, nem tudom így fejből, hogy szken vagy nem szken pályák voltak. ;))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 22:12:52
  • Tomsteel
    Ügyes! Köszönjük!

Billegés tovább tart iracingben a végén, ott tényleg olyan, mintha egy levegővel teli gumi csillapítaná a lökéseket, de ettől még a nagyobb frekvenciás csillapítás működhet itt jól határon csúszásnál és jónak is tűnik. Pályáknál több helyen is jelezték, hogy pontatlanok, de szerintem ennyi pályánál bőven jó ez a szint, aztán max majd később faragnak rajtuk.
    Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2017.08.18. 21:55:29
  • Alexease
    CARS2 fektav teszt;)

Watkins: delutan, hasonlo homerseklet, az iR max-ra gumizva (CARS2 nem lehet allitani, gozom sincs).
    BMW Z4 GT3: hasonlo setup, szarny, gumi, gyari ABS (50%), fix 200km/h tempo, 200-as tablanal padlofek visszavaltasok nelkul. Elotte 1 koros gumi es fek melegites.

A palya "nagyon" nem stimmel, mas a domborzat a celegyenesben, es mintha a vege is rovidebb lenne a CARS2-ben?!:)
    De egyszerre alltak meg, sot a vegen a bebillenes is egyszerre volt!(:O) Be is lassitottam kulon a video vegen.
    Persze videovagas trukk nincs! Csak a poziciok miatt kellett oszeraknom a videot.

Persze, ettol meg lehet jo vagy nem jo, ez csak 1 auto, 1 palya, 1 teszt;) Bar ennel az autonal, eppen jonak tunik a "mukodes" (tapadas, oldaltartas), nem olyan durva a kulonbseg mint masik autonal amit teszteltem.

• Alexease
    Az valszeg a blur-ozott (soft-edge) vetett arnyek, de mivel szinte merolegesen van a nap (fenyforras:P), ezert "igy sikerult":)
  • sertrex #15992
    Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy az nem árnyék, hanem fénytörés. Hő, tükröződés, ilyesmi. Amolyan délibáb féleség. De csak tipp. :))
  • sertrex #15991
    Volt már? Kis színesnek elmegy. :))

• KRi2
    Kocsi alatt van egy fix, sötét árnyék, oké, de hogyan lehet a kocsi mindkét szélén egy haloványabb? Tatooine bolygó?
  • sertrex #15989
    Szerintem igen.
    De már vagy... szóval jó régen nem vettem dobozost, amikor még igen, akkor meg azt se tudtam, hogy mi az a Steam.
  • endy papp
    Nem csak az hanem a spotter is ,az AI is eléggé normális,nekem tetszett amit előadott,mellesleg csúszott itt kocsi ha picit is túlerőltette.
    Egyre jobb kíváncsi vagyok mi sül ki összességében belőle.
    Szerinted ha dobozos (DVD lemez)verziót veszi valaki azt épp úgy a steam-en kell aktiválni és onnantól a steam kell indítani a játékot vagyis épp úgy steam-es lesz mint ha ott vetem volna? Köszi.
  • sertrex #15987
    Nem semmi látvány.

• sertrex #15986
    A fejlesztők bemutatják az online ficsöröket. :)
    3:20 után kezdődik.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 11:52:50
  • sertrex #15985
    Igen és mihez viszonyítod a féktávot? Ahhoz ismerned kell az autót, hogy tudd hol a határa, mit tud. Még az ugyanolyan típusú autók között is hatalmas különbségek lehetnek.
    Tudom, hogy mindenki szeretne szakértőnek tűnni, anélkül, hogy valódi tapasztalatokat gyűjtsön, de ez nem igazán működik a valóságban.
    Pont ezért aduász vagy inkább nevezzük örök igazságnak, de akkor is igaz, hogy "Gyakorlat teszi a mestert".

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 11:03:16
  • lac coo
    Ez orok aduasz marad, hogy senki sem vezetett ilyen autot, de azert van nehany alap dolog amihez nem kell vezetni...
    Pl a fektav. Latok en itt olyan fektavokat , hogy eleg hihetetlen. Ilyen nincs valosagban. Ugyan ez a kigyorsitas...
    Vannak autok, es vannak kanyarok amikbol nem lehet padlon kijonni....Itt sok videon be van kapcsolva a hudon a pedal kijelzes, olyan sincs . Koncepcio ide vagy oda ,ezek eleg rossz elojelek szamomra.
  • sertrex #15983
    Az a letapad, ugrik, letapad, ugrik már az első részben is benne volt, bár inkább pattogásnak hívnám. Elég sokszor, úgymond leestem a pályáról miatta, mert pont akkor ugrott/pattogott mikor tapadnia kellett volna. A real versenyautóknál azt mondják akkor pattog a gumi főleg tempósabb kanyarban, ha nem sikerült megfelelő hőmérsékletre felmelegíteni, vagy valami ilyesmi. :) Persze ez szimben csak akkor megfelelő magyarázat, ha tényleg jól van megcsinálva a gumifizika. ;)
  • Alexease
    Amugy ez a "furcsa" tapadas – es foleg az oldaltartas –, szimes szempontbol (megitelesbol) sarkallatos lesz. Persze a jatekosok 90%-nak tetszeni fog;) Nem mondom hogy rossz, mert valodi tapasztalatom nincs, de mas szimekhez es az "elvart/logikus" mukodeshez kepest, kicsit eltulzottnak erzem.

De lehet nem is a "tapadas", inkabb a "karakterisztika" beallitasa ilyen. Oldalra olyan szinten "ragad" es "ugral" a gumi, mint amikor egy radirt izombol tol az ember az asztalon, es neha aprokat ugral:) Es ezt jol is erezni, a teljesen atirt es mar full-os 3D-s gumi es hozzatartozo FFB miatt;) Persze, ez azert sokmindentol fugghet, lehet guminyomas es felfuggesztes beallitas is a hatterben.
    Persze, azert megcsuszik, de valahogy a "stilus"...

Hasonoan "egyeb" koncepcio, mint az AC-ban, hol meg minden visitosan alulkormayzott, aztan meg mindennek a hatulja megcsuszik, kicsit keresztbefordul, de korbefordulni nem akar, csak ha nem csinalunk semmit;) Mindegy milyen auto, ott mindent "ellenkormanyozva" kell "kanyaritani":) Mondjuk ez is lehet "real", csak szokni kell;)
  • sertrex #15981
    Ha jól megnézed ezt egy folyamatos mozdulatsorban hozta egyenesbe és nem odarántotta az orrát.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 10:43:53
  • Alexease
    En is csak beletekergettem, es mivel szinte mindenhol hatulrol tologatta, igy lehet a beallitasok is ahhoz voltak igazitva;)
  • Danecay
    Nekem kicsit rendellenesnek tűnik szemre de ki tudja. Az F1 2010-es automatikus irányba fordításra emlékeztetett egy kicsit de Isten ments!
  • sertrex #15978
    A fene tudja. Nem ártana tudni, hogy mennyire, kemény, laza, mély ott a talaj. Inkább homok, mint föld. Meg jó lenne látni, hogy tízből hányszor lehet ezt megcsinálni, mert az se mindegy milyen szögben érsz oda, elveszed-e egy kicsit a gázt, fékezel, nem fékezel, stb... Szóval végül is az ilyennek szinte ugyanannyi esélye van, hogy megúszod, mint hogy nem.
  • Alexease
    Amikor elkezdtett megcsuszni (a hatso kerek is talajt fogott), akkor mar mind a negy kerek az aszfalton volt, ott mar barmit meg lehet fogni:D
  • Danecay
    Bocs, 15:34, kicsivel előtte indul a videó.
  • sertrex #15975
    Inkább csak kívánság, mint prófécia. :)))

Nálam 1:34-nél még csak a menü van. ;)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 10:14:56
  • Danecay
    A próféta szóljon belőled! :) Én is hamar feladtam a karrier részét a dolognak, legalábbis a formula vonalat, sajnos erre számomra alkalmatlan a játék az említett AI miatt. Második körben már a kupás, GT-s irányt választottam, itt sokkal inkább elnézhető az AI viselkedéséből bekövetkező kontatktok, ütközések, ami az autó sérülésére is kevésbé veszélyes mint formula esetén.

Csak bele-bele tekergettem, de ez számomra egy kicsit érdekes volt, mármint az autó megfogása 1:34-nél, ráadásul úgy, hogy az autó eleje már a pályán kívüli poros földes részen volt.

Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.08.18. 10:07:04
  • sertrex #15973
    OFF(?)

OFF END(?)
    Megjegyzem, szívesen gyűjtenék saját tapasztalatot a témában.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 09:35:47
  • sertrex #15972

Ha az AI jó lesz akkor a karrier is élvezhetővé válhat. Az első részben kiakasztott a hülye AI. Többször is megpróbáltam elindulni karrierben, de az AI-nak sikerült elvennie a kedvem. Szóval ujjakat keresztbe és reménykedjünk egy jobb AI-ba. Ámen.
  • endy papp
    Hiába az iRacing sem volt elég szim számára,ahogy az ottani topicban is hamar magára maradt így marad ennek a fikázása.....
  • sertrex #15970
    "...amivel senki nem jatstik aki nekem szamit.....nyilvan azsiai kiskolykok, kisegito iskolasok nem erdekelnek :)) "

Látom azért megtaláltad itt , a színvonaladnak megfelelő játszótársakat.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.17. 15:58:41
  • sertrex #15969
  • sertrex #15968
  • sertrex #15967
  • MooneyR
    Az első résznek erősen betett szerintem (legalábbis az itteni kis közösségnek), hogy az AC már fénykorát élte, folyamatosan jöttek a patchek, tartalmak, az online jobban működött, a ligák erre feküdtek rá, ráadásul a millió mod is lekötötte az embert, hogy ki kellett minden szart próbálni. A CARS-nak pluszban alapból elég langyi az ffb-je, sokat kell bazgurálni, hogy legyen valami élet benne, így nem lett senki nagy kedvence, pedig az időjárás/napszak igen látványossá, élvezetessé tudta tenni.
    Én személy szerint ráuntam az AC-ra már nagyon régen (500+ órám van benne), semmi nem motivál, hogy elindítsam.
    rF2 helyett inkább AMS-t indítok, imádom a szépen kivitelezett, huplis pályáit és hogy mindenféle géposztály van.
    A CARS2 meg a bőség zavara, itt az lesz a baj, hogy melyik pályán, milyen évszak, milyen időjárás(ok), milyen kategória, rallycross havas pályán.. ;)
    Amúgy meg várom: AC2, CARS3, Reizától bármit
  • sertrex #15965
    Mondjuk, nem csodálom, hogy kialakult benned ez a CARS fóbia. Többszöri nekifutásra is komoly kihívást jelentett túljutnod a menün. Naná, hogy frusztrál, hogy még az ázsiai kiskölykök és kisegítős iskolások is simán vették az akadályt.
    De tényleg, ha már itt tartunk. Akik neked számítanak, azok melyik szimmel tolják? És te miért nem azt a topikot trollkodod szét?
    Saját bevallásod szerint szar volt az első rész, szar lesz a második is és ráadásul a (képzelt)barátaid, akik neked számítanak, nem is játszanak a CARS-szal. Szóval, akkor minek köszönhetjük, hogy te idejársz trollkodni?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.17. 01:09:01
  • lac coo
    De nekem elveim vannak kerem, penzzel meg jol allok mostanaban :)))
    Tovabbra is tartom, hogy valszeg ugyanolyan elcseszett lesz mint az elozo, amivel senki nem jatstik aki nekem szamit.....nyilvan azsiai kiskolykok, kisegito iskolasok nem erdekelnek :))
  • Alexease
    Igen, az a penz visszakeres nagy hiba volt;) Amit kifizetett az SMS, abbol kijott volna neki 3-4 Codies F1, vagy a full AC az osszes DLC-vel, vagy akarmi mas:D Ha jol emlekszem, meg most junius vegen is kaptam 27EUR-ot az SMS-tol;)
  • endy papp
    Arról nem is beszélve mivel vissza kérte a pénzt egy petákot sem kapott az eladások után.
    Én kb 3x megvehetem a pcar2 belőle...
  • sertrex #15961
    Project CARS:
    "Players online
    869 right now
    1,306 24 hour peak - tweet this
    10,688 all-time peak 2 years ago
    1.2 hours median playtime in last 2 weeks
    4.9 hours average playtime in last 2 weeks
    SteamSpy
    913,233 ± 25,807 owners
    774,383 ± 23,768 players total
    84.8%
    77,457 ± 7,523 players in last 2 weeks
    8.48%
    5.7 hours median total playtime
    28.6 hours average total playtime
    SteamSpy data is used with explicit permission."

Jelen pillanatban ez a helyzet a PC1-gyel. Nem egészen támasztja alá azt az állításod, hogy a megjelenés után senki se játszott volna vele. Ráadásul kiegyezne minden szimulátor gyártó, ha ennyit eladtak volna ők is.
    Te sose hallottad azt, hogy gondolkodj mielőtt megszólalsz?

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.16. 13:42:59
  • lac coo
    Hat en most mar ugy vagyok, hogy megvarok egy warezt, remelem lesz, nem akarok ugy jarni mint az elsovel, ket honap utan mindenki hanyagolta.
  • sertrex #15959
  • sertrex #15958
    Tényleg. Azt értem, hogy az adott helyszín időjárásának és napszakváltozásának megfelelően dinamikusan változik a hőmérséklet, fényviszonyok.
    Viszont mi van akkor, ha fixre állítom a napszakot, időjárást. Lehet állítani a hőmérsékletet vagy a helyszínnek megfelelően az ottani klíma átlaghőmérsékletét adja és az állandó?