5572
  • mazsi6000
    Én mindig rakok valami viszonyítási pontot, mondjuk két napelemet (az úgyis kell, ha nem akarod, hogy meglepetés érjen :) ) a fúvókák vonalába. és az lesz mondjuk a jobra balra irány. Amelyik fúvókánál meg nincs az a föl le irány. Ezek nélkül baromira össze tudnak keveredni az irányok, egy henger alakú valamin :)

Nemsokára jön a dokkolás tutorial 2.0 pár új infóval, ami pontosabbá teszi a dokkolást.
  • simon7108
    Hát nem igaz, hogy mennyit megszenvedtem azzal a 3 egybeépített modullal amit bedokkoltam oda bal oldalra...Nem igazán oda akartam, de így sikerült.
    Nagyon szarul helyeztem el a fúvókákat, szóval csak az "N" betű irányított arra amerre akartam vele menni, a többi mind más felé. Pedig a tömegközponthoz raktam 4-et.
  • Giovanni #328
    Kösz! Ez jó ötlet volt, 1000 hála :)
  • simon7108
    Még egy olyan kérdés, hogy mik azok a vékonyabb modulok balra az űrrepülőktől amikkel össze van kötve az állomás?
  • Lacimanyó
    Sziasztok, Tudja valaki hogy honnan tudok olyan infót szerezni a rakéta építéseknél ami segítene abban, hogy mekkora súlyhoz mekkora tolóerő szükséges???
  • mazsi6000
    Így néz ki indulás előtt, de nem jó mert kevés üzemanyag marad a pályáraállás után.
  • Garou
    Ha nincs a Space Center listájában az űrszemét, akkor planetáris nézetben nyomj az ikonjára egy dupla kattintást. Tehát kvázi aktiválod, mintha vezetni akarnád. Utána simán "End Flight"-ot nyomhatsz rá, és eltűnik örökre.
  • Razzer
    mazsi hogy oldottad meg ilyen kevés üzemanyaggal???:o
    Vagy ez több részes repülő??
  • simon7108
    Én most azt tervezem, hogy űrrepülővel fogok más bolygóra menni:D
  • mazsi6000
    Sikerült pályára állni egy 3 személyes géppel, de nem sok üzemanyag maradt.
  • Razzer
    Végre sikerült pályára állni repülővel!!
    2 napi szerencsétlenkedés gyümlcse:D

• mazsi6000
    Amúgy ezt így már könnyű volt dokkolni. A 168 hozzászólásban belinkeltem egy korábbi állomás képét. Az 0.18 verzió volt még, és fent volt a Remote Controll mod. Ami miatt nehezebb volt az egész. A lényeg, hogy a műholdas vezérlés nem működött. Tehát hajóval kellett felvinni a tartályt. A hajón volt 4 rakéta, oldalt. A hajó után a teher, és a teher után a fokozatok. A lényeg az volt, hogy háttal tolatva kellett bedokkolni, úgy, hogy a 4 rakéta rajta volt az egész cuccon. Utána leválasztottam róla a hajót, és visszatértem vele a Kerbinre.
  • mazsi6000
    Kerestem, a rakétát amivel felvittem a narancssárga tartályokat. Nincs elmentve, de teljesen ugyan ez volt, csak az RCS tartályok helyére középre képzeld oda a narancssárga tartályt.

• Giovanni #317
    Szép munka :) Én most úgy csinálom, hogy egyesével viszek fel tankokat 85Km-es pályára. Majd a hordozót vissza vezetem a földre, hogy ne legyen űrszemetem, mert ha már sok, nehéz kiválasztani köztük az állomást :) Aztán majd csinálok egy állomást 200km-en is :)
  • simon7108
    Ja, és gratula:)
    Jól néz ki.
  • simon7108
    Az üzemanyag tankokat, hogy tudtad úgy felvenni úgy,hogy teli legyenek amikor felkapcsolod őket? Mármint úgy gondolom, hogy milyen rakétával sikerült teherként felvinni?
  • mazsi6000
    Na kész az űrállomás.
    Most megpróbálok valami nagyobb repülőt építeni.

• mazsi6000
    Ha nincs lemerülve az akku, akkor az bug, ami néha előfordul időgyorsítás után. Nekem is volt már, pedig semmilyen mod nincs fent. Tehát nem a modok miatt van.
  • simon7108
    Csak MechJeb-et, de csak pályára álláshoz.
  • Giovanni #311
    Ugyanígy jártam tegnap én is. Még nem jöttem rá. Használsz esetleg mod-okat?
  • simon7108
    Nem is volt olyan nehéz mondjuk:D
    Eddig azért nem ment mert rosszul csináltam valamit amire a videód többszöri megnézése után jöttem csak rá.
    Konkrétan azzal rontottam el eddig, hogy közelítés után féknél nem retrograde irányba álltam be hanem a célpont ellenkező irányába, tehát a lila jelölésre, ezért húzott mindig el mellettem.
  • simon7108
    Az mitől lehet, hogy egyszer csak lefagy az irányítás?
    Épp a holdra tartottam, már oda is értem amikor akarok pályára állni, de nem reagált semmire sem. Nem volt lemerülve az akku mert volt napelemem és teli volt a csík fent.
  • Giovanni #308
    Ez így van :) Egyre jobban élvezem a játékot. Az előbb küldtem egy nagy üzemanyagtartályt a bázisra, ahol feltöltöttem róla az összes hiányos tankot. Majd ledokkoltam a még nem kiürült tartályt és az a hajót is. Majd a hajót rádokkoltam a távolodó tankra, és így elindultunk a hold felé :) Most éppen hold körüli pályán állok :)
  • mazsi6000
    Gratula! Mostantól egyre könnyebb lesz.
  • simon7108
    Sikerült!
  • Giovanni #305
    Köszi, így már működik :)
  • mazsi6000
    Jobb klikk a teli tartályon, majd alt+jobb klikk az üresen, és az in gombra nyomsz a felugró mezőben.
  • Giovanni #303
    Nem megy a tankolás. Jobb klikkre mutatja mennyi van a tartályban és ennyi :(
  • mazsi6000
    Camtasia Studioval veszem föl. Ha nem akarod megvenni akkor pl ncore. De ha azzal veszed, akkor ne teljes képernyőn futtasd a játékot!
  • mazsi6000
    Ha beleesik a szárnyba amit rá akarsz rakni, akkor ki kell kapcsolnod azt a kapcsolót ami automatikusan illeszti a részeket. (lent a jobb oldali kapcsoló. Bekapcsolva 6 szöget formáz, kikapcsolva egy kört)
  • Giovanni #300
    Köszi! A feltételek már adottak :) Csak a technikáját nem tudtam.
  • martin1992
    Az űrállomáson lennie kell üzemanyagtartálynak és utánna jobb klikk a tartályon és jobb klikk a hajó tartályán, és ott tudod.
    Természetesen ehhez dokkolni kell
  • simon7108
    Ok, megpróbálok csinálni majd.
    Azt amivel te veszed fel honnan lehet letölteni?
  • Giovanni #297
    Űrállomáson hogyan lehet feltankolni az űrrepülőt pl egy hold utazáshoz?
  • martin1992
    Lenne egy olyan problémám, hogy mikor a deltaszárny felületére akarok rakni valamit, azt nem tudom rárakni, mert mindig beleesik a szárnyba, ezt hogy oldottad meg, ha nálad is jelentkezett vmi hasonló?
  • martin1992
    Remélem, hogy nem probléma hogy folyamatosan fűzök kommentárt a videódhoz, mert még nem értem a végére, említed, hogy az egyenlítőnél van a legtöbb űrszemét, nem véletlen, mert onnan a leghatékonyabb pályára állítani űrjárműveket.
  • mazsi6000
    Ha csinálnál egy videót, akkor lehet tudnánk segíteni, hogy mit kell másképp csinálnod.
  • mazsi6000
    Ki lehet lőni az űrrepülőt rakétára szerelve is, csak nagyon jól ki kell egyensúlyozni a cuccot, hogy ne húzzon el semelyik irányba sem.
    Régebben csináltam ilyet, és úgy oldottam meg, hogy az ellentétes oldalra raktam üzemanyagtartályt és rá deltaszárnyakat ellensúlynak. De ha már ott az a kifutópálya, akkor miért ne használjuk? :)
    Egyébként a gyári repülők között is van egy amivel ki lehet jutni az űrbe, csak egy kicsit kell módosítani. Annyi a nehézség vele, hogy alig marad üzemanyag manőverezni kint az űrben.
  • simon7108
    Kösz, megpróbálom. Remélem már sikerül.
    Elég kiábrándító volt, hogy végre odaértem, de nem tudtam csatlakozni...
    Sőt még neki is mentem és letörtem az egyik napelemet:S
  • mazsi6000
    Aha szuper köszi!

A nagy hajtóműnél vettem észre, hogy képes ilyenre, de akkor ezek szerint a kicsik között is van amelyik tudja ezt.