19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
De nem üzemi hő alatt. Ne keverjük már a hűtőröl átadott hőt vagy hideget a motor hőmérsékletével.
Nem véletlen az üzemi hőmérséklet kifejezés, ugyanis azon hőmérsékleten működik a motor a legoptimálisabban. Azon felül már károsodik, alatta meg nem teljesít a legjobban. Erre van kitalálva a hűtés, hogy adott hőmérsékleten tartsa, nem hidegen.
Szerintem itt a légkondival keverik egyesek a dolgokat, vagy azt hiszik hogy úgy működik, mint a processzor.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.03. 14:25:57 -
mumus70 #17117 Esküszöm még ez is kihívás! Ez a game jó! :D
-
Pitti #17116 De hát pont az lenne a jó... vagy azt Szalacsi bácsi levédte?
-
Es ha eleg nagy a paratartalom es kicsapodik a hideg miatt, akkor mar nem jo, mert vizbuul venne ki a zoxygent:D -
;) -
Minnel hidegebb a levego annal erosebb a motor, adott mennyisegben tobb a zoxygen:))) -
Ő az ugyan az:)))) -
CrewChief is szépen mondja mind az út mind a levegő hőmérséklet változást. -
Pitti #17110 Jóvan persze, hogy nem online, de most így az elején kiélem magam, nincs túl sok időm mindent végignézni, így hát egy versenybe látni akarok mindent. :)
Mer' aztán majd online elbambulok egy naplementébe úszó léghajó láttán a hóesésben, aztán oda a gyorsköröm :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.03. 10:54:51 -
Jó persze, látványnak tök jó, meg kellenek is ilyen vizuális dolgok, de például online nem engedélyezném vagy csak akkor ha nem publik szerver. Amúgy is rengeteg az idióta, hát még ha változó körülményekre kellene reagálniuk.
-
Tényleg nem vagy szerelő. A túlmelegedést megakadályozandó vannak a hűtők beépítve, nem azért, hogy hidegen tartsák a motort.
-
Pitti #17107 Dehogynem tök buli, főleg hogy ilyen még nem volt. Annyira hangulatos mint az állat. 10 kör alatt nepfelkelte-lemente, éjszaka, eső hó köd tavasz, nyár. Nagyon tuti.
Persze ettől még lehet random, csak jó gyorsan. Kör elején még virágoznak a fák, a végén meg hull az elsárgult levél.
Egyébként tényleg gyönyörködni való, és nagyon hangulatosra sikerült minden. Amikor a szél keveri a ködöt a pályán a kocsik között szinte kezdek fázni.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.03. 10:31:36 -
Mondjuk nem vagyok szerelo, de epp a hideg levegotol kellene jobban mennie, nem veletlen vannak coolerek...;) -
Pitti #17105 külső levegő hőmérsékletre nem emlékszem, de megnézem. -
Ja tuti, hogy minden csak fake, minden el van b@szva és ami működik, az is rossz. 
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.03. 10:24:23 -
Pitti #17103 menet közben akarom látni mennyit hűlt a levegő pl. de simán lehet ettől ha 2 perc alatt 20 fokot hűlt. -
Működik, mert be lehet állítani a megosztott memóriánál, hogy PC1 vagy PC2 verziót akarod alkalmazni. -
Mintha a regi dashneter pro irta volna, nezd meg hatha mukodik ezzel is
... -
Mondjuk én totál nem értek egyet az idő és az időjárás gyorsítással. Minek? A valóságban is max kétféle időjárás jön össze egy versenyre, még egy 24 órás Le Mans-ra is. A száraz és az esős, legfeljebb a kettő közti átmenet, de szerintem az már nem másfajta, de legyen ha nagyon szőrözünk. A véletlenszerűnek van helye a játékban, mert arra reagálni kell. Tudni kell, hogy mikor jött el az ideje kimenni másik gumiért, benne lehet, hogy eláll mondjuk az eső és ha kinn maradtam volna még egy kört... stb... stb... Ez azért korántsem valóságos, hogy megadom, hogy egy verseny alatt, főleg 10 kör :)) alatt legyen háromféle időjárási viszony. Szóval a fura az szerintem már itt kezdődik. És akkor elvárnák, hogy a fejlesztők tökéletesen csinálják meg mind a több ezer variációra, élethűen, valósághűen. Na, ne már!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.03. 10:20:46 -
Konnyu megnezni, beallitasz egy januari datumot, felhivel, tuti hudeg vanvan es megnezed....
De szerintem nem hofok, para az, nekem valami fake dolognak tunik
.... -
Pitti #17098 Teljesen világos, nincs bajom a havazással se, és igazából ezzel a logikával valóban magyarázható a gyorsított időjárás változás autóra gyakorolt ugyanilyen drasztikus hatása is. problem solved
(hú de szép volt ez a mondat) 
Viszont tényleg jó lenne egy külső hőmérséklet jelző, nincs ilyen valahol? app vagy valami? sok mindent megmagyarázna
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.03. 10:13:17 -
Van nyáron jégeső, akkor hó miért ne lehetne? 
Helyszíntől is függ. Red Bull Ringen simán elképzelhető egy nyári havazás.
Mellesleg a gyorsítás az ugyanolyan anomália, mint a nyári havazás.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.03. 10:08:56 -
Ha valamiben ennyi minden dinamikus, amit szinkronizalni es gyorsitgatni lehet, azzal barmi anomalia megortenhet;) Eleve mar a gyorsitgatas problemas lehet. Ha nem mennek utana a motorral, gumikkal es egyebekkel, akkor azert furcsa, ha meg utanamennek, akkor meg azert.
Valszeg az iR-ben azert nem eroltetik annyira egyelore a dinamikusabb idojarast es napszakot, mert az egyelo felteteles 30-60 perces futamokon "szinte mindegy", ha meg gyorsitva van, akkor abbol mukodesi gondok lehetnek. Valahogy tuti megoldjak, mert kikerulhetetlen, de jol ki kell talalni. -
Pitti #17095 Értem én, hogy befolyásolja levegő, hőmérséklet, légnyomás, páratartalom, csak nagyon durva volt a változás. Az üzemi hőmérséklet már megvolt, hiszen előző körben még leforgott a 6. fokozat is. Mindegy, a nagy kontrasztot okozhatja a "sync to race" időgyorsítás is, hiszen 2 kör alatt szállt le a köd, nemtom hány fokot csökkent a hőmérséklet, (külső hőmérőt még nem találtam meg a kocsiban :)) de valóban lehetett akár 0fok hideg is már, nincs kizárva.
Nem mondom hogy ez így biztos nem jó, csak hogy elég fura volt :) Ha hozzáveszem, hogy nyári napsütéses forróságból, a verseny végére sűrű havazást tud produkálni, akkor ez is rendben lehet így.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.03. 10:01:15 -
Es ami meg altalanos "gond" a megitelesekben, hogy a programok (nem csak ez!) gumikezeleset/mukodeset a legtobbszor a divatosabb, jobban ismert, nepszerubb, a kozvetitesekben kielemzett F1 alapjan itelik meg (ahhoz hasonlitjak).
Ami azert total mas vilag. Azok az autok, aero-k, "laboratoriumban" kikiserletezett gumik, azert nagyon mashogy mukodnek mint az autosport 95%-a:) -
Itt meg barmi lehet meg "nem kesz":))
A fo gond az, hogy az eso gumi es/vagy a vizes aszfalt barmivel teljesen mas elv, mint egy szokasos slick szarazon. Nem eleg a szokasos melegedes-nyomas-tapadas-kopas dolgokat szamolgatni, kell a "vizkiszoritas" is (persze nem molekula szinten, folyadek szimulacioval:D), es a viz miatt a melegedes, nyomas, kopas es alap tapadas is mas. Kismillio gond es bug lehetoseg:)
En amennyit teszteltem, osszessegeben nem volt rossz, logikusan mukodtek a dolgok, de teny, ezzel aztan barmi megtortenhet;) Foleg ha "felkesz" (nincs beallitva) egy palya vagy auto (vagy mindketto:P). Es akkor az AI mukodes ismet egy bukta lehetoseg:D -
Igen, az jelenthet valamit, hogy ismertebb szimesebb ember, komoly felszerelessel, es nem 1-2 versenybol vagta ossze, hanem probalkozott boseggel;) Bar ha leult a lobby-hoz, raszant 1-2 orat, annyi ido alatt osszejohetett ennyi:D -
De ha ez a lassitas nincs, szerintem siman hozom a szaraz koridomet esoben is.....
Nem lehet, higy nincs meg kesz az esogumi, vizesaszfslg es igy akarnak kicsit lassabb koridot elerni ? -
Az aszfalt hőmérséklete nem befolyásolhatja? Vagy esetleg hűvösebb időben a motor nehezebben veszi fel az üzemi hőmérsékletet? -
A levego homerseklet es a paratartalom befolyasolja a motor mukodest (a szintkulonbseg is), ezzel nincs gond. Ezeket az iR-ben is szamolja. Max az a kerdes, mekkora "szorzot" hasznaltak hozza? Lehet hogy a "verseny szimulacio" es a "jatekossag" miatt, azert hogy erezhetobb legyen, kicsit ratettek egy lapattal:)
De ez minden program, minden hasonlo (mukodes, kopas, serules; motor, fekek, gumik, homersekletek) dolgara ervenyes lehet. -
Pitti #17088 iR topicban is csak ilyen videókat posztol mindenki már nagyon régóta.
Jó nem ennyire durvák, de szinte csak ezt látom ott már egy ideje és panaszkodást
Ahhoz képest egy banánnal és billentyűvel is irányítható játékban ez teljesen "normális"
Egyébként aki ennyi ilyen incidenst össze tud vágni saját online versenyeiből, az nagyon nem adja fel, szóval mégiscsak élvezi a játékot :)
Tehát jó ez...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.03. 07:57:52 -
Pitti #17087 Na ez nekem is fura, derült napsütésben leforog a 6. fokozat. Következő körben kezd szürkülni az idő, jön egy kis köd, már lassabb vagyok. Majd szépen leszáll a köd, eső még egy csepp se, de már vagy 20km/h-val lassabb vagyok az egyenes végén és nem érem el a pirosat akkor se ha kiegyenesítem a sikánt. Érzésre a tapadás teljesen ugyanaz, gumik ugyanolyan melegek, de már nincs erő a motorban vagy nemtom. Nem szereti ha ködös levegő keveredik a benzinnel.
Egyébként esőben is ez van, nem csak a tapadás csökken a motor is gyengébb lesz valamiért.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.03. 07:48:42 -
Ha nem szakado eso van es/vagy nem feltunoen all a viz a palyan (nagyon tukrozodik, sok a tocsa, sok vizt vernek fel az autok), akkor eso gumival (vagy a negy evszakossal) szinte ugyanugy lehet menni. Ha nem csinalsz sajat setup-ot, akkor MINDIG automatan valaszt gumit. Vizes aszfalthoz (molekula szinten:D) mar esos gumit.
Ha nem hallod vagy erzes, attol meg kiporoghet/csuszhat vagy kicsit kuszhat a kerek (foleg elso kerekes).
Ha ABS/TC-s autot hasznalsz, es ha nem piszkalod a setup-ot es/vagy onboard beallitast, akkor mindent szinte max-ra pakol. Nem fogsz megcsuszni vagy kiporogni, de lassit. Vizesebb aszfalton, meg ha nem is erzed, attol meg a TC folyamatosan leszabalyozhat, amitol vegsebessegben lassabb leszel.
Nem, nem vedem a programot, de eleg sok logikus oka lehet nehany dolognak:))) -
Erre van a race engineer. He's
. :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.02. 23:10:33 -
Teszteltem, ez nekem totál katyvasz ...
Spa-ban ,amit ismerek mint a tenyeremet, nagyjából tök ugyanott fékezek esőben mint szárazon, kanyar tempó se lassabb érzésre, autó sokkal stabilabb , szárazon sokkal jobban ki akar fordulni alólam . Viszont köridőre lassabb vagyok vízen ,de amit észrevettem , hogy sebességre valami visszafog, ötösben nem is tudom kihúzatni a Megane-t, nem éri el a pirosat ....
( ez mind változó időjárásra vonatkozik ...)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.02. 22:21:44 -
ozoli78 #17083 Nem akarom , hogy olyan legyen mint , iR ugy sem tud .
Hanem , hogy élvezhető e ?
R3E vel is elvagyok .
Nekem az egy is tetszett anno aztán kiderűlt mekkora kaka .
Ahogy látom ezzel is így lesz kár mert igy külső szemmel jól néz ki.
Pedig olvastam , hogy ffb fizika jobb.
Na mindegy egyenlőre kihagyom . :D -
Monzara emlékszem, ott 4 mp ....
az első fékút szinte centire pontosan a fehér vonal előtt picivel volt esőben is szárazon is ...
bugos, van hogy jó, van hogy nem , nekem se türelmem se kedvem tesztelni mikor bugzik, meg nem is érdekel :)) -
Nem tudom ki találta ki, hogy ebben túl sok a tapadás. Most mentünk Brno GP, GT3-mal, online. Én Porsche GT3 RS-sel vagy valami ilyesmivel mentem. Győztem minden kanyarban visszahozni a seggét. Igaz hogy ezt a kombót most próbáltam előszőr ebben a részben. De pokoli gyenge voltam. Negyedik lettem, de csak mert a többiek is hibáztak, jó nagy lemaradással futottam be. :(( Elmentettem videón, lehet hogy felteszem, ha nem lesz túl gáz. :DDD
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.02. 21:32:47 -
A száraz és esős köridők között mekkora a különbség? Én csak rendes aero/leszorítóerő nélküli autókat próbáltam eddig, de azért érződött rendesen a kevesebb tapadás és a nagyobb fékút. -
endy papp #17079 Zoli én megvettem de vissza kértem az árát....IR.....