19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Végül is csak a dolgok mechanizmusát hasonlítom az egyhez, mert abban voltam WMD-s, és ott is ugyanez történt, hogy egy jobb béta verzió cserélődött le egy mindenben gyengébb, úgymond véglegesre. Amit kb. 10 patch-csel végül is javítottak egy játszható, egész elfogadható szintre. A PC2 eleve magasabb szintről indul, szinte minden téren, de ezek szerint megint a jobbat cserélték le arra, ami most van. Igaz hogy ezt a különbséget csak a bétások tudják, de akkor is látszik, hogy ez a játék félkész, ami az első résznél azért még bocsánatos volt, mivel mégis csak első próbálkozás volt, de ez már nem az.
Szerintem az első se volt egy jó taktika és most se az.
Ennek ellenére nekem tetszik így is, mert ez így most egy javított, bővített első rész... vagy annak a közvetlen folytatása... ami azért nem olyan rossz... csak hát azért... na. -
Ha esorol indul a futam akkor is megviseli, olyan fektavot vesznek, hogy valami hihetetlen, es a kigyorsitast is elsporoljak....
Szentsegtores tudom, de livezarck ide vagy oda , F1 2017 esoje sokkal jobb, ott valoban kapaszkodni kell...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.01. 11:27:25 -
ja nekem is hasonlók a benyomásaim:)
esőben valahogy sokkal jobban megyek (persze köridőben lassabb) vagy legalábbis egyáltalán nem tűnik vészesenek a hirtelen változás sem, de az AI nem igazán tud alkalmazkodni és sokkal jobban megviseli a változás...:)
valaki amúgy elmagyarázná h hogy vannak itt a dolgok a segítségekkel?
én autenthicre raktam és arra már rájöttem h a TRaction Controlt át kell rakni setupban 100%-ra h kb ki legyen kapcsolva:)
ABS-sel mi a helyzet, azt is állítani kéne valahova , mert a fékezést én nem nagyon értem itt:) olyan mintha mindig blokkolna :)
setupokat lehet valahonnan tölteni? -
Úgy legyen. :)) -
A szamunkra kiadott beta tuti mindig elorebb jart es inkabb fejlesztesi verzio volt, mint amit a veglegesbe terveztek. A kompatibilitas, optimalizacio, online, a jobban letesztelt funkciok miatt tuti a stabilabb kerul forgalomba. Plusz tuti van valami globalis "kapcsolgatasi lehetoseguk" a teljes jatekmenetre (tapadasok, AI), amit elsosorban a nagyobb szamban eladott kozonsegre hangolnak (konzol, gamepad, segitsegek, fun stb.).
Talan itt nem butitani fognak a megjelenes utan fokozatosan (ahogy [korabban] a Codies-nel volt divat), hanem fokozatosan feljebb allitjak a dolgokat.
De a tartalmakon (autok, palyak, AI) is latszik, "gyorsan jott a megjelenes", nem lettek osszehangolva egysegesen a dolgok. Az elso resz mar alapbol docogott (fizika, gumi, FFB, alapveto mukodesi problemak stb.), de itt nagyreszt "csak" hangolgatni kell. Es mivel ez nem massziv programozos/fejlesztos feladat, talan ezzel foglalkozni is fognak.
Foleg ha komolyan gondoljak az online bajnoksagokat, az e-sport-ot es hasonlokat. -
Az optimalizalas annyira jo, hogy nalam "lazan" megy szakado esoben, gyorsitasokkal 20 AI-val. Igaz, csak 1280×720px, de minden HIGH, kiveve a tukrozodesek LOW. Es ez egy 11 eve kerego (szo szerint:P) alap gep: Q9550 (2,8GHz), 4GByte DDR2 333MHz (2006!), a full fapados alaplap 9000(!) Ft volt;) -
Az AI is jobb volt a megjelenés előtti videókban, mert dicsérték sokan. Azt gyanítom, hogy pécén és konzolon nem lehet különböző tartalommal kiadni a játékot, korábban írtam is már erről, hogy konzolra nem kerülhettek fel bizonyos dolgok, ez lehet hogy nem működött vagy nem tudták konzolon megoldani, így azt a buildet adták ki készként, ami megegyezik a konzol tartalmával. Ez érthető is lenne, mivel konzolon adják el nagyobb példányszámban és még drágább is. A későbbiekben visszaütne kereskedelmileg, ha hátrányosabb helyzetben érezné magát valamelyik platform. Később talán pécén és konzolon lehet különböző tartalmú patch-eket kiadni, mondván más hibák jöttek elő és lassan visszakerülnek a hiányzó és a javított elemek, mint az első résznél is. Persze ott voltak olyan alapvető hibák is amik nem voltak javíthatóak egy egyszerű patchben. -
En meg Barcalaci , o is emlitette ezt ! :))
De lehet, hogy ez az ai patch el sikerult, elotte mintha jo lett volna...fene se emlekszik...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.01. 09:51:09 -
endy papp #16990 Most akkor hogy, már megint csak te kaptál ilyen példányt....
-
Hát az AI az kész, az ipar szégyene :))
120 %-on változó időjárásnál úgy elverem mint a csuda, , ha szárazról indul akkor még elmegy, de ha esőben kb visszafelé megy az AI .
Megnéztem több pályán is , mindenhol. Karrier így kuka, aki amiatt venné ne tegye szerintem ....
az csak egyéni vélemény de valahogy szárazon jobban csúszkálok mint esőben, pedig lassabb is a köridőm esőben ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.01. 09:37:11 -
Szerintem azért így is elég jó, sajnos a többi simnek is rengeteg hiányossága van. Hamarosan jön a 2.0, amiben elvileg nagyon sok mindent javítanak. -
MooneyR #16987 Sorry, félreértés ne essék, én kedvelem a játékot, a fejlesztés kezdete óta a mai napig van benne 322 órám eddig steam szerint. Optimalizáció az pöpec, pc-n még a régi procisokat se hagyták magukra, ezért a két exe (automatán felismeri inditásnál melyik exe kell neki).
Bármikor szívesen leülök elé, láttam már minden porcikáját, tudom, hogy tudna ez többet is és tuti biztos, hogy szépen foltozni fogják a meglévő furcsaságokat, hibákat. A zárt bétás fórumon gyűjtik szépen a hibákat a userek, példának itt az xbox-osból pár:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!XBOX: BUG LIST (updated Sept 30)
I figure rather than have multiple posts we could group them into one.
1. Overall audio is very low especially with Voices and Engine sounds in Bumper,Hood and roof views.
2. Cannot select/edit hud elements with Fanatec Wheels (please report other wheels)
3. Changing timing display with DPad does not work.
4. WMD Badge not working correctly (entering any member name enables badge)
5. Z-Fighting Issue (video below "GraphicGlitch"))
6. Notifications off screen (video below "Notifications")
7. Cannot save Hud changes using left stick on controller to save. Once changes are made you need to use the DPad to select Save.
8. Heavy Screen tearing and frame rate issues.
9. UDP Settings not present
10. Qualifying results not consistent with race start ( https://www.twitch.tv/videos/176575982 1:35 timeline )
11. HUD elements not saving correctly (video below "HudElements")
12. Cannot scroll driver roster with wheels.
13. Upon exiting Multiplayer, Photo notification pops up and stalled exit. ( video below "Multiplayer exit Issue")
14. Qualifying bug. Skip to end during session, AI are 6+ seconds faster
15. Career progress loss ( especially after last update but can happen more than once)
16. Kart career results not saving
17. When moving from private test,custom,etc followed by loading another race, car from previous race is showing on load screen
és az csak pár.. rengeteg gyomlálni való van a mostani buildben. Ettől függetlenül simán vállalható, játszható, nagyon élvezhető.. és lesz ez még jobb is ;) -
endy papp #16986 Na valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is,meg ez is
sertrex
#16982 ,ezért is dobtam vissza egyenlőre...azért reménykedem még hogy alakul a jó irányba de addig ezt pihentetem.... -
ECU résznél átállítottad 10%-ról az engedett csúszás értékét?
Laccoo, sőt, ha az előtted lévő nyomvonalán mész a tócsába sekélyebb vízbe mész. -
Tud valaki olyan beállítást mondani ahol a BAC Mono nem csúszik 4 kerékkel a kanyarban? Próbáltam állítgatni rajta bár nem érek hozzá, talán picivel jobb lett de lehet placebo, de érdekelne, hogy miként lehetne autózhatóvá tenni ez az autót. Hozzáteszem az autók 90%-t ki sem próbáltam de arra az esetre, ha hasonlóval találkoznék mégis mi az amin állítani kellene, milyen irányban, már amennyiben csak beállítás függő a dolog? Azért éppen a BAC Mono mert rögtön itt éreztem, hogy amolyan korcsolyás a dolog és már itt tisztába akarom tenni, hogy mi a gond amennyiben ez lehetséges. Az a poén, hogy úgy rémlik azért pont a BAC Mono-t próbáltam elsőnek mert arról azt olvastam, hogy ez a jobbak közül való. Hát...? Cserébe mentem más autókkal is ahol hihetőbbnek éreztem a viselkedést, nem mintha a valóságban vezettem volna egyiket is :) -
Tök mindegy mert van ahol kijönnek, van ahol nem, teljesen rapszódikus, hogy melyik kombónál működik. -
Az első résznél dettó ugyan ez volt. Miután lezárták előlünk a bétát, a "végleges" egy egészen más játék volt, tele buggal, hiányos volt, stb...
Rá lehetett ismerni egy kb. fél évvel azelőtti xxx buildre, amit készként adtak ki.
Hogy ezt miért csinálták? És ezt a mostanit miért?
Komoly csalódásként élném meg ha nem lenne még így is jobb a javított első résznél. Remélem ezt is feljavítják majd azért, patchekkel.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 22:28:59 -
Én úgy lőttem be opsönszbe, hogy csak az én embereim legyenek kint a boxban. Bár volt már olyan, hogy mégis kint volt az összes lakatos, meg olyan is, hogy az enyémek se jöttek ki :) De egyébként mutatni kellene hova kell beállnod, zöld csíkok vannak az aszfalton a helyeden.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.09.30. 22:13:08 -
Ami viszont tetszett, hogy a tocsakbol huztak tovabb az autok arettenet vzet ket csukban, igaz eleg pixeles...
Jah, es a boxomat nem lehet valahigy kijelolni, sose tudom hova kell beallnom ...? -
Én most mentem egy 20 körös versenyt Monzában, a Merci A45-el, ami tök fura volt, hogy a legnagyobb esőben is majdnem száraz időket mentem...7 kör alatt kört kapott az AI....100%-on.Szinte ugyanott tudtam fékezni esőben mint szárazon szoktam :) 4 mp-el volt lassabb a viharos legjobb köröm, mint a száraz ....fura :)) -
Semmi extra, 1 órás gyakorló, rain - clear, sync to race. -
PS4 Pron szinte perfekt megy, Xbox One Xen is az lesz.
PS4 és Xbox One meg kb tök ugyan annyira optimalizált mint az első rész. -
MooneyR #16976 Rendben
ez bíztató, most már csak a beállítást oszd majd meg velünk ; )
Alex, mondjuk ez igaz, de akkor a CARS3-ban továbbgondolni is kár a dolgokat, míg egy értelmes szintet nem ugranak meg a konzolok (kár érte). :) -
Most is van felszáradó ív.
-
Valszeg addig optimalizalgattak a konzol reszt, amig nem fert bele;) Amit a beta-ban lattunk, az mindig a PC-s "teszteles volt", amit aztan (gondolom) ha mukodott rendesen, akkor "atepitettek" a "vegleges" kozos reszbe is. -
MooneyR #16973 Hát igen, ez így elég "tré", hogy így adták ki idő előtt. Az én emlékeimben még év vége volt, aztán a nyár közepén eldöntötték, hogy minek várni. Pedig decemberben simán jobb lett volna, addigra "lecseng" a Forza/GT láz, venni meg úgyis kell valamit :D
No, a lényeg. A bétában "minden" fasza volt, működött szépen a felszáradás az ideális íven.
Aztán lejjebb mutatok még pár képet amit szintén sajnálok, hogy nem ilyen. Most különszedték a winter-t és a snow-t. A korábbi bétákban még csak winter volt (igaz, lehet, hogy még ezzel a "nagyszerű" havas aszfalttal még nem készültek el) száraz vagy vizes, kicsit havas keréknyomos aszfalt volt. Na ez már úgy látom nincs. Mész a "fekete" télben vagy mész full fehér hóban slussz. Úgyhogy csak sajnálom és megértem aki fanyalog... mert a játék ennél sokkal többet tudna, és egyszerűen érthetetlen amit kiadtak.
Ideális ív béta
Winter béta
-
Ahogy nézem a legfőbb gond, hogy túl gyorsan szárad, noha a tócsák azért megmaradnak. Lehet hogy csak a száradási értékeket kellene átírniuk sloton belül. Ezt simán elintézhetik egy patchben.
Amúgy szerintem, most hogy egyre több mindent teszteltem már a játékban, szerintem nem is annyira bugok idegesítőek, hanem az hogy ez még nagyon nincs kész. Sőt kevésbé van kész, mint ahogy az első rész kijött anno.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 19:13:00 -
Ezert irtam, hogy a fo gond a fix 1 oras slot. Ezt gyorsitva gyorsul vele minden (szaradas). Normalisabb megoldas lenne, ha lehetne allitani 1 slot idejet (5 perces leptekkel). -
Egy részlet a hivatalos fórumról, ami hasonló problémákat feszeget az időjárással kapcsolatban.
"Originally Posted by Roger Prynne
Yeah but speeding up Time and Weather is not realistic anyway.
If you want realistic then use real settings.
-------------------------------------------------------------------------------------------
The problem with that is every weather slot is set to exactly 1 hour (which in itself is unrealistic). So if you've set the weather to go from dry to wet and you're doing, say, a 9 lap Formula Rookie race around Oulton Park, which is over in 15-20 minutes, you'll never see the weather transition.
Basically the surface water shouldn't evaporate as soon as the rain stops, which is what currently happens with weather time acceleration on (video below), and the surface water should dry at a comparable rate to the puddles and standing water.
Also, on the subject of standing water and aquaplaning. I was entering the hairpin at Oulton Park when I was doing my testing and there was a big puddle there. I was driving at 10mph and not accelerating, and the car still aquaplaned. This is actually unrealistic as the weight of the car at such a slow speed would press the car into the ground under the force of gravity and ensure that there's enough traction to drive through the puddle safely. I could understand it if I was travelling faster, or if I was accelerating through the puddle, but I was not.
Edit:
in this video I'm running a few test laps around Oulton Park in a Formula Rookie at 60x weather progression. As you can see, every time the rain stops, the surface water evaporates almost instantly but the standing water stays. As someone who's been a racing fan since I could walk, and have seen a lot of wet races, this is very unrealistic. Pay special attention to Druids, the corner that leads onto the start/finish straight. On lap 1 it's wet. On lap 2 it's drier and on lap 3 it's completely dry except for large puddles. Tarmac doesn't dry in 3 laps in real life. The surface water evaporates too quickly in the game because it's tied into the weather progression speed. The standing and surface water should always dry in real time independently from the weather progression speed." -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 17:30:44 -
Negy oras versenyt, ket ,egy+egy oras slottal el se merek inditani, mert valami idohurokba kerulok es beszippant a monitoron at valami fekete lyuk ! :) -
Azt regebben probaltam, es hiaba van a qual 8:00-kor, 1 oras, es a verseny 9:00-kor kezdodik, "nem viszi at" a korabbi idojarast (live track-et). -
Most nézem, hogy csak egész órakor kezdődő eseményeket lehet beállítani. Vagyis akkor egy egész órás quali után tudok közvetlenül versenyt rendezni. -
Nincs megoldal, hirtelen hulye otlet volt:)
Az ido gyorsitas nalam korabban (beta) fagyott (nem birta a gepe es/vagy a RAM), az lett volna az otlet, hogy az idojaras marad alapon de a napszak gyorsul hozza;D De az is gyorsitas es a ketto "fuggetlen" egymastol. De legalabb gyorsban kiprobaltam, es most mukodik a gyorsitott napszakvaltasom:P -
Nyilvan ez esore ( meg mindenre...) is igaznak kell lennie, azt se gyorsitsa, ha nagyon esik de csak ot percig akkor kevesebb legyen a viz, azt se gyorsitsa a vegeig... -
És mi van akkor, ha verseny előtt csinálunk egy félórás qualit esőben és utána egy fél órás versenyt száraz vagy csak felhős időben?
Azt belehet úgy állítani, hogy a quali után közvetlenül jöjjön a verseny. Viszont azt nem tudom, hogyha versenyre vált akkor van-e folytonosság a két session között. -
-
Mi a megoldás? Kipróbálnám én is.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.09.30. 16:52:24 -
Amugy lehet van megis megoldas, majd letesztelem, csak korabban (nalam) kifagyott;D -
Na , igy van !
De gyanitom nem lenne egy ordongosseg megcsinalni, hogy ne gyorsitsa barmekkora is a versenytav, hisz tudja a program...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.30. 16:51:37