19801
  • hangacsi
    Kipróbáltam, nem sikerült.
  • sertrex
    A Wireless-ről eszembe jutott még valami! Az Option menüben, menj be a Visuals-ba, majd a Hardware-be! Ott találsz olyant, hogy Shared Memory. Azt állítsd át Yes-re, ha még nem tetted meg. Alapból No. :)) Remélem ez segít.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.21. 10:43:14
  • hangacsi
    Az asztali gépemen wireless adapterrel csatlakozik a controller, de kábellel is próbáltam másik porton. A driver telepítés automatikusan megtörtént, mikor csatlakoztattam az adaptert és a kontrollert. Minden játékban megfelelően működik, akár a Dirt Rally-t próbálom, akár bármi mást ami a gépen van és csak ezzel nem jó. Kipróbáltam még a Shift 2-val is, ha már azt is az SM csinálta és azzal is működik. Remélem ez segít valamit a segítőszándékú fórumtársaknak.
    Jah, és köszönöm a tippeket!
  • sertrex
    Ha jól tudom XBO kontrollernek van drivere ezt telepítetted? Ha igen kipróbáltad több USB porton? Gondolom akinek itt van hasonló vezérlője majd segít ha olvassa. Nekem csak ez jutott így eszembe. Esetleg kipróbálhatnád másik pc-ben, hogy ott rendesen működik-e!?
  • sertrex
    :DDD
    Hááát! Ha pénz mosás a szándékuk, már SMS-éknek, akkor nem ártana sürgősen felvenniük egy könyvelőt, mert így pont a fordítottját csinálják. Simbinnél már sanszosabb a dolog, de lehet hogy csak balfékek az üzlethez.
  • hangacsi
    Pc-n
  • Alexease
    Az SMS nagy penzmosoda, a SimBin-nel egyutt:)
    Valszeg nem jott be nekik, foleg a keszulo CARS2 mellett, ami azert nagyogyobb durranas. Valaki mas elszorakozik vele;)
  • sertrex
    SMS eladta a Madness motor 2.0-val együtt, amivel a Shift 2 U ment??? Tök olyan, mint a Shift 2 volt. :))
    A PC2 már a Madness 3.0 vagy 4.0-val megy. SMS-ék jól megtanulták hogy kell pénzt csinálni.
    Ha lesz olyan, mint az S2U, akkor még talán fannolok is vele néha. Csak úgy nosztalgiából.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 20:38:23
  • Alexease
    De az lesz, csak kozben ceget, koncepciot meg ki tudja mit csereltek;)
  • Alexease
    Probaltam:)
  • Timbu

Ez az a World of Speed, amit az SMS tervezett még a pC1 idején?
  • Ingy2
    Te Alex, a videókhoz nem a te agresszivitásodat állítottad?
  • Alexease
    Most hogy megneztem a kepeket osszeszedve, rakerestem az AC-ra, es meg sincs akkora kulonbseg ahogy emlekeztem:) Valszeg csak a "szerencses" es/vagy jol beallitott promo kepeknel jott ki a photo szeruseg(?!).
    Sose photomode-oltam egyikben sem;)
  • MooneyR
    Igen, az AC fotó módját is szerettem, főleg, hogy ott lehetett játszani az idővel és az autó modellek baromi szépek. De azért ennek sincs szégyenkezni valója, van a hivatalos fórumon screenshot topik, van pár jó kép, itt egy kis gyűjtemény, lehet csemegézni :)
  • Alexease
    Jo kepek, de meg mindig latszik, Kunos nagyon "kitanulmanyozta" a "konzolosok" (GT/Forza) shader/render beallitasait, mert az AC-ban inkabb valodi foto fele tartanak, itt meg meg mindig (bar egyre szebb) kicsit muanyag autos jellege van a (photo) rendernek;)
  • MooneyR
    Lőttem pár képet, elég jó a photo mode. Találtam Laccoonak is kombót ha a kihívást keresi (uccsó) ;)

• Alexease
    Meg a vegere feltoltokk egy uccsot, csak a 150k feltoltes nem video-megosztas barat, es kozben a net-em is elmulik:)

Ez a 90%-os AI, amit az elozetes qual-on hasznaltam, ahhol elso lettem, de a teljes mezony 3 tizeden belul volt. Ez is csak 5 kor (nem hosszutavra tervezve), tores off.
    Lenyegeben uncsi, egyet sem tudtam elozni, leszamitva a rajtot. Vagyis majdnem egyet, de megcsusztam kigyorsitason es visszaelozott;D

Az AI minden programban macera.
    Ha nincs beiktatva valami adaptive vagy catch-up funcio, veletlen baleset, tores vagy hiabazas (ezeket lehet utalni is, ha nagyon feltuno), akkor nehez megtalalni a jo beallitast, hogy elvezetes legyen a verseny.
    Valodi pilota ellen, meg ha egyet sem eloz meg az ember, az adja az elmenyt, hogy a masik autoban egy "igazi" ember ul, izgul es gorcsol;) Akire raadasul illik vigyazni. Az AI darab-darab, csak droid;)

• sertrex
    Jaa, nem negatívból írtam! Végignéztem mind. :) Csak dolgozott közben a reflex. :DD
    De tetszik amiket írsz, mert már vizionálom is a jó kis AI elleni meccseket. Online úgyse lesz sok sikerélményem.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 17:35:00
  • Alexease
    Erdemes vegig nezni a videokat, mert valahol a kozepen-vegen van egyertelmubb helyzet. A startok valtozatosak letek;)

Ahogy irtam, szandekosan levettem az AI eroseget 90%-rol 80%-ra, hogy minnel gyorsabban legyen lehetosegem elozgetni. Ha marad a 90%, ahogy az idomeron belottem magamhoz az AI erosseget, valszeg 5x ennyi kor kellett volna ennyit elozni, vagy fele ennyit se, mert kozben elhuznak a tobbiek. Igy is egyre romlo eredmennyel zartam a 2-3 koros tesztet;)

Plusz az eroltetes sem az ertelmes versenyhez van, igy a gumik sem birjak, es eleve volt nehany koccolas, ami azonnal a verseny veget is jelenti.

Valszeg egy normalisabb 15-20 koros versenyen, ilyen stilusban autozva, ha a torest meguszom, a feletol lazan visszaelozgetnek a felniig kopott gumik miatt:)
    Meg eleve ha sajat tempomra (90%, amivel elol vegeztem az idomeron) allitom az erosseget, es igy hatulrol indulok, tuti csak 2-3 embert erek utol; idomeron nagyon egyutt volt a mezony.
    Persze, ez csak egy gyors teszt volt;)
  • sertrex
    Ahogy néztem a videókat, néha beletapostam a fékbe. Volt néhány olyan bevetődésed, hogy rögtön Gandalf jutott eszembe, "Már pedig itt nem mész át!" .
    A féktávokon még mindig elég könnyen megfoghatók, ott előzhetők és ahogy ebből a pár körből kitűnik, hogy az előttem haladó mindig ugyanúgy veszi be, próbálja bevenni a kanyart, egy-két kör alatt fel lehet építeni az előzést. De azért egy hosszabbtávú versenyen, lehet nem lenne ilyen könnyedén előzgetni, mert azért fárad az ember.
  • sertrex
    Én már láttam olyat. :) Kénytelenek néha kereket cserélni, mert a váltómotor esősre van beállítva. :))
  • Alexease
    A tores ki volt kapcsolva, meg mielott valaki:) A szandekoan eroltetett menetek miatt, betervezett volt az elso szarny veszteseg, ami nelkul eleg maceras tesztelni es tovabb eroltetni;P
  • Alexease
    Csinaltam egy gyors AI tesztet.
    Csak "tejekoztato" jellegu, mert csak 1 auto es 1 palya, 2-3 koros villam-agymenesek;)

Leteszteltem az erosseget is: az en szintem a 90%:D
    Ezzel elso tudtam lenni 7 kor alatt az idomeron (nem biztos hogy ez a jo beallitas, "nem feltetlenul az a cel", hogy valaki mindig elolrol induljon es kenyelmesen gyozzon:P); 3 tizeden belul volt a 10 auto, mogottem a kovetkezo 4 pilota 1 tizeden belul.

A versenyre 80%-os erosseget allitottam es hatulrol indultam, tudjak minden kanyarban tamadni, lassam mit csinal az AI:D Realis esetben, orul az ember, ha 2-3 koronkent utoler valakit es kell 5-6 kor amig erdemben tud tamadni. Persze, ez is sorozat/palya/auto fuggo!

Mentem 3 versenyt.
    Eroltetve, probalva mindenhova normalisan bebujni, nem epeszu gumi es auto kimelo stilus:P
    Mindegyiket 2-3-szor inditottam, legyen tapasztalat, es volt amikor lemaradtam, baleseteztem, korbeforditottam magam, kicsusztam vagy hasonlo restart-indok tortent:D

0% Aggresion: Nem igazan vedik az ivet, feladjak a poziciot, kanyarban nem maradnak mellettem, elozgethetok. Sajat vagy erosebb AI erossegen elvezetes is lehet, biztonsaggal lehet csatazni, de tolni kell neki rendesen.

50% Aggression: Erezhetoen vedekeznek, tamadnak, ott mardadnak az iven (kivul-belul), egymast is piszkaljak; hiaba az azonos AI erosseg, nehezebb tartani a lepest. A 0%-hoz kepest egyertelmuen jobb, realisabb, hasznalhatobb, versneyezhetobb beallitas.

100%: Nagy kulonbseg nincs az 50%-hoz kepest, de nehezebb odaferkozni es kifekezni, ha kinez neki egy utkozes (lathatoan neki csuszok), akkor sem adja fel az ivet, "kapjam be" alapon, csak egy maradhat:) De idiota vagy szandekos agymenest nem lattam toluk.

Persze, e 3 video alapjan senki ne rohajnon elorendelni 2db Ultra Edition peldanyt vagy nem kezdje elasni a programot! :P
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.08.20. 16:11:24
  • Alexease
    Motoron vicces lenne a kerek csere:D
  • Totti5
    MotoGP, SBK nincs. Motorcsere van, ha vízes-szárzas a verseny.
  • sertrex
    Jaja, szoktam nézni a GT, WEC(Le Mans) versenyeket, WTCC-t, a kisebb formulákat is időnként, például ott is van kötelező kerékcsere.
    Moto GP, SBK-t. Csak nem szoktam magam beleásni, amire nincs feltétlenül szükségem, azokat csak felületesen figyelem. Drága az agykapacitás.
  • sertrex
    Húúúú, a karriert én is meg akartam csinálni még a második rész előtt, de szerintem ebből már nem lesz semmi. Egyrészt az AI ami visszatart, hogy újra neki álljak. Másrészt már sokkal jobban várom a második részt, hogy türelmem legyen rá és lehet, hogy már nem is lenne elég idő, mert ha elkezdtem akkor a 100%-os versenytávval játszottam. :))
  • Totti5
    Ahol nem 30-40 perces sprint futamok vannak ott kell tankolni és / vagy kereket cserélni, hosszabb versenyeken meg pilótát is.
  • Danecay
    Még a Clio kupában is van legalábbis a második futamon. Ezt is csak azért tudom mert nem túl előrehaladottan itt járok karrierben az első résszel :)
  • Alexease
    Gozom sincs:)

A hosszutavu szeriakban biztos:D Bar ott sem kotelezo, csak szukseges:DD
    Kissebb-kozepesebb turaautoknal ritka (koltseg, keves korszam, biztonsag); nagyturaban, GT-ben, kozepes-magasabb formulaknal altalaban kotelezo a biztonsag (legyilkolt gumik) es a mezony "szetzilalasa" miatt:)
    A karrier resznel (azt hiszem) automatan beallitja, de van kulon menu, ahol 12db(?!) fontosabb szeriat felsorol, es leirja a szabalait (korabbi videomban latszik).
  • sertrex
    Ja a DTM megvan, GT, WEC-ben nem voltam biztos, mert azok hoszútávú versenyek tehát elkerülhetetlen a kiállás, ott a tankolás, kerékcsere szabály a jellegzetes. Indycar meg még a bepótolandó ismeretszerzés szinten van, mert csak az Alonso féle futamot láttam elejétől a végéig.
  • Totti5
    WTCC, TCR, Rallycross-ban nincs. GTben van, DTMben van, WECben van, Indycarban van.
  • sertrex
    Ez jó előjel. :)
    Jut eszembe nem tudod így fejből, hogy hány szériában van kötelező kiállás F1-en kívül?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 15:17:06
  • sertrex
    Pécén vagy XBOX ONE-on?
  • Alexease
    Amit eddig mentem AI-val, nem volt vele gondom. Nem akartak lezuzni, nem csinaltak arkad-Ai huzasokat, nem vagtak (szandekosan) a palyat; hasznalhato volt.
    Kotelezo boxkiallas kapcsolo mar van.
  • hangacsi
    Sziasztok!

Kis segítséget kérnék. Most vettem egy Xbox One S kontrollert és a Carsban nem tudom működésre bírni.
    A beállításokban természetesen ez van kiválasztva és nem megy. Ilyenkor is csak a bill.-re reagál. Ez eddig az egyetlen játék, ahol ez feladta a leckét.
  • sertrex
    Amiben az AI viselkedés, az első rész tapasztalatai alapján, változtatásra, javításra szorul;
    A kanyarsebesség; mert még 100%-on is simán verhető ott. Túl hosszú féktávot vesz és elég óvatosan fordul. Ilyenkor simán körbeautózható.
    Például, aki minden géposztály AI-ját veri simán, még 100%-on is, az megszívta, mert nem volt több lehetőség több kakaót ráadni az AI-.ra
    Az én szintemnek a max 100% bőőőőőőőőőven megfelelt. :DDD
    A pályahatárok, szabályok betartása; itt a szabályrendszerben is következetesebbnek kell lenni, mert van hogy elhagyásnak minősítette, ha két kerékkel hagyod el a pályát van ahol, akkor se ha néggyel. Mondjuk ha földes részt érintesz, akkor általában elveszi, ha aszfalt bukó van, akkor se ha teljes terjedelmében pályavonalon kívül vagy. AI meg sokszor úgy értékelte, ha pályán nem tud megelőzni, mert nem fér be, akkor a fű, aszfalt se zavarta. De... nem minden géposztály és nem mindegyik pályán. Gőzöm sincs, hogy ez mitől függött. Rendszer nem volt benne.
    Amit még meg kell csinálni vagy remélem már megtették, hogy offline solo race-ben, nem lehetett beállítani a kötelező boxkiállást, gondolom ez is kihatással lehetett az AI boxkiállására. A boxkiállás egyébként is csak utólag patch-ben, került a játékba, tehát még érthető, ha nem terjedt ki mindenre, minden játékmódban.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 13:46:29
  • Alexease
    A mostani reszben ugy lattam (minimal tapasztalattal:P), hogy az AI erosseg valoban csak az erosseguk, es az agresszio ami szmait, azt kell hangolni. Az alapjan lesznek "idiotak", vagyis jonnek a "levagasok", kockazatos kifekezesek, durvabb vedekezes, es persze a velejaro zuzasok:)
    A magasabb agresszio (+50%?!) valszeg azoknak lesz jo, akik dodzsemezni szeretnenek, arkadosabb stilusuak, nem tisztelik az AI-t, ki van kapcsolva a serules, online igazi embereknel is a masik autojan megtamaszkodva fekeznek vag kiforgatjak a retekbe;))

Ilyen emberek "ellen" kell a magas agresszioju AI, ne hagyja magat szivatni, es ne legyen egyszeru dolga az ABS/TC/SC/hatulrol-tologatos/sinautos embereknek sem;D

Ezt is felirom a tesztelesi listara:)
  • sertrex
    Egyébként arról is írtam már, többször, hogy nem feltétlenül a 100%-ra feltolt AI a legjobb választás az élvezetes futamokhoz. Mivel elég sok géposztály van, így elég nagy a szórás is, tehát egy kicsit kisérletezgetni kell, melyikhez, hány százalékos AI-t érdemes állítani. De sajnos ez se oldja meg a pályán kívülről előzéseket, meg egyéb kisebb-nagyobb bosszantó dolgokat, amik elvették a kedvem, hogy végigtoljam a karriert. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 12:47:08
  • sertrex
    Korábban is leírtam ezt itt, többször is. Bár úgy nehéz beszélgetni valakivel, ha nem olvassa el a kommenteket, csak úgy random beírogat néha valamit.