5572
  • tom36
    Módok alatt nagyjából azt hogy lehet minden módot amíg a játékban szereplő eredeti eszközöket használod eredeti adataikkal, lényegében a módokat csak adatszolgáltatásra adat visszajelzésre használhatod.
    A linkelt képsorokon több dolog is van ami ütközik a kiírással, de inkább az a gond hogy a felhasznált üzemanyag nagyon kis töredékéből is meg lehet oldani, így sok eséje nincs.

Mondhatni hogy a lényeg a lehető legalacsonyabb tömeg mellett a legkevesebb üzemanyag leghatékonyabb felhasználása.
  • Dimefromhell
    Modok alatt mit értesz? Nekem csak Mechjeb meg Kerbenginer van fent. Mondjuk ezeket régi játék verzióval csináltam, nem tudom az ér-e :D

kApollo Chalange

Low cost Mun tour
  • tom36
    Egy kis versenyfelhívás: még annó volt egy ilyen kiírásom (2465. üzi és utánna)
    Feladat: juss el a mun-ra a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával oxidizer+liquid egyben számolva, xeon-t, monopropellantot, kerbált nem lehet hesználni.
    a gépezet ára, elemek száma nem számít bár az elemszámmal is egybe lehet vonni a versenyt
    bugok kihasználása nem engedéjezett, és semmilyen mód által hozzáadott eszköz nem használható, a játék beállításai normál (alap-ok legyenek)
    az eredmény bizonyításához előtte utána kép szükséges, (sajna a régi konstrukciómat nem tudom megmutatni mer valamiért nem elérhető a kép amit akkor felraktam, de egy kicsit próbálkoztam vele és most már nemigazán működik a sok aerodiamikai változtatás végett.)
    Határidő szempontjából mondjuk 1 hét múlva lesz vége és akkor kellenek a képek.
    Ha nincs rá érdeklődő akkor én sem szórakozom vele.
  • tom36
    Én megnézném amennyiben módom van rá. Bár steam-en fogalmam sincs hol lehet ijeneket elérni.
  • Trucker39
    Sajnos nekem csak "tanyasi" mobil netem van, így kihagyom a lehetőséget.
  • Kopasz442
    Tegnap tartottam egy próbát, és steamen elég jól lehet nézni a játékomat (LIVE). Kérdés, érdekelne-e így benneteket? Illetőleg mit csináljak?
  • Kopasz442
    Most már leszedtem a MJ-ét, és elraktam. Késöbb tesztelem, 0.90 óta nem használtam. Pill a KER is elegendő (igen tudom az MJ-be több is van)
  • Kopasz442
    Enyhén komolyabb fizikai ismereteket oszt meg.
    Mi ezzel majd az év végén kezdünk el foglalkozni az RSS-RO keretében. Kellemes német akcentussal beszél.
  • RJoco
    Kipróbáltam a tudós módot, de ismét azt csinálni, mint karrierben, kicsit eluntam magam. Abba is hagytam.
    A pénzes rész azért nem rossz, mert nem ész nélkül épít az ember.
    Pl. nem túl gazdaságos az elején, ha mindig eldobálja a hajtóműveket és tartályokat az ember. Amíg nem repülök ki az űrbe, addig le lehet egyben is tenni a gépet. Az űrből visszajövet is csak az a kérdés, hogy elég e a cucc a légkörbe érve vagy nem. És, hogy mennyire lassul le a gép az ernyő nyitásához. De mindjárt az elején ki lehet fejleszteni hővédő pajzsokat, szóval valószínű, hogy visszahozható egyben is a gép. Jah, és vannak oldalra felszerelhető ernyők is.
    Ilyen dolgokról pl. nem is tudtam. Sandbox-ban nem kell vele foglalkozni, minden hullhat amerre akar.
    Mondjuk a feladatokat még nem néztem, ahhoz azért magasabb fejlettségi szint kell, mint ahol most vagyok.
  • Trucker39
    Lényegében a gazdasági részre nem kell figyelni. Nekem mindig ott ment el a kedvem vele szenvedni, mikor elfogyott a pénz. A tudományos módban, meg tényleg csak a fejlesztésre kell koncentrálni. Ne érts félre, ha valaki már tényleg profi a játékban, neki az a kihívás. Én csak amatőr kutató vagyok, engem nem szórakoztat a pénzügyi része a játéknak.

Közben kipróbáltam a zászlókészítést. Működik. :)

• RJoco
    Köszi!

Közben nézem, hogy a Science mód csak annyiban más a karriertől, hogy nincs pénz és a bázis épületei teljesen ki vannak fejlesztve.
  • Trucker39
    Saját zászló készítése
  • RJoco
    Zászlót hogy teszel bele és milyen méretei vannak a képnek, ami kell hozzá?
  • Trucker39
    Szakértő játékos letudná írni, itt miféle trükkről is lenne szó?

• RoboKutya78
    Nekem is jó a cucc
  • [NST]Cifu
    Erre nem tudok sajnos mit mondani. A KSP és az addonok viszonya olyan, mint a 18 éves hősszerelmes és a bordélyház madamjának a kapcsolata. Ha működik tök jó, de ha nem működik, akkor soha nem fog... :)

Most nálam az van, hogy a Contract-okat elfogadom, de ha bemegyek a VAB-ba, eltűnnek. Mind. Volt, hogy elfogadtam egy olyat, hogy 3 turistának el kell vesztenie az eszméletét egy szuborbitális repülésnél. Bemegyek a VAB-ba, ott vannak a turisták az űrhajósok között, de nincs contract. Hiába viszem el őket, nem kapok semmit. És nem jövök rá mi a baj...
  • Trucker39
    Épp lemaradtam a szerkesztésről....

Kézzel telepítve, működni látszik és a kezelő felülete is előkerült.

• Trucker39
    Mikor itt korábban dicsekedtem, akkor azzal lett feltelepítve.

Most kézzel lett bámásolva. Mindjárt kiderül, hogy így működik-e.
  • Kopasz442
    Pont azt tettem! :) Lehet valami moddal ütik egymást.
  • [NST]Cifu
    CKAN-ből telepítsd fel a "MechJeb and Engineer for all!" nevű addont. Ezután lesz. ;)
  • Trucker39
    Sajnos igazad van. Az eszköz be kerül, de a hozzátartozó program, kezelőfelület az nem jelenik meg. Megpróbálom én is kézzel telepíteni.
  • RoboKutya78
    A filmben a kisautót miből kreálták?
  • [NST]Cifu
    Van egy, a 'régi reptér'. Itt megtudhatsz mindent róla...
  • RoboKutya78
    Naggyon sirály ez tetszett jól megszerkesztették:)

Kérdés
    az extra helyeket kiderítettem hogy léteznek
    Egy űrközpont van a bolygón vagy van más leszálló terület a repülők számára?
  • [NST]Cifu
    Pont azt írtam az #5056 -ban, hogy a MechJeb-et nem tudja. De ott volt a letöltési link is a Mechjeb-hez. Tessék kattints ide. Ez most a legutolsó aktív cucc.

Ezt simán kitömöríted a ...\Kerbal Space Program\Gamedata könyvtárba. Lásd:

• Trucker39
    Nekem sikerült a CKAN-l feltelepíteni a MechJeb-t. Úgy csináltam, ahogyan a kis bemutató videóban van az oldalon.

Mondjuk, még kipróbálva nincs, de ha az alkatrész ott van a listában, akkor szerintem működni is fog.

Másik érdekesség, hogy a CKAN észlelte, hogy már milyen MOD-ok voltak korábban manuálisan feltelepítve ami egy jó pont. Tetszett.

A másik érdekesség, amit csak az előbbi indításnál vettem észre, hogy automatikusan az x64 verziót indította el. Ami szintén jó pont.
  • Trucker39
    Nem mai darab, de hátha van aki még nem látta.

• Kopasz442
    A kezdők mivel csak szimplán játéknak nézik esnek a karriernek neki. Aztán jön a pofára esés. éppen ezért ajánlom én is inkább a science-normál(vagy akár easy) mert megismeritek a simulációt, mire számíthattok, hogyan oldjátok meg, töbször nyugodtan lehet próbálkozni. ÉS amikor már úgy érzitek jól megy akkor jöjjön a karrier, mert az nem elég hogy kihívás de nem is tudjátok a megoldást. Őszintén, én most elkezdtem egyet de halálra unom magam benne.
  • Kopasz442
    Akkor több körből kell megcsinálni. Nem szabad lenézni a kis pontokat mert ha sok van belőlük, az már nem kevés. Éppen ezért számolja a pontokat törtben. Az első science mód amit még akkor carierrnek hívtak nagyon sok tört pontot adott de a végelszámolás ezeket nem adta hozzá, gondolhatjátok milyen méreg volt amikor egy pont volt hátra és két három kutatásból az meg lett volna csak egyszerüen nem számolt velük akkor még a játék.
  • Kopasz442
    És ezenkvül hiányzik egy csomó olyan müszer ami az űrkutatás alapjai egyáltalán. Úgy hogy megértem Cifu-t
  • Kopasz442
    Majd áruld el hogyan müködik mert eddig vagy négyszer telepítettem be ckannal a MechJebet, de semmi sem lett látható belőle, nem hogy az a kis vacak amit a hajóra kellene rakni de még csak nyomokban sem mutatkozott.
  • RoboKutya78
    A MechJeb kiegjét ezeket az icon part plugin mappákat hova kell pakolni gamedata?Elég ha a MechJeb mappát bedobom vagy külön kell szedni ezeket a mappákat?
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.24. 17:07:59
  • Trucker39
    Nem szabad elfelejteni innen sem a pontokat összegyűjteni.

Ezt a CKAN MOD-t nem is ismertem. Frissíti a MOD-okat is, vagy csak jelzi mi van telepítve?
  • [NST]Cifu
    Félreérted. Nem üres a játék, hanem üres héj. Az addonok egy csomó dolgot nyújtanak, amely gyárilag nincs benne - szebb grafika, plusz hajtóművek, kiegészítők, stb.
  • RJoco
    Majd egyszer kipróbálom a Science módot is, de most elvagyok. És nem nevezném üresnek még a játékot. Nem akarom az elején szétmodolni. De köszi az ötletet!
  • RJoco
    Egy újabb röpke úttal sikerült összeszednem a 45-öt, így a repüléshez fejlesztettem és egy kis egyszerű földi járművet össze tudtam rakni. A meghajtása az űrprogramból lett szedve, mert a levegős elég béna még. Pár perc alatt lett is kb 40 pontom, de a bázist nem tudtam egy kifutással bejárni, mert elfogy a pod-ban a hely, küldeni meg nem tudok, mert még nincs akku és az irányításhoz is kell az energia. A következő kör után már nem lesz gond.
  • [NST]Cifu
    Addonok nélkül sajnos a KSP üres héj. Kezdetnek rakd fel a CKAN-t, ez (a legtöbb) addont tudja kezelni, telepíteni, frissíteni.

Persze a legalapabbat nem, ez a MechJeb. Ez kb. mindent tud, amit alapból kellene a játéknak tudnia. Alapból egy modult kell rárakni az űrhajóra, hogy működjön, de CKAN-ban van MechJeb for everyone! addon, ami alapból megadja mindenkinek, így nem kell elcsúfítani a hajót.

Egyébként én is azt javaslom, hogy Science only karriert indíts. A 45 Science-t simán össze tudod szedni szuborbitális majd orbitális repülésekkel...
  • Trucker39
    Ezt a bázison gyűjtögetős dolgot én sem ismertem. Volt egy kevés pontom 1.2-ben már. A meglévő alkatrészekből ezt sikerült összehozni.

• RJoco
    Köszi, akkor majd megpróbálok valami kerekeset összerakni, de lehet, hogy nincs hozzá elég cuccom.
    Talajmintát nem tudok gyűjteni és a POD-ba is csak korlátozott mennyiségű adat fér el. Ha beszállok túl sok adattal, akkor a többlet elvész. Bár az akkut talán már kifejlesztettem, így nem csak egy adatküldésre lesz lehetőségem. (Vagy épp arra kellene a 45 pont?)
  • Trucker39
    Ezért lett javasolva a Science mód, normál játék erősségen. Ha már ismered a játékot, tudod mit merre találsz, van hely ismeretség, akkor érdemes karrier módban neki kezdeni a játéknak. Ez a játék azok közé tartozik, amit többször is érdemes ... nem is végig játszani, de folyamatosan a gépen fenn tartani és frissíteni. Nálam évek óta folyamatosan fenn van a gépen. Persze a fizetős verziója. Egyszer kipróbáltam a virágbolti verzióját, egy akcióban meg gyorsan meg is vettem az eredetit. Nem bántam meg.