Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kérdés
az extra helyeket kiderítettem hogy léteznek
Egy űrközpont van a bolygón vagy van más leszálló terület a repülők számára?
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Ezt simán kitömöríted a ...\Kerbal Space Program\Gamedata könyvtárba. Lásd:

Mondjuk, még kipróbálva nincs, de ha az alkatrész ott van a listában, akkor szerintem működni is fog.
Másik érdekesség, hogy a CKAN észlelte, hogy már milyen MOD-ok voltak korábban manuálisan feltelepítve ami egy jó pont. Tetszett.
A másik érdekesség, amit csak az előbbi indításnál vettem észre, hogy automatikusan az x64 verziót indította el. Ami szintén jó pont.
Tesztgép: Asus p77h Proci i7 2,93GHz, Ram 16GB DDR3, VGA: Asus GTX 1660 OC 6 GB
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.24. 17:07:59
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Persze a legalapabbat nem, ez a MechJeb. Ez kb. mindent tud, amit alapból kellene a játéknak tudnia. Alapból egy modult kell rárakni az űrhajóra, hogy működjön, de CKAN-ban van MechJeb for everyone! addon, ami alapból megadja mindenkinek, így nem kell elcsúfítani a hajót.
Egyébként én is azt javaslom, hogy Science only karriert indíts. A 45 Science-t simán össze tudod szedni szuborbitális majd orbitális repülésekkel...
Talajmintát nem tudok gyűjteni és a POD-ba is csak korlátozott mennyiségű adat fér el. Ha beszállok túl sok adattal, akkor a többlet elvész. Bár az akkut talán már kifejlesztettem, így nem csak egy adatküldésre lesz lehetőségem. (Vagy épp arra kellene a 45 pont?)
Menet: Crew report (haza küld, Ja és antenna) müszerek mérnek, tudos ki összeszedi a müszerek adatait, reseteli a két konténert, EVA report Take surface, vissza a kocsiba és irány a köv épület.
Egyszerü mint az 1x1 <#crazya>#crazya>
<#action>#action>
Kerbin: 9 tájegysége van, ami űrközpont számtalan helyi tájegységével egészül ki:
Félsivatag
A KER mód HUD 2-je mindig mutatja milyen tájegység(Biome) felett vagy. Minden új tájegység új pontokat ad minden müszerre, minden Crew reportra, EVA-ra, talajmintára. És az űrközpont maga, minden egyes épülete szintén rendelkezik önnálló tájegységgel. Tehát fogod a tudost belerakod egy kerekes járműbe(jet motorral is hajthatod) fel se kell szállni csak végig járatni vele az épületeket. és jól pakold fel tudományos müszerekkel, Science junior, mistery goo, hőmérsklet, barometrikus mérő. min 150-200 amit elsőre összeszedhetsz
A levegőben mértre nem is kapok pontokat már, ami azt illeti, a vízben mértekre sem. Esetleg, ha lemegyek másfele, talán ismét ad a nyomás és hőmérséklet értékekre is. A hegyeknél már jártam.
A KER-t én is láttam a videóban és nagyon hasznosnak tűnt. Van még más is, ami esetleg segíti a repülést?
Próbálkoztam orbitra állni, de valahogy nem sikerült. Mikor az AP elérte a 80 km-t, akkor lekapcsoltam a hajtóművet. Majd az AP-t használva belőttem egy orbit pályát. Később láttam, hogy az AP feljebb kúszott, már 85 km-en járt. Azért próbáltam pályára állni, de 1500 m/s-ot kellett volna ledolgoznom, ehhez viszont nem volt elég üzemanyagom. Így visszaestem a bolygóra. Lehet, hogy még egyszer meg kellene néznem a tutorial-os részt. Ott csak 327 m/s-ot kellett ledolgoznom és keringtem szépen. Az igaz, hogy ő lőtte be a pályát és a hajtóművet is lekapcsolgatta, mikor kellett, így nagyban megkönnyítette a dolgom.
Valamint azt az ablakot, ami kopasz videóján is van, amiben szerepelt a deltaV, TWR, tömeg, stb..?
Közben összeraktam egy négy motoros gépet. Még nagyon ... 1.0-s verzió. Repülni repül, fel szállni, leszállni tud. Kicsit még orr nehéz. Majd ha lesz rá időm finomítok esetleg rajta.
A hiba tényleg a teljesítményből eredt... De nem a gépemmel van a gond. Kicsit lejjebb tekertem a kitömörített mappában és találtam egy másik .exe fájlt is. KSP-64x.exe névvel. Igen jól látjátok, azért záródott már be a játék legalább 40-szer(!) az orrom előtt, mert a 32 bites verziót futtattam. Ami nem tudta úgy kihasználni a gépet ahogy kellett volna. És azért lépett ki folyton amikor alacsonyabbra akartam ereszkedni a repülővel, mert akkor kezdte volna el betölteni a felszínt, ami túlterhelte.
DE erről MIÉRT NEM volt képes HIBAÜZENETBEN tájékoztatni??
Azóta a játék egyszer sem lépett ki és meg is csináltam pár „sétálj egyet a bolygó túloldalán” típusú küldetést 😊
Lehet, hogy nálad is hasonló a helyzet, csak ez játékon belül.
Esetleg érdemes megnézni az alkatrészek drivereit is. Nameg modok nélkül kipróbálni a dolgot, hátha mégis bekavar egy.
Ezúttal már 1400-ig jutottam, sőt igazából mondhatnám azt hogy 1440m körüli magasságon tűnt el a játék 3-szor is.
Legutóbb mondjuk 1800 körül lépett ki, szóval haladás azért történt 😄
Érdekes, hogy ezt csak repülőgépnél produkálja, űrből visszazuhanva kis kabinokkal el tudom érni a talajt. Mármint amikor meredek szögben zuhanok. A gravitációs fordulót még nem próbáltam.
És tuti nem a teljesítménnyel van a gond, azokban a log file-okban 74%-os memória használatot ír a kilépés pillanatában.
Tegnap történt egy instant bezáródás egy műhold pályára állításakor is. Hosszú időbe telt a dolog, és ugyan olyan bezáródás volt mint a légköri repkedésekkor.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most próbálok angolul keresni ezután a hiba után, eddig egy helyen találtam meg a témát, de ott nem is született megoldás.
Amúgy most tényleg nincs nagy különbség a steam és eközött de általában megéri mer a 20eurós játékokat általában 15 körül meg lehet kapni így.
Ez nem adócsalás úgy igazából.
HA nem kérsz rá védelmet akkor is kapsz ha más nem akkor ott a pay pal védelme már ha azzal fizetsz és akkor a bankod védelméről nem is beszélve ott is van ilyen bár kevesen tudják. A steam egyébkén bármikor bármilyen indokkal törölhet játékot bezárhat accot. Gyakorlatilag bármit megtehet mert le van írva az apró betűben. Te nem a játékod veszed ott meg hanem a használatát kölcsönben. Ezért nem is szeretem őket 😞 A GOG jobb.. 😊
Én ilyenen inkább nem vacakolok. Ezeken az árakon elég minimális az adó. Arról nem is beszélve, hogy érdemes rá védelmet is venni, ami +1€. Így máris inkább megéri megvenni steam-en, ami teljesen legális és biztos, hogy nem vernek át. Max a játék készítői...
Persze nagyobb összegűnél már más a helyzet, én is vásároltam már a G2A-ról pár játékot (pl. CoDBOII).
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
Az akcióról annyit hogy nincs rajta ÁFA és erre mindig figyelni is kell mer az a lényeg ha Global kulcsot veszel vagy más hasonlót akkor teljesen mindegy mijen országot adsz meg. (én pl ausztráliát vagy épp argentínát vagy épp ami az első ingyenesek (ÁFA menetesek) közt van azt adom meg) és máris nem jön rá az ÁFA emiatt olcsóbb mind steam-en mer ott kapásból hozzárendeli azt hogy magyar vagy és máris rászámolja.
Jól néz ki, de én már nem hiszek benne. Ez túl sok.
A Stellaris is most csak 30€.
Annyi játék van, időt és energiát hol lehet venni hozzájuk?
Az éjszaka kicsit próbálkoztam Sandbox-ban. Hát nem sikerült orbitális pályára állítani a hajót. Valahogy túl nagy lett a sebességem. De legalább visszaértem a Kerbinre.
Utána próbáltam valami guruló csodát csinálni, ha nem is száll fel, de legalább haladjon. Gurulni gurult, de a hajtómű nem indult be. Ha jól értettem, akkor levegő kellett volna neki. Azt hittem azt csak úgy szedi a légkörből, de lehet, hogy a tartályok elé kellett volna valami légbeszívó?
Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2016.10.23. 02:26:14

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.23. 01:21:17
A logo alatti linkeket nézegettem már, de sajnos pont az elsőből hiányoznak a képek, amik azért nagyon jól jöttek volna. Még nem igazán értem, hogy mikor melyik színre is kell állítanom a hajót és tolóerőt adni neki. És ezt még bonyolítja, hogy a gironak 3 módja van (Surface, Target, Orbit).
Úgy igazából 1 nagy hibája van a repcsidnek az a súlypont és felhajtóerő nagymértékű eltérése, ha azt rendberakod meg esetleg 1 kicsit nagyobb szárnyakat raksz rá akkor minden gond nélkül magától is el fog emelkedni kisebb (stabilabb) sebesség mellett is.
A szárnyak beállítása már csak mellékes, ha nem állítod be akkor csak annyi hogy egyes helyzetekben túl lehet vele kormányozni a gépet és ha még ingatag is a gép mellette akkor összeteheted a két kezed az se biztos hogy segít 😄 , főképp hogy 3. kezed nincs amivel megpróbáld visszanyerni az irányítást.
Másrészt a videó alapján ha jól láttam akkor még meg se próbáltad a gépet elemelni vagy iránybahozni.
Illetve nemárt a SAS bekapcsolása !! amennyiben nem akarod hogy a SkyNet sorsára jusson a géped.
Utoljára szerkesztette: tom36, 2016.10.22. 22:48:13
Nem állítottam be a szárnylapokat melyik mit csináljon.
Illetve a középpontok igencsak szanaszét voltak, de a te videód alapján én mintha nem tudnám öket teljesen egymásra pakolni.
Az említett kaks vagy milyen mód nincs is fent nálam elvileg honann tudom leszedni az 1.2 höz valót?Illetve kerék méret beállításon sincs valahogy.