5572
-
#490 Találtam egy ilyen kis madárkát. Szívesen megcsinálnám, csak nem tudom hogy lehet a billenő hajtóműveket és az alján található robotkart megcsinálni.
Esetleg valakinek van ötlete a megvalósítására?
-
#489 Pont azt néztem, hogy lássam mit lehet csinálni. És te is ott voltál illetve ebben a pillanatban is ott vagy. -
#488 Ezen a szerón most is 18-an vannak: klf.kerbalsp.com:2075 -
#487 Nekem jó az. Akkor ha játszok, oda joinolok. -
#486 Van ingyenes szerver: insanedev.co.uk:2075
Egyedül voltam rajta, de működött :D -
#485 Nekem tetszik, de a szerver üzemeltetéshez semmi tapasztalatom. -
#484 Hallottam erről a KSP Live Feed-módról.
Lenne kedvetek használni ezt a módot? Érdekes lenne látni a sok űrhajót, közben beszélgetni és tanácsokat, segítséget kérni az online játékosoktól. :)
A szerver fájl üzemelését kellene megoldani és onnantól mehetne a magyar community is. :) -
#483 Helló!
Szerintem a leghasznosabb modok:
Dokkoló kamera Dokkolást megkönnyíti
Mechjeb Ez külön fejezet, hogy mit is csinál :D
Quantum Strut Hogy az űrben összekapcsolt cuccok egyben is maradjanak
Ébresztő Különböző időpontokra lehet "ébresztőt" állítani.
KSPX parts Ad néhány új elemet, amik igen hasznosak.
Ezek számomra az alap, de természetesen van még ezen kívül.
4. Az alap egységek között nincs olyan, amiben szállítva lehetne feljuttatni a modulokot. Mod-ok között láttam már hasonlót, de nem használom. Jelenleg a rakétákra építve és majd leválasztva lehet cuccot feljuttatni.
Rakéta építéshez ajánlom ezt a videót: -
Ninju #482 Szia Üdv köztünk!
Ne aggódj, az elején minden lépést hatalmas sikerként él meg az ember. :)
Én tegnap landoltam a Dunán és nagyon örültem neki. :)
1: Alapból nincs az űrhajón lámpa. Ha a demó verziód van, akkor nincs is a játékban. Utilities fül alatt találod őket a hangárban egyébként. Arra figyelj, hogy áramot használnak.
2: Tervben van a lakott Kerbin. Még nem készítették el azt a featuret.
3: Én még nem játszom rég óta ezért nem nagyon hiányolok semmilyen modot. A MechJeb nagyon meg tudja könnyíteni az életed. Elég üzemanyag hatékonyan viszi fel a hajókat orbitális pályára.
4: Alapból nincs olyan modul ami csak egy egyszerű raktér lenne. Ez ügyben hagyom a nálam rutinosabb kollégákat válaszolni, h hogy az egyszerűbb, de én ha jármű tetejére teszem a rakományt és a végén leválasztom a hordozót. -
#481 Sziasztok!
Tegnap kezdtem a játékot, és Huba rengeteg segítségével végre sikerült az első űrkabint pályára állítani, keringési pályán tartani, majd biztonságosan haza hozni a kis űrhajósaimat a mai nap. Tudom ez nektek már rutin feladat, én mégis azért kicsit megizzadtam alatta. :)
Szóval, lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1, Hol találom a lámpákat?(a bolygó sötét oldalán zavar hogy nem látom az űrhajóm)
2, Miért olyan a Kerbin(?), mintha senki se lakna rajta? Olyan szép lenne az árnyékos oldalon a város fényében gyönyörködni.
3, Melyek a must need módok a játékhoz?
4, Hogy lehet terhet(pl.: űrszondát) az űrbe juttatni? Hogy lehet az üres rakéta modulokba rakni őket?
Válaszotokat előre is köszönöm,
mijki
kezdő űrhajós :) -
#480 Úgy igazán még nem folytam még bele. Megtaláltam, hogy hol lehet átírni az eszközök tulajdonságait, és azzal ökörködtem egy kicsit. Ezzel fogom azt megoldani, hogy le tudjak szállni a Nap felszínére. Kisebb tartályokba is tudjak Kethánt tölteni, stb.
A modoknál meg jószerivel ami megtetszett. Teljesség igénye nélkül:
-quantum üzemanyag szállító (nem kell összekapcsolni a járműveket a üzemanyagok (mindegyik) áttöltéséhez.
-van egy amivel ezeket az manókat áttudom helyezni a másik kabinba
-uaz
-modular multiwheels: teherautó, nyergesvontató
-kethan
-ISA Mapsat
-Repülő alkatrészek
-Rakéta alkatrészek: Ebben van benne a Gemini űrhajó. A nem használt alkatrészeket kivettem, hogy feleslegesen ne legyen tele a memória. -
#479 Nekem is ez a tervem, minden bolygó köré egy-egy űrállomás a Kerbineknek kutató modul , üzemanyagtöltő. Az összes égitesthez szatellitek és bázis egy-két helyen.
Szívesen várom leírásodat, tippet-trükköt.
Milyen modokat használsz? -
#478 Most azt tervezem, hogy több részletben egy mobil bányászgépet (tulajdonképpen egy nyergesvontatót) küldök fel a bolygókra. Lesz egy szállító gépezet, ami a felszínről a bolygó körül keringő űrállomásra viszi fel az üzemanyagot, ezzel megteremtve az utánpótlást. -
#477 Ez a kethen dolog egész jó. Eddig csak olyan űrhajókat építettem, amik egy irányba haladtak, vissza már nem volt elég üzemanyag. Igaz nem is a leggazdaságosabb módon utaztam. Tegnap Dunára jutottam el és Ike-ra landoltam, majd töltöttem fel a készleteket. Ma felkapom kerbinjeimet és haza juttatom őket. Remélhetőleg sikerül, bár van néhány tervezési hiba, amit a következő misszióra ki kell javítanom :-) -
Cef #476 Nem lesz benne, másképp lesz megoldva a bányászat mint a modban. Illetve a legújabb hírek szerint sajnos egy ideig elfelejthetjük a bányászatot. Túl nagy falatnak bizonyult a feature ahhoz, hogy beleférjen egyetlen verzióba, ezért inkább úgy döntöttek, hogy fokozatosan építik bele a játékba. Történt már ilyen a fejlesztés folyamán, az IVA és a dokkolás fejlesztése is csúszott pár verziót anno.
Jelenleg ez a terv a 0.20-ra: (akinek nem hozza be a képeket kattintson az URL-re és nyomjon entert)
-Tudásbázis: Afféle enciklopédia, az űrprogramunk által eddig összegyűjtött információt tartalmazza. Bolygókról, hajókról, állomásokról stb. Az eddigiek alapján 4 részből fog állni:
1. Egy általános leírás a kijelölt objektumról.
2. Méret és pályaadatok
3. Bolygók esetén az eddig ismert nyersanyagkészlet grafikonos eloszlása, hajók esetén a legénység
4. Még pontosan nem tudni, valószínűleg az adott égitesten történt eddigi leszállások helyét és idejét fogja tartalmazni, de az is lehet, hogy területeket nevezhetünk el vele.
A tudásbázis a felfedezéseinktől és a vizsgálódásainktól függően folyamatosan bővülni fog.
-Térkép szűrő: A térkép most már csak azt fogja mutatni amit mi szeretnénk, pl. ha túl sok az űrszemét, kijelölhetjük, hogy azt ne mutassa, vagy ha csak az űrállomásainkat akarjuk látni, akkor csak azok fognak megjelenni a térképen.
Szűrő
-Zászlók: Zászlókat tűzhetünk ki a bolygók felszínére, a textúrák az átlagjátékos számára is módosíthatóak lesznek (képfájlokkal kell majd csak variálni) és minden küldetésnek adhatunk külön zászlót. Matricákat is ragaszthatunk majd a hajókra, bár ezt még nem fejtették ki, hogy hogyan is fog működni. Ha kitűzünk egy zászlót jár hozzá egy emlékplakett is, aminek a szövegét a játék állítja össze, de mi is módosíthatjuk, ha akarjuk.
Zászló és plakett
Zászló
Lobogó zászló
Zászló textúrák
-Üllés: Ülléseket tehetünk a roverekre vagy űrhajókra, amik parancsnoki modulként funkcionálnak, és akkor fognak működni, ha kerbalokat ültetünk beléjük EVA során. Ha nekimegyünk valaminek vagy felborulunk a kerbalok kiesnek az ülésből.
http://i.imgur.com/gAUQl6f.png
-Optimalizáció: A játékelemeket új módszer alapján fogja betölteni a program, ami az ígéretek szerint csökkenteni fogja a lagot. A játékállásokat is új módszer szerint kerülnek majd betöltésre, ami pedig az összeomlásokat hivatott orvosolni. Amikor betöltünk egy játékállást akkor a játék először egy puffert hoz be magának, amiben kitörli a memóriából a feleslegessé vállt részeket, hogy kevésbé fogja a gépet. Továbbá a játék most már csak azoknak a bolygóknak a textúráit fogja betölteni amit a játékos is éppen lát. Eddig mindig betöltött minden textúrát, ami nagyon ette a memóriát.
-Új alkatrészek, részletes lista még nincs.
-
#475 Nem tudni pontosan, hogy ezt rakják be vagy valami mást. Egyelőre ezt próbálgatom és jónak tűnik. -
mazsi6000 #474 Ezt a bánya mod-ot teszik majd bele a 0.20-ba? Amit használtok? -
#473 Lehet, újra tervezem az egészet és meglátom :D -
#472 Lehet nem tud eljutni az üzemanyag a tartályokba és ezért nem termel. Tudtommal a fenti (fém)szerkezeten keresztül nem lehetséges a szállítás. -
#471 Csak ha monopropot kapcsolok, akkor működik, a többi nem. Aktívak, csak nem csinálnak semmit. -
#470 A "konvertáló" modulnál nem aktív a többi termelhető anyag? Vagy bármit benyomsz és monopropot állít elő?
-
berobi #469 és tényleg!!! nagyon köszi :) -
#468 Kethan-el esetleg valaki foglalkozik? Most szállítottam Mun-ra egy egységet és csak Monopropillant tudok készíteni, nem értem miért. Van ott egy másik, kompakt hajóm, amivel minden megy. Valakinek ötlet?
Kép -
#467 Nem kapcsoltad ki véletlenül? F4-el lehet ki-be kapcsolni. -
berobi #466 sztem a mapsat miatt szagatott a játékod, nekem legalábbis amiatt szokott, ha ráteszek egy mapsatos modult a rakétára.
na, meg olyannal találkozott valaki, hogy amikor dokkolni akarok két dolgot az űrben, akkor a célpont távolságát nem jelzi ki?
normál esetben, ha targetbe teszem a másik űrhajót ahová dokkolni szeretnék, a normál nézetnél egy méter számlálónak kéne megjelenni a célon, de nekem nincs ott semmi. mod nélkül is próbáltam, akkor sincs. -
mazsi6000 #465 Hello!
Egyelőre csak ezt az egy modot használom. -
kamov #464 A Mechjeb addont nem használod? -
mazsi6000 #463 Új videó a mapsat modról.
-
Ninju #462 Én innen tanultam meg a játék mechanikáját:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLO-JFyNTqjIkRUNrmKS7LxPLSDzV5cQtd
Érdemes végignézni őket. Sokat segítenek. -
tibi2015 #461 A Mun-ra hogyan tudok eljutni? Sehogy sem megy, még a tutoriallal sem.. -
klman #460 Az utilityk között vannak, van több féle van ami kisebb és van amelyik inkább hosszabb a másik meg sűrűbben helyezkedik el de rövidebb. A legnagyobb a gigantor solar array, a kisebbik a photovoltaic panelek. -
tibi2015 #459 Köszi klman. Sikerült kijutnom az űrbe, és föld körüli pályára álltam. Egyébként melyik panel az a becsukhatós, kinyithatós nap pnael? Tudod, mint a műholdaknál. -
tibi2015 #458 http://www.youtube.com/watch?v=UvUJPSp5XE8 -
klman #457 Az a fúvóka irányításhoz kell nem a fellövéshez és csak akkor ha már kint vagy az űrbe. Nem tudom pontosan a basic rocket hogy néz ki de az alapján összerakhatsz egy hasonlót valamivel több üzemanyaggal. Szerintem hajtóműnél azt választ aminek 220 a thrust-ja azt látod ha ráviszed a kurzort. SHIFT-el növeled, CTRl-al meg csökkented a tolóerőt. -
tibi2015 #456 Most, angol tudásomnak hála megtaláltam egy ilyen thrustert, vagy mit a controlnál. Olyan mint egy kis fúvóka. Ráteszek 4-et a tetejére, 4-et az aljára ( körbe veszi a rakétát) de nem tudok velük elindulni. -
tibi2015 #455 Tolóerőt? Azt hogyan kell? Kb 2 napja kezdtem a játékot, építettem egy tutorial alapján egy Basic Rocket-et, de nem tudtam fellőni, mivel ilyen LV-909 szerűség volt rajta
-
Ninju #454 Tolóerőt adtál neki?
Gondolom a fuel booster az a solid fuel booster-t akarja jelenteni. Ott nem tudod szabályozni a tolóerőt. Az mindig maxon megy. -
tibi2015 #453 Nekem alapból csak a fuel boosterel engedi elindítani az űrrepülőket, de ilyen a többivel: LV-909-nél is megcsináltam azt, amit Ryder159 írt, benyomom a spacet, de semmi reakció. Hogyan lehet elindítani ezzel a hajtóművel? A sima fuel boosternél benyomom a space-t, és indul is.
-
Cef #452 Próbáld meg törölni a settings fájlt és csináld meg újra a beállításokat.
De ha nagyon régi verzióból van mentésed akkor próbálj új játékot kezdeni és nézd meg, hogy úgy is rosszalkodik-e, lehet azzal van a gond. Ha így sem jó akkor egy újratelepítés oldhatja meg a problémát. -
mazsi6000 #451 Már egy ideje nem játszottam a játékkal, de kedvet kaptam megint hozzá.
Olyan gond jelentkezett, hogy a rakéta amint eléri a 6000 métert iszonyú lagos lesz a játék. másodpercenként megakad a kép is, meg a hand is 3-4 tized másodpercre.
Van valami ötletetek mitől lehet?