19801
  • GerY5
    Ahogy olvasom, nálad visszatérő probléma a kormányzás.
    Lehet, nem működésképtelen DFGT-t kéne vadásznod, hanem egy működőképes, normális darabot...
  • lac coo
    Kormány középállásában szereti hintáztatni az FFB, meg ott abban a tartományba kényelmetlen, fura az egész, de csak alacsony kormányszögnél lehet érezni, F1 pl.Lehet a rugók csinálják de nagyon nem jó .
    Ha elengedem a kormányt szép ütemesen elkezd ide-oda mozogni, pillanatok alatt kopptól koppig , és ezt érezni kormányzás közben is, folyamatosan ellen kell tartani, ha balra húzom először ráhúz az is balra ekkor ellentartok akkor meg az ffb is vissza akarja tolni, ettől az egész ilyen tutaj érzés lesz, brrrr... nagyon rossz :DDD

Ha jól tévedek le is van véve FFB-ben a spring rész, gondolom nem véletlenül .
  • GPx8
    Melyik bulidről beszélsz? Nálam nem himbálódzik.
  • GPx8
    iR természetesen.
  • GPx8
    Ir 100% cockpit.
    Kiváncsi lennék, ha engednék a külső nézetet, hány százalék lenne...? :)
  • Totti5
    Autómodelleket biztosan csinálják/már készen vannak, csak nem publikus, de felesleges is beletenni egyenként aztán csak a sírás megy hogy milyen rossz mert nincs kész. Még a mostaniak sincsenek kész... 3/4edük teljesen kezdetleges/élvezhetetlen, bár ehhez erősen hozzájárul a tákolt shiftes alap fizika.
  • lac coo
    Nem, az sajnos marad automatikus :(
  • Totti5
    Amíg elkezd nekem ide oda himbálódzni az autó az egyenesben addig nem tudok komolyan venni. Jöhetnek itt trélerekkel, de vicces dolgok vannak rajta:) jó lenne kiirtani végleg minden egyes elemet ami a Shiftre emlékeztet.
  • Totti5
    Meg úgy minden mást is ( grafikán kívül ) jó lenne úgy állítani, hogy nem kell kilépni... bár az eddigi játékaikat látva ez lehet most sem fog összejönni valamiért.
  • Totti5
    Jól hangzik. Egyre jobban belemerülnek a részletekbe.
    Ez azt jelenti hogy ha akarom akkor nem autómatikus lesz box?
  • lac coo
    Illetve boxkiállásnál kő keményen figyeli a program a fehérvonalas szabályt, és idén itt is full dinamikus időjárás lesz, akár helyi esőkkel a pálya egyes részein ...
  • lac coo
    De majd megpróbálom fullra letakarítani a gépemről a játékot, és egészben letölteni egy új buildet, lehet nálam van valami kavarodás, annyira nem lehet balfasz, hogy mindenkinél viszonylag jó, meg élvezetes nálam meg nem :DDD
  • lac coo
    Real-nak készül, legfeljebb. De még messze van tőle, nem nézegetem végig az összes autót, most valamelyik Atommal mentem pár kört, hát az idétlen (rF-es) gázzal megtartós, semmihez nem nyúlós vitorlázáson aztán átvágódáson másik oldalra kívül nem sokat mutatott.

Azt azért kijelenthetjük bátran, hogy átülve mondjuk rF2-ből ez egyelőre egy vicc ...
  • Alexease
    Tudom hogy a setup meg felesleges, de ha mar szim-szeruseg, szeretnem piszkalni, tesztelni;)

Plusz az Event-ek miatt sem artana, nem mintha nagyon versenyezni akarnek, alapbol nincs eselyem, raadasul nagyon sok a kulsonezetes, arkados csoka. Vagyis ertelmetlen...
    Ha mar hotlap, akkor iR :) Ja, es ott nem 5%, nem 50% es nem 95% a cockpit, hanem 100%, es a NoHelp is 100%:P

Watkins jo, azt most teszteltem;)

En nem mondtam hogy arkados, attol messze van, ez most valoban Real/Sim kategoria, es bar regen teszteltem oket, a konzol-style kormanyzasnal is sokkal tobbet nyujt (termeszetesen ez meg nincs kesz, meg tobb mint 6 honap, es autonkent/palyankent valtozik!).
  • lac coo
    Nekem meg a menüvel nem volt még soha bajom ( kivéve, hogy kint kell setupolni ..).
  • GPx8
    Szvsz. setupolni még felesleges, mert hetente változnak a dolgok.
    A menü tényleg szar. (pl. vigyázni kell, hogy a kormány egyenesen álljon, különben megbolondul).
    Pl. Watkins a road nascar autóval csöppet sem arcade-os, de a Lotus 49 Silverstoneban is élvezetes.
    Alex, szerintem állj át valami csúszkálósabb autóra, pl. Caterham Superlight R500.
  • Alexease
    Nekem az utobbi idoben mar nincs gondom a kormanyzassal es az ffb-vel. Igaz, nem tesztelem vegig az autokat, mindig ugyanazzal megyek:) Kozben rajottem, nem a Jaguarral, hanem a "nagy" Caterham-mel:)
    Valszeg autonkent es palyankent meg erosen eltero lehet a kormanyzas es az ffb.

Hockenheim-rol leszalltam, az nagyon stadionos, sok a nezo, az object, van hatterhang stb., igy 50fps fole nem megy, de inkabb 40 kornyeke, ugy meg szar;/
    De az egyszerubb palyak, pl. Watkins, teljesen jok, boven 60 fps felett vannak.

Tudom, hogy most massal foglalkoznak, es talan ezeket is megcsinaljak, de engem meg mindig ez a negy dolog idegesit:
    - a garazs/setup a fomenuben van; nem mintha annyira setup-olni kellene, de azert szivesen tesztelnem, de igy nem foglalkozom vele;)
    - a palyavalasztas idiota; ramutatok egerrel, gorgetek, vizszintesen lepteti, aztan vagy alul vagy felul elakad. Ertemen a gamepad-es logikat, de ezt dugjak fel maguknak
    - meg mindig hasznalja a kormanyt menupiszkalasra; ez is gamepad/konzol foss, miert nem lehet csinalni egy kapcsolot, es kiiktatni ezt a szart?!
    - nincs autonkent se kategoriankent kulon kontroller allitas; egyszeruen nincs turelmem mindig konfigolni, allitgatni, ha mas autoval akarok menni (pillango, bot- vagy H-valto kulonbseg, esetleg kormanyszog).
  • lac coo
    Az ok, de illene a már meglévő, de alapjaiban szar dolgaikat is helyrerakni, nem csak piszkálgatni hátha jó lesz :)))

Mert az vicc, hogy pl.: egy forma autóval hozzáillő kormányszöggel egyenesen nem lehet menni .:)

Mondjuk arra a heti 5 percre amennyit használom, teljesen jó, arra akármi jó :) Jön AC, rF2, Simbin cucca, talán F1 2012 is jó lesz laza autósnak,meg még ki tudja mi jelenik meg addig. Ez nekem jelenleg a grafikán kívül semmit nem nyújt, azt meg láttam elégszer...
  • lac coo
    Szim ne legyen, nem is lesz akárhogy mondják is.
    De a bosszantó kormánykezelés, idióta menü, gagyi ffb meg egyszerű gumifizika helyett jó lenne valami jobb.Törést már meg sem említem :)))

Ez így árkádnak nem jó, bár nekem jó lenne ha a fenti hibákat javítják, de egy jól eladható árkádnak ez nagyon karcsú ( mondjuk sokan megveszik mert szép ...). Egy sikeres árkád játékhoz ennél sokkal-sokkal több hangulat látvány elem kell .Viccelődnek Codemastersel, aztán háttérben meg úgy borul fel az autó, hogy még a szárnya se törik le :))))
  • Totti5
    Shift 1-2 miben különbözött? na látod.
  • GPx8
    Egyáltalán nincs szükség most több autóra, tesztelni pont ennyi is elég (még sok is). Még nagyon sok hiányzik a programból. Inkább azokon dolgozzanak.
  • Alexease
    Nem tudom mennyire kulonbozik a Ferrari alapja (volt aki azt irta, hogy nyers Shift2 alap), de remelem nem csak reklam, promo, penzugyi dolgo miatt csuszik, hanem javitottak rajta, es valami alakerult a CARS-bol is (ffb, gumi, fizika stb). Attol meg nem lesz szim (a jatekstilus sem az), de nem is kell, autozni jo lenne, de legalabb legyen ertelmesen kezelheto.
  • Alexease
    Erdemes olvasgatni a build-eket, abbol latszik, hogy dolgoznak rendesen, csak most mar olyan allapotban van, hogy nem a latvanyos, erezheto dolgok fejlodnek.

Utobbi idoben sokat piszkaljak a Ghost, Online es az Audio resz, azon belul a beszedekkel kapcsolatos dolgokat. De mivel ezek csak WIP kategoriasok, ezekbol mi semmit nem latunk:)

De nem olyan reg keszult el az idojaras resz is, annak a fimomhangolasa is folyamatban van.

Es amit egyaltalan nem latunk, pedig valszeg nem egyszeru munka, parhuzamosan a masik 3 platformra is fejleszteni, atirni, tartalmat konvertalni, tesztelni, bugot keresni stb.

Igazabol a tartalmakkal is lealltak egy kicsit, most szinte csak a meglevoknek a folytatasa, befelyezese zajlik. Az hogy most elfogyott a kapacitasuk vagy a tovabbi jobb tartalmakat mar a megjelenes elottre tartogatjak, hogy maradjon ujdonsag is, foleg a reklamhoz, promohoz, azt nem tudom;)

Azert azzal is szamolni kell, hogy eleg sok a 10 euros elofizeto. Ha a nagyreszuk vegeig teszteli a programot, a vegefele mar online-nal es osszes tartalommal (nem marad ujdonsag), talan meg sem veszi, mert mar mindent ismer, 1,5 evig tolta;)
  • lac coo
    Mondjuk azért nagyon megállt az egész, tartalmakat tologatják ( bár Ford, Mitsubishi BMW kb sehol nem tart ), de aztán ennyi, valamit piszkálgatnak rajta hetente, de összességében, átlagban hónapok óta ugyan ott van: hol jobb hol rosszabb de semmit nem fejlődik legfeljebb több lesz.

Bár szerintem most a Ferraris játékon dolgoznak, konzolra hatalmas bukta lett és pc-re ugyazt jósolják neki, lehet most a pc-s verziót foltozzák, próbálják menteti legalább azt .
  • lac coo
    Nálam nem jó pár hete az ffb. Maxra állítva is alig érezni valamit, meg olyan hurkalé az egész .

Mondjuk kinek mi a jó .. :)
  • GPx8
    A CARS még naponta változik. A legutóbbi számomra is elérhető build (282) már teljesen jó a mostani felhozatalhoz képest. Igen, az FFb is...
  • lac coo
    Ne is hagyják szó nélkül, csak ne szokjanak hozzá, hogy nincs fülkenézet ! :D
  • Alexease
    Mar a CARS-nal is poenkodnak a Codies 5%-aval, „The Five” cimu video, a vegen a „We Are the 5%” felirattal:)

• Totti5
  • lac coo
    Én is mentem vele, komolyan nem tudom mit szerettek ebben :))))Ha nem lenne más, talán jó lenne... Legbosszantóbb, hogy kormányzás még mindig bizonytalan, ffb- meg egyre rosszabb ...
  • lac coo
    OFF:

Amúgy Codi sokat csiszolt az F1 -en. Kapott új felfüggesztést, normális fülke nézetet G-erőkkel, üzemanyag stratégiát, sokkal csúszósabb füvet, ahogy mondják atomcsúszós koszos gumikat, ultragyors ufo visszaváltásokat rövid időn belül gearbox hibával jutalmazza, állítható fékelosztást stb ...szerveztek egy napot , meghívottak tesztelhették , ők számoltak be ezekről. Kerékvetőn ugratás sem nagyon működik már szerintük...

Persze szim nem lesz, de jól hangzik, és nagyon magabiztos a CM, megjelenés előtt még demot is kiadnak ...

Mondjuk forumon már megy a sírás, hogy mi az hogy 5 mp-vel rosszabb időket mennek mint Alonso igazából :)))
  • lac coo
    F1-ben sem a tavalyi autók lesznek :)
  • Fehercsoki
    De gondolom nem pont ugyanazok az autók lesznek.
  • Alexease
    Igen, az a Grid 2. volt;)
  • lac coo
    Dehogy, GRID (1) -ben is volt ...
  • Fehercsoki
    Ja de ott alapból megvoltak már a cockpitek, Gridnél meg a 0-ról kellett volna elkészíteni őket.
  • lac coo
    GRID2...A vicc az, hogy F1 2012-ben meg jelentősen javítottak a cockpit nézeten, szóval a fene se érti, sokan ott sem használják ...
  • Totti5
    Grid 2.
  • Alexease
    Valamelyik nap lazadtak a Codies F1-2012 bejelentesen, hogy nem lesz cockpit, mert naluk csak 5% hasznalja. Erre poenkodott az AC, hogy naluk csak 5% nem hasznalt cockpitet a GC-n;)

Megneztem a friss CARS Event listat, az elso 10-ben 50%, az elso 100-ban 38%, es afolott ~40-50% hasznal kulsonezetet:) Ezzel parhuzamosan, atlagosan 15-20% hasznal gamepad-ot. (Persze segitsegek orrba-szajba-hegyekben vannak:P)

Vagyis a CARS valoban mindenkinek, Real/Sim kategria egyelore;)
  • Alexease
    Mentem most en is egyet Mugen-nel, tenyleg jonak tunik.