5572
-
tom36 #5132 Beteg
Utoljára szerkesztette: tom36, 2016.10.27. 18:07:31 -
Kopasz442 #5131 Szép ez a kép! -
Kopasz442 #5130 Ezt el kell mondani az ISS legénységének is. haza tolhatnák azt a fránya űrállomást! Ne hogy elázzon! -
tom36 #5129 Igen eredeti már a játék.
Régen tényleg volt valami olyan, hogy el tudott fogyni a monopropellant a kabinból, de most legalább ez egy fáradságos de használható mentő öv.
Cifu: az a 600 m/s mondhatni hogy majdnem reális, elvégre elég könnyű egy kerbál, ha jól tudom 50kg -
#5128 Lehet, hogy az űrkabinéból tölti vissza, bevallom e téren én se vagyok naprakész. :)
A lényeg az, hogy nem végtelen mennyiség van. Tény persze, hogy a 600m/s is iszonyatosan sok...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.10.27. 14:15:55 -
Kopasz442 #5127 Talán 0.90-ben néztem utoljára, de akkor az űrkabin készletéből töltötte vissza, a kerbálkába. Hát kérem ez borzalmas revolució. -
#5126 A kerbal űrruhában ~600m/s Delta-V-nek megfelelő, 5 egységni monopropellant van. Ha beszállsz az űrhajóban, akkor visszatöltődik...
-
Kopasz442 #5125 Utána kerestem, mert én sem találtam de úgy tünik hogy mód adja hozzá, azt hiszem a mechjeb. -
Kopasz442 #5124 Utána néztem és tényleg igazad van . Borzalmas, hogy így elbasszanak valamit. Jő értem én a játszó közönség nagy része ugy sem tudná még igy sem megoldani a feladatokat de akkor is, ez kérem egy kalap szar. -
Kopasz442 #5123 Eredeti a játékod? -
tom36 #5122 Nem hiszem hogy elfogyna
Eddig sose fogyott a monopropellant hiába repkedtem a kerbálommal meg toltam vele haza a hajóm.
Viszont 1 kérdés: az 1.2 videójában volt egy ojan hogy be lehetett állítani azt hogy mejik üzemanyag tartályt mijen mértékben használjon (prioritás) de nekem valamiért nincs benne a játékba, vagy az csak késöbb lessz benn ?
Csak a KAS ill. KIS módot használom és nemhiszem hogy ezek bezavarnának. -
Kopasz442 #5121 Tévedsz ha azt hiszed hogy a Kerbalban lévő Monoprop végtelen. Csak addig van amig van a hajon. és mivel alapból van minden kabinban, onnan tölti be, ha az űrséta során fogy. Tehát elfogy. Ha nem akkor egy mód áldozata vagy, ami valamiért ezt elszúrja! -
#5120 Szuperkocka: Link -
tom36 #5119 Na vége gép elött
Gyorsan összegezve a felmerült észrevételeket kérdéseket, valahogy számítottam erre hogy jónéhány dolog fel fog merülni ami nem tiszta, nem jól fogalmaztam.
- A solid hajtóművet tényleg nem említettem és ott szurtam el hogy hozzáirtam azt hogy liquid+oxidízer és igy úgy tünt mind ha csak az számítana, de a solid is számitt csak nem is gondoltam rá hogy az is felmerül, mer nagyon rossz a hatásfoka és értelmetlen így.
- A kerbál szállítását némiképp, féligmeddig irtam csak mer az volt említve hogy a kerbonauta használata tilos (a végtelen monopropellantos eszközmegtolásos lehetőség végett.) ebből következik hogy nem kell vinni. = mivel nem kell kerbált vinni innentől fogva a leg gazdaságosabb a szonda.
Egy kicsit összefoglalva a feladatot: a felszinről indulva juss el a mun-ra és szállj le a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával
nam lehet használni: kerbonaútát, monopropellantot, xeon-t és a fizikai hibák kihasználása sem engedéjezett erre késöbb mutatok példást ha még müködik, illetve csak stack cuccok használhatók eredeti méretőkben eredeti adataikkal.
A játék beállításai alapértelmezett normál módban legyenek.
Az üzemanyag elszámolás = liquid+oxidízer+solid a légkörből beszívott levegő nem elszámolandó
Tuti hogy van amit most is kihagytam, de kérdezni lehet.
Remélhetőleg a holnapi napon több időm lesz és a gép elé kerülök meg az este elött. -
Kopasz442 #5118 Becsapódás előtti pillanat, hiányzott kb 400 m/s, és mivel elbaltáztam a pályára állást, elvileg össze lehet hozni.
Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2016.10.26. 19:11:22 -
#5117 A kiírás elég felületes, többek között e téren is (pl. kerballal vagy szondával kell-e eljutni), az észrevételed jogos, de igazából marginális, hiszen a szilárd hajtóanyag tömegét is ismerjük. -
Tauri #5116 Igen van, de a feladat így szólt:
"Feladat: juss el a mun-ra a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával oxidizer+liquid egyben számolva" és ez így nekem nem egyértelmű, hiszen a feladat kiírása az oxidizer és liquid össztömegére kíváncsi...ezért kérdeztem hogy mi van a soliddal.
De ez persze mellékes hogy én mit gondolok, o7 -
#5115 A szilárd hajtóanyagnak is van tömege... -
Kopasz442 #5114 És ha megnézed a feladatot a Mission Control (ha jól írom)-ban akkor a végén ott össze van foglalva milyen feltételekkel, feltételek között kell végrehajtani. -
#5113 A leírásodból nekem az következik, hogy a tesztet akkor kell lefuttatni (jobb klikk run test, vagy az adott stage aktiválása - space) amikor már a vízben van a jármű. De vannak olyan tesztek is amiket adott sebességnél és magasságnál esetleg adott Zónában kell elvégezni. A lényeg h minden feltételnek egyszerre kell teljesülnie (egyszerre legyen az összes feltétel kipipálva zölddel) hogy érvényes legyen a contract.
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.10.26. 09:06:43 -
#5112 Felvettem két feladatot. Az egyikben a Swivel-t kell tesztelnem, a másikban a radial decoupler-t. Gondoltam ez nem nehéz, egy körben meglesz. De valamiért sajnos nem fogadja el.
A hajó egyszerű, pod, rajta az ernyő, alatta egy tartály, azon a Swivel. A tartály oldalán 2 megfelelő radial decoupler, azokon meg tartállyal egybekötött hajtómű. Felszállok min a 3 meghajtással, mikor kiürül a két szélső hajtómű, akkor leválasztom őket és leállítom a Swivel-t. Visszaesésnél mielőtt vizet érnék még begyújtom a hajtóművet, mert 9 m/s sebességgel nem jó így becsapódni. Túl is éli a gép a landolást. A Contract részen a Kerbal alapból pipa, a Splash down landolás után lesz pipa (mind a kettőnél), de maguk a tesztek nem lesznek zöldek.
Ötlet? -
#5111 Videót szívesen látnék.
Meg mástól is.
Így a verseny fényében. -
Tauri #5110 Jól értem hogy a versenyben annyi solid fuelt lehet használni amennyit csak akarok? Mert nem volt tiltva...:)
Egyébként engem érdekelnének az ilyen kihívások, de csak rakéták felhasználásával. A Repülőgépes szerkezetek és meghajtások teljesen hidegen hagynak engem, ki sem fejlesztettem őket....
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.10.25. 20:49:06 -
tom36 #5109 80 liquid + 88 oxidizer = 168 üzemanyag
jelenleg ez kell nekem a mun orbithoz
már csak arra kéne rájönnöm hogy pörgethetem az időt egy adott időpontig előre, mer így nehezen jön össze hogy találgatok meg szemre próbálom belőni.
Neeeem neeem trükközöm ez a tesco gazdaságos megoldása :D minden minimalizálva van csak a hatékonysága nem vall a tesco-ra!
Utoljára szerkesztette: tom36, 2016.10.25. 20:45:55 -
Kopasz442 #5108 Na erre kiíváncsi vagyok de szerintem te valamiben sántikálsz, és trükkölsz! -
#5107 -
tom36 #5106 Ha csak a mun orbitot kellene elérni akkor majdnem csak az lenne a feladat hogy gyorsíts egészen adig mig a mun vonzáskörzetét el nem éred utánna meg néhány rántás segítségével + 1 pici gyorsítás és orbiton is vagy.
A liquid és oxidizer egyben számolandó ( liquid+oxidizer=elhasznált üzemanyag)
amúgy Lq alapján én 80 al vagyok mun orbiton.
Utoljára szerkesztette: tom36, 2016.10.25. 19:23:05 -
Kopasz442 #5105 akkor nem szállok be mert túl könnyű,
pill a megfelelő röppályán dolgozom de már rég 170 Lq alatt vagyok...
-
#5104 Közben megtaláltam a tudásomhoz, szakmai felkészültségemhez (mármint a játékban) ideális zászlót és jármű nevet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
tom36 #5103 Az a gond ezzel a kalkulátorral hogy nem számol a légellenállással.
Kopasz: felszínre leszállással, ha mun orbitról lenne szó az igen egyszerű lenne. -
Kopasz442 #5102 Kicsit pontosítsál! A munra? de hova? orbit, leszállás, vagy mi? -
#5101 Úgy néz ki a R.A.P.I.E.R.-t az 1.0-tól kezdve kiherélték, nem voltam naprakész vele kapcsolatban.
Na gyors elméleti számítás:
Kerbin felszín -> Mun felszín: ~5150m/s delta-V
Mi kell?
-Probodobodyne HECS (0,1 tonna, de ilyen kell, mert van benne reaction wheel, ami például az OCTO2-ben nincs)
-2db OX-STAT Photovoltaic Panels (0.01 tonna)
-Z-200 aksi (0,01 tonna, tartalék árnyékba)
-Communotron 16 antenna (0.005 tonna)
Szumma: 0,125 tonna.
Fogjuk a Kerbal Optimal Rocket Calculatort, és beadjuk ezeket. Eredmény?
Vagy 2 fokozattal, Aspargus nélkül:
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.10.25. 17:39:00 -
tom36 #5100 Az üzemanyag fogyasztás mérése egészen a startol számít (talajról).
régen én is gondolkodtam a R.A.P.I.E.R. hajtóműben de gyorsan rájöttem, hogy használhatatlan. (egész idő alatt megmozgatni azt a +2 tonnát ? minek ?, de nincs kizárva a lehetőség :D -
#5099 Bár most nézem, hogy az 1.0-tól megemelték a R.A.P.I.E.R. tömegét 2 tonnára, az 1.0.3-tól kezdve pedig megfelezték a légköri Isp-jét. Szóval fejbe vágták alaposan a nerfkalapáccsal...
Lehet, hogy így már nem annyira garantált a győzelme, de én azért tippre azt mondom, hogy továbbra is a legesélyesebb...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.10.25. 15:59:19 -
#5098 Cifu szerintem arra gondol, hogy ha nincs pénzkorlát, akkor üza. szempontból a leggazdaságosabb egy légköri hajtóműves első fokozat, vagy repülőgépről indítani a rakétát. (amelyek fajlagos fogyasztása eleve sokkal jobb a rakétahajtóművekénél) -
#5097 Pont ezért. Kvázi garantált, hogy a R.A.P.I.E.R. hajtóművel lehet a legjobb hatásfokot elérni, hiszen a légköri használat idején a légköri oxigént használja, és mivel hibrid hajtómű, így nincs szükség másik hajtóműre. A legtöbb üzemanyag amúgy is a LEO pályához kell, ha ~20-25km-es magasságig és 1000-1200m/s-ig eljutsz légköri használattal, már nyert ügyed van.
@Fulcrum: Most nézem, hogy eredetileg az #5095 -ben rosszul fogalmaztam. Simán oxigént írtam légköri oxigén helyett.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.10.25. 15:53:51 -
tom36 #5096 Csak úgy kiváncsiságból hogy jutottál arra hogy repülőgépekre van kitalálva ?
Azt írtam hogy oxidizer+liquid egybeszámolva tehát külön külön is használható = mind jet mind normál hajtóművek használható, ami meg van tiltva az a monopropellant ill. xeon.
A légbeömléses megoldást (jet) nem mondtam hogy nem lehet.
Bár ha belegondolok a monopropellantba akkor mondhatni nincs is értelme megtiltani mer a rossz hatásfoka végett nincs is értelme ha jól emlékszem az adataira, de hogy tiszta legyen nem lehet használni
===== felhasználni csak stack normál ill. jet hajtóműveket lehet -
#5095 Eleve ott van a MechJeb segítségnek (optimális manőverek).
A kiírással ott a probléma, hogy eleve repülőgépekre, vagyis oxigént használó hajtóművekre van kitalálva. -
tom36 #5094 Visszatérni nem kell, ennyiben egyszerübb
úgy viszonyításképp most ott vagyok hogy össz 180 egységnyi üzemanyaggal jutok el mun körüli pályára, de még a leszálláshoz gyúrnom kell rajta. -
#5093 Igazából érdekesség képpen mutattam meg. Nyilván az első az Apollo 11-et modellezi Mun körüli randevúval stb. Volt egy ilyen Reddit chalange. Én csak funból csináltam meg, nem indultam rajta.
Ha jól emlékszem kb olyan 7000 Dv körül lehet oda-vissza megjárni a dolgot. Nyílván itt lehet spórolni a levegőfékezésen, vagy hogy mennyire ügyesen és üzemanyagtakarékosan landolsz és szállsz fel.