5572
  • Jossua
    Emberek !!... pályára áltam egy géppel amit én csináltam :)))
    Persze lebegtem mint egy ürszemét mert a nafta elfogyott már fent :)
    onnan már nem ment másik pályára állás :D
  • Ryder159
    Nem is lehet olyan rossz dolog. Próba képpen feltérképertem a DUNA-t és talált rajta 2 valamit. holnap lehet küldök valamit a vörös bolygóra és megnézem mik azok. Csak még a landolással szoktak problémáim adódni.
    Na meg hogy fogom majd megtalálni azt a két pontot? majd kiderül...
  • Jossua
    az oxigénnel volt a hiba asszem -.-

gyerekek ez a játék nálam már becsületbeli ügy komolyan ! :)
  • Daffit
    Vagy itt egy videó, 12 perctől valami hasonlót épít és állít körpályára. Angol, remélem nem okoz gondot.
  • Daffit
    Egy kis segítség, képeket a részekről itt találsz
    1. Command Pod Mk1, ennek a tetejére rakjál egy ejtőernyőt, alulra egy SAS modult, majd FL-T400 Fuel Tank és LV-909 Liquid Fuel Engine - Ez lesz az amit majd az űrbe juttatsz
    2. Ez alá kell egy TR-18A Stack Decoupler, 2db FL-T800 Fuel Tank és egy LV-T45 Liquid Fuel Engine
    Ennyi tökéletesen elég, hogy pályára tudd állítani.
    Indulás előtte a "t" megnyomásával bekapcsolod az SAS-t és full gáz. 10km-en megdöntöd 10-15 fokkal és 30km-en, majdnem párhuzamosan a Kerbinnel, a kék és barna gömbrész határáig. Amikor kifogy az üzemanyag, akkor leválasztod az üres tartályokat és beindítod a második hajtóművet. Arra ügyelj, hogy ha irányt változtatsz, akkor vagy kikapcsolod a "t"-vel az SAS-t, vagy az "f" folyamatos nyomva tartásával fordulsz (ez csak addig kapcsolja ki az SAS-t míg nyomod a gombot). El kell érned a kb 2200m/s-ot, hogy pályán is maradj, a magasság pedig minimum 100km legyen. Ezzel pályára lehet állni és elég kicsi, hogy ne kelljen RCS. Aztán elkezdheted építeni a nagy csillagrombolókat
  • klman
    Ugyanabban a fázisban van az a tartály amiben van még üzemanyag mint amiben a hajtómű van? Vagy tettél rá decouplert és akkor másik stage ként számolja. Ezt oldalt látod narancssárga felület amiben ikonok vannak. Vagy Jet fuelt használsz Jet enginnel? Az nem jó mert leáll mivel fent már nincs oxigén.
  • Jossua
    az mitől van h megy a rakéta egyszer csak leáll a hajtómű..... de van benne nafta -.-
  • klman
    Lehet túl sokat építettél rá, ettől elkezdhet forogni akkor azt tudod csinálni, hogy az RCS-t bekapcsolod majd ki és közbe az SAS-t is addig amíg a forgás meg nem áll. Ezért is érdemes tenni rá RCS-t. az RCS-nek kell az RCS fuel amit a meghajtásnál talász, Propulsion fül az építőben. Meg kell még az RCS thruster block.
  • Jossua
    mondjuk ja... elöbb kapjam el végre a körpályát .... pedig nem tünik bonyolultnak de én nem tudom mi a baj a repülőmmel van ha leválasztom a meghajtót írányithatatlanul forog mint a szemét SAS ellenére
  • Ryder159
    Most még mindegy mit raksz össze, a POD, az SAS és az üzemanyag a lényeg, Na meg a hajtómű. Aztán ha már komolyabban benne vagy a játékban, és valamit össze akarsz rakni az űrben akkor RCS és SolarPanel is fontos aztán ha messzebb mész akkor az antenna...
  • Jossua
    gépek összeállitásáról nincs egy részletes magyar link mi-micsoda??
  • Ryder159

Itt van amit klman magyarázott.
    majd rájössz hogy nem is olyan bonyolult.
    Tehát a lényeg:
    1 elidulsz a rakétával
    2 nyomod kb 10.000 méterig
    3 ott enyhén megdöntöd a gépet kb 10-15 fokban, majd minél magasabban vagy annál tovább döntöd kb egész 40 fokig.
    4 M betüvel kilépsz térképnézetbe, majd figyeled az AP-t ami a maximum magasságot jelenti. ha mondjuk 100.000 méteren akarsz keringeni, akkor megvárod, míg kb 100.000-en lesz. Ha elérte a kívánt magasságot akkor kikapcsolod a hajtóművet.
    5 most megvárod, míg a rakétád eléri az AP-t. ha elérte, befordulsz ProTarget-be, és addig nyomod a gázt amíg a Pe nem lesz kb annyi mint az AP.

Ennyi az egész.

Egyébként van a játékban tutorial angoloul, amit ha végig csinálsz akkor megtanulhatod még a MUN pályára állást is...
  • Jossua
    Értékelem a türelmed... de eddig csak egy kis ívet sikerült kihoznom :D felmentem kurwa magasba majd le... irányítottam jobbra.balra mindent :D asszem még egyszer megnézem a videokat :) Addig nem alszom míg nem állok pályára ...
  • klman
    Nem amíg nem vagy az űrbe addig nem kell figyelned. Amikor megvolt a második fordulód vagyis olyan 20km környékén tovább döntöd a rakétádat akkor a navballt figyelve kb addig érdemes dönteni amíg az első kört el nem éri a navigációs gömbön. Döntöd 90°irányába és látsz majd egy kört. ott kb megállhatsz. Ezután átváltasz M betűvel térkép nézetbe és figyeled az Apoapsist. Ha az eléri a kb 90-100km-t akkor kikapcsolhatod a hajtóművet. Most vársz, gyorsítod az időt és ha ráviszed a kurzort az apoapsisra akkor kiírja hogy mennyi idő még odaérsz. Olyan 40-50 másodperc körül kell irányba állni. Ekkor kell figylened a Promarkert. Tovább döntöd kb majdnem víszintesbe és észre fogod venni. Ott megtartod az SAS-el és beindítod a rakétát. Egy idő urán látni fogod térkép nézetbe hogy megjelenik egy olyan hogy Periapsis. Addig menjél amíg ez kb olyan 80km lesz. Ha megvan pályára álltál.
  • Jossua
    és most akkor a Promarkert mire jó arra álljak be ?:D:D
  • klman
    Ha eléred a legmagasabb pontot akkor mindenféleképpen zuhanni kezdesz. A PROmarkert úgy keresd meg hogy van az a navigációs gömböd lent alul. Egy kék gömb tele számokkal. amikor mész fölfelé már elég alacsonyan olyan 500m körül kell lennie rajta egy zöld célkeresztnek. Egy zöld kör a kék gömbön belül. Az a PROmarker. Annak a helyzete változni fog ahogy emelkedsz és ahogy módosítod a szöget.
  • Jossua
    240km felrepültem de nem jött ki sehogy a föld körüli pálya -.- probáltam a szöget korrigálni ,de erre még asszem rá kell éreznem ....
  • Jossua
    Ahm öm ....érteeem ....ha sikerült elérni a legmagasabb pontot ahonnan már nem zuhanok ugy kell kialakitani a szöget h kialakuljon a föld körüli pálya igaz ? :) ezt a PROtargetet még nem igazán találom de meglesz remélem :D
  • klman
    Nem egyáltalán nem bonyolult. A pod az az amit akkor látsz ha rálépsz arra az építő épületben hogy new craft. akkor beloldalt megjellenk a podok. Van olyan hogy mk1, mk3 meg még több fajta. Command podnak írja ki és még leírja hogy hány személyes. van olyan is ami személy nélküli de kezdetben érdemes inkább olyat amiben van legénység. Úgy írja hogy Crew. Igen ha a szöget módosítod akkor ki kell kapcsolni az SAS-t. az apoapsis az azt mutatja ahol a legmagasabban leszel a pályádon. Vagyis mész fölfelé és ha azt eléred akkor zuhanni kezdesz. Ezér kell a periapsis ami a azt mutatja ahol a legalacsonyabban vagy a pályádon. Ehhez kell az hogy amikor közel vagy az apoapsishoz kb olyan 1 perc vagy kevesebb ezt térkép nézetbe, M betű látod akkor beállni olyan szögbe hogy a PROtarget markerednél legyél és akkor beindítani a hajtóművet.
    Van a Promarker ami a zöld célkereszt.
    van a Retrograde marker ami zöld célkereszt a de a belseje nem üres hanem benne is van vonal.
  • Jossua
    Most még jobban belezavarodtam :D Mi az a POD ? a szöget h tudom állitani manuálisan ?? SAS-t olyankor ki kell kapcsolni akkor vagy ... ?:) A kialakuló pályám a apoapsis pontosna mit takar??? Tényleg ilyen bonyolult vagy csak hirtelen úgy tünik ?:)
  • klman
    Szia!

Szerintem kezdetnek érdemes kisebb rakétákat összerakni, amire oda kell figyelni a legfontosabb az üzemanyag. Kell rá Advanced SAS modul ez egy ilyen automata ami irányba tartja anélkül hogy irányítanod kellene. Ami változott még hogy a pod-nak kisebb lett a torqu-a így szerintem érdemes tenni rá SAS modult is. A podok a command modulok azok amelyek irányítják.
    Ha újat építesz automatikusan kérdezni fogja hogy melyiket akarod. Az RCS az arra jó hogy könnyebben tudd irányítani ritkább légkörben vagy az űrben.
    Ami még lényeges hogy a staginget jól állítsd be tehát azt hogy amikor SPACE-t nyomsz akkor melyik rész váljon le. ezt a Decouplerekkel tudod szabályozni. oldalt van egy kis UI ami mutatja hogy mi miután következik. Amennyire tudom a legjobb az asparagus staging vagyis ha az alsó részre körbe teszel tartályokat és külön választod le őket.
    Ami még fontos hogy amikor mész fölfelé olyan 10km környékén érdemes egy enyhe fordulót tenni 90° irányába amit a lenti navballon láthatsz ami egy kis gömb rajta számokkal. Amikor 20km környékén vagy akkor még tovább kell dönteni majd M betűvel átváltasz térkép nézetbe és figyeled hogy az apoapsis mit mutat. ha olyan 90km környékén van akkor kikapcsolhatod a hajtóművet. Majd ha közelebb értél hozzá, az apoapsishoz akkor be kell álni olyan szögbe hogy a PROtarget markerednél állj körülbelül vagy egy kicsit tovább. Ekkor kell megint beindítani a hajtóművet majd figyelni hogy megjelenjen a Periapsis. A PROtarget marker az egy ilyen zöld célkereszt a navballon. Ha a periapsis 80km körül van akkor sikerült pályára állnod.
  • Jossua
    csáó ! Ma kezdtem el a játékot szeretem az ilyen érdekes stratégia játékokat ... Full kezdő tutorial nincs valahol végignéztem egy csomo videót de még az alapokat se tudom h egy gépet h rakjak össze :D órát szenvedtem mire felküldtem bizonyos magasságba utána szép lassan vett egy ívet és lezuhant:)
    Ilyen alap dolgokat nem tudok mire jó az a csr,sas.... h építsem meg h azt irányitani lehessen .... :)
  • mazsi6000
    Kijött a 0.19
  • Ryder159

Új extémsport...
  • ZSOOLT2
    Ezzel a moddal már most is lehet bányászni különböző égitesteken, de elvileg ez alapján kerülnek az alapjátékba is a nyersanyag kitermelő elemek.

Kethane Pack
  • Cef
    A fejlesztők legfrissebb közleménye szerint lesz egy kis macera az új verzió körül. A 0.19-et ketté fogják vágni két külön verzióra, most csak a légkörbe való belépés effektjét és az új animációkat fogják kiadni, a nyersanyagok áttolódnak az ezt követő verzióra.

Elméletileg csupán annyit csinálnak, hogy ami már kész van azt hamarabb kiadják, tehát a 0.19 és az azt követő verzió között kevesebb idő fog eltelni mint általában. Bár hogy a gyakorlatban mi lesz a vége az már más kérdés. Korábban többször is próbálkoztak már ilyen megoldással és mindig fordítva sült el, nem hogy csökkent volna a verziók között eltelt idő, hanem tovább nőtt. Bár most átálltak egy új rendszerre, ami elvileg már lehetővé teszi a verziók "feldarabolását", nem fűzök hozzá sok reményt.
  • Caliph
    igen ez volt az,fel is fedeztem már,csak egy szikla körív
  • Caliph
  • Caliph
    [IMG]http://kepkezelo.com/images/v7vepsck0ggwjck19el.png[/IMG][/URL]]:)
  • mazsi6000
    Jó ez az ISA mapsat. Jó ötlet a 90 fokos pálya. Arra figyeljetek, hogy feltérképezésnél nem működik a cucc egy bizonyos időgyorsítás felett. Most nem tudom, az hányszoros gyorsítás, de a 4. gyorsítási fokozat után már nem scanneli a felszínt.
  • Garou
    Jó ötlet! :) Kellő mértékben eltérő pálya/forgási sebességeknél így elég hamar fel lehet térképezni az egész Mun-t. Az ilyen pofonegyszerű megoldások sosem jutnak eszembe! :)
  • Giovanni #379
    Én kerben 90 fokos pályára álltam, így a kerb forog alattam és nem kell folyamatosan módosítani. Gondolom a mun esetében is működik ez :)
  • Garou
    Elég sok bolygón illetve holdon vannak ilyen dolgok, az egyik távolabbi égitesten még valami óriási halott űrlényt is lehet találni.

Mivel szemmel nagyon nehéz a nagyokat is kiszúrni, illetve van, amelyik csak akkora, mint egy űrhajós, ezért szerintem nyugodtan tegyetek próbát ezzel:

link

Nem véletlenül töltötték le annyian. A lényege, hogy kaptok egy forgó antennát meg egy gps-t, amit rá lehet tenni a szekérre. Aztán elrepültök a Mun-hoz, és pályára álltok körülötte (érdemes szondát küldeni). Egy kör alatt feltérképezi, ami alatta van a felszínen, elég nagy sávban. Utána elforgatod a pályát (közeledés-távolodás is számít) is így lassan fel lehet térképezni az egész felszínt. Kb ilyen hőtérkép szerű ábrát kaptok, a megvizsgálható felszíni objektumok meg piros pontok lesznek a térképen. Így oda lehet már menni. Én mondjuk viszek mindig valami holdjárót, mert a séta/jetpack néha túl sokáig tart.
  • IJIazz
    Én is megtaláltam, persze lehet h nem ugyanazt, de erős a gyanúm, hogy igen. Low orbiton voltam a Mun körül egy szondával, amikor megláttam vmi építményszerűséget, ezért gyorsan arra is irányítottam a hajót. Aminek végül az lett a következménye, h belecsapódtam a talajba nem messze tőle és ráadásul a printscreen nem a játékról készült, hanem az alatta lévő facebookot fényképezte le :D
    De láttam, hogy egy ehhez nagyon hasonló emlékmű volt:
  • matusz09
    Köszi az infókat, akkor szétnézek én is, bár előbb asszem az alap cuccokat kellene megtanulnom rendesen használni :)
  • Garou
    A játékból is elérhető (főmenü) a hivatalos mod oldal:

http://kerbalspaceport.com/

Én sokat használok. Extra elemek az építésekhez, ISA mapsat a feltérképezéshez és az anomáliák megtalálásához, kerekes járműveket, nyitható konténer pl satellit feljuttatásához, ilyesmik, van vagy 15 fent most is.
  • Caliph
    én a carts modot használom,faja kis rover van benne,meg a kethane moddal szórakozok még,ezzel a kethane nevű anyagot lehet keresni/fúrni és belőle üzemanyagot gyártani.
  • matusz09
    Köszi a választ, akkor ti nem is használtok modokat?
  • mazsi6000
    Hello! Minden ami az űrállomáson van, alapból benne van a játékban. A nagy napelem is.
  • matusz09
    Köszi a segítséget, közben már megleltem őket, most próbálok egy szép orbit pályát kialakítani, mert igencsak csúnyák amik vannak. :D