5572
-
Cef #290 Arra figyelj oda, hogy mindig csak akkor válts irányt, amikor már lelassítottál 1 m/s alá. Ha nem akar összejönni az 1 m/s próbálj oldalirányba is mozogni RCS módban az ADQE billentyűkkel, bizonyos esetekben így is lehet nyerni 0,5-1 m/s-t. Amikor dokkolsz és a két dokkolónyílás elkezdi vonzani egymást, kapcsold ki az SAS-t. Amikor sehogy sem akar kapcsolódni, távolodj el pár méterre a céltól, majd próbáld újra. -
martin1992 #289 Először is köszönöm a videóidat nagyon sokat segítenek, de most én segítek neked, remélem nem probléma.
A vectoring range érték azoknál a hajtóműveknél van amelyek képesek thrust vectoringra. Ez a hajtómű képes valamilyen szinten kitérni és így fordítani a rakétán, hasznos a magasabb légkörben ahol az aerodinamikai elemek már nem segítenek. -
simon7108 #288 Amikor rá kellene repülni.
Nagy nehezen most összejött, de most meg nem dokkol. Ott vagyok a dokkoló nyílásnál, már össze is ért az enyém az állomáséval, de nem kapcsolódott össze... -
Cef #287 Melyik lassításnál? A megközelítésnél, amikor a pályádat módosítod, hogy találkozhass a célponttal vagy amikor ez már megvan és csak rá kéne repülni a célra? -
simon7108 #286 Hát ez a dokkolás már kezd idegesítő lenni...
100 méterre megközelítettem, de nem tudom jobban. Közelítek, majd megfordulok olyan 300 méteren és lassítani akarok. Gázt adok, egy ideig lassul, de aztán hirtelen már távolodni kezdek. Esélyem nincs lelassítani így 3 m/s alá. -
simon7108 #285 Még nem próbáltam, de nem lenne egyszerűbb felállítani az űrrepülőt és rakétákat rakni rá mint ahogyan az igazit lőtték fel? -
mazsi6000 #284 Egy kis repülőtér a játékban, nem messze az kilövő állomástól.
-
mazsi6000 #283 Űrrepülőgép építés, és pályára állítás.
-
simon7108 #282 De nem elmászik, hanem szabályosan elugrik vagy negyed kört. -
mazsi6000 #281 Hello
Nem biztos, hogy bug. Ha az apoapsis, és a periapsis értéke nagyon közel van egymáshoz, akkor is ez van. Pl. apoapsis 200.000m, periapsis 190.000m.
Ilyenkor még arra is érzékeny a pálya, ha fúvókákkal módosítasz a helyzeteden. nyugodtan gyújtsd be a rakéták a közelükben, nem baj, hogy arréb másznak. -
tomi0304 #280 sziasztok van hozzá magyarositás? mert érdekel a játék, de hát egy szót nem tudok angolul. -
Cef #279 Ez egy ismert bug, bár nekem leginkább csak a modoknál volt ilyen problémám. Sokat változott a hajóépítés a demó óta, meg maga az egész játék is, alig lehet ráismerni. Bár vannak benne hibák, alfa verzióhoz képest teljesen játszható. Újabban már az illesztés-pontos bugba se szoktam belefutni. -
simon7108 #278 Végre sikerült hold körüli pályára állítanom egy műholdat:)
Dokkolást meg holnap próbálom tovább.
Amúgy nem tudom, de nekem valahogy nagyon ugrál a játék. Akartam igazítani a pályámat, közelítek az Apoapsishoz erre mire odaérnék, hogy gyújtsak, elugrik előlem...
(0.18.2)
Ezt akkor csinálja amikor be van kapcsolva az SAS. -
mazsi6000 #277 Sikerült!!!
Kifutópályáról indultam és pályára tudtam állni egy űrrepülővel!
A dokkolás pedig sokkal könnyebb, mert egyértelműek az irányok.
-
mazsi6000 #276 Sokkal jobb, de ez még mindig alfa verzió! És megunhatatlan, szuper játék már most!
-
#275 Sokminden változott a demohoz képest? Mert ami a demoban van az kész katasztrófa. Egy normális hajót nem lehet összeállítani mert az üzemanyagtartályok illesztési pontjait nem lehet összerakni. Másfél óra szöszölés után egyszerűen feladtam és kiléptem mert a több lépcsős tartályokat lehetetlenség emberi módon összeilleszteni. Szóval javítottak ezen a jelenlegi verzióban? -
mazsi6000 #274 Én most repülővel próbálom ugyanezeket megcsinálni. Hát nem semmi kihívás. Még nem sikerült olyan repülőt építeni amivel pályára tudtam állni. Sima játékban mod-ok nélkül elég nehéz. -
#273 Pedig ha ráérzel, és egyszer sikerül, a második is meglesz. Nekem már a második dokkolásom megvolt, csak rányomtam az endre... és volt nincs űrbázis :D -
mazsi6000 #272 Hát azt így látatlanban megmondani képtelenség. Arra figyelj, hogy mielőtt közelíteni próbálsz a célhoz, a viszonylagos sebességed mindig csökkentsd 0 ra, vagy legalább 0.4 alá. Utána irányba állsz és gyorsítasz felé, de csak kicsit. Ha 200m re vagy elég 2m/s körülire gyorsítani. akkor még időben le is tudsz fékezni.
Én kb ezeket a sebességeket használom.
Ha a cél:
4 km re van 40-50m/s re gyorsítok.
2 km: 20-30m/s
1km: 10m/s
400m: 5km
200 és az alatt: 1-2 km/s.
És időben el kell kezdeni fékezni! -
simon7108 #271 Nem igaz már, hogy nem tudok dokkolni...
Egyszerűen nem megy pedig mindent jól csináltam.
Jól volt a pályám is, a találkozási pontnál 0.8 km-t írt, nemsokkal a találkozó pont előtt kezdtem el lassítani, majd közelíteni. Sikerült is megközelíteni 200 méterre, de egyszerűen nem tudom közelebb menni hozzá. 400 méteren leválasztottam a rakétákat(ugyan olyan hordozót építettem mint a videóban) majd fúvókákkal próbáltam közeledni, de nem ment. Mindig elment mellettem... Ott keringtünk egymás körül. Nem tudtam megközelíteni. Mit ronthattam el? -
#270 Nagyon jó kis oktató videó. Segítségeddel második dokkolási kísérletem sikerrel zárult :) -
simon7108 #269 Nagyon jó:)
Kíváncsian várom a következő videóid. -
mazsi6000 #268 Na most jó lesz remélem...
-
mazsi6000 #267 Új videó. Leszállás a Munon, és visszatérés a Kerbinre.
flash]http://www.youtube.com/v/NasHtukGaQM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB[/flash] -
mazsi6000 #266 Igen. Bár aki Orbiteren nevelkedett, annak azért nem annyira nehéz játék ez. :) -
Lacimanyó #265 Igaz, mert amint lassítasz úgy módosul a pályád is, ezért van hogy az időzítés nagyon fontos....
Pont ez benne a szép, nem olyan mint valami Sci-fi lövöldözős űrjáték ahol nyomod a kraftot és csak szeded le az ellent. Itt minden játszik sebesség gravitáció, röppálya , uhh ezért ily olyan élvezetes a játék csúcs.... -
mazsi6000 #264 Az nem jó. Kicsivel a találkozási pont előtt kell elkezdeni lassítani. -
simon7108 #263 Pedig targeten volt, mert nagyon kicsi sebességet mutatott.
Akkor lehet, hogy túl korán kezdtem el a műveletet. Még a felénél sem volt a kör amikor elkezdtem lassítani. -
mazsi6000 #262 A hozzáállásjelzőnek (lent középen az a kis műszer) 3 állása van. Surface, orbit, és target. Arra figyelj, hogy amikor már megközelítesz target módban legyen. Bár ez általában magától átáll, ha elég közel érsz a célponthoz. Csak azt tudom elképzelni, hogy valamiért Orbit módba váltott a cucc, és azért csesződött el a pálya. Ha túl gyorsan közelítesz akkor esetleg elszáguldasz mellette, de a pálya annyira nem csesződhet el. -
simon7108 #261 Majdnem sikerült:)
Addig eljutottam, hogy össze egyeztettem a pályákat és egyre közeledtem az állomás felé. Amikor eljött az utolsó kör akkor meglepően jó volt mert úgy mutatta, hogy a következő körben rögtön rajt aleszek a másik jelzésen, tehát nem kellett korrigálnom hozzá.
Aztán beálltam irányba és elkezdtem lassítani, majd megint irányba és közelíteni akartam, de a pályám teljesen elcsesződött... Nem értem miért. Talán túl gyorsan próbáltam közelíteni? Vagy túl korán kezdtem lassítani?
-
#260 Elég összetett gép lett. Lényegében a negyede kütyüknek azt sem tudom, hogy mi a szerepe. XD De sikerült. :) -
#259 Ma végre sikerült az első űrhajómmal föld körüli pályára állni. -
mazsi6000 #258 Úgy néz ki megvan a válasz, hogy hová érdemes pakolni a fúvókákat, ha könnyen szeretnénk dokkolni. A jobb oldali lakómodulnál 4 fúvókát raktam középre, a bal odalinál 4-4 db-ot a széle felé. Azzal amelyiknél a tömegközéppont közelébe raktam a fúvokákat(tehát a jobb oldali) 5 perc volt a dokkolás, a másikkal 20 perc szenvedés. -
mazsi6000 #257 Még nem tudom, a következő modulnál máshogy rendezem a fúvókákat, aztán majd megírom, hogy jobb lett e. -
mazsi6000 #256 Itt az új tutorial video. Kb 3 másodpercet töröltem belőle. Jó szórakozást hozzá.
-
mazsi6000 #255 Töröltem a videót, mert egyszer felugrott benne a skype ablak, és egy csomó ismerősöm skype neve látszott. elfelejtettem kivágni ezt a részt. Lehet nem gáz, de nem akarok belőle ilyen személyiségi jogi problémákat esetleg. Most kivágtam, újra renderelem, aztán felteszem újra. -
simon7108 #254 Még annyit kérdeznék, hogy te ezután, hogy ennyit szenvedtél a dokkolással a fúvókák miatt, milyen elosztást javasolsz? Mennyit ajánlott felrakni? -
mazsi6000 #253 Ja ez egy "régi" új dolog. A korábbi verziókban is így volt, a 0.18.1-ben ki lehetett törölni, most megint nem lehet. Ez igaz, hogy reálisabb, de baromi bosszantó tud lenni, hogy keresgélni kell az űrállomást a törmelék között, és 5 perc mire nagy nehezen ki tudod jelölni targetnek. -
simon7108 #252 Ja semmi, már eljutottam addig a videóban amíg meg is válaszolod a kérdésemet:D -
simon7108 #251 Kösz, remélem segíteni fog.
Mondjuk én MechJeb-el próbáltam és azzal sem sikerült:D
(az is hozzá tartozik, hogy szerintem be bugolt mert idő gyorsítás közben akarja kilőni a rakétát amikor beállítom, hogy rá álljon a másik modul pályájára és így nem lövi ki szóval mindig elmozdul a pálya...)
Amúgy láttam a megfigyelő központban, hogy neked nem jelzi az űrszemetet ott bal oldalt, hogy ott van.
Ez valami új dolog a 0.18.2-ben? Mert nekem 0.18.1 van és ebben az űrszemetet is ki lehet törölni külön a pályáról oldalt.