5572
  • tom36
    az a gond vele hogy viszonylag sok apró pontból áll
    én meg inkább elmegyek 2-3 alkalommal a holdra 2x a minmus-ra azt utánna még 1-2 alkalommal a Duna környékén meg az Eve körül és minden meg is van.
    igaz hogy ezek nagy tervezést igényelnek hogy nehogy az legyen hogy ott legyen gondom meg sok idő is vesz igénybe de megéri
    sajna emiatt sokszor is futok bele ojan hibába hogy allúlkalkulálom a tolóerő igényt és most is 2 napig szenvedtem a Duna körül mer se az Ike se a Duna orbitot nem tudta elérni a landoló egységem és megszenvedtem vele mire megoldottam helyben a gondot. (DeltaV ismerete nélkül ritkán de előfordul, hogy belefutok ebbe a hibába.) De szerencsémre a vontatóhajóm kihúz a pácból általában.
  • Kopasz442
    Akkor valamit nagyon nem jól csinálsz, mert nekem egy repülés(repülővel) után a minimum is 150 pont amit össze szedek.
  • RoboKutya78
    Készítettem némi reklámot a játéknak a space engineer fórumban hisz valamilyen módon azért hasonlít a két játék egymáshoz így az említett fórum GY:I:K részében kapott egy kis helyet ez a játék is:)
  • tom36
    A módok tényleg csak ritkán segítenek, de inkább csak vész esetén jók legalábbis nálam (KIS, KAS mást nem is szoktam használni). Régen próbáltam még 1-2 módot de elvették a játék értelmét általában vagy hasztalanok voltak pl.: MachJeb (sose tudtam használni és egyszerübb volt magamnak megcsinálnom mindent főleg, hogy kevesebb üzemanyaggal megoldom mind ez a mód)
    A Kerbinen összeszedni annyi kutatási pontot ? Nem tudom ki hogy van vele de én csak az indítópadon szoktam gyüjtögetni az elején meg a légkörbe felette, meg amikor visszatérésnél nem sikerül a kilövőállomás környékén landolnom és új biomon érek földet. Egyszerűen nincs értelme azokért a kis összegekért szórakozni a különböző biomokon főleg, hogy 1-2 verzióval (kb 1.0) ezelött bevezetett új aerodinamika miatt elég macerás már a légköri közlekedés.
  • Kopasz442
    Sokan azt hiszik a módokkal könyebb lesz minden. és ez egy nagy tévedés. Akkár stock cuccokkal is ki lehet fejleszteni mindent, és ráadásul úgy hogy a kerbint el sem hagyom. :) Sok Biome van a kerbinen van Mob Lab, stb.
  • Kopasz442
    Szerintem nektek nem karriert kellene játszani hiszen végül is még csak tanultok. Előbb a tudományos mód, és amikor már profin megy minden, akkor essetek neki a karriernek. És holnap estére lesz kész a köv videó a felszállás, leszállás, gravitációs fordulóról, ahol bemutatom a biztonságos, és a gazdaságos repülés között mennyi a különbség, igen érdekes lesz. És nem gond robo, ad csak, de laci te meg ne tegyél bele több módot.
  • tom36
    Esetleg próbáld meg az 1.2 pre verziót, nekem is az volt meg és nem volt vele gondom, azt jött az akció és azóta sincs.
    A Space Engineers fórumán említetted, hogy tele vagy azokkal a küldikkel (több helyen való adatgyűjtés a légkörbe meg hasonlók), nekem is ez volt a gondom, de én is csak azt tudom javasolni amit itt kaptam tippet: törölj néhány olyan küldit és utána kevesebb olyat fog bedobni (tapasztalat már: amijen küldikből sokat vállalsz azokkal fog elárasztani inkább)
  • RoboKutya78
    Lacinak az a verzió van meg elvileg amit Kopasz küldött nekem remélem nem gond hogy továbbítottam:)Ha igaz azt használod?:)Nálam is volt egy alkalom hogy leköszönt a cucc de nem tudom mit csináltam éppen
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.21. 21:59:29
  • laci4321
    Jelenleg ott tartok egyébként, hogy 1800 méter alá nem tudom vinni az űrből visszazuhant repülőmet. Akármit is csináltam az elmúlt 6 db kidobás során. 1 másodpercig fut a játék miután a mentés betöltött, és ki is lép. Nem hiszem hogy ennyi idő alatt felzabálódna az összes RAM. Valami más lehet a háttérben.
    Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, hogy oda egy jó pilótám... mert ott kell hagynom a hajót, a levegőben a sorsára, had zuhanjon le, mert én magam nem szállhatok le vele a földre. Ha nem irányítom a hajót akkor nem lép ki.
  • laci4321
    Ahh, találtam log fájlokat lementve, amik a kidobások után keletkeznek. (20 db log fájl van már.. kitartó vagyok :D )

Van írva bennük egy csomó minden, de ami a legszembetűnőbb, az ez a kijelentés: 90% memory is used.

Tényleg ez lenne a gond? 8GB RAM nem elég neki, de még csak nem is 100%-osan telik be, és fogja és inkább kilép az egész, se szó se beszéd, se figyelmeztetés, vagy valami? Hihetetlen...
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.10.21. 20:53:41
  • laci4321
    Egyenlőre nem a hivatalossal, de mindenképp be fogom szerezni.

Ami modok vannak benne, elvileg mindegyik 1.2 alatt működőek (és a játék is az) legalábbis a curse szerint. Sőt eddig a WarpPlugin hibát jelzett a betöltőképernyőnél, de volt egy frissítés hozzá kb. tegnapelőtt (vagy azelőtt?) és jelenleg egyetlen hibát sem jelez a modokkal. :/
  • Trucker39
    Görbe tükör?

ESA mars szonda.

laci4321: A MOD-ok okozhatnak ilyen problémákat. Egymással is összeakadhatnak, valamint nagyon fontos, hogy a megfelelő verziójú játékhoz való legyen feltelepítve. Érdemes kicsit játszani MOD nélkül és megnézni, előfordul-e a hiba. Nem említetted, miféle játékkal próbálkozol. Úgy értem, hivatalos verzióval, vagy valahonnan leszedett "virágboltival"?
  • laci4321
    Sziasztok!

Nemrég próbáltam ki a játékot és eléggé magával ragadott. Kopasz neked láttam néhány videódat :D
    De belefutottam egy rendkívül irritáló hibába. Karriert kezdtem. És légköri küldetéseknél a játék egyszerűen bezáródik, eltűnik, mintha nem is futott volna, egyszer csak az asztalon találom magam. Lehet ez egy M betű nyomásától, kameraközelítéstől, stb...
    A "sétálj egyet a bolygó túloldalán" típusú küldetéseket egyenesen lehetetlen teljesíteni, mert a közelükbe érve kidob a játék. A "mérj a légkörben hőmérsékletet" még csak-csak megy, bár ott is vannak random kidobások.

Ezt mi okozhatja szerintetek? Használok néhány modot és elég nehezen mondanák le róluk :D Remélem nem azok.
  • Kopasz442
    Kerbal planetary base system.
    LETÖLTÉS

• Trucker39
  • pipusz
    MechJeb2-Dev
  • Kopasz442
    KER
  • Dimefromhell
    Sziasztok. Linkelne valaki nekem az 1.2-höz működő mechjeb-et és kerbengineer-t, vagy hasonlót? Köszi
  • Kopasz442
    Az "ö" vagy a szóköz hatására történik, mintha az "ö"-re azt a keresőbe tenné és a szóköz hatására keresne ehhez elemet, de akkor sem értem miért nem lehet utána megfogni egy partot sem!
  • Kopasz442
    Érdekes hibába futottam! Szeretném ha más is megpróbálná előidézni! Készitettem egy űrrepülőt, vagyis inkább egy merülő testet. Mikor az assembly-be raktam, és elkezdetem beírni a nevét: "merülö test" (kis ékezetekkel) a merülö szó beírása után a szóközt és a többi írást már nem vitte be. Sőt innetől kezdve semmilyen partot nem lehetett megfogni, se újat se régit. minden más funkció maradt.(sőt a nevet is mikor rákattintottam be tudtam fejezni és az elemet elmenteni!) Próbáltam végig nyomkodni a betüket hátha a szó betüi kapcsoltak ki valamit de semmi eredmény a hiba maradt. a játékból ki lehetett lépni, és újra indítás után megszünt a probléma, sőt az elmentett assembly-ben lévő eszköz is maradt. Tehát valaki csináljon valamit a rep hangárban, mint elem mentse el,(assembly-be) ezen a néven: merülö test. Kiváncsi vagyok másnál is produkálja-e magát a hiba. Sok sikert! Ja és hamarosan jön egy Extrák videó!

Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2016.10.19. 11:49:02
  • RJoco
    Köszi!
    Amennyit angolul tudok, azt silabizáltam ki, hogy nyomjam meg 2x az X-et. Ez szimmetriában 3 Mysteri Goo-t eredményez. Ezek szerint hibás a kiírás.
    Majd holnap tovább haladok vele.
  • Kopasz442
    A válasz egyszerű, azt kéri szimetriában tegyél fel 2xMysteri Goo-t. És az ugye nem három. Hárommal engem sem engedett tovább, na de kettővel! az már igazi gyönyör!
  • Kopasz442
    Ennek utána is nézek.
  • RJoco
    Gondoltam építek valamit, amivel kijutok az űrbe.
    Eddig mindig visszaestem.
    Gondoltam, megcsinálom a tutorial-t, rég volt már, hogy játszottam vele.
    A 3. résznél, mikor azt a sciente-s bigyót kellene felrakni a pod-ra, sehogy sem akar tovább engedni. Nem értem, hova is kellene akkor felrakni. Ahogy kérte, 3-at teszek, szimmetrikusan és a tetejéhez közel. De nem fogadja el.
    Valakinek ötlet?
  • RoboKutya78
    Látom elég sokat fejlődött a játék:)
  • Trucker39
  • RoboKutya78
    :) azé vicc hogy az ember az ilyen játékoknál mindíg arra törekszik hogy eljusson más bolygóra de az nem jut eszébe hogy azt amin van fedezze fel valahogy az adott dolgokkal bár még nem vágom hogy a kerekek mért pukkannak el mindíg rajtam:)Na lehet férreteszem a rakétákat és megpróbálom ezeket megkeresni:)hátha gyorsabban kapom a fejlesztői pontokat mintha a rakétákkal szenvednék.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 18:34:23
  • Kopasz442
    Használd a ScanSat módot, és legyél felfedező! Bár igaz, az adó tornyokat is anomaliának, Eester Eggs-nek veszi!
  • Kopasz442
    Naná hogy több is van! Találd meg. És ami a reptérnél van az kiszúrja az ember szemét, tehát nem kell törölni a topikodat.
  • RoboKutya78
    igen bocsi utolag réjöttem töröljétek:)
    több is van?
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 13:21:11
  • Trucker39
    Inkább spoilerben. Ha nem akarod esetleg tudni a részleteket.

Monolith

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Monolith
  • RoboKutya78
    Pár alkalommal észrevettem a térképen egy fekete pöttyöt a repülőtér felett azt hittem hogy valami bugocska ami nem akaródzik eltünni ha begyűjöm a törmeléket.
    Na mondom nem tolsz ki velem összedobtam egy kis kabint amire feldobtam pár kereket azt utcú meglessük az anomáliát.
    Na mondom magamban ha ez az amire gondoltam későbiekben megeszem a kalapm(2001: Űrodüsszeia monolith?)
    kimegyek hozzá nagy nehezen banyek és tényleg:) kicsit átszerkesztve de az volt:) naná hogy bejött pár pont a felfedezésért igaz pilóta ment ki de kiv leszek ad e még ha kutatót küldök ki
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 13:12:34
  • tom36
    Korábban én is erröl a 17 eurós ajánlatról beszéltem
    de ez már napok óta elérhető (én is ezt vetem meg most.)
  • Kopasz442
    Most csak kevesebb mint 17 Eu a játék! nem tudom meddig tart, akit érdekel!
    KSP vásárlás magyar weboldalon keresztül
    És nem utolsó sorban ezzel a munkánkat is támogatjátok! Amiért hálásak vagyunk!
  • Kopasz442
    KER mód, tesztelve megy az 1.2-ben!
    KER mód drive link
  • RoboKutya78
    basszus ez tutkó :)
  • Trucker39
    Transformers?
  • RoboKutya78
    köszi az infót:)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.14. 16:36:26
  • Kopasz442
    Megkaptam válaszoltam