5572
-
#5172 Azt valami MOD okozhatja, hogy Mun körüli pályára állást követően nem tudom a tolóerőt a továbbiakban szabályozni? Meg áll nulla tolóerőn és onnan sehová. Miközben még egy perccel korábban tudtam változtatni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2016.11.09. 16:52:05 -
#5171 Megfertőzték Keen-ék... -
Kopasz442 #5170 Utóbbi napokban igen sok hibába futottam bele. Hogy a módok okozzák vagy sem, nem tudom mert még nem teszteltem mód nélkül a játékot. Többek között: Clamp-O-Tron mikor dokkol mikor nem, nincs ésszerű magyarázat, ha nem akar, akkor miért, mert utána máshová meg igen. A röppálya magától megváltozik: közelítettem egy járműhöz, és a sokadik próbálkozás után vettem észre hogy azért nem tudok a közélbe jutni mert annak a röppályája közben szub-orbitális lett! (na de mitől?) Random táncot járnak az eszközök a minmuson. Kb olyan mintha a fizika ami eddig jól működött most más dimenzióba ment volna? Ki mit tud? -
tom36 #5169 csak anny hogy az a 2 tartály az ami allul van, az a jet tartálya, a többi 5 már tele van
az utolsó képen meg a 2 megmaradt tank tartalma van. -
#5168 És az mitől van, hogy az első képen nincs oxidizer a tartályban, a másodikon meg már van egy kevés? -
tom36 #5167 nem jóval gyorsabb lett volna, de amiről a kép van ott egy ojan módszerrel csináltam amiről azt hidtem hogy gazdaságosabb, meg talán az is lett volna de tovább kelett volna próbálkozni
azért lett 43 (41 nap + 2 nap várakozás a megfelelő állás szögig) mer nem álltam orbitra a kerbin körül hanem egyenesen a mun ig gyorsítottam mind ahogy szoktam és ott a gravitációját kihasználva növeltem 2-3 alkalomból a pálya magasságom mielőtt orbitra álltam volna körülötte
de utólag kipróbáltam a hagyományos módszerrel és szinte jelentéktelen mennyiségű + üzemanyag kellett a landolásig, ha nem kevesebb mer korán lassítottam a landolás előtt és némi többlet üzemanyag kellett emiatt és valszinü emiatt lett az a jelentéktelen különbség (+0,6 liquid + a hozzá tartozó oxidizer) -
#5166 43 nap eljutni a Mun-ra? -
tom36 #5165 Lehetett volna rajta még csiszolni, de erre gondoltam annó
start, landolás
nem tudom mi a gondja most az oldalnak a képkezelő által megadott linkekkel de valamiért nem akarja elfogadni csak így hogy linket adok és nem forumhoz való linkjét adom meg (ematt nem teszi ki nagyba) -
Kopasz442 #5164 Laci, a magyar weboldalon találsz alap módokat amiket elsőnek érdemes használni. Egyenlöre csak az 1.2.0-hoz de amint meglesznek az újak a linkeket frissítem!
KSP magyar weboldal/módok -
#5163 Az #5056 -os hsz.-ben ott vannak a linkek. Javaslom a CKAN-t feltelepíteni, abban tudsz válogatni különféle kiegészítők (addonok) között, vannak szebb grafikát hozó addonok, plusz részegységeket hozó addonok (hajtóművek, üzemanyag-tartályok, stb.), vannak játékkönnyítő addonok (ilyen például az automated science sampler, amely magától feldobja a science eszközök kezelőpaneljét, nem kell egyenként kattingatni a Goo Container-re, Material Bay-re, stb.) és így tovább.
Nekem most ezek vannak aktiválva éppen:
Sajnos a Realism Overhaul (amely "valós" Földi adatokkal operál, ie.: sokkal több delta-V szükséges a manőverekhez, mivel nagyobb a bolygók gravitációja) még nem készült el 1.2 alá... :( -
tom36 #5162 Nahh végre megszültem bár nem lett épp a legideálisabb, de megvan a mun landolás.
teljes fogyasztás 216,1 üzemanyag (111.01 liquid + 105,12 oxidizer). solid nem volt
nem tudom hogy valakinek lett e eredménye vagy még próbálkozik e, de ha nincs senki akkor felteszem az elötte utánna képet. -
tom36 #5161 Végre a mai napon volt időm és ha már ki irtam egy kis küldit akkor már meg is csinálom és most hogy próbálkoztam az ideális felállással (bár még nem tudom hogy egyáltalán elég lessz e az üzemanyag DeltaV-t nem ismerem), és a mostani próbánál szépen belőttem a mun pályáját és véletlenül túl gyorsítottam és jött a pálya módusulás is mer nem tudta feldolgozni a gép (bug) és örültem mind majom a farkának hogy elég szép pálya magaság jött össze meg a többi, de aztán észrevettem valamit, sajna a a pálya jó de az irány nem
nem tudom ezt hogy sikerült a gépnek összehoznia hogy egy mun pályánál alacsonyabb pálya jött össze ami lehetetlen, de még a haladási irányt is megfordította. -
#5160 Minmus Train
11 férőhelyes mobil állomás Labbal. (+ az előző küldetésben feljuttatott rover)
-
Kopasz442 #5159 Egy nagy respect neked Dimerfromhell! -
#5158 Na kérem aki ennél közelebb száll le a leszállóplatformra...... az jobb nálam:)Majdnem mértani közép:)Ja nem panit
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.11.01. 19:57:58 -
#5157 Feljutottam 55 ezerig, ott mértem hármat, majd visszaestem. 37 pontot kaptam és a hajó is egészben maradt. Ha minden igaz, akkor most már magasabbra is tudok majd menni. Bár jelenleg csak max 30 elemből álló hajót tudok kilőni. -
#5156 És tényleg elfogadta space-el.
A hajtóműre visszatérve, nálam működött az, hogy a hajtóművet használva eljutottam a vízig, majd ott teljesen visszavett gázzal nyomtam egy tesztet és így elfogadta a feladatot. -
#5155 Ok, köszi, megnézem space-el.
Ez nem szopatás, kell a kihívás. Persze azt is kitűzhetném célnak, hogy űrállomást építek és Sandboxban nekiállok, de az építőelemek nagyját nem ismerem. És ezt science-ben sem igazán fogom megismerni. Így még, ha buták is a feladatok, de jobban odafigyelek a lehetőségekre. Arról nem is beszélve, hogy a részlegeket bővíteni kell, már csak a költséghatékonyság miatt is érdemes a részletekre figyelni. Pl., az alap fejlesztő központtal max 100 science pontot lehet összeszedni. A többi gondolom elvész. Vagy pl. az alap kifutón elég sz@r végiggurulni. Mellette a füvön sokkal jobb. De a fejlesztésük nem olcsó.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.01. 15:25:17 -
laci4321 #5154 (A Curse keresőjébe beírtam az addon szót és nem adott ki rá találatot.) -
laci4321 #5153 Cifu: Én még csak nem rég kezdtem ezt a játékot, úgyhogy bocsi ha ezekről már volt szó. Pontosan mik is ezek az addonok, és honnan lehet őket leszedni? -
#5152 Hát én meg csak a karriert tolom, a másik két játékmód nekem unalmas.
A sandbox csak baromkodásra jó (de szerintem ez az összes játékban így van.) Science módban pedig ki lehet farmolni az összes tudományos pontot a Kerbin/Minmus/Mun hármason.
Karrierben lehetőség van jobban megismerni az egyes alkatrészeket és élvezet, hogy vannak konkrét célok.
Pl tegnap a Minmus felszínén kellett több hőmérséklet mérést végeznem és ezt egy roverrel oldottam meg. De megoldhattam volna egy rcs hoverrel is mert olyan kicsi a gravitáció.
Igen a legnehezebb mód a karrier, de nekem nagyobb sikerélmény. (amikor megjelenik a zöld pipa: fuckyeah :D)
Ez még mindig egy játék több játékmóddal, ami közös érdeklődésű de különböző embereknek készült. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiktól, hanem más. Mi, akik karrierben játszunk nem szopatjuk magunkat, hanem többre/másra vágyunk mint Te.
Vannak akiknek minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb az örömfaktor. Egy példa: Csak meg kell nézni, hogy a Dark Soulsnak mekkora rajongótábora van. :) -
#5151 Ezért jó addonokkal játszani. Kismillió custom küldetés van, normális feladatokkal...
Plusz ugyebár a karrierben be lehet állítani, hogy a visszadobott küldetésekért ne vonjon pénzt / presztízst, a sikeresekért több pénzt / preztízst / science-t kapj, stb.
Ez a rész nekem especiel tetszik, hogy teljesen a saját szájízedre szabhatod a carriert... -
Kopasz442 #5150 De nem is értem miért szenvedtek, mert ez akárhogy is nézem nem más. De van egy mondás: Van akit nem kel szopa... mert szopat... saját magát. Elnézést a vulgaritásért, de nekem ez a véleményem. Ha valóban tanulni szeretnétek (asztrofizikát, jobban megismerni az űrkutatást, bőven elég a tudományos mód, célt kell kitüzni magadnak, meghatározni milyen keretek között, és ha nem megy akkor utána keresni-kérdezni miért is, hogyan is. De azért sok sikert. -
Kopasz442 #5149 Nahát nagyjából én ezért nem játszom a karriert, mert tele van értelmetlen küldetésekkel. De ha értelmük lenne, és tanulhatnánk belőle valamit, az más lenne (persze azért van ilyen is rengeteg) És sok küldi hibásan van megfogalmazva, ami rávilágit, hogy a mexikóiak úgy tudnak angolul mint az oroszok. -
tom36 #5148 A decouplernél ezér kell a space gomb (ahol nincs 'run test' ott ezzel lehet megoldani, ha a menüjében használod a leválasztás vagy más funkciókkal akkor nem fogadja el.
nem tudom hogy úgy van e mind rég de ha igen akkor ha mondjuk egy hajtómüvet valahol aktiválsz a space gombal akkor utánna már nem fogadja el a run test opciót
viszont ha a menüjéből indítod el a hajtóművet akkor később még a space gombbal is el tudod vagy a run test is működik -
#5147 A hajtóművet sikerült megcsinálni. Belegurultam a vízbe egy kerekessel és ott nyomtam egy run test gombot.
Viszont a decouplert nem fogadta el. Igaz, nem space-el aktiváltam. És megpróbáltam űrjárművel is, de úgy sem. Bár ott sem space-t nyomtam. Teszt gomb meg nem jelenik meg. -
tom36 #5146 Nem tudom hogy eddig hogy csináltad, de mind a 2 esetében landolj vízen majd amikor benne vagy akkor a decouplert space-el aktiváld, míg a hajtómüvet a legbiztosabb úgy ha belemész a menüjébe és rámész a test run-ra. Ezek után elvileg mind a 2 teljesítésérül jön az üzi.
-
#5145 Itt a két küldi. Nem tudom, mit nem csinálok jól, ha tudtok, segítsetek légyszi, hogy mit is kellene csinálnom!
-
#5144 Köszi!
Sajnos nekem nincs ilyen opció, megtaláltam a FAQ-ban, mivel steames megjelenés után vettem a játékot, nekem nem lehet transzferelni. -
KSP honlapon STORE, belogolsz, majd My Account, és itt a 'Product Purchased' alatt ott lesz a KSP-d, jobb oldalon pedig egy "transfer to Steam" opció.
Kb. így kell kinéznie, csak ugye nálam már "transfered to Steam" van, mert már át van transferelve...
-
#5142 Lehet valahogy steam kulcsot szerezni az eredeti Squad oldalon vásárolt KSP-hez? -
#5141 Kopasz becsekkoltalak Steamen ha nem gond:) -
Kopasz442 #5140 Nagyon szépen köszönöm. -
Ninju #5139 Köszi Cifu! -
#5138 Játék főmenü -> Settings -> General -> Advanced Tweakables
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.10.29. 11:28:10 -
tom36 #5137 Ejj pont most léptem ki a játékból, de majd ránézek.
THX az infót. -
Kopasz442 #5136 Szia, melyik beállitásokban? A menü "settings"-ben, vagy amikor indítom az új játékot-ban? -
Ninju #5135 Benne van az, csak a beállítások között be kell kapcsolni a valami advanced mod vagy advanced tweaks-et. Nem vagyok otthon ezért nem tudom pontosan megnézni. :( -
tom36 #5134 a kerbal mindenestül 50 kg
reálban meg muki + cuccok = 100+ (sok)
és ugyanojan hatásfok mellett egy kerbal esetében több Delta-V jön ki, másrészt ha tényleg itt is reális lenne akkor majdhogynem használhatatlan lenne bolygó felszínen, csak dísznek lenne jó szinte.
Én mondjuk nem bánom hogy ez ijen.
-
#5133 Reális? Kopasz, szedd már össze magad kérlek. :)
Először is a kerbál legyen 50kg, de plusz a ruha és egyebek mennyi? Alsó hangon még 50kg? Plusz az üzemanyag...
A "real life" alteregója, az űrruhán túl "viselt" EMU tud kemény 25m/s Delta-V-t, 2x6kg nitrogéngáz hajtóanyaggal...