5572
  • Caliph
    alapból benne van,utility dolgok között keresd,van többféle is,összecsukott állapotban mutatja,később ha kiértél az atmoszférából ki lehet nyitni,hamarabb nyitva leszakadhat
  • matusz09
    plusz még egy kérdés: ti milyen modokkal játszotok, mert sok képen, meg videóban látok olyan alkatrészeket, amik az alapjátékban nincsenek benne (0.18.4 verzió). Esetleg tudnátok nekem linkeket adni normálisabb modokhoz, mert keresgéltem, de nem sokat találtam.
  • matusz09
    Szia!
    Lenne egy kérdésem: az a napelem ami az űrállomásodon van(a dokkolásos videódban láttam), az mod, vagy alapból benne van a játékban?
  • Caliph
    egyik Mun körüli műholdat leküldtem 5000méteres orbitra,és állítgatás közben láttam valamit egy pillanatra a felszínen,egyértelműen kiállt a környezetből,sajnos következő körben már elfordult az egész és többet nem láttam. kíváncsi vagyok mi lehetett az,módositgatom majd a műhold pályáját hátha be tudom lőni a koordinátákat aztán küldöm a landoló egységet:)
  • matusz09
    Sziasztok!
    Tegnap kezdtem el játszani a játékkal(ami még most warez, de már nem sokáig) és egyszerűen beszippantott. Már pályára állítottam 3 hajót, bár nem a legszebben. Mazsi6000 a videóid rengeteget segítettek, például onnan tanultam meg pályára állni. Most majd a dokkolást próbálom meg valahogy, csak az a gáz, hogy mire pályára állok, nem sok nafta marad, és hát abból nem sokat lehet bohóckodni. Na de sebaj, majd erre is rájövök :D
  • mazsi6000
    Én is észrevettem, hogy vannak ilyen problémák. De egyenlőre kitartok :)
  • Giovanni #364
    Én vissza álltam 0.18.2-re illesztési gondok miatt...
  • mazsi6000
    Földön, vízen, levegőben. Igaz, a levegőn még csiszolni kell.
  • simon7108
    Ez jól hangzik.
    Végre lesz értelme bolygókat látogatni és szondákat küldeni?:)
    Ha már az alphában ennyi lehetőség lesz akkor mi lesz majd ha megjelenik?
  • DANIELTRUCKER
    Csak azért kérdeztem mert építettem egy kétéltű hajót és vÍzenpróbáltam menteni, de akkor valszeg ez lehetett a gondja. Köszönöm a választ
  • Cef
    Játékmechanikai okokból így lett megírva a program. Amikor kilépsz a játék automatikusan menti a játékállást. Viszont a légkörben nem lehet menteni, csak ha a felszínen van az űrhajó.
  • DANIELTRUCKER
    Miért nem lehet visszalépni a space centerbe ha nem léptem ki orbitba?
  • Cef
    Ha minden jól megy igen. Persze nem lehetetlen, hogy bizonyos dolgokat áttolnak majd egy újabb verzióba mert túl nagy falatnak bizonyul, még semmi sem végleges, de remélhetőleg a lista csak bővülni fog.
  • mazsi6000
    Hú ez nagyon baró.
    Ezek a 0.19 verzióval fognak jönni?
  • Caliph
  • Cef
    Akinek forbidden-t hoz ki a képeknél, az kattintson az URL-re és nyomjon entert, akkor behozza a képeket.
  • Cef
    Gondoltam bedobok egy kis összefoglalót az új verzióról:

Mindenképpen lesznek rover alkatrészek és ezzel együtt nyersanyagbányászat is. Különböző bányászmodulok lesznek, amelyeket űrhajókra és roverekre szerelhetünk fel, de nehezek lesznek így nehezen fogunk tudni minden bányászeszközt egy járműre tenni, a legoptimálisabb megoldás az lesz, hogy több járművet is küldünk. Detektorokkal térképezhetjük fel az égitestek nyersanyagkészletét, egyenlőre két, űrszondákra szerelt típust mutattak be, az egyik nagy hatótávolságú, de csak a célbolygó felé fordítva működik, a másik kisebb hatótávú és csak alacsony röppályán használható, de minden irányba észlel. A nyersanyagok különböző koncentrációban lesznek jelen és nem lesznek kimeríthetetlenek, de elég sok lesz belőlük ahhoz, hogy ne lehessen őket 5 perc alatt kitermelni. A finomított nyersanyagokból különböző üzemanyagokat állíthatunk elő, a pontos ábra itt.
    Illetve az eddig bemutatott alkatrészek: rover, nagy rover kerék, kis és nagy kerék, fúró, talán finomító?, csoportkép, kis hatótávú szenzor, nagy hatótávú, a nagy hatótávú szenzor munka közben

Továbbá új animációkat is kapunk, Kerbaljaink most már talajmintát tudnak majd venni és vizsgálatokat is végezhetnek rajtuk. Illetve a sérült alkatrészeket is meg fogják tudni javítani, egyenlőre még csak a rover kidurrant kerekeit. Ugyanakkor kerbaljaink most már űrséta közben is pofákat fognak vágni, illetve újraprogramozzák az érzelmekért felelős AI-t és a legénység figyelőmonitorjait.

EVA animációk: mintavétel, vizsgálat, javítás

Az űrhajó most már fel fog hevülni, ha belép az atmoszférába, egyenlőre ez még csak egy látványos effekt lesz, de a későbbi verziókban már a hajónk vesztét is okozhatja, ha rossz szögben közelítünk vagy ha a hajónk nem lesz ellátva megfelelő hőpajzssal. Hogy ez a hőpajzs rendszer pontosan hogy fog működni még rejtély. Egy kép az effekt korai változatából.

Mostantól nem fogják beharangozni, ha új bolygó vagy hold kerül a játékba, azt majd a játékosoknak kell maguktól felfedezni. Ehhez segítségükre lesz egy új épület, az obszervatórium, bár nem biztos hogy már a következő verzióban szerepelni fog.

Ezenfelül egy új fejlesztő csatlakozott a csapathoz, ClairaLyrae, aki eddig modderként tevékenykedett és a gyári alkatrészekhez hasonló dizájnú modokat készített, amit annyira sikerült eltalálnia, hogy a Squad őt is bevette. Új alkatrészeken fog dolgozni Nova-val együtt, az eddigi munkái közül is be fog kerülni néhány a játékba, de még nem tudni, hogy pontosan melyek. A modjait megtekinthetitek itt.

• ZSOOLT2
    Saját magadnak tűzheted ki a célokat, vagy haladhatsz olyan ütemben, mint ahogy a valóságban is haladtak az űrprogramokban:

Műhold pályára állítása, emberek (Kerbalok) űrugrása, pályára állítása, orbitális pályán manőverezés, szonda Hold körüli pályára állítása, holdraszállás, űrállomás építés, szondák küldése többi bolygó köré...

Utána űrállomás Holdkörüli pályára állítása, holdbázis kitelepítése a felszínre, többi bolygó meglátogatása...

Szóval lehet mit csinálni
  • lammaer
    Köszi, szerintem akkor egyelőre várok még vele, a túl nagy szabadság nekem sose jó - kezdek casual gamerré várni :)
  • Caliph
    jelen pillanatban teljesen sandbox a rendszer. nincs küldetés,pénz,büntetés stb.
    Tervezve van:
    1:küldetésrendszer,a saját küldetésed is megszerkesztheted,közzéteheted.(sztem ez egy fejlett tutorial rendszer lesz,eljutni a repülőtől az space stationig,majd bolygókra.)
    2:Teljes management: asztronauta bérlése,képzése,kutatás-fejlesztés-a későbbiekben bolygón bázisépítés.

egyelőre ennyit lehet tudni.
    Jó hír hogy a modderek meg vannak őrülve,már most van pl olyan mod amivel egy képzeletbeli anyagot lehet bányászni és üzemanyaggá finomítani(ehhez teljes itempalettát is készítettek)szóval amig modolnak hozzá nem fogunk unatkozni,bár alap gammel sem lehet(nekem először az előre megépített műholdat is alig sikerült pályára állítani :D de ha megtanulod a dolgokat sima ügy)
  • lammaer
    Sziasztok,

Nézegetem itt a képeket, hát gratulálok a türelmes embereknek :)

Egy kérdés: vannak a játékban előfeltételek, mondjuk afféle "küldetésrendszer", ami vezeti az embert előre és adja a célokat, vagy teljesen nyitott a játék afféle "csinálj amit akarsz"?

Gondolok itt ilyenekre hogy:

- van pénzügyi limit, tehát mondjuk nem kezdhet el az ember mindjárt halálcsillagot építeni, mert nincs meg rá a zsozsó

- előfeltételek hogy pl mielőtt egy emberes.. izé "kerbalos" ürrepülőt épít az ember, azelőtt mondjuk már kell legyen fenn sikeres műholdja

- marsutazást mondjuk csak űrállomásról lehet indítani, ergó előbb az állomást kell megépíteni

- az elején mondjuk nem áll rendelkezésre minden alkatrész, a sikeres küldetések unlockolnak új és új dolgokat....

stb stb.

Tisztában vagyok vele hogy a játék még gyerekcipőben jár (alfa), tehát nem kell "védeni". Csak azért érdeklődöm, mert nem nagyon tudok olyan játékkal játszani, ahol nincs semmi konkrét cél/mérföldkő, hanem magamnak kell felállítanom ezeket.

(kb olyan ez mint hogy van aki meg tud tanulni mondjuk egy új programnyelvet úgy hogy leül, olvassa a könyvet és csinálgat mindenféle marhaságot, de nekem csak úgy megy, hogy éppen van egy aktuális feladat amit amúgy is meg kéne oldani...)
  • mazsi6000
    Pedig van aki ilyet is épített.
    163 méter hosszú, 3400 részből áll össze, 256 férőhelyes
  • mazsi6000
    Hali. A végén mindig 0.1m/s re csökkentem a sebességet, és akkor nincs ilyen probléma. Viszont ha a közelébe megyek 4-5 f/s re csökken kb a képfrissítés és baromi nehéz úgy dokkolni.
    Tanulság: nem érdemes ekkora állomást építeni most még.
  • Giovanni #347
    Szép nagy lett. Nem leng be közben? Én ha 3-4 egységet így összedokkolok, elkezd ringatózni.
  • mazsi6000
    Hát sajnos nálam ugyanúgy akad. :(
    Elég nagyra nőtt az űrállomásom. Eljutottam oda, hogy egy bázist összeraktam az űrben, és rádokkoltam egy szállítóhajót. Már csak üzemanyagot kéne felvinni, mert azt kifogyasztottam idő közben a két tartályból. De mivel már ekkora az állomás, amint a közelébe megyek annyira akad, hogy lehetetlen szinte játszani vele. Nem tudok tankerral dokkolni, hogy üzemanyagot töltsek a hajóba, meg az üres tartályokba.
    Az űrrepülőkkel leszállok, az üres tartályokat is leválasztom. Hátha úgy játszhatóbb lesz.

• simon7108
    Hát az optimalizálás nem ártana, jó volna úgy fellőni a rakétákat, hogy nem akad össze vissza.
  • Cef
    Tartalmilag semmi, csak engine váltás történt, Unity 3-ról átálltak Unity 4-re. Persze a látvány is maradt ugyan az, csak más az erőforrásfelhasználás. Van akinek jobban fogja a gépet, van akinek nem. Anyiból jobb az új engine, hogy jobban optimalizált, többet tud, és képes több magot is dolgoztatni a procin, nem csak egyet és támogatja a Linuxot. Persze ebből még semmit sem látunk, mivel a játék nem így van megírva, ez majd csak a további fejlesztéshez lesz fontos.
  • simon7108
    Mi új van benne?
  • Giovanni #342
    Én is most vettem észre :)
  • Volfram42
    Kint van az új verzió.
  • mazsi6000
    Ja hát igen ilyen van. Ezt csak úgy tudpd kiküszöbölni, hogy olyanra építed a cuccot, hogy könnyű legyen stabilizálni
    nekem is most kell átépítenem az egyik modult, mert egyszerűen elfogyasztja az rcs üzemanyagot, mielőtt bedokkolna.
  • Garou
    Dehogy bug! Egyszerűen nekiáll stabilizálni, és mivel valamekkora forgó mozgás mindig van ezért működteti az rcs-t is. Pláne, ha közben dokkolsz, és mivel kb lehetetlen tökéletesen kisúlyozni az űrhajót, ezért annak az erőhatásait is próbálja kiküszöbölni.
  • klman
    Köszi a választ. Még azt szeretném kérdezni hogy a Clamp-o Tron docking portra mivel lehet rádokkolni? Próbáltam már ugyanazzal az nem sikerült és próbáltam már a shielded verzióval is az se sikerült nem kapcsolt be a mágnes.
  • mazsi6000
    Én nem szoktam átváltani dokkolásnál sem, de mivel ez még egy alfa állapotban lévő program, lehet akár bug is.
  • klman
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy az miért van hogy amikor megpróbálok dokkolni egy űrhajóval az állomásra akkor amikor odaérek és már elég közel vagyok olyan 50-100m be van kapcsolva az SAS és ha átváltok dokkolásra a staging-ről akkor ha az RCS is be van kapcsolva folyamatosan működik és nem akar leállni. Olyan mintha irányba akarná tartani de ahhoz nem kellene folyamatosan mennie.
  • mazsi6000
    Tanker építés.
  • simon7108
    Egy balul elsült Munraszállás:(
  • mazsi6000
    Kiegészítő infók a dokkoláshoz.

• simon7108
    Ez kicsit kuszára sikerült...
    Egyszerűbben annyi a lényeg, hogy RCS-el nem tudtam fordulni, térni mert össze vissza ment. Úgy fordultam irányra, hogy kikapcsoltam, és csak akkor kapcsoltam be amikor hátra kellett egyenesen mennem.
  • simon7108
    Nekem nem azzal volt a gond, hogy nem tudtam az irányt, hanem azzal, hogy minden irányba fújt egyszerre:D
    Nyomtam az "I"-t ami ugye mindenképpen az előre hajtás fúvókával, erre ment le,előre meg jobbra is...Egyetlen egy a hátra irány ment rendesen szóval azzal kellett manővereznem, forognom stb.
    Ha jobbra tértem akkor is 3 irányba akart elindulni, mert 4 fúvókából 3 ment és mind a 3 fújt 3 irányba a 4-ből:D
    Szerintem az volt a gond, hogy túl hosszú volt és kellett volna még fúvóka kicsit feljebb is.