5572
-
#690 Milyen KSP verziót használsz? -
Joybull #689 Szia. megpróbáltam telepíteni a MEchJeb modot de hiába másolom be a letöltött mappa tartalmát a játékba oldalt nem jelenik meg a felhasználói felület -
#688 #685 Joybull Még nem jött ki a karrier mód, de a most következő kiadásban ezt a területet "erősítik". Még nem a teljesen karrier mód, de tudományos méréseket kell csinálnod az űrben, amiért pontokat kapsz és ezzel újabb eszközöket nyithatsz meg, mert az elején csak egy-két dolog van, hogy éppen össze tudjál rakni egy rakétát.
#686 mazsi6000 Valójában nem. A KSPX mod ebben nem segít, csak ad egy-két olyan elemet, ami hiánypótló. PL az alapjátékban a két legnagyobb tartály a 2880-as és az 1440-es, a KSPX ad egy 2160-asat, ami nem más mintha egy 720-asat és 1440-eset raknál egymásra. Vagy az az atommeghajtás amit én használok olyan, mint két LV-N. Egyébként a mod készítője hivatalos Squad tag. -
Ninju #687 Hali. Még nincs beépítve, csak a sandbox. -
mazsi6000 #686 Köszi a képeket, meg a magyarázatot. A több SAS tényleg jobb stabilitást ad.
Viszont KSPX mod nélkül akkor mégiscsak több üzemanyagra van szükség nem? -
Joybull #685 Sziasztok.
A programban a karrier mód működik? Mert amit beszereztem abban csak homokozó mód van -
#684 Érdemes Scott Manley videóit nézni, én is tőle tanultam meg az alapokat.
+
A MechJeb is hatalmas segítség, egy automata pilóta, amely megkönnyíti a manőverek végrehajtását. ÉS ami fontos még, a hangárban mutatja az űrhajó, rakéta tök mindegy deltaV-jét. Ez fontos, ettől függ hogy az űrhajó kitud-e jutni a világűrbe avagy sem. Minél több, annál jobb. -
Since #683 Sziasztok. Létezik a játékról egy részletes leírás hogy mi hogyan működik? Régebben próbálkoztam vele de nagyon bonyolult volt... -
#682 Ez az SAS probléma nagyon érdekes. Néha én is tapasztalok furcsaságokat, pl. hogy nem tudja egyenesben tartani és kézzel kell korrigálnom, de utána SAS-el elkezd forogni. Bár szerintem nem teljesen ugyanaz a probléma.
Tegnap (illetve az már ma reggel volt) néztem a KSP tv-t és mutatták a 0.22-t. További javítások várhatóak az SAS-el kapcsolatban is és a nagy hajók esetében 30%-os teljesítmény javulást.
Az egész techtree érdekes volt. Vannak már árai is az alkatrészeknek, de egyelőre pénz még nincs, majd később. Érdekes volt, hogy hogyan lehet adatokat gyűjteni: valamilyen tudományos szerkezettel, az űrhajón kívül és belül, sétálni egy idegen testen. Ezeket az adatokat lehet hazaküldeni antennákkal, végre van értelme az antennáknak és az elektromosságnak is, de haza is lehet vinni az űrhajóval. -
tom36 #681 végre valaki thx
amúgy sikerült megoldani 2 napig tartó szenvedés után
annyi volt csak hogy a windows-os partícióra kellett tenni
viszont 1 másik probléma megmaradt: az SAS nem működik rendesen
felraktam a régi verziót ahol jó volt annó, de most is azt produkálja, hogy a stabilitásnál csak visszafogottan működik így folyamatosan elállítódik, és hiába van bekapcsolva folyamatosan korrigálni lehet, viszont ilyenkor egyszerre kikapcsol és elég macerás az irány tartás, meg a másik hogy a mechjeb sem tudja használni így csak vakon megy és csak a hajómüveket irányítja a magasság függvényében.
amúgy erre ráolvastam és elvileg az egyik frissítéssel jött ez be, hogy az RCS is kevesebbet fogyasszon
hajó építés terén meg jól irod, igen sok üzemanyag fel van stócolva mazsinál
bár én több hajtómüvet szoktam használni és kisebb üzemanyag tartályokat és folyamatossan választom le őket. -
#680 #677 tom36Nem találkoztam ilyen esettel, talán rakd újra az egészet és a modokat, mentéseket másold be
#679 mazsi6000 Nagyon jó a koncepciód, de kevesebb üzemanyaggal is meg lehet oldani. Amennyi üzemanyagot használsz, azzal el lehet jutni Dunára és vissza, feltöltés nélkül. Nem kell ennyi RCS üzemanyag, ha levegő van, akkor inkább szárnyakat használj a stabilitáshoz. SAS modulokat is, minél nehezebb a rakéta, annál többet - azért nem kell túlzásba esni. A leválási fokozat szerintem jó
Az én rakétám így néz ki:
12 hajtómű indul, ebből 4-4-2-2 leválási fokozatokkal, de a középső modult be se indítom. Megfigyelésem szerint az az ideális, ha 10km-en 200m/s-os sebességig jutok, mert egészen idáig csak a légkőrrel és gravitációval kell harcolni. Az utolsó fokozatban marad annyi szufla, hogy Kerbin elhagyásának a felét biztosítja, tehát csak ezután indítom a középső részt, ezt:
A meghajtáshoz használom a KSPX modot, amiben van egy atom-hajtómű, ami dupla, mint a stock.
Ezzel pedig eljutok Dunáig és vissza, igaz Dunánál aerobrakkel sok üzemanyagot meg lehet spórolni. Ezt a meghajtást használom más tárgyak célba juttatásához is:
És a Duna bázisaim:
-
mazsi6000 #679 Na ez a tech tree király lesz.
Új videóm egy nagy tanker első repülése
-
Ninju #678 Itt egy kép az aktuális tech tree-ről:
Nem sokára várható a 0.22. :) -
tom36 #677 tudnátok segíteni 1 kicsit ?
az lenne a problémám hogy már második napja próbálom a mód-ok at normálissan feltenni de valahogy a textúrát nem akarja csatolni sok esetben.
vannak módok amiknél teljes egészében rossz minden mig másnál csak a fele rossz és igy tovább
viszont amikor a régi telepített verziót áthúztam a külső vinyóról ami működőképes volt akkor annál is hibásak voltak az adott elemek
jahh meg a másik hiba már alapból hogy a zászlókat nem találja (1 sincs pedig ott vannak hozzá a minták)
vagy csak az a gond hogy nemrégiben ujra raktam a gépet és valami nincs feltelepítve, vagy lehet az is hogy a 0.21.1 es verzió hibás ? -
mazsi6000 #676 Új videó első része.
-
mazsi6000 #675 Az "Ő" betű az!
Köszi!!! :)))
-
tom36 #674 lehetséges
bár, hogy mejik gombal azt már nem tudom mer én se mostanában játszottam.
de ha jól emlékszem akkor a "p" környékén van
Viszont lenne 1 kérdésem: a 0.22 mikor esedékes ? mer nem tudom, hogy bele kezdjek e ismét a 0.22.1 be vagy megvárjam már. -
mazsi6000 #673 Építettem egy nagy hordozó repülőt és az aljára deployerrel kapcsoltam egy kisebb rakéta hajtásút.
Meg lehet csinálni valahogy, hogy amikor leválasztom a kis repülőt, akkor a kontroll átkerüljön rá? (jobb gomb a pilótafülkén "controll from here" nem vált be) -
bomba05 #672 Én az elején fordítva raktam fel a dokkolót modulokat!! :D 2 órámba volt mire sikerült összekapcsolni őket 1.-re ere szétkapcsolódtak... :D -
zuzda #671 Az meglehet. Most nézem, hogy az Inline Clamp-O-Tron small méret, a Clamp-O-Tron Jr. pedig tiny :P f@kk
Egyébként nekem is gyanús volt, de nekem ránézésre jónak tűnt. Már elő is készítettem egy nagyobb dokkoló gyűrűset a kilövésre :)
Kösz a tippet. -
#670 Lehet hülyeséget írok, de az a két dokkoló gyűrű mintha nem egy méretű lenne. -
zuzda #669 majdnem
-
zuzda #668 Sziasztok, szeretnék kis segítséget kérni.
Próbálok dokkolni, ez az első kísérlet, de sehogyan sem akarnak összekapcsolódni a hajók:
-
#667 Hali! Én kepkezelo.com-ra töltök. -
Arnoth55 #666 Sikerult megoldanom a dolgot!
Kepfeltolto.hu! :)
De meg 30 napig nem engedi, hogy kepet beszurjak! -
Arnoth55 #665 Sziasztok!
Feltennek nehany kepet velemenyezesre, de nem engedi.
Azt irja, hogy a kepfeltoltes.hu-rol nem lehet feltolteni.
Ti honnan toltitek fel a kepeket? -
#664 Csak úgy építgetek. Sajnos fél évig csak a laptopomon tudok játszani, lebutított grafikával :(
-
zuzda #663 http://www.youtube.com/watch?v=Hvkplva3Hcw -
bomba05 #662 még nem van linked hozzá? -
Arnoth55 #661 Koszi a sok segitseget, de egy kicsit turelmetlen voltam es elkezdtem felhordani a Mun-ra a cuccokat a bazishoz.
Talalomra valasztottam egy helyet. Szerencsere sikerult egy eleg jo kis helyszint kiszurnom.
A Mapsat-ot meg hagyom. Majd ha mar nem lesz problemas akkor telepitem.
Lattatok mar a Youtube-on, hogy mi lesz a 0.22-es verzioban?
Behalok! Mar alig varom, hogy szedhessem lefele es azzal nyomuljak. Remelem a mentesem nem kell majd elorol kezdenem.
Az urallomasom is epulget, ha keszen lesz majd rakok fel kepet rola!
-
bomba05 #660 Én is próbáltam nekem fagyott tőle indításnál a játék és hagytam is! -
#659 Hali és üdv közöttünk. Nem használom a modot, de beleolvasva a fórumba elég sok probléma van vele 0.21 alatt. Ugyanakkor többen is írták, hogy nekik a 3.3.4-es verzió működik rendesen, nem a 4.0.
Ennek ellenére sokan inkább felhagytak a használatával, míg nem javítják.
Szerintem e nélkül is lehet találni bázisnak alkalmas területet a Mun-on, de ez saját vélemény. -
#658 Azt hittem az a gond, hogy nem megy. Képet F1 -l lehet késziteni.
A Mod-t meg innen például leszedheted. (dropbox link megyen, azt próbáltam)
Link -
Arnoth55 #657 Koszi a segitseget, meg a tippet, de en itt nem latok semmi linket, vagy hivatkozast arrol hogy honnan kellene leszedni a mod-ot.
Azert koszike.
Ja meg egy kerdes:
Hogyan tudok kepet kesziteni az urallomasomrol?
Felraknam ide, hogy megnezhessetek! -
#656 Üdv. Hátha... Link -
Arnoth55 #655 Sziasztok!
Jo latni, hogy vannak aktiv Kerbalozok, akik magyarok!
Remelem befogadtok a kis kozossegbe! :)
Amugy lenne egy gondom:
Tudnatok-e segiteni, hogy a ISA Mapsat Mod 0.21 kompatibilis-e?
Illetve, hogy honnan tudnam esetleg leszedni.
Nagy segitseg lenne ha tudnek csinalni terkepet a Mun-rol, mert tervezek oda egy bazist es jo lenne talalni valami klassz kis sik terepet.
-
#654 Csak a 2,5 km belüli hajókra tudsz így váltani, erre ügyelj. A Kethane-nál ez nekem is gond és remélem javítani fogják. -
bomba05 #653 Ezt nem is tudtam én mindig irányítótornyon keresztül mentem vissza a hajóra! amúgy elég gáz, hogy Kethane lelőhelyet csak akkor fedezi fel az érzékelő:-ha aktívan használom a hajót/ műholdat amin van.... :(
-
#652 A ő és ú billentyűvel lehet váltani a hajók között. Ezzel kiválasztod a hajót és a másik kerbint is ki tudod hozni. -
bomba05 #651 Alakul Én most Kethane mod-ot tanulmányozom!