5572
-
Kopasz442 #5212 Csak RO-ban van hidrogén+Oxygen, jól tudom? Akkor meg semmi hiba mert a valóságban is szivárog az üzemanyag. De nektek ez nem okozhat problémát, hiszen szeretitek a kihívást. Az az addon ami megszünteti az végül is csalás. A valóságban hogy limitálják a veszteséget időnként megkeverik a folyékony halmazállapotú gázokat. Honnan is ismerős ez: Houston akkor megkeverem az oxigént... öhöm Houston, van egy kis problémánk! -
#5211 Erről valakinek van tapasztalata??
Stable Orbit
Nagyon újnak tűnik lehet még rosszabb állapotban van mint a space engineers. -
#5210 Ha a fokozatok dV-vel van a baj, akkor nem az a gond, hogy Hidrogén üzemanyaggal dolgozol, de az folyamatosan fogy a tartályokból? Anno belefutottam én is ebbe, most nem tudom, hogy a stock hidrogén-tartályok jók-e, vagy valamelyik addoncsomagban voltak a sajtátjaim, de vannak szigetelt hidrogén tartályok is. -
Kopasz442 #5209 Az atom hajtómű mellé ne feledd a radiátor paneleket sem, vagy túl melegszel. -
#5208 Ahj ezen a Mohon átok ül. Mindig olyan kínkeservesen sikerül csak összehozni. A pálya kiszámítása pofon egyszerű, az egyes fokozatok dV-jével gyűlik meg mindig a bajom. Van tippetek hogyan érdemes a Kerbin Orbitról induló gyorsító fokozatot megépíteni úgy, hogy elfogó pályára, Moho Orbitra tudjak vele állni és vissza is tudjak jönni vele a Kerbinre? Baromi hosszúkat kell égetni és a Nuclear hajtóművet sem sikerült még kitapasztalnom (pedig az lesz a kulcs)
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.21. 21:58:01 -
Kopasz442 #5207 Elég egyediek a színek, föleg ez a sok zöld meg piros miatt egyértelmű melyiik bolygó! (Hold?!) -
#5206 A 8 fős Minmus bázisom 4 főre csökkent (kellenek a képzett kerbalok az új küldetéshez) és kapott egy narancs tartályt. (azért itt már kemény 15 fps-e van a game-nek )
Képek
Találós kérdés Melyik bolygón jártam:
Képek
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.20. 10:35:10 -
Kopasz442 #5205 Csak a Rend kedvéért én is beszállok Cifu.
Carrierben a tudós (scientist) kerbal képességei:
0 csillag: Képes resetelni a Science Jr és a Mystery Goo eszközöket EVA során. Az MP-LG-2 labormodulba kell egy tudós hogy működjön.
1 csillag: Helyszíni kutatás ra +5% science pont. Labormodul sebesség 5x.
2 csillag: Helyszíni kutatás ra +10% science pont. Labormodul sebesség 9x.
3 csillag: Helyszíni kutatás ra +15% science pont. Labormodul sebesség 13x.
4 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 17x.
5 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 21x. -
Ninju #5204 Na akkor ha már itt tartunk pár tipp. (mindenkinek)
-A kutató laborral (MPL) is ki tudod pucolni a mistery goot és a science jr.-t. Aztán lehet őket ismét használni.
-Ha van két command podod meg tudod azt csinálni, hogy kimaxold a beszerezhető pontokat. Vannak olyan kutatások amik nem adnak 100% kutatási pontot, még akkor sem ha hazaviszed (pl talajmintavétel). Ilyenkor végezd el egyszer és raktározd el az egyik command podban. Aztán ha elvégzed megint, akkor az meg mehet a másikba. Így egy úttal ki lehet szedni a 100%-ot.
-Az első utakon akár még az is eljátszható, h a kis command podra ráteszel egy távirányításút. Értelem szerűen ha olyat teszel fel amiben már van SAS, esetleg prograde, retrograde hold, akkor nem kell pilóta. Egy tudóssal el lehet jutni elég messzire. Olcsóbb és könnyebb megoldás, mint a két pilótafülke. -
#5203 Oh, tudatlan Kerbál volnék, eddig csak a plusz Science tudatosult bennem. :P -
Ninju #5202 Tudóssal mindent. :) -
#5201 Na várj, a Science Jr. is lehet resetelni? -
Ninju #5200 Paladin is leírta. Nem kell olyan nagy hajó. Vigyél tudóst (is) és akkor vissza sem kell sugározni. -
Kopasz442 #5199 Először is, nem helyetted akarom megcsinálni, hanem meg akarom mutatni a helyes irányt, de mondhatjuk úgy is, meg gurítom azt a bizonyos kereket, és hogyan gurul tovább már rajtad áll! Abszolút látni, hogy fogalmad sincs mi mire/miért/minek. A KER módot meg a weboldalunkról szedd le az működik. Legalábbis 1.2-höz biztos, de a videóból nem látom melyik verziód van! -
Paladin #5198 Akkor már nem egyszerűbb pl. két kerbálos űrhajót építeni, és a tudóssal resetleni? (Vagy változott valami, amióta nem játszom? :) ) -
#5197 Ha karriert jártszol, akkor ebbe a játék bele is kényszerít. Irtó zavaró, hogy rengeteg Science kellene a lépésekhez, de ha nem visel Science Jr.-ot, akkor a Science egy jó részét ott hagyod. A Science Jr. pedig nagy és méretes darab, tehát kisebb űrhajóval jó, ha egyet el tudsz vinni, rádión elküldeni pedig csak kis részét, általában 30% körülit tudsz. Szóval mérlegelhetsz mit csinálsz.
Kis űrhajót, és a Science egy jó részét eleve ott fogod hagyni, vagy nagy űrhajót, és minél több Science Jr.-ot használsz fel. Én éppen ezért 2-3 Science Jr.-al szerelt hajókat építek, amik viszont rohadt nagyok....
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.11.17. 17:50:25 -
#5196 Na majd még szenvedek egy kicsit de most még ennek is örültem hogy így összejött
Sajna valszínű hogy a számítások hiánya befolyásol, nagyon abba még nem mentem bele hogy tudjam alkalmazni. A kerbal redux meg valahogy nem akar felmenni a cuccomra:) Még szenvedek vele egy kicsit talán összeáll egy rendes feltérképező mühód.:) foltokban már látok pár mérföld felderített részt a bolygómról:)
Az hogy megcsinálod nekem a szállító eszközt a műhódnak:) meg nem kihívás inkább szenvedek mert másképp nem tanulom meg. Inkább pusztitom a személyzetet meg az idegeimet, de jobban esik ha én oldom meg a dolgot:) -
Ninju #5195 Az űrhajó "fő" irányító modulja mindig az lesz amit elsőre raksz le. Kezd a műholddal és annak a probe-jával.
Az alkatrészek ügyében nem tudok teljesen hitelesen nyilatkozni, mert nem csak stock alkatrészeket használsz, de a decouplerek mérete nem stimmel.
Csatlakozva az előttem szólókhoz a kevesebb néha több. Sokan beleesünk abba a hibába főleg az elején, hogy túl nagy rakétát építettünk. -
#5194 Nem sűrűn látok szilárd hajtóanyagú rakétát, van értelme így? Nem lenne jobb egy plusz folyékony hajtóanyagú tartály még a FLT-800 tetejére? -
Kopasz442 #5193 Ha nem tudod mire képes az adott jármű csak feleslegesen pukkangatsz vagy/vagy alapon. Ezen kapásból túl nagy a TWR és feleslegesen sok az alkatrészek menyisége
Küldj egy képet csak a műholdról, és összerakok neked egy meghajtófokozatot/tokat) -
Kopasz442 #5192 Túl bonyolitod! Vegyél vissza és kezd elöről! Egyszerübben! Sok a sat core, nem kell minden fokozatra. És használd a Kerbal Engineer Redux-ot hogy tudd mi a teljes teljesítményed. Vagy esetleg kiszámoltad mennyi az elérhető teljes DeltaV? TWR? -
#5191 Nekem a videóból sajnos nem derül ki, hogy ezt miért csinálod.
Ahol a három fokozatot szeretnéd szétválasztani ott decoupler-t vagy separatort kell használni.
Az egymáshoz közel lévő járművek között alapértelmezetten az "ő" betűvel tudsz váltani. (nem kell kilépni a tracking stationba)
Ezzel a mérettel simán pályára kellene állnod.
Csak viszonyításképpen én ezzel a rakétával elmentem a Munra és vissza:
Kép
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.16. 21:37:11 -
#5190 -
#5189 az utolsó sat core a müholdon van ittetve egy a kapszula alatt utána egy leválasztó és ismét egy sat ezek után a 3 torkú szétválasztó és a rakéta test -
#5188 Akkor meg nem vágom mert amikor építem a hajót muszáj rátennem mert mindíg piros lesz és nem tudomfeltenni rá a kapszulát.
majd csinálk képet rólla egy kicsit később. -
Kopasz442 #5187 Teljesen felesleges minden fokozatra sat core-t tenni! Csak a munka fokozaton legyen -
#5186 Kérdés
most próbálom felfogni a dolgokat.
Addig el tudtam jutni hogy készítettem egy távírányításos űrhajót amivel térképészeti műholdat prbálok felvinni.
Eddig két félig sikeres próbám volt ami csak úgy sikerült megoldanom hogy igencsak nagy íve lett a két műholdnak az egyik a kérdőjeles kisbolygókig jutott el ahol sikeressen lemerült és nem mozdult semerre:)
A másiknak kisebb íve lett de az visszaesett a Kerbre.
Kérdés
távírányítású műhold felvivő rendszert kísérletezek.(sajnálom a kerbeket eltenni lábalól:)
van rajta vagy 3 fokozat mindegyiken ott a távírányító. Ha a 3 fokozatból 2-t leválasztok és marad a műhold kapszula amin szintén van távírányító modul. Ebben az esetben amikor leválasztom a rakétarendszert elvesztem a kapszula irányítási lehetőségét.
Ki kell mennem bolygónézetbe és ott a radarközponttal be kell azonosítaom a kapszulát kiválasztani és onann ismét az enyém a cucc.
Hogy tudom bekonfigolni ezeket a távírányítókat hogy az utolsó legyen minden esetben az aktív és ne veszítsem el leválszatásnál egyik fokzatot se?
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.11.16. 18:38:46 -
#5185 -
Kopasz442 #5184 Szép munka! Gratulálok! -
#5183 Minmus bázisom fejlődése képekben (Ahol három rész van összekapcsolva, és a háttérben a negyedik pihen, ott éppen költöztettem a bázist. - 3. kép)
1. kép
2. kép
3. kép
4. kép
folyt. köv.
-
#5182 Car Jumping From Minmus To Kerbin
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2016.11.14. 19:06:05 -
Kopasz442 #5181 Planetary Base system, bár nem kolonizáló, de tac life supporttal, Kas/Kis módokkal együtt igen érdekes dolgokat lehet kihozni belőle. Pl.: Oxygen regenerátor, víz tisztító/szűrő, zöldház, stb... és a moduláris épületeikben van ami ugyan azt tudja mint a mob Lab csak jobban. -
laci4321 #5180 Sokat tanultam a videóból, köszönöm!
Ez az Usi Kolonisation System az a mod, amivel létre lehet olyan bázisokat hozni másik bolygókon, amikről később lehet is majd indítani hajókat?
És korábban valaki ajánlott egy modot, amivel az űrt is lehet kolonizálni (szép nagy bázisok építésével, amikre lakosokat lehet telepíteni) de hiába keresem egyszerűen nem találom sehol. Valaki nem tudja mi volt az?
(Bár gyanítom még annál nincs 1.2 support) -
Kopasz442 #5179 Usi Kolonisation System-et nem ajánlom senkinek. Bugos, nagyon. Ez okozta az eddigi problémákat. Bár remek (volt), főleg a széles körű erő forrás kezelése. de több a probléma vele mint a haszon. talán majd egyszer újra jó lesz. -
#5178 -
Ninju #5177 -
Kopasz442 #5176 Az új sorozat:
-
#5175 Így, hogy már tudom, mi a gond, orvosolni is egyszerű volt. Köszönöm a segítséget.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!] -
#5174 Igazad van. Erre bizony nem is gondoltam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Ninju #5173 Én inkább azt gyanítom, h nincs rádiókapcsolat. Bár az infó panelt kitakarja valami mod, szóval nem látszik tisztán.