19801
  • Alexease
    O olyat szeretne, hogy negyed oraig tart az eso, es utana normalis tempoban szarad fel. De mivel 1 slot 1 ora, igy ez itt kivitelezhetetlen, mindenkeppen gyorsitani kell, ami gyorsitott iveket es felszaradast jelent.
  • lac coo
    Es hogy allitok be ket fele idojarast ? :))
    Sehogy.
    Vagy van valami fizikai torveny arra, hogy egy feloras verseny alatt nem valtozik az idojaras ? :)
  • Fehercsoki
    Ez most is működik, real time-ra állítod a weather progressiont, majd fél órásra a versenyt, ekkor nem fogja gyorsítani.
  • lac coo
    Jovanakkor:)))

Hat konyorgom miert nem lehet vege egy versenynek az egy oras idojaras ciklus elott ? Ne gyorsitsa, maradjon egy ora, csak fel ora alatt vege a versenynek, nem szaradt fel egeszen, na es...:)
    Ezen megint mit nem ertesz ?:)
  • Alexease
    Igen, az lenne a tuti megoldas. De ahhoz az kellene, hogy ne slot-ok legyenek, hanem idoskalan bejelolheto idojaras pontok. Majd a CARS3-ban:)
  • Alexease
    Alapbol jol mukodik, de az a nem jo, amit irtam: nem lehet vizes aszfalton eso nelkul indulni. Es ha nem akarsz idojarast gyorsitani ("foldi idojaras":)), akkor 2 slot kell hozza (eso-szaraz). Ami gyorsitas nelkul 1-1 ora.
  • lac coo
    Nincs bajom ezzel, hogy ilyen is van, sot kell is, ha valaki rovud versenytavon akarja atelni a teljes eso ciklust a felszaradasig, de lehessen legalabb kikapcsolni....
    Elindul egy Clio futam, mittudomen 25-30 perc, esoben i dul, felenel elall, az hol torvenyszeru, hogy a vegere mi dig pont teljesen felszarad ? ;)
    Felenel elall, marad 15 perc , valamennyit szarad, esetleg kialakul szaraz versenyiv es vege a versenynek...ezzel mi a baj ? :)
  • lac coo
    Vagyis sprint futamot (ami azert van egy par a vilagban...) nem lehet menni foldi idojaras alatt csak mindenfele fake gyorsitasokkal ?! Ebben mi a teljesen jo ? :)
  • Alexease
    Ilyenre elonyoebb a forumon PRIVAT lehetoseg.
  • Alexease
    Nincs ebben fake, "teljesen jol" mukodik:)

Az egyetlen gond, amit irtam, nem lehet vizes palyan startolni, ugy hogy mar NE essen az eso (lasd. rF2, elmentett vizes aszfalt realroad-dal). Igy ha rendes felszaradasi idot szeretnel (legyen 30 perc, idogyorsitas nelkul), akkor menned kell 1 ora versenyt esoben, aztan nezheted a 30 perces felszaradast;)))
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.09.30. 16:26:24
  • RatBaG #16948
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

viccesek ezek a sorok a te szádból.
    az értő olvasást direkt nem akartam felhozni, nem akartalak olyannal bántani, amiről esetleg nem tehetsz, diszlexia, franc tudja.
    eddig csak azt hittem, hogy egy begyöpösödött szimnácival van dolgom, de szelektív memóriádból, meg leereszkedő tinizésből ítélve lehet, hogy már túl vagy az első midlife crisis-en. részvétem. lehet most újat mondok, nem mindenki tizenéves ám a net másik végén.

rögtön az elején tévedtél, de a kutyacsont mennyire találó volt! tök mindegy milyen fejlesztőt írok, ezek alapvető funkciók, ha egy szinttel a sínautózós nfs felé lépünk. nem máshogy oldották meg, ahogy te írtad, hanem ezek jelenleg vagy nem működnek, vagy hiányoznak. azt kellett volna megértened, hogy neked attól nem lesz rosszabb, hogy másoknak is úgy működik az irányítás, ahogy eleve kéne.
    ja, áruld már el, milyen problémamegoldásra gondoltál? kezdjem el újraírni a játék kódját? mert minden mást már próbáltam. taníts, sensei!
  • sertrex
    Azt mégse lehet elvárni, hogy fizikailag essen az eső a játékban. Mert ugye az autók is, a pályák is és minden egyéb virtuális. Tehát mindenképpen kell írni valamit, ami keretbe foglalja a versenykörülményeket. Viszont a kereten belül lehet minden dinamikusan változó. De gondolom ez más szimekben is így van. Az rF2-ben sem valódi eső esik, valódi pályákon.

Használd az időjárásnál a dobókockákat, mind a négyet és majd valóságos lesz, ha nem tudod éppen mire számíthatsz.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 16:09:07
  • lac coo
    Az lenne a megoldas ha nem elore felvett snitteket jatszana le a verseny hosszahoz gyorsitva lassitva....:)

Legyen 30 perc a felszaradas, mittudom en sose mertem, de legyen annyi 15 perces verseny alatt is.
    Valami beteg elme talalta ezt igy ki, hogy barmeddig is tart total fel kell szaradni, illetve el kell erni 100 %-ban a beallitott idojarast :)))
    Ez igy szokasos SMS fele fake ! :)

Bar mondjuk live track, nem real...! :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.30. 15:54:39
  • Alexease
    Felsorolasokban:)
    Slot-ok:
    - Minden idojaras slot 1 orasra van "kitalalva".
    - Minden slot tol-ig van. A 2 slot-nal (eso-szaraz) az eso 0%-tol tart 50%-ig (folyamatosan csokken, 50%-tol nem esik). NEM 50%-nal all el az eso!

30 perc futam, 2 slot, eso-szaraz, idojaras gyorsitas:
    - Real: a verseny vegen meg esik, 50%-os intenzitassal.
    - Idogyorsitas 2x: a slot-ok egyenkent 30-30 percig tartanak, igy a 30 perces verseny vegere all el teljesen az eso.
    - Sync-to-Race: 30 perc futam, 2 slot, igy 1db idojaras 15 perc. A 15 perc vegere elall, onnan szaraz.

Autok vs. realrod:
    - Jol mukodik, ott huzzak fel a vizet ahol mennek; a tocsakban is latszik ket oldalt a kereknyom; aztan osszefolyik, a tocsa utan "szetszorjak".
    - Teszteltem idealis ivre parkolva, omegat rajzoltak korem:)

A problema a felszaradassal van es az ido gyorsitasokkal.
    Nem ismerem a beallitott (valszeg a valos dolgokhoz igazitottak) felszaradasi idoket (ami persze fugg a levego es palyahomerseklettol es felhoktol is). De pl. szaradjon fel eso utan az aszfalt nullara 30 perc alatt.

- Ha 2 slot-ot allitasz be (eso-szaraz), akkor az eredetileg 2 ora lenne. 1 ora utan allna el az eso es utana 30perc alatt szaradna fel.
    - De ha 30 perces versenyt mesz (Sync-to-Race-szel!), akkor negyszeresre gyorsitod az idojarast es a felszaradast(!) is. Igy "papiron", nem szamolva az autokat, 7 perc alatt felszaradna nullara. Ami palyatol fuggoen 3 kor. Es persze ez vizualisan csaloka, mert ha nem tukrozodik es nem vernek fel annyi vizet, attol meg lehet "vizesnek" szamolja. Igy akar 2 kor alatt is szaraznak tunhet.
    - Ennyi ido alatt nem fogsz latni az autok alatt felszarado kulon idealis ivet.

Az lenne a megoldas (rovid versenyhez) mint az rF2-ben: a startnal vizes aszfalt, de eso nelkul, igy a teljes roviditett futam a felszaradasrol szolhat, megfelelo idogyorsitassal.

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.09.30. 15:46:27
  • sertrex
    Ez már szerepelt itt korábban. Videó a Live Track 3.0 esős-szársz-száradó dolgokról.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 15:30:20
  • sertrex
    Csak azért, hogy a következőkben okuljál.
    Nem volt ebben semmi kihátrálás. Csak tök mindegy, hogy mit írok, mert nem tudod értelmezni a leírtakat. Fogalmam sincs honnan szedted azt a sok hülyeséget. Leírtam már az elején, hogy ez nem CM játék, nem törvényszerű, hogy ami abban van, annak ebben is benne kellene lenni. Gondolom ebben máshogyan oldották meg. Látom a probléma megoldás nem az erősséged így inkább arrogáns kis pöcsként próbálod osztani az észt, amiből, mint kiderült neked nem sok jutott. Na, szóval erre itt jöttél mindenféle szimes-árkádos harcokkal. Komoly gondokkal küzdhetsz, megfelelés terén, gondolom nehéz megtalálnod önmagadat, így minden egyébért mást okolsz. Tipikus tini viselkedés. Gondolom ha többet olvastál volna jobban menne a szövegértelmezés is és megkímélnéd magad az ilyen fölösleges szájtépéstől.

• RatBaG #16942
    off, meg amúgy is utolsónak szánom:

ennyi? csak egy ilyen klasszikus kihátrálásra futotta? halló, nem 2003-ban vagyunk! :DD
    csak magad alázod az ilyen kommentekkel, és alátámasztod, amit korábban írtam. jújj megnézted a profilomat, én indítottam a rocket league topicot, mekkora oltás! ja, nem. nfs-t meg nem láttam vagy tíz éve. biztos gyakran durrogtatod, mikor a helyére kell tenni pár arcade pubit, jól hangzik a buksidban. szar lehet ilyen begyepesedett aggyal viszonyulni a játékokhoz.

ha a legelső kommentemet sikerült volna értelmezni, megspórolhattuk volna ezt a sok mellébeszélést, de úgy tűnik a cm-csali túl erős volt, leszállt a vörös köd.

majd visszatérünk a témára, ha javítják a bugokat, remélhetőleg hamar érkezik egy nagyobb patch.
  • sertrex
    Nem veszed észre, hogy most már direkt szivatlak? Ezt is mondani kell? Na, jól van most már visszahúzhatsz az NFS topikba vagy Rockét League-ezni.!
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 14:19:01
  • RatBaG #16940
    én arcoskodok, erre produkálsz egy ilyen hozzászólást... oh the irony.
    nincs magas ló? pedig milyen szépen kimutattad a fogad fehérjét. te ilyen fura keveréke lehetsz a szimnácinak, meg a consol peasent-nek (aki csak azért örül a konzol exkluzív címeknek, mert a pc-sek szívnak és kárörvendhet).
    mondtam én olyat, hogy könnyítsenek a fizikán? nem. miért fáj az neked, ha gamepaddel is élvezhető a játék? fosol, hogy lenyom valami controlleres hülyegyerek, amíg te veszettül tekergeted a kormányod? hát te befektettél a szimes setupba, lehet racsingos széket is vettél, tehát mindenki más jogosan szív, mit képzelnek ezek a "rezgő banánosok", örüljenek, hogy az .exe elindul.

megnéztem egy rakás beállítást, de szart sem érnek, amíg a sensitivity nem csinál semmit.
  • sertrex
    Gondolom függ a pálya hosszától, az autók számától, gyorsaságától, hogy mennyire alakuljon ki a száradó ív. Gondolom Spa-ban Renault Clio-val nem lesz olyan látványos száradó ív, mint amikor Brand Hatch-ben FA-val megyünk körbe-körbe. Főleg egy rövid versenyen. Mire Spa-ban végig érünk Clio-val felszárad teljes szélességében. :DD
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 14:05:57
  • lac coo
    Es akkor ez mitol olyan geccnagy kornyezeti dinamikus szimulacio, amit a vilag nem latott, ahogy beharangoztak ?! :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.30. 13:55:39
  • Fehercsoki
    Pontosan, és gyorsabban fel is szárad.
  • macleody
    Szerintem nem állítja az erősségét, csak épp egy 10 perces versenynél 2 slotnál 5 perc alatt leesik az a mennyiség, ami egy órás versenynél fél óra alatt.
  • Fehercsoki
    Hát igen kicsit fura hogy nem csak az időjárás idejét hanem az "erősségét" (mennyi víz esik, milyen gyorsan szárad fel) is állítja.
  • lac coo
    No de minap meg azt mondtatoknem, hogy a nem sync meg orankent valtoztatja...
    Ami igaz is lehet mert husz koros spa versenyen vegig stabil eso volt nem sync beallitassal, hiaba volt ket slot.
    Ez igy nekem eleg katyvasz...
    Ugy kellene lennie, hogy x korben elall az eso es aztan vagy van eleg ido felszarandi vagy nincs....Ha versenytav alapjan szarad az script nem mas...
    Ha beallitok 150 kort akkor egy fel nap alatt szarad fel, vagy hogy ? :)))
    De meg lehet jol oldani, pl rf, ott ha ot korrel a vege elott all el, akkor annyit szarad amennyire eleg az ot kor, nem forced x ertek a vegere....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.30. 13:36:41
  • Fehercsoki
    Ha "sync to race"-re van állítva, akkor a verseny idejére egyenlően osztja el a beállított időjárásokat, azaz rövidebb versenynél irreálisan gyorsan fog felszáradni függetlenül attól hogy milyen időjárás jön az eső után (kivéve persze ha eső után eső jön), ez így valóban scriptelt hatást kelt. Ezen kívül persze számít a levegő/pálya hőmérséklete is, ami a dátumtól/évszaktól függ. Próbáld meg mondjuk fixen light rainre rakni, ekkor az ideális ív száradni fog ahogy mennek rajta az autók és a pálya többi része sem lesz túlságosan vizes. Ha mindenképpen ilyen rövid versenyt akarsz, de többféle időjárást, akkor sajnos nagyon felgyorsul az átmenet aminek az az eredménye, hogy pl gyorsabban szárad fel a víz, ezt nem nagyon lehetne máshogy megoldani.
  • lac coo
    Minden probaltam, rovidebb hosszabb versenyt, elejen hosszabb esovel, vagy csak felezve a futamot...
    Storm utan erosen felhls idot allitok, nehigy amar nap felszaritsa , de pl Brnoban 10 koros verseny felezve, syncel, gyorsitas nelkul : elall az eso, itt ott kezd vilagosodni az aszfalt, nyomvonal szaradas az sehol, aztan egyszer csak azt latom , hogy szakaszonkent mar teljesen szaraz, majd egyszer csak minden tok szaraz...a feher vonalig, azon tul minden csurom viz....
    Nem elek kulonleges eghajlaton de szerintem vagy nagyon gyors a szaradas, vagy tenyleg a korokhoz igazitja es anem verseny vegere egy elore beallitott alapotot akar elerni...de akkor meg mitol nem scriptelt ez ...?
    Brno 5 kor az nincs 10 perc , annyi ido alatt semmi nem szarad ennyire fel, meg 50 fokban sem....
  • sertrex
    Neem? Akkor miről szól? Ki a fene akar egy szimulátort rezgő banánnal irányítani? Az arcade gamerek. Szerinted? Nincs itt magas ló. Olyan vagy mint az F1-ben a kis csapatok. Töredék ráfordítással akarsz versenyképes lenni.
    Itt írtam, hogy nézd meg a videón a beállítási tippeket. Ehelyett itt arcoskodsz.
    Nekem speciel eszembe se jutna ilyen szarral játszani autósjátékot, még CM játékot se.
  • Alexease
    Irj egy beallitast amit hasznaltal (korok szama, szinkron, gyorsitas, idojaras slot-ok), es megnezem mi a gond;) Ha nincs gond, akkor meg persze bug-nak minositem:D
  • lac coo
    No most mar valaki arulja el , mit hogyan allitsak be, hogy ne percek alatt szaradjon fel maxra az aszfalt, es ha lehet ne 500 koros versenyt irjatok ! :)
  • RatBaG #16928
    szóval nem érted...
    kezdésnek próbálj meg leszállni a szimulátoros magas lóról, mert itt egyáltalán nem az arcade-simcade-sim harcról van szó.
    lefordítom neked fpsre: vegyük pl az arma-t és az overwatch-ot, két ellentétes vége a spektrumnak, de mindkettőnél alapvető funkció mondjuk a fov slider vagy a mouse acceleration kikapcsolása. mindegy a konkrét műfaj, hatalmas felzúdulás lenne belőle, ha ilyesmit kihagynának.

semmi gond sincs a fizikával, a koncepcióval, azzal van baj, hogy kurva érzékeny az analog stick, full lineáris, és még állítani sem lehet rajta, mert egy bughalmaz az egész.
    a kommenteket olvasva úgy tűnik, mintha változó lenne, kiknél bugos. még ha valami utángyártott gamepadről lenne szó, megérteném, de ez így ciki.
    btw a kéziféket se lehet működésre bírni, pedig állítgattam már mindent.
  • sertrex
    Érted is a választ vagy flémelni jöttél át ide?
    Ez volt a válaszom: "Ez nem CM játék. Azokban azért van mert kontrollerre vannak írva.
    Ebben meg kiegészítőként, kontrollerrel is lehet játszani, ha valaki nagyon akarja."

Ki beszélt itt fizikáról?
    Akkor még egyszer. Ez nem CM játék, tehát amit abban alapvetőnek érzel, az erre a játékra nem érvényes. Más fejlesztők, más koncepció és más a motor is. Ha ez is ugyanazzal a motorral készülne, akkor jogosabb lenne a felvetés, de azon kívül, hogy autós mind a kettő, a hasonlóság ki is merült.
    Teszem hozzá, hogy hála a jó égnek!
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.30. 11:56:10
  • lac coo
    Nyilvan a warez az ilyen, bar at kene tudnia azt is irni...
    Nekem viszont gyari van, at is srtam, a menuben rendesen az is van, viszont versenyen sehol, ott mindig a steames nevemet hasznalja...amit a fiam atirt valami kacifantosra, tele fura jarakterekkel szoval gyak az meg csupa csillag a jatekban :)
    Aztan lehet en csinalok valamit rosszul, ez a legkisebb bajom a jatekkal jelenleg :)
  • RatBaG #16925
    érted is a problémát, vagy csak a cm-kutyacsonton rágódsz?
    tök mindegy, hogy milyen a fizika, alapvető funkciók nem működnek, vagy hiányoznak. kurvára gáz, főleg hogy pc mellett mindkét konzolra kijött a játék, és gondolom a többszörösét produkálják számokban, szokás szerint.
  • sertrex
    Én is kipróbáltam a virágboltit.
  • Danecay
    Miért, neki miért nem lehet Codex egy másik nick-je. Lehet, hogy arra regisztrálta be a játékot most meg meggondolta magát és át szeretné írni mumus70-re Na jó, nem arcoskodok, egyelőre még nekem is virágbolti van.
  • endy papp
    Ez volt az 1-ben is,talán picit másképp .....
  • barcalaci84
    belekezdtem a karrierbe Ginettával...ha változnak a körülmények, akkor gyakoratilag nincs verseny...:(
    pl száraz időmérőn utolsó lettem Silverstone-ban , versenyen ahogy el kezd esni nagyon az eső , onnantól sokkal gyorsabb vagyok mint ők... kaptak vagy fél percet a 9 perces versenyen
    előtte Knockhillben az esős időmérőn 3-ik lettem azt hiszem , de a száraz versenyen meg vagy 2 seccel lassabbak voltak körönként...
  • sertrex
    Szerintem tőled már az is szép eredmény, hogy el tudtad indítani.
    Ha neked eredeti és nem tudtad átírni a saját nevedre, akkor nem a játékban van a hiba.
  • mumus70