19801
  • Fehercsoki
    Csak az elejét olvastam el:D:D
  • GPx8
    Ezt mondom én is.
  • Fehercsoki
    Szükség nincs rá, de a tudat, hogy pont ugyanazon a pályán mész mint amin a valós versenyautók azért jó.
  • GPx8
    A többségünknek nincs nagy szüksége rá, hogy 1:1-ben megfeleljenek a pályák a valóságnak (a Hungaroringnek azért örülnék!), persze jólesik az embernek, ha tudja, hogy pontos.
  • Alexease
    Ezert sem hasonlitom mostanaban az iR palyakat az igazihoz, mert nincs ertelme: egy az egyben ugyanaz;) A technika adja magat, csak elrontani lehet;)
    De arra jo, hogy masik jatekhoz lehet hasonlitgatni, ott mennyire sikerult jol rosszabbul megcsinalniuk;)

Az iR csinalja az uj surface modellt, kivancsi leszek ra. Persze egyelore pontos infok nincsenek rola, de elvileg/gondolom/talan az majd tartalmazza a palyakon talalhato felulet tipusokat: kulonfele feluletu, minosegu, bordazatu, anyagu aszfalt, beton es egyeb kompozit cuccok. Igy akar meterrol meterre a gumi tapadas es kopas adatok is egyezhetnek az eredeti palyaval.

Persze, csak ettol lesz jo egy autos jatek. Autosjatekba nem elsodleges, nem szuksegszeru. De egy normalis, komolyabb szimulatorba (foleg amit nem csak „jatekra” hasznalnak), manapsag mar kotelezo.
  • santibi
    iRacingről beszélek. Alex hsz.-ra válaszoltam.
  • Fehercsoki
    Vagy most iR-ről beszélsz?:D Mert iR nyilván olyan mint az igazi mivel laser scannelt. CARS-ban egyáltalán van már multi?
  • Fehercsoki
    Ha nem olyan mint iR-ben a laser scannelt akkor szerintem ez egyszerűen nem igaz.
  • santibi
    Csak érdekességképp írom be. Csütörtökön este a Zolder megjelenése után felhívott a Kiss Norbi, hogy próbáljuk már ki Zoldert mert nagyon kíváncsi rá. Ő már ment ott többször különböző versenyautókkal. Én épp melóztam így nem csatlakoztam a szerverre és a teszt után beszéltünk újra. Na gondoltam most van egy olyan magyar ember aki élőben is ment ott ez lesz a legjobb kritika a pálya megítélésében.
    Ez volt a válasza:
    -Ez elképesztő. Nincs különbség. Ez hatalmas, nem tudok hibát találni benne. 100% olyan mint élőben. A kanyar szögek a kerékvetők a domborzat minden minden.....
  • Alexease
    Este mentem nehay kort (Zolder/StockCar Road) es igazabol mar elvezetes. Az FFB-vel sincs gondom (most, ennel az autonal), logikusan huz jobbra-balra, ott raz ahol kell, es "erezhetok" a tapadasok. Meg a tapadasok, gumik erdekesek, de ez relativ, ugy sem tudom mi az igazi. Ez az auto mar most "real" szerusegnek telejsen jo.

Persze, anomalia azert meg van benne, valszeg a global-fizika hianya/erdekessege miatt. Az emelkedo tetejen megcsusztam, keresztbe csuszva ertem el mar a lejtot, es a lejton lefele, a baloldala fele csuszva, a jobboldali kerekek fele dolt az auto, azokon ketkertekezet, utana tetejere dolt, csuszott, es onnan kezdett a baloldala fele gurulni;)
    Ha tippelnem kell, akkor a legellenallas/felhatoero megemelte a 1,5-2 tonnas autot;)

Zoldert az iR miatt teszteltem (ahhoz most jelent meg). A nyomvonal jonak tunik, csak a szokasos dolgok kulonboznek: minimalis kanyariv kulonbsegek, reszletek es szintkulonbsegek. De hat Google Map-rol sose fognak olyat csinalni mint laser scan-rol;) De legalabb sokkal olcsobb megoldas;)

Kinezetet nem hasonlitom, mert a CARS meg messze nincs kesz, de egyelore az iR palyaja nagysagrenddel szebb, latvanyosabb, valosaghubb;)
  • Alexease
    Vagy a tulcsordulas (overflow) lett szivargasnak forditva;)
  • GPx8
    :)
    vagy vram monitorozás.
    Bővebben: http://www.guru3d.com/
  • samsung123
    folyik valami a géped aljából.
  • MauroN
    A memória szivárgást honnan lehet tudni?
  • GPx8
    287. build.
    Nem túl jól sikerült. Fagyások, AI hibák, mem. szivárgás, fps-össze vissza-ugrálás (rengeteg eldobot képkocka).
    A pályaépítők szépen dolgoztak. Talán már nincs a formula autóknál a közép helyzetben történő kormány rángatás, de azt nem nagyon teszteltem.
  • GPx8
    Az egész eső felesleges, amíg nincs kész az új gumi fizika.
  • lac coo
    jó, nem értitek a viccet, hagyjuk :)))
  • Totti5
    WIP, majd 2-3-4 hónap múlva megcsinálják a grafikát...
  • lac coo
    Régebben ment ez könnyebben azért :) GTRE :

• lac coo
    De itt még tükröződés sincs :)

Csak így elém jött a kép, hogy prezentáció, megy egy autó a pályán, utána vált a kép ugyanaz történik : na most már eső van :DDDD
  • Alexease
    Az olyan mint az rF1-es eso: kamu tukrozodo aszfalt, csuszkalassal;)
  • lac coo
    Jah értem, csak úgy mondtam.

Bár most jót röhögtem magamban,azo namit írtál ...WIP eső, víz, eső meg minden nélkül ...az milyen ?
  • Alexease
    Ez meg erosen WIP, multkor meg eso anim sem volt;) Foleg hogy meg van vissza 7 hnap, igy inkabb extra WIP:)
  • lac coo
    Ezek az autó mögötti por, víz kavics felhők viszont borzalmasak ? Nem fér bele ennyi szépséges dologba egy normális, akár volumetrikus porfelhő ?
  • Totti5
    Még nincs rajta tükröződés + esőcseppek + tócsák + a szélvédőn sincs shéder + az autón kasznija sem vizes még. A lényeg hogy alakul. DX11ben ez brutális lesz, csak könyörgöm a ripléjjel csináljanak valamit, mert az borzalmas.
  • lac coo
    Hát én a betonról meg nem mondanám ,hogy vízes-e vagy nem ....
  • Alexease
  • lac coo
    Nem baj, belefér . :)
  • Alexease
    Es csak most veszem eszre, hogy ez itt igazabol off;) Azt hittem a GTR 2011 topicban vagyunk:D
  • Alexease
    Lehet hogy csak a hang engine-re ertette;)))))
    Amugy a Race is eleg kezesbarany, baratsagos tapadasokkal, ellenkormanyzasi lehetoseggel.
  • lac coo
    Hoppá sorry ! :)))
  • lac coo
    mÁRMINT A SIMBIN 3 ÉVET JAVÍTGATTA AZ Rf1 FIIKÁT ,

AZ LÁTSZIK, HOGY NEM A SZOKÁSOS rACE , SOKKAL JOBBNAK TŰNIK ANNÁL, TUTI ELLENKORMÁNYZÁSOKKAL .
  • Alexease
    Allitolag 3 evet dolgoztak rajta.
    "Believe me, the sound engine is very different from ISI, we worked for 3 years to get the best of this new platform. But you’ll find out by yourself in 2 weeks ;)"

Kozben gyujtogetik a kerdeseket a programmal kapcsolatban, de egyik valaszban mar celoztak ra, hogy a RR:RE fuggetlen a korabbi projectektol, nem befolyasol semmit. Vagyis valszeg kesobb varhato meg a GTR3;)
  • lac coo
    rF2 is rF1 alapú, csak egy kicsit drótoztak rajta ;) ahogy néztem simbin is javított erősen a fizikán .
  • Fehercsoki
    rF1 már a múlté, minden fejlesztő saját enginet fejleszt, szóval attól hogy jobb mint az rF1 engine még nem lesz jó.
  • GPx8
    Minden új build telepítése előtt le kell törölni a Documets/Cars mappát.
    Semmivel nem rosszabb az FFB mint pl. a Race sorozatban (ráadásul itt kedvedre finomhangolhatod a tweakerrel). Ha igaz, hogy újraírják a "fizika" egyes részeit, akkor pedig még sokat javulhat a helyzet. Szemben az rFactor1 alapú játékokkal.
  • precise
    nekem teljesen jó
  • lac coo
    Beleolvastam fórumba, 1 perc alatt rájöttem másnak sem tetszik ez az ffb... Pl.:

1. No FFB at all, completely free wheel, light as a feather, FFB is off.
    2. Extremely smooth tyre force but with nothing else, influencing the wheels direction but not heavily. Like there are no FFB effects present but a smooth strong feel of the tyres
    3. Extremely strong negative FFB that turns the wheel on its own, you have to fight against it as it pushes you around the corner, sometimes in the wrong direction making it impossible to drive.
    4. Random jitters followed by a change in the FFB behaviour to one of the above
    5. Occasional normal operation, broken up by jitters that send it into one of the above situations.

This is only limited to certain car/track combinations.

Nekem is a 3. ponttal van bajom ....

• lac coo
    Mondjuk ez a kormányszög állítás is fura, ha setupban kisebbre veszem akkor nem az autó kereke tér ki kevésbé azonos kormányállásnál, hanem nekem kell többet tekernem. Ennek nem fordítva kéne működnie???Hogy nekem ugyanannyi marad a kormány elfordulás kopptól-koppig , csak az autó kereke tér ki többet vagy kevesebbet?
  • lac coo
    Semmi baj a kormányommal, ez a játék ilyen. Mondjuk ha atom nagyra rakom a kormányszöget akkor jó, de elég gagyi ahogy átfog az F1 kormányon a pilóta :))))