9177
  • Jim Morrison
    lehet kell előtte egy sv_cheats 1

A nevéből is ki lehet olvasni, hogy ha ezt aktiválod, akkor csak a jobbra fent lévő deathnotices ek fognak látszódni. (Tehát a HUDon csak az látszik, hogy ki ölt kit, ammo meg élet nem)
  • LocalPatriot
    Mit állít be ez a parancs?
    Elég, ha a cfg-be bemásolom?
  • Jim Morrison
    ja igen, azt ki is felejtettem.

AUG hoz D: :D:

• komorszabi
    Köszönöm az értelmes kritikát. Legközelebb másképp fogom csinálni.
  • Dodo55
    A net_graph se kéne oda lehet :D

Félre ne értsetek játék közben nekem is mindig be van nyomva, de egy videó azért szerintem más tészta.
  • Jim Morrison
    cl_draw_only_deathnotices 1

Meg az ilyen átlagos 1-1 killek nem kellenek.
  • komorszabi
    Mit gondoltok erről a videóról?: http://www.youtube.com/watch?v=5il4fORS20E
    Hogyan lehetne jobbá tenni?
  • BewK
    dettó mi is így jártunk csak infin.....
  • Jim Morrison
    kész, vége a játéknak. de_cbble - on vesztettünk, mert amint volt pénze az ellenek (második félidő, ők ct oldal) megvették az AUG ot és vége volt. Hoztak 12-13 kört, annyira OP lett nem tudtunk mit csinálni. fasza
  • LocalPatriot
  • Jim Morrison
    "Azt, hogy másodpercenként hányszor frissíti a képpontokat, képfrissítési frekvenciának nevezzük. Ezt Hertzben adjuk meg. A mai monitorok 60–130 hertzesek."

Catalyst ban meg tudod nézni, esetleg a monitorod menüjében, rákeresel guglin a monitorodra, stb.
  • LocalPatriot
    Ja, megvan. Kemény 60 Hz-em van:D
  • LocalPatriot

Mire jó ez a Hz szám? Hol lehet ezt emgnézni egyáltalán?:D
  • Jim Morrison
    Matricát fegyverekre. Bullshit.
  • Jim Morrison
    "kodiakék 60fpsel játszották a sourceot nem 300al mégis értek el eredményeket" Nem is voltak 120 meg 240Hz-es monitorok. Skill is kell, de tapasztalatból mondom, hogy egy jobb vassal tényleg jobb az ember (TAPASZTALAT).
  • LocalPatriot
    Ám mi ez a kapszula? Mit ad?
  • LocalPatriot
    Update óta ma tudtam kipróbálni először. Hát...játszhatatlan lett. FPSem jó 30-al kevesebb átlagba. Próbáltam a lenti módszert, indítási beállításhoz adtam azt a parancsot, 2-vel, és 4-el is próbáltam de semmit se segített.
    Aztán ahol az fps-t látom, van ott egy SV, meg egy var számláló. Az folyamatosan piros. És laggol minden... remélem jön valami javítás...
  • Dodo55
    Competitive-ben semmi dolgod, a szerver rögzíti, majd a Watch / My Matches alatt le tudod tölteni őket (vigyázz, csak az utolsó 8 vagy 10 van ott mindig, le kell tölteni időben, hogy megmaradjanak).

Egyéb esetben ha jól emlékszem record demofajlneve / stop.
  • Dodo55
    "szar az utánhúzása az egérnek vsyncel"

Az fps_max-ot a vfreq-re kell állítani és teljesen olyan lesz a mozgása, mint vsync nélkül :)
    Ennek ellenére CSGO-ban nem használom, mert állítólag az engine tényleg precízebben tud működni jó nagy framerate-ekkel, még ha te a monitorod miatt nem is tudod azt élvezni.
  • Roger6
    Hogy tudom felvenni a játékmenetet?
  • Micsu
    hogyne

főleg hogy mindenki vsync offal játszik, szar az utánhúzása az egérnek vsyncel

ez a lowok siralma hogy a jobb net meg az fps miatt jobb a másik, kodiakék 60fpsel játszották a sourceot nem 300al mégis értek el eredményeket
  • Jim Morrison
    Szerintem a legnygyobb csít, az a 120hz-es monitor. Ott van értelme hogy source engine 120+ fps el fut stabilan.

Roger6:igen
  • Roger6
    Rangot csak competitive meccsekkel lehet szerezni?
  • Dodo55
    Azért a Source engine manapság olcsó hardware-eken is kifogástalanul fut... A legtöbb mapon 160-200 FPS-em van átlagosan úgy, hogy közel sem egy csúcskategóriás gépem van. Mondjuk gyengének sem nevezném, főleg a procimat, de az árát nézve abszolút nem egy drága configom van.
  • komorszabi
    Ha ez annyira zavar, akkor térj át konzolra. Ott mindenkinek ugyan annyi az FPS, csak a ping számít meg a Skil.
  • Spészgószt
    instant hedi sarokról... :D na jah...meg ő előbb meglát...na jah...
    az egész kibebaszott csgo (source is, meg a többi játék is)arról szól kinek van több fps és kinek van jobb hardvere... (igen a ping sem elhanyagolható) megbaszhatod a skilledet, ha semmit "nem ad" ami azért van mert annak aki belő 2x jobb hardvere van....ennyi...egy faszlow is bedarál bárkit jó vassal a segge alatt...mert neki "adja" ...ez egy ilyen világ ...erre tervezik a játékokat...VÁSÁROLJ vegyél jobb gépet mert "nem adja"...neki jobb gépe van neki több az FPS-e !!!...ennyi...
  • Jim Morrison
    Ne is mondd, tegnap volt egy olyan meccsem, hogy dust2 T oldalon szinte csak scoutoztam és szinte csak fejest lőttem :D még a második körben CT-ként vettem scoutot, azzal be is védtem B-t :D t-ként meg olyan jól adta, mindig írogatták, hogy only hs only hs :D mindegy, megy movieba :D
  • Dodo55
    Gondoltam, csak akkoriban sem nem olvastam sem nem agyaltam ilyeneken :)
    A külső szemlélő számára tapasztalható "kiteleportál eléd a sarok mögűl és instant fejes" jelenséget sokszor átéltem akkoriban is, csak még nem tudom hogy kell ilyet :D

Életemben 2x waroztam CS:S-ben, attól eltekintve only public-ra jártam, játékként álltam még akkor az egészhez, nem kihívásként, nem volt célom pronak lenni :P
  • Roger6
    Amit írsz, az Source-ban is így működött, hogy a gomb elengedése után még várni kellett pár tized mp-t, és utána volt max pontosság. Na majd gyakorlok sokat.
  • Dodo55
    Elvileg már az első pár meccs után kapsz rangot amit figyelembe vesz, de nem még nem láthatod.

A lövésről meg annyit, hogy én is rengeteget játszottam régen a Source-al, és most nekem is időbe telt ráérezni újra a dolgokra.
    Olvasgattam is pár leírást, amit régen nem tettem. Ami hihetetlenül sokat számít, az az úgynevezett stutterstep. Amikor mozogsz, a fegyvered pontossága durván leromlik. Ha megállsz, és nincs rajta recoil (nem lőttél vele pár másodpercen belül), akkor a lehető legjobb pontosságot kapod, onnantól kezdve, hogy ténylegesen meg is álltál. Itt van a kutya elásva, mert ha csak elengeded a gombot, akkor nem állsz meg azonnal, így időbe telik mire megkapod a pontosságot. A trükk az, hogy fékezni kell, amit ha jól csinálsz, azonnal megállsz, és azonnal pontosan fogsz lőni.

Ezt nagyon ki kell skillezni, ha üres pályán próbálgatom simán megy már a dolog, de éles helyzetben még nagyon kevésszer sikerült összehoznom.

Fontos még a cl_interp 0 és cl_interp_ratio 1 beállítás, ezekkel érhető el a player modellek legközelebbi helyzete a valós szerveroldali hitboxokhoz képest. Nem árt hozzá persze jó ping, és annyi hátulütője van, hogy a magas pingű játékosok mozgása könnyen darabos lehet tőle, amire azt mondják még mindig jobb, mint a smoothosan mozgó, de a valóságtól távol lévő playermodellek.
  • Roger6
    A Match Making súlyoz valahogy? Nekem nincs még rangom sem, összesen 7 órám van a játékban, aminek a fele public, a fele competitive, de pl. 5 éves veterán vagyok. Néha jól dobál engem, hasonló szintű játékosokhoz, de ma pl. kétszer is Gold Nova Masterekhez dobott, ahol én voltam az egyedüli rang nélküli a meccsen. Ki is vágtak 10 kör után, mert azt sem tudtam milyen játékkal játszom - ez 2.200+ óra Source után kissé idegesítő.

A fegyverek is teljesen másképp működnek, viszont szintén vannak lelőhetetlen emberek, még ha előre tudom hogy ott fog jönni, és előre lövök, még akkor sem hitelem - nem hogy lelövöm. Mondjuk ez nyilván saját bénaság, mert a Source-ot is letettem kb. 1 éve, és nincs reflex még.

Hogy megnyugtassam magam, felmentem publicra - ott meg több mapon is első voltam mindket csapatból.

Szóval teljesen random dobál be csatába competitive-ben?
  • Dodo55
    OMG most meg olyan noobok ellen voltunk, hogy egyfolytában reporttal fenyegettek

Egy ideig inkább nem is szóltam semmit, aztán mondtam az egyik gyereknek, hogy nézze vissza a demot, mert az előbb például épp olyan ügyes volt, hogy nem figyelt a jobb oldalára, hagyott nekem 2-3 másodpercet hogy nyugiba célbavegyem a fejét :D

A legtöbb killem ilyen volt, simán oldalba meg hátba őket, mintha botok lettek volna.

Csak a kontraszt kedvéért, az a gyerek akin itt kiakadtam 2 napja, hogy aimezik, szűz accal nyomott onlyHS AK killeket úgy, hogy közben 3 irányból lőttük, ő meg csak forgolódott.
  • Jim Morrison
    Ma megint abandolnom kellett, mert mindig kidobott a szerver, hogy nem egyezik az egyik vpk fájl. Ezt kéne csinálniuk nem a sok szar skint meg láda updatet.
  • LocalPatriot
    Ezer hálám.
    Este megnézem mindkét beállítást.
  • Dodo55
    HT-s a procid, így 2-vel és 4-el is próbáld ki, azt amelyikkel jobb azt használd.
    Játékfüggő, hogy a HT szálak használatával jobb vagy rosszabb teljesítmény érhető el.

Plusz az is nagy kérdés, hogy ha 2 szálat állítasz be, akkor az engine az első két logikai processzort fogja használni, vagy van annyira értelmes, hogy nem két egymás mellett lévőt. HT esetén gond lehet, ha pl. a nullás és egyes egységeket használja csak, akkor egy mag kompletten ott marad üresen.
  • LocalPatriot
    köszönöm!
  • Hecker007
    Igen :)
  • Spészgószt
    Thx Bro.
  • LocalPatriot
    Nekem Intel I3-550 3.2 GHz-es procim van. Ez kétmagos.
    Akkor én "-threads 2" ezt írjam be?
  • Dodo55
    Nagyon leegyszerüsítve egy-egy feladatsor. A multitasking oprendszerek alatt minden folyamat (program) legalább egy külön szálon fut. Egy program is felbontható bármennyi szálra, így a feladatok párhuzamosíthatók, egyszerre futhat több minden.

A több magos processzorokkal hatékonyabban működik a dolog, mert a feladatsorok fizikailag is elkülönülnek hardware-es feldolgozóegységekre, míg a korábbi software-es "szálasítás" csak az egyetlen elérhető feldolgozóegységen váltogatta épp melyik szál fusson.

Ide tartozik a Hyper Threading is, az egyetlen processzormagon teszi lehetővé hardware-esen két szál párhuzamos futtatását, ami persze még messze nem olyan hatékony, mint az önálló, teljes értékű magokra osztás.

Ha tehát azt mondjuk, hogy egy proci 8 szálas, az nem feltétlenül 8 magos, lehet 4 magos amelyek egyenként 2 szálasak a HT technológiának köszönhetően, pl az i7-ek.

Konkrétan a te procid 4 magos és HT nélküli, így egyben 4 szálas is.