Bennünk is megvannak a mágneses érzékelés alapjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A rákbetegségek közös jellemzõje a szabályozatlan sejtszaporulat, a biológiai szövetekbe való betörési képesség. Ez utóbbi tulajdonságuk történhet invázióval és áttétképzéssel is. Ezt a kontrollálatlan növekedést olyan DNS-hibák, genetikai mutációk okozzák, melyek a sejtciklus szabályozásában vesznek részt."
Ez nem azt jelenti hogy ezek bázisról bázisra ugyanazok. Sõt rengeteg eltérés történhetett, de ha ezek nem változtattak a funkciókon, akkor nem beszélhetünk génmutációról.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Nem volt, hanem van evolúció. Elõbb-utóbb majd a laikusok is kézzelfogható bizonyítékot kapnak, hogy van. Mondjuk olyan pár tízezer év múlva, amikor már tök más recens élõlények lesznek, és a ma elõforduló élõlények maradványai ott fognak pihengetni alattuk szépen csendben, csatlakozva a többi, már kihalt vagy szépen lassan átalakult faj õseihez.
Ha nincs evolúció, akkor volt olyan idõ, amikor minden élõlénytörzs, -faj stb., ami ma már csak fosszília formájában van jelen, egyszerre létezett a Földön a maiakkal? Nagyon-nagyon érdekes lenne több szempontból is. :D
Az evolúció mechanizmusa már jól ismert, és ezt fel is használja a tudomány, azaz mi emberek. Jóideje már nem Darwinnál tartunk. Csak idõ kérdése, hogy a klasszikus, laikusok szerinti legendás és mesébe illõ, globális evolúciónak is tanúi, vagyis részesei lehessünk. Bár ez hülyeség. Részesei vagyunk... X)
Kérhetnék esetleg egy hivatkozást alátámasztásként, vagy saját kutatási eredmény?<#violent>#violent>
Annyira unom már, hogy mindig meg kell magyaráznom miért hülyeség az amit nekem címzel, mint pl a mostani is. <#falbav>#falbav>
Philchynek is bocs. <#whatever>#whatever>
Rengeteg beépített dolog hat a fajok evolúciója ellen makro és mikro szinten egyaránt. Ezek célja az egyes fajok génállományának minél tökéletesebb megõrzése, a hibák kiszûrése, hibás egyedek eltávolítása.
Amire kértem tõled bizonyítékot, arra nem tudtál mutatni.
Akkor meg mi marad? A hit, hogy volt evolúció?
Ez kicsit olyan, mint amit a templomban mondanak, nem?
Ezt az információ dolgot felejtsd már el mert ilyen nincs, nem tudom miért nem lehet felfogni. Megpróbálom a legegszerûbben elmondani: hány bit információ az hogy "macska"? Mennyi ha ASCII karakterekkel és emnnyi ha Unicode karakterekkel írjuk? És az hogy "cat"? Vagy "gato"? És ha nem beszélsz angolul illetve spanyolul?
Ezek után értelmetlen információvesztésrõl beszélni.
Pont, hogy azért terjedtek el, mert sûrûn találkoznak penicillinnel, ha nem így lenne, akkor a penicillin még mindig hatásos lenne. <#wink>#wink>
"Rosszul írtam, néhány tíz bázishármas határozza meg az új funkciót."
Erre mi a bizonyítékod?
Persze, ha a tudósok is úgy akarják. <#nevetes1>#nevetes1>
Oszt mitõl lett ilyen tökéletes?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Véletlenül<#ijedt>#ijedt>
Egyébként nem az élet eredetét feszegetem, hanem azt, hogy egy kb 4 millió bázispárból álló egysejtû DNS-e hogyan fejlõdhetett meghibásodások útján a 3,15 milliárd bázispárt tartalmazó emberi genommá.
Egyébként a baktériumok életciklusával óvatosan, mert szokásuk hosszú, nagyon hosszú szüneteket tartani.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ha ez így lenne, akkor spontán módon folyamatosan eltûnnének a rezisztens baktériumtörzsek, mert penicilinnel vszonylag ritkán találkoznak. Ezzel szemben sok baktériumnál már kizárólag csak rezisztenseket találunk. Tehát penicilin nélkül sincsenek hátrányban.
"A kicsit azt jelenti, hogy néhány tíz gén különbség határozza meg az új funkciót."
Rosszul írtam, néhány tíz bázishármas határozza meg az új funkciót.
Az a baj, hogy bele loholod magad a "romlás" kifejezésbe. Az ilyen kijelentéseiddel saját magadat manipulálod.
A kérdés amit most feszegetsz az élet eredete.
Ezt azért külön kell tárgyalni az evolúciós egyedfejlõdéstõl és magától az evolúciótól.
Amíg a törzsfejlõdésre tudunk mondani mechanizmusokat, addig az elsõ összetett rendszer létrejöttéhez még! nem.
(Van olyan egyházi hozzáállás is, hogy az isten teremtette a világot, de azóta az evolúció formálja.)
"Láthatod, hogy pl. a fehérje metabolizmusért felelõs 2815 génbõl 9, azaz kilenc darabban történt változás 6-7 millió év alatt. Ráadásul az evolúciós tudósok szerint.
Ez szerinted evolúció?"
Miért kellene hogy több változzon? A fehérjék a szervezet sejtszintû mûködését irányítják. Ebben kicsi a különbség nem hogy az ember-majom, de még az emlõsök között is. Éppen ezért alkalmazhatóak gyógyszerkutatásnál emlõs tesztállatok. A fajok közötti különbséget nem az adja, hogy másmilyenek az enzimeik. A különbséget az adja, hogy ezek az enzimek milyen minta szerint aktiválódnak.
Akkor miért vannak a több ezer éve változatlan formában a bacik?
Régebben feltettem egy kérdést, hogy ami az embernek 6,5 millió év, az az E.coli-nak hány év? Generációs szempontból.
Te is kiszámolhatod.<#eplus2>#eplus2>
Ez is az evolúciót cáfolja.
Pontosan errõl beszélek.
"Tehát ez semmiképpen nem nevezhetõ a "felület" elrontásának, inkább a felület specifikusabbá tételének."
Pedig ez "felület elrontás", mert ezek az elrontott bacik a penicillin nélkül alul maradnának a normális társaikkal szemben. Tehát gyengébbek, csak éppen a penicillin õket tette elõnyösebb változattá. Információ hiányból, adott környezeti feltételek mellett elõny. Ez nem fejlõdés.
"A kicsit azt jelenti, hogy néhány tíz gén különbség határozza meg az új funkciót."
Egy gén is több száz bázispárból áll. Egy mutáció nem fog egy lépésben feltalálni egy új gént. Sok lépésben meg fõleg nem.
Egy trabanton nem romolhat el annyi alkatrész, hogy a végén suzuki lesz belõle.
Maximum flinstone mobil. <#smile>#smile>
Elromlott a felület? Ezeknek vannak funkcióik, amit továbbra is betöltenek, csak most már a penicilin kevésbé tudja õket zavarni. A penicilin hatását úgy kell elképzelni, hogy van egy aktív hely a fehérjén, ahova egy másik molekulának be kell kötõdnie ahhoz, hogy a fehérje elvégezhesse a dolgát. A penicilin viszont elfoglalja ezt a helyet, így akadályozza a fehérje mûködését. A rezisztens bacinál viszont ez a kötõhely kicsit megváltozik, ezért a penicilin már kevésbé tud bekötõdni, viszont a változás nem befolyásolja az eredeti funkciót. Tehát ez semmiképpen nem nevezhetõ a "felület" elrontásának, inkább a felület specifikusabbá tételének.
A másik esetben, arról hogy a baci fejleszti ki az enzimet, nem fogok tudni neked megfelelõ bizonyítékot mutatni. De ezt a kifejlesztést se úgy képzeld el hogy a semmibõl "összepróbálgat" egy új enzimet. A baktériumban sok enzim található, ezek közül egy mutálódni, és ebbõl lesz az új védekezõ enzim.
Az enzimek között nagy a hasonlóság. Sok enzim egymásnak egy kicsit átdolgozott változata. (A kicsit azt jelenti, hogy néhány tíz gén különbség határozza meg az új funkciót.) Mint korábban említettem a fehérje nagy része csak váz, minden különösebb közvetlen funkció nélkül. A váz feladata az, hogy pl.: vízoldékony legyen, vagy éppen hidrofób és a membránba tudjon ékelõdni, vagy hogy elrejtse az aktív helyet azért hogy oda csak a megfelelõen kis molekulát tudjanak eljutni, vagy a fehérje ne legyen túl kicsi nehogy eljusson olyan helyre ahova nem kellene, stb...
Láthatod, hogy pl. a fehérje metabolizmusért felelõs 2815 génbõl 9, azaz kilenc darabban történt változás 6-7 millió év alatt. Ráadásul az evolúciós tudósok szerint.
Ez szerinted evolúció?
Mellesleg mennyire tippeltél?
Ha nem vagyok túl indiszkrét? <#smile>#smile>
(Már eleve hihetelen, hogy egy bacinak van ideje evolúciós fejlõdésre a penicillin ellen. )
Ehelyett az van, hogy a hibások az új környezetben szerencsések lesznek, de nem azért mert feltaláltak valami forradalmit, hanem mert elromlott bennük az a felület, amit az ellenség képes volt sikeresen támadni.
Az enzimed már számomra elég bonyolult ahhoz, hogy ha ezt a baci fejlesztette ki, akkor hajoljak afelé, hogy lehetséges az evolúció. Van e erre megbízható bizonyítékod?
És ha ~3000 gén vezérli akkor abból mi következik?
A bétalaktám bontó enzimes esetben viszont plusz információ került be.
Mielõtt megnézed, magadban tippelj, hogy vajon hány gén vezérli ezt a kétszavas mechanizmust.<#wink>#wink>
link
Ebbõl csak az derül ki, hogy egyes gének megváltoztak. Azt viszont nem írják, hogy okosabbak lettek e vagy butábbak. Tehát plusz információt tartalmaznak e vagy információvesztés történt. Mert, ha az utóbbi, akkor az megint csak nem bizonyíték az evolúcióra.
3. A 116.-ban tényleg írtam azt az egy mondatot, de amint te is látod nem tulajdonítottam ennek az érvnek túl nagy jelentõséget.
Mindenesetre van abban logika, hogy félkész szervek, tulajdonságok könnyen lehetnek koloncok egy egy élõlény nyakán.
Mivel ennek a bizonyítása nehéz, így én ezt az érvet nem is erõltetem.
De igazad van ez így nem biztos. Viszont azóta találtam egy másikat.
Ez is penicilinrezisztencia, de itt a penicilin kötõhelye mutálódott.
3. Nem te hoztad föl, de te használtad cáfolatként.
(#116) "Nemtom mán valaki szóba hozta itt a szív kifejlõdését. Ezek a szervek félkész állapotban ugyan mire jók? Csak kolonc a testben. Szóval hátrány."
(#142) "Ha megpróbálnál belegondolni, hogy mennyi információ van kódolva a DNS-ben, hogy a szív kinõhessen(!) és mûködhessen, akkor te sem hinnéd el, hogy ez meghibásodások sorozata útján létrejöhet."
2. Szerinted ennek az enzimnek az elõállítási programja eleve benne volt a baktérium DNS-ében vagy a penicillin hatására fejlesztette ki a baci?
Mert, ha benn volt, akkor ez ismét nem bizonyíték az evolúcióra.
3. Biztos, hogy nem én jöttem elõ a "félkész szervek semmire se jók" érvvel a másik fórumon, de nyugodtan linkeld be, ha máshogy volt.
Én inkább azt mondom, hogy egy új szervnek annyira bonyolult a DNS-ben kódolt leírása, mûködése, hogy nem jöhet létre sorozatos meghibásodások (mutációk) útján.
2. Változó. A penicilin (és más penicilin származékok) tartalmaz egy bétalaktám gyûrût. Az egyik fajta rezisztencia az, hogy a baktérium gyárt egy bétalaktám gyûrû bontó enzimet. Ez a penicilin származékokkal szembeni multirezisztencia megvalósulásának egy módja.
3. Ez nem bizonyíték. De te azzal akartad cáfolni az evolúciót, hogy csak a félig kifejlett szerv, pl.:szív, nem képes betölteni a funkcióját, így amíg ki nem fejlõdik teljesen, addig semmi elõnyt nem jelent, sõt inkább hátrány. (Ez a másik fórumon írtad.) Ez nem így van. A fejlõdés kezdeti szakaszában is lehet elõnyös egy szerv.
Az élet a fenti feltételek alapján kialakulhat kvázi "véletlenül". Eleve vegyük azt, hogy az idõ végtelen és az atomok is léteznek, ahogyan a fizikai hatások is. Miért gondolja bárki is, hogy az atomok nem rendezõdnek õssze egyszer molekulákká, sejtekké..stb. Ha egy dobókocka értelmezési tartományát vesszük, akkor világos, hogy pár percen belül sikerül kidobnunk a hatost, vagy amit akarunk. Az atomok társulásának értelmezési tartománya persze hatalmas és rengeteg idõ kell, még egyszer pont úgy találkoznak és pont úgy hogy megfelelõ legyen minden körülménynek. Na de ehhez kbasok idõ áll rendelkezésre, tehát ami a világunkban létrejöhet akár csak elméleti szinten, az már létrejött vagy létre fog jönni. Ja hogy neked egy év is sok? Ez a világegyetemet marhára nem érdekli.
Személyes véleményem pedig az, hogy a kreák nagy hülyék :D Úgy hisznek Istenben mint a fogyik Gyurcsányban. Ha kiderül, hogy nem létezik, vagy rossz szándékú, akkor sem hinnék el. Ellenben az evolucionisták igyekeznek logikusan megközelíteni a dolgokat és ha Isten hajlandó lenne elég bizonyítékot szolgáltatni magáról, máris hinnének benne :) De az igazság az, hogy ha létezik is teremtõje ennek a világnak, az nem akarja, hogy tudomást szerezzünk róla. Tehát a vallások hívõi lehúzhatják magukat. Pont.
Másnak is van véleménye, nem csak neked.
4. Hanem?
2. A penicillin rezisztanciához mit talált fel a baktérium?
3. Ez miért bizonyítaná az evolúciót?
4. Akkor ne foglalkozzunk a valószínûségszámítással. Úgysem ez gyõzött meg az evó elmélet tévességérõl.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De ezt is mondtuk már.
2. Nem tudom honnan szeded az infóidat. A folyamatok nem egylépésesek, de akkor sem hagyhatsz ki lépéseket. A rezisztencia kialakulása annyit tesz hogy:
- a baktérium olyan enzimet termel amelyik hatástalanítja az antibiotikumot
- az antibiotikum kötõhelye megváltozik
- a sejtfal nem engedi át az antibiotikumot
Lehet hogy van olyan eset is amit te mondasz, de a penicilin rezisztencia biztos nem ide tartozik.
3. A szív egy izomrostokkal körbevett csõként kezdi a pályafutását. Már ebben a kezdeti állapotban képes folyadékot mozgatni.
4. Éppen arról beszélek, hogy becslésre is alaptalan. Honnan tudod, hogy mennyi az mûködõképes variációk száma? Honnan tudod, hogy az egyes variációk mekkora valószínûségekkel jönnek létre? Ezeket is megbecsülöd? Ezért írtam a Drake formulát, abból ki lehet számolni, hogy mi vagyunk az univerzum egyetlen értelmes lénye, meg azt is hogy tele van a galaxis velük.