Bennünk is megvannak a mágneses érzékelés alapjai

← ElőzőOldal 13 / 13

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, hogy nem.
wraithLord
Csak úgy írtam. Persze, hogy feltételezés, mi más lenne/lehetne...
A 3. sorra viszont nem reagálnék, ha nem baj.
Jah, viszi a Krájziszt rendesen.<#idiota>

moikboy: remek meglátás!

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Feltételezések hada.

Annyit is ér,

mint az egész evolúciós elmélet. (ha nem haragszol<#wink>)
wraithLord
Szerintem a mágneses mezõ érzékelés képességének eltûnése is oda vezethetõ vissza, mint sok minden más, ösztönös jellegû funkciók "elcsökevényesedése". Mert tudunk gondolkodni, beszélni. Ergo sok mindenre nincs/nem lett az idõk folyamán szükségünk.

Aztán lehet hogy nem... és soha nem is voltunk rá képesek, mert valamelyik õsünk miatt már pár millió éve nincs rá szükség. És annál az õsnél alakult ki, amelyik vonuló/költözõ állat volt, vagy a testméretéhez képest óriási területet kellett bejárnia, és ez volt az egyetlen tájékozódási lehetõsége... 😄
De az is lehet, hogy mindig is csak cirkadián ritmus szabályozó szerepe volt.
Az evolúciós elmélet bukása nem jelenti automatikusan a kreacionizmus gyõzelmét.

Hiába szeretnéd.

Jó a géped 😊

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Az nem a Black&White vallás neve? 😛

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Azért van a szám, hogy pofázzak vele? Pedig enni is lehetne vele.<#shakehead>

Látom kapizsgálod a dolgok lényegét. Mindennek meg van az oka, csak úgy véletlenül nem történnek dolgok, errõl szól a kreacionizmus!

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Én nagyon jól mulatok,végre valaki, aki játszi könnyedséggel eteti kézbõl, az egyik különösen veszélyes trollunkat!<#taps>
Az elõzõ neked ment.
Tovább folytatva a logikádat, az építészek azért tervezik az épületeket törékeny anyagokból, mert azokat késõbb hatékonyan lehet lerombolni robbanóanyagok által vagy egyéb módon.

Eltaláltam?
Mert az is! Szerinted miért tervezte a TERVEZÕ a csontritkulást? Ahogyan a fogban is azért van ideg, hogy fájjon.
Nem szeretem a hitetlenkedõket.<#shakehead>

Ezzel a logikával azt is mondhatnád, hogy az ember csontozatának szerepe a különösen fájdalmas törés.<#vigyor2>
Mint mondtam, az elsõdleges feladata a begyulladás és a hihetetlenül fájdalmas halál. Ha nem így lenne, akkor máshogy tervezte volna a TERVEZÕ.

Ugyanígy a fajok közötti hasonlóság is a TERVEZÕ mûve. Nagyon fárasztó és értelmetlen lett volna mindet alapjaiban különbözõre teremteni, a TERVEZÕ pedig nem hülye! Csak annyit változtatott rajtuk amennyi szükséges. Ráadásul így még egy kis mókát is bele csempészet, hogy mi azt feltételezzük, hogy közöttük rokonság van. Pedig nem, ez mindennél világosabb.

"az úgynevezett kriptokrómokat tanulmányozták, amikkel minden állat rendelkezik"

Persze mondhatod, hogy õk speciálisan a hCRY2-t vizsgálták, de hasonló CRY2 található a többi emlõsben.

"Meg azt is írják, hogy ezzel a fehérjével minden állat(?), tehát a majmok is rendelkeznek."

Ezt hol írják?
Ennek a tévhitednek csak az lehet az oka, hogy nem foglalkozol az újabb kutatások eredményeivel, meg annyira jó érv az evolúció elmélete mellett. <#wink>

A vakbél nem csökevényes szerv.
Valóban kicsit pongyolán fogalmaztam.
Tehát a kérdés úgy hangzik helyesen: a majmok is potenciális mágneses mezõ érzékelõk e?
Nem igazán értem, hogy mi köze van a biológiai órához a mágnesességnek.

Egyébként én kreahívõ vagyok. A legmeggyõzõbb bizonyíték a vakbél! Nagyon fontos és összetett rendszer, aminek a speciális funkciója a begyulladás és a hihetetlenül fájdalmas halál. Teljes mértékben elképzelhetetlen, hogy ez csak úgy véletlenül kifejlõdjön. 😊

Nem arról van szó, hogy az emberek rendelkeznek mágneses térérzékelésének a tulajdonságával(, ezt csak Baker gondolja, de az õ kísérleteit nem tudták reprodukálni ...), hanem hogy rendelkeznek az ehhez szükséges egyik fehérjével. Meg azt is írják, hogy ezzel a fehérjével minden állat(?), tehát a majmok is rendelkeznek.
Ha az ember értelmezi is az információt amit kap, akkor rájön, hogy a pofonokat mindig csak a krea kapja.

Most már csak azt kellene megnézni, hogy az emberszabású majmok rendelkeznek e a mágneses érzékelés tulajdonságával.

Mert, ha nem, az újabb súlyos pofon az evolúció elméletének. <#eplus2>
ian bácsi sosem volt kopasz amúgy professzo x és magneto közül én elõbbi lennék .p
ezt nem kene elrohogni. szerintem ez egy nagyon, de nagyon fontos kerdes. egykethanegy, egykethanegy. egyszerubben: egyketto, egyketto. mindenki ugyanerre mukodik. szerintem hasonlo a magneshez. ha nem lenne magneses mezo erzekelesere alkalmas szervunk, vagy egyeb, a szervezetben elosztott berendezesunk, akkor nem lehetne lehetseges egy csomo dolog, ami tul koztudott ahhoz, hogy itt reszletezzuk. es akkor a biologiai ora kerdese... ezert is gondolom azt, hogy a polusvaltasok fontos dolgok.
Balumann
XDDD

Az elõbbi miatt érdemes betartani azt a szabályt is, hogy:
- tavasszal és nyáron lakásunktól délre fekvõ kocsmában igyunk, hazafelé kihasználva az ösztönös északra költözési reflexet,
- õsszel és télen fentiek miatt északi mulatóhely választása a célszerû.
Ez állat, mi leszünk a Pókember!

Alkohol hozzáadásával erõsíthetõ a mágneses érzékelés, ilyenkor az alany igyekszik követni a föld mágneses terének változásait, járása szinkronban fluktuál.
Király mi leszünk mindannyian Mr. Manhattan !

Biofeedback-kel kifejleszthetõ lenne, szerintem. Ahogy a járás is babakorban, vagy a látásélesség állítása.
Hmm, jogos. Most hogy említed volt is példa rá (képregényben), mikor nem fémet birizgált, hanem Colossus sérülését próbálta helyrerakni, asszem gerinctájon. Ugyan Rasputyin elvtárs át volt változva, de csak kívül fém a fickó, belül nem...

Ugyan Magneto csak kepzeletbeli figura, de nem, nem a femeket tudja csak manipulalni...
"Magneto is a mutant with the power to manipulate the Earth's electromagnetic fields to achieve a wide range of effects."
Na, vonulok délre! :-DDD

http://vakond.hu/

Valahol jogos, ha a fején van a sisak, akkor az ö feje is csillog 😄D

Szerintem már eleve túl volt lihegve azzal, hogy nem is magneto a kopasz hanem professzor x stb. Én csak rátettem egy lapáttal 😊

Szerintem kezded kicsit túllihagni a dolgot 😛

Berber
Ha ezek ennyire tudományosra vennék, el se készült volna a film. <#banplz>

Amúgy mintha engem is tekerne az észak... <#ijedt>

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Nyilván ha a fémeket tudja mágneses jelleggel befolyásolni, akkor valamilyen elektromágneses teret tud létrehozni. Az is világos a filmek alapján, hogy nagyobb méretû tárgyak mozgatásához jobban erõlködik, ami azt jelenti, hogy a létrehozott mágneses mezõ fluxussûrûsége arányos az erõlködésével. Ezekbõl viszont következik, hogy a saját mágneses mezejével kölcsönható külsõ erõterek hatását ugyanígy érzékelheti például a következõ egyszerû módon: elkezd lebegtetni egy darab fémet egy adott pozícióban. Ha valamilyen külsõ forrás által keltett mágneses mezõbe kerül, akkor erõsebb/gyengébb koncentrációt igényel a fémdarab megtartása, attól függõen, hogy gyengíti, vagy erõsíti az õ mágneses mezejét. Ezzel a mérési módszerrel Magneto meg tudja határozni a külsõ erõtér mágneses indukció vektorát, tehát képes a mágneses mezõ érzékelésére pusztán abból fakadóan, hogy kelteni is tud ilyen jellegû erõtereket.

De még ha ö lenne a kopasz, akkor sem lennénk olyanok, lévén ö nem érzékeli a mágneses teret, hanem a fémeket tudja mágnesesen manipulálni 😛
Aki a mágneses teret érzékeli és konkrétan azt is használja, az Polaris lesz inkább 😉

Magneto nem kopasz. Szerintem te X professzorra gondolsz<#idiota>
Frosty01
csak kopasznak kell lenni hozzá és minden O.K. <#bohoc>

practitioner of the forbidden arts of death

Ha ez igaz, akkor egy kicsit mindenki olyan, mint a Magneto? <#idiota>

← ElőzőOldal 13 / 13