5572
-
#5292 nem tudom lehet hülye kérdés
fel lövés után lehet e valahogy szüneteltetni a mozgását az ürhajónak esetleges pályaív kialakítása céljából?
Mivel ha én a kialakuló íven próbálnék új pályát adni neki a kijelölt pont állandóan elcsúszik ugye mivel a hajó állandó emelkedésben van.
Az meg szerintem nem korrekt megoldás ha a tolóerőt lenullázom az ív kialakításához mert akor elvesztem a tolóerőt bár ha kijutok a fekete csíkba ott megmarad már a sebességem ha jól sejtem.
Illetve másik kérdés:
Használom ezt a modot: TweakScale .
Ebben az esetben hajóépítésnél kiderül hogy kicsi lessz a szerrelődokk nem lehet valahogy kivinni a készülő járgányt a szabad ég alá hogy ne zavarjanak a tetöszerkezete a csarnoknak?
Esetleg van valami csarnok eltüntető mod? -
#5291 Egy telepítési kérdésem lenne a modokkal kapcsolatban
Megoldható e úgy a modok telepítése hogy saját fantázianevű mappába pl mod001 nevű almappába telepítem bele a kiszemelt módot a gamedata mappába? Mert megfigyeltem a betöltőablakot hogy ha egyre több kiegészítőt pakolok bele betöltésnél pl a mappák elérési útvonalát egymásra írja a képernyőn és egy idő után igencsak belassul a betöltése is illetve előfordul hogy erroros filokat észlel és meghülyül a játék.
Jelenleg a redux kas kis modokkal bevált a dolog.
Illetve még egy kérdés a zippes filokat mindenképp ki kell csomagolni vagy elég a zipett betolni a data mappába és a zippelt állományt töltené be a játék?
Mert a mod letöltő progi is csak annyit csinál hogy készít egy mappát és a letöltött zippeket abba tolja bele de nem vettem észre hogy a programon keresztül betelepítené. -
#5290 :) -
Kopasz442 #5289 Na robo, nesze neked, meg másoknak!
-
#5288 jaahh.. :) -
Kopasz442 #5287 Meg annak aki perfect szakmai angol, orosz, német nyelvtudó.
Na persze, de azt nem tudjátok, hogy az angol, meg az orosz KSP wikit és ő csinálja. Egyébként válaszolt, és ha ráér, mivel épp diplomázik, na meg becsajozik, tehát valamikor egyszer, akkor updatálja az adatokat. -
#5286 át kéne adnia neked az oldal szerkesztését:) vagy valalinek aki hasonlóan okos a játékkal kapcsolatban:) -
Kopasz442 #5285 De saj nos a Wiki-n a legtöbb adat több mint egy éves, sok már elavult, pl a bolygók adatai sem mind igazak már. Írtam NWM-nek aki készítit, de biztos nem ér rá. -
#5284 akkor rossz oldalt találtam:)
-
Ninju #5283 Annyira azért nem nehéz megtalálni. -
#5282 azt hittem van egy normális wiki oldala a játéknak ahol esetleg gyüjtik a felszerellések leírását de rendes wiki oldalt se találok -
#5281 És azok a kamera szerű valamik amik bent vannak a játékban pl az a nagy csőszerű aminek az oldalán dugja ki a kamerát vagy az a kicsi félben elvágott cső külselyű kicsi kamera? Nekevek még nem tudom és nem is nagyon akarom megjegyezni az még várat magára.
-
#5280 Ezt valamilyen kamera addonnal csinálták, mint a Camera Tools. Ez kvázi egy FPS nézetet tesz lehetővé, akár 1000x nagyítással - így néz a Kerbal felé, és így készült a videó. A Camera Tools viszont nincs fejlesztve, fogalmam sincs, milyen addon van most, amivel ezt meg lehetne csinálni.
A fentiekből fakadóan nem "tudsz" kémműholdat csinálni. Megfelelő addont feltelepítve bármilyen Kerbal körül keringő űrjármű megfelel a célnak. -
#5279 valami hasonló műholdat szeretnék mint a videón látni
szeretném valamilyen módon feltéprképezni miféle anomáliákat talált a felszínfelderítő müholdam.
tehát felszíni formákat szeretnék közelről megnézni ehez milyen kamera, antenna kell. -
#5278 skacok miből áll egy kémsatelit?
Mi az a kémsatelit? Kémműhold vagy spy satellite, de ez félig magyar, félig angol szó. :D
Amúgy mit értesz alatta?
esetleg lehet olyan satelitet építeni aminek a későbbi pályamodosításához valami ujratermelődő meghajtó energia társulna? esetleg lehet valahogy energia alapu meghajtást kreálni ezekre az eszközökre?
Újratermelődő energia például a napelem - vannak addonok, amivel ion vagy plazmameghajtás jelenik meg a játékban. Az ion-hajtóműhöz xenon, a plazmahajtóműhöz ha jól rémlik lítium kell üzemanyagnak - e mellett csak elektromosságra van szükségük, és nagyon jó a hatásfokuk. Hátrányuk, hogy a tolóerő szörnyen minimális, tehát ha csak nem kicsi és könnyű műholdjaid vannak, akkor beleőszülsz, amire egy komolyabb manővert megcsinálsz. -
Valentina jetpackkel - Scott Manley ezúttal egy rövid, de nagyon hangulatos alkotással rukkolt elő :) -
#5276 skacok miből áll egy kémsatelit?
esetleg lehet olyan satelitet építeni aminek a későbbi pályamodosításához valami ujratermelődő meghajtó energia társulna? esetleg lehet valahogy energia alapu meghajtást kreálni ezekre az eszközökre?
Bökjetek hátba ha hülyeséget mondok:)
-
#5275 mi az a piros kör a kijelölt sat körül? betargeteltem és ugy maradt? -
Kopasz442 #5274 Teljesen jó! Gratulálok! :)
-
#5273 Nem tudom mennyire tökéletes de így gyütt össze:)
-
Kopasz442 #5272 Igen Robo akkor jó. Nem baj ha nem tökéletesen 90 fok az inclination. Max kissé továb tart, esetleg néhány kis sáv üres marad. Egy 5000 DV-és rakétával biztosan meg tudod csinálni, csak próbálkozz tovább! :) Sok sikert és gratulálok.
U.I.: És idő gyorsitásnál a csik azért nem jelenik meg rogton, mert van egy frissitési ideje a térkép ablaknak( a kicsinek). van egy kis csik ami lentről felfelé halad az a frissitési csik. -
#5271 Gondolom akkor van jól belőve a műhold ha a pályálya a kiterített bolygótérképen egy hullámzó csíkot kreáll felderítés közben észak déli irányba kószálnak most odafennt igaz nem pont a két pólus közötti egyenlítőn sétálnak hanem kicsit eltolva sikerült a müvelet.
Valami hasonlót müvelnek most felderítés közben.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.01.11. 17:04:57 -
Tauri #5270 Poláris orbit pályára kell állítani a műholdakat ha fel akarod térképezni azt...ugyanis te körbe körbe mész a bolygó körül, még az elfordul alattad. -
Kopasz442 #5269 Köszönöm! -
Ninju #5268 A maneuver planerben van egy olyan opció, h transfer to another planet.
-
Kopasz442 #5267 Valaki elárulja hogyan lehet a MechJeb-el más bolygóra menni, könnyen, vagyis mint robot pilóta stb... stb...
-
#5266 Boldog Új Esztendőt!
Ilyen macát hol találni?
(Többet kellene játszanom ezzel...) -
Kopasz442 #5265 Boldog új évet mindenkinek!
-
#5264 Az vajh mért van ha feltoltam a műholdat a SCAN saten látom hogy húzza a csíkot viszont, ha felgyorsítom elfelejti a csíkot húzni csak a pálya módosul? -
#5263 Nos jelentem az évezred első műhold fellövése némi technikai hibákkal egybekötve (Pl rakéta modulok leszakadása a főmeghajtóról) sikeresen végbement. Nem pont az egyenlítő felé sikeredett a manőver, de ennek is örülök. Így feltérképezi a bolygómat ez a kismadár Kopasz?
A következő buli az lenne hogy egy alapbázist kéne feltolnom, de félek a precíz azonos pályára állás eredményességétől. Nem tudom hogyan tudnám kivitelezni hogy ugyanarra a pályára pakoljam a következő modult.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.12.31. 13:42:13 -
Kopasz442 #5262 Radar Altimeter, és a Multispektrometer kell a ScanSatból ehhez minimum. És a Kerbinnél kb 250Km az ideális. Viszont a surface scanner ami stock, az max csak 150 km-en jó -
#5261 Jah már akartam kérdezni:)
Milyen alkatrészeket érdemes felpakolni egy bolygókutász müholdra ami esetleg a feltérképezésen kívül anomáliákat is fel tudjon kutatni?
Az okés hogy alapra rájöttem hogy az a kis grillsütő formájú ovális antenna a térképfelderítő s jó ha van belölle mind a 4 oldalon mert ha fordul a műhold akor is készíti a térképet, de mégis milyen alkatrészeket érdemes feldobálni?
Köszi Kopasz:) a viderót:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.12.27. 19:18:20 -
Kopasz442 #5260 Tessék a kezdőknek, lehet okulni!
-
Kopasz442 #5259 Mindjárt felteszek egy részletes videót, kb egy óra. -
Kopasz442 #5258 A hangárokban az elemeket teljesen oldalt elvileg gyártója szerint is nézheted, pl.: KW Rocketry. És ezenkivül több féleképpen szürővel is meg jelenithetők. Nem kell mód csak nézd át. -
#5257 Az oldalsó lista elemei nálam a blockok:) és arra gondolok ha felteszek egy modot pl egy űrrepülő alkatrészeit azt be lehet e tenni egy fül alá hogy egy helyen legyenek az alkatrészei.Vagy felteszek egy rakéta modot azoknak az elemei ne a közös rakéta csomag alá tárolódjanak hanem pl a mod nevével azonos fül alá. -
Kopasz442 #5256 Ez egy nagyon érdekes kérdés Robo, de biztosan én nem tanultam eleget, de semmit se értek belőle. Mi az a Block lista, mi az hogy összekeverve(hol?). -
#5255 Kérdés:
Be lehet e állítani a block listát úgy hogy a feltelepített módok ne legyenek összekeverve és a modok szerint legyenek kiválogatva
-
n0tr3adY #5254 Közben meg is találtam, B9 modcsomag része. -
n0tr3adY #5253 A-a.. Ahhoz képest amit keresek, a surfacemountedlights mod csak egy pislákoló gyertya :)