5572
-
#610 Megint össze raktam egy kívülről nagyon jónak kinéző repülőt. De rohadtul nem repül. Teljesen irányíthatatlan. Még felszállni éppen fel lehet vele, de aztuán kormányozni esélytelen. Aki nagyon keni vágja ezt a játékot és fent vannak neki az alábbi modok. Lecsekkolná ha elküldöm neki?
Modok: B9 Aerospace pack, Ferron Aerospace research. (van még több mod is de azok nem befolyásolják a repülést, Kethane stb.)Legújabb verzió mindenből.
Itt egy kép: LINK
-
#609 Ja és persze én a több üzemanyag módszert használom többnyire, nem véletlenül próbálkozom a Kethane-el :D -
#608 Sajna ezzel ez a legnagyobb probléma, hogy nem sok ilyen "ablak" nyílik. A kilövőállásra szoktam állítani valamit és azzal pörgetem az időt, mert akkor maxon tudom.
De ez ugye a leggazdaságosabb megoldás. Ha elég üzemanyagot tudsz felvinni, akkor nem számít honnan vagy mikor indulsz :D -
bomba1986 #607 És te kivárod, vagy hogyan mert pl én 200 km magasságban vagyok és nem engedi felpörgetni maxra az időt. 2 óra lenne mire oda érne! :D én azt ki nem várom! :D -
#606 A napból húzott két egyenes, egyik a célállomás a másik az indulópont felé és a két egyenes által bezárt szögnek kell lennie 44,36-foknak (Duna esetében).
Ha ehhez a szöghöz vagy közel +/- 0,1 fok akkor már csak azt a pontot kell megválasztani, hogy mikor érdemes begyújtani a rakétákat. Ez a része szinte elhanyagolható. Ha belső bolygókhoz akarsz menni, akkor Kerbin nap felé eső oldalán kell gyorsítani, ha a külső bolygók felé, akkor naptól távol eső oldalon.
Én a mechjebet pont az ilyen szögek kijelzésére használom, de vannak más modok is, amik képesek rá. A belinkelt videó eléggé jól elmagyarázza, de ha van még kérdésed, akkor tedd fel nyugodtan. -
bomba1986 #605 ha jól értem akkor a két bolygó között bezárt szögnek 44,36-nak kell lennie a hajónak 150.91 fokban kell állnia, és fel kell gyorsítsak 3289.2 m/s. Duna esetében! -
#604 A legjobb megoldás erre ez: http://ksp.olex.biz/
Itt ki tudod számolni, hogy mikor érdemes indulni. Azaz ha pl Dunára akarsz eljutni és 100km-es pályán vagy, akkor a Kerbin-Nap-Duna háromszög belső szögének 44,36 foknak kell lennie. Ehhez még párosul, hogy a pályamódosítást mikor kell megkezdeni. Ebben a példában 150,91 fok. A mellékelt linken vannak képek az érthetőség kedvéért.
Különböző modok, pl a mechjeb tudja ezeket a szögeket mutatni, nem kell tippelni vagy számolni.
Videó tutorial:
Másik megoldás amikor erőből csinálod és nem törődsz a szögekkel, csak akkor rengeteg üzemanyagra lesz szükséged. -
#603 Megnézed itt a tutorial videót -
bomba1986 #602 ha mondjuk más bolygóra szeretnétek menni azt, hogy számoljátok ki, hogyan induljatok a földről! -
#601 Kethane Na ez egy állati klassz mod. Lehetővé teszi hogy üzemanyagot bányássz bolygókról és holdakról. -
bomba1986 #600 hát igen volt ilyen gondom nekem is.... Próbáld meg kicserélni a podot akkor amikor a rakétaépítőben van akkor, talán nem fordul át bár akkor meg a mechjeb nem fogja látni a siklót vízszintesben! rakétát megoldottam 12 extra nagy indítórakétával, és 12 extra kicsivel. így csak a nagy tartályt kell leválasztanom. így elvileg majd újra tudom tölteni dokkolás után! -
#599 Igen, úgy van föl állítva, 4 lábbal. A gép maga nem lehet nehéz annyira, könnyű elemekből van, törzs része meg csak egy kinyitható rakodó üreg. (nem mintha sikerült volna bele bármit rakom) Csak felszállás után nem sokkal átfordul és bumm. Ha valahogy belehetne rögzíteni a vízszintes vezérsíkot akkor lehet működne. -
bomba1986 #598 ezt megépítettem: http://www.kephost.com/images4/2013/8/8/a1_2013_8_8_rd75wuse6c.png de visszazuhanok és felrobban a kilövésnél!
-
bomba1986 #597 hali köszi a képeket megpróbálom megépíteni őket. eddig csak olyat sikerült ami felment obitális pályára, és ott dokkoltam amivel tele tankoltam, eljutottam a holdra de már vissza nem! :D importálás az könnyű mert csak át kell rakni saves\neved\Ships\SPH-ből, a VAB mappába :) rovereket mindig így csináltam -
#596 Próbáltad függőlegesbe állítani és Launch Stability Enchancerrel meg is tartani a pozícióban? Nem szoktam repülőket gyártani csak elmélkedem. -
#595 Ez az első úgymond "működő" képes űrsikló amit össze lehet rakni. Amúgy függőlegesen indul(na) csak ahhoz át kell importálnom a másik hangárba.
-
#594 A képfeltöltést nem így akartam :D De van még mellette két régebbi is. -
#593 Az új verzióval elveszett pár űrhajóm, amit nem tölt be valamelyik mod hiánya miatt. Amit belinkelek az az alap koncepcióm. 6 kisebb rakéta vesz körül egy nagyot, az indításnál egyszerre 7 hajtómű kapcsol be. A kicsik össze vannak kötve üzemanyaggal, az utolsó pedig a főhajtóműhöz kapcsolódik (a 6 az 2x3, azaz tükrözve vannak). Kettesével válnak le (7-6-5 fokozat), amikor az utolsó kicsi is kiürül a főhajtómű még mindig tele van. Ekkor már 30km körül járok. A 3-as fokozat egy kisebb (650kN) és ez elég ahhoz, hogy körpályára álljak és még marad egy kis üzemanyag is. Arról nem beszélve, hogy a főmodulból még egy csepp sem fogyott (2-es fokozat). Ez elegendő ahhoz, hogy fellőjem a képen látható hajót, elmenjek a holdra, leszálljak és visszajussak Kerbinre (az ne zavarjon, hogy kethane modul is van rajta, a nélkül is vissza lehet jutni).
Ennek a változatait szoktam használni. Van, hogy az oldalsó hajtóművek is nagyok, de akkor csak 4-et használok. Ha távolabbi bolygókhoz akarok elmenni, akkor mindig Kerbin körül építem meg nagyobb hajókat.
[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/8/8/a1_2013_8_8_rd75wuse6c_tn.png]
[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/8/8/a1_2013_8_8_qe4qmds7ot_tn.png]
[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/8/8/a1_2013_8_8_0c86ewmner_tn.png] -
bomba1986 #592 valami hatékony kis hajón gondolkodom ha van valami jó kis képed ilyenről megoszthatnád! :D
-
#591 A 0.21 már sokat fejlődött én az SAS új módot nagyon kedvelem. Optimalizálás is javult, a betöltési idő is. Bár elvesztettem a hajóim nagy részét és építhetem az új bázisokat, de megérte. -
bomba1986 #590 köszi már rájöttem régen is használtam mechjebet csak ez más de rájövök mindenre! én még 0.18.x-0.19.x-el játszottam! :) kicsit másabb a mechjeb de sajnos elmondható hogy többet fejlődött mint maga a játék! bár közepes grafikán nem fagy most még..... -
#589 A mechjeb melyik részhez kell? Ahhoz, hogy a másik közelébe érkezzél vagy/és a dokkoláshoz? Mert ha nem jön össze, akkor adok tanácsot és más plugint, csak egyik sem automata. -
#588 0.21 hez Mechjeb -
bomba1986 #587 Már rájöttem, hogy nem a podok között van ebben a verzióban! csak a következő a gond felviszek egy gépet orbitra! Szeretnék vele egy pályára hozni egy másik gépet, hogy dokkoljak. De nem tudom hogyan csináljam mechjebbel régiben még ment de itt nem akar elindulni a gép! -
#586 Próbálkoztam párszor és a megoldás, hogy a két mappát Plugins & Parts kell bemásolni a KSP könyvtárba. Nem kell semelyik más mappába rakni, a főkönyvtárba. Nekem így már működik. -
klman #585 Szerintem töröld ki az egész Mechjebet és mindent ami hozzá tartozik és töltsd le a belinkelt legújabb verziót. 2.0.9 -
bomba1986 #584 hát nem tudom én még 0.19.x-es verzióval játszottam ott bemásoltam mechjeb-et, és ment. most meg semmi változás nincs a játékban nincsenek benne mechjeb podok! -
#583 Akkor lehet, hogy ezért nem működik?!? hmmm, erre nem is gondoltam -
bomba1986 #582 sziasztok a 0.21.1-hez tudtok mechjebet? -
#581 Először általában szaggat, aztán jön a peccs, és utána jó. Nálam még sosem volt gond. A hiba a torrentes verziódban lesz, gondolom az nem frissíti magát. -
#580 Nálam nincsenek fps gondok, de a legutolsó verzió időként kidob. (i3-3,3GHz, 8GB Ram, GTX550Ti) -
#579 Csak nekem van horribilis frame rate gondom a játékkal? 25 fps a hangárban, kilövésnél, felszállásnál. v0.21.1 torrentről. Mdibng úgy vagyok vele, ha akciós megveszem, de aztán kiderül, hogy még mindig rohadt optimalizálatlan. 7850 2Gb + Phenom X4 965 3.6Ghz-n (kb) Csak mondom BF3 remekül fut. A játékba lesz a hiba már megint. -
#578 :D
itt komplett képregénysorozatot csinálnak :)
http://www.kerbalcomics.com/2012/11/11/episode-16-troubleshooting/ -
#577 Vicces :-) -
Ninju #576 Sajna az ernyők úgy vannak programozva, hogy ha hajó találkozik a földfelszínnel, akkor az ernyő automatikusan leválik. -
#575 Repülőgépeken ti tudtok fékernyőt használni? Már próbáltam oldalsó rögzítésű és farokkúpba rakott ernyőt is használni leszálláskor, de rögtön leszakad. A levegőben rendesen működik, csak az nem leszállás lesz :)
-
STOM68 #574 Közben sikerült áttennem a save könyvtárat annyi trükkel, hogy az orosz pack előző verzióját kellett feltennem - az újabbal nem ment. -
STOM68 #573 tÖKÉLETES!
kÖSZI! -
STOM68 #572 Köszönöm, áttanulmányozom!
Következő problémám:
hogyan lehet áttenni a nagy nehezen összeépített állomásom áttenni az újba? Save mappa másolása után kiírja hogy nem kompatibilis. A pályában használt új elemeket is bemásoltam a helyükre.
Biztos van rá megoldás, kár lenne a sok melóért... -
pipusz #571 Bocsanat.. MuMech - MechJeb - Autopilot - v2.0.9