841
  • sirdond
    kúttal nekem is van problémám
    kettőnél nem fogy a víz napok óta.pedig a folyamatot jelzi,hogy termel
    szerintem ez valami bug lesz, szét kellene nézni a fórumban,hátha más talált már rá megoldást
  • csocsirocsi
    Hogy angolul mi lesz a játék neve azt nem tudom neked megmondani.

A víz problémával kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy nincsen limit, annyi kutat építesz amennyit akarsz

Az ajándék malom továbbra is végtelen mennyiségű vizet állít elő, helyet sem foglal, úgyhogy szerintem nyugodtan megtarthatod
  • HM
    akkor angolul "Castle Empire" lesz a játék neve?

Arról olvasott valaki, hogyha sok kutat teszek egy helyre, akkor valamelyikből mért nem fogy.? Van valamilyen limit?

1500as víz miatt szerintem bontom az ajándék malmot....
  • csocsirocsi
    Máris!
    A mai Wartungstag változtatásai
    - A z élelmezőraktár(proviantlager) mostantól halom mennyiségű árut képes előállítani, egy tárgy helyett. A tárgyak ára nem változott, csak a halmok mennyiségét lehet beállítani*
    - Az élelmiszerraktárban előállított halmokat többször lehet felhasználni, a maradékot az egér kurzora mutatja majd
    - A játékosok kérésére átdolgozták a kalandozásokért járó jutalmak táblázatát. Így még több gránit/luxusfa kaphatsz, (sajnos ezt a részét a leírásnak nem igazán értem)
    - A játékosok kérésére a kereskedelmi ajánlatok ideje 10 perc lett , az eddigi 5 helyett
    - A játékosok kérésére új búzamezőket és kutakat implementálnak, a búzamezőn 400 búza, a mély kútban 1500 víz lesz
    - A kalandozások harci jelentéseinek neve mostantól megegyezik a kalandozásokéval
    - Azok a harci jelentések, melyekben a generálist egy másik tábor elterelte, megfelelően el lettek nevezve.

* Ez vonatkozik a kaszárnyára is, mostantól meg kell várni amíg teljesen készen lesznek az egységek és csak az után lehet őket használni. Ez vonatkozik az élelmezőraktárra is.

A kaufmann rész

- Az artézi kút és a termékeny mező, mostantól más grafikát kapott, hogy az új kúttól és földektől meg lehessen különböztetni
    - A szerelmi bájital mostantól 12 órán át tart és felezi a telepesek generálódásának idejét
    - A feljavított hadgyakorlat 12 órán át tart és felezi a hadsereg kiképzésének idejét
    - 750 vas árváltoztatás nélkül a Wünschelrutéban
    - Három új kalandozás a kereskedőnél: Die Nordmänner , Schwarzer Priester és Beutelschneider
  • Harbonah
    Ha jól olvasom végre megcsinálták charge rendszerre a nyersit adó buffokat

és felemelték 10 percre a kereskedelmi ajánlatot 5 ről, meg még van pár.

Esetleg lefordíthatnád épkézláb magyarra csocsirocsi, mert gúgli fordító nagyon akcentussal beszéli a madzsart

changelog
  • csocsirocsi
    Mondom, abszolút mindenre,csak nem mind1 mire használod el :) És esetleg egymás szigetén is el lehet használni, de nem nő meg az értéke, mint mondjuk fischtellernél, stullénél, meg a korbnál
  • Harbonah
    lehet rakni fára is ha jól látam xD
  • csocsirocsi
    ja azt nem azért írtam, hogy arra tegyétek, hanem azért hogy megértsétek, hogy bármire lehet tenni. Pl. mondjuk aranyérc bányára is
  • HM
    Eszébe ne jusson senkinek sem universalsament hal/kő/kupferbányára tenni...
  • csocsirocsi
    Olvastam, hogy az arany gyártás milyen körülményes. Ezt úgy kell gazdaságosan megoldani, hogy megépíted a bányát, hozzá az olvasztót és a pénzverőt. Az utolsó kettőt szünetelteted, majd amikor lesz mivel buffolni, akkor kinyitod. Így kétszer annyi aranyat fog termelni. Az universalsament pedig bármire fel lehet használni( mondjuk halat, követ húst stb. lehet vele feltölteni)
  • csocsirocsi
    Ha lehet első körben mindenki jelöljön be a játékban, a fordítások végett. A nevem adamszky. Bárminek bárminemű kérdése van, csak dobjon egy levelet
  • Harbonah
    Vasércet tudok adni, keményfadeszka/márvány/aranytallér érdekel, esetleg bronzkard, paci bár utóbbi kettőt általában sikerül venni 10 arany/400 cucc áron.

Árakat nagyon nem tudom, nem szoktam annyit nezni a piacot

márvány, deszka esetén én 1:1 re gondoltam, kb egyforma a termelési idejük, sőt ennek a kettőnek még gyorsabb is szerintem

lehet kéne csinálni vmi nyersi gyártási idő összehasonlítási bizergát, mi mennyi ért ilyen tekintetben

Amúgy vaskardost szerintem nem éri meg nagyon csinálni, piacot nezve a vaskard méreg drága a bronzhoz képest és annyival nem erősebb az egység, a kezdő szigetre nem kell belőle sok, lehet bronzossal lassabb legyakni a táborokat, de én tök jól haladok a 3-as szektorban levőkkel is.

200 kardos első hullámban aztán meg retreier roham nemi tankkal, simán elviszi a táborokat, eddig legalábbis xD

A 2 es és 6 os szektorok főnökére még rá se repültem, majd az első ábentojer után
  • Láma!
    hi!

tud valaki nélkülözni vasércet/vasat/vaskardot?

ha igen, mi kéne cserébe?

• Harbonah
    Jé, nincs karbantartás mi a fene :D
  • sirdond
    köszi a munkát. szerintem kiváló lett!
  • Harbonah
    A korábbi listáról mindenkinek beraktam az avatar képét a játék alapján, aki eddig külön nem kérte PM-ben, hátteret meg véletlen választottam, ha nem tetszik PM. :P

Aki nem jelzett vissza azt holnap kitörlöm a barátlistámról, aki szeretne visszakerülni, csak fél ide írni azt visszaveszem nagyon szívesen, de legalább annyit írjon, hogy bükkmakk PMben a játékban mielőtt friendinviteot küld :P

Szombaton is jött olyantól invite (adamszky) akivel eddig még nem is beszéltem, de még tradelni se trédeltem

Jobb oldalra az üzenetek fejlécébe bekerült a szerver név is a játékon belüli név mellé.

Sok a munka melóban kissé lassult a fejlesztés...
  • Culram #624
    Nizenil én vagyok. :)
  • HM
    THX

Nekem kell csinálni hadsereget .(tutorial után a legelsőhöz: 900R 200C 105S kell... szóval nem olcsó)
    Csak az lehet átvinni amit kiválasztok és a táboromban van. Ha azóta új katonák termelődnek az anyaszigeten azok ott maradnak, de táborral lehet utazgatni oda vissza.(Első küldetésnél 30-30 perc volt az utazás)
  • sirdond
    az tényleg elég hosszú, de egész hasznos a csomag amit kaptunk
  • Harbonah
    ha jól emlékszem egy szinte egész napos karbantartás utáni egész nap... de piszok hosszú volt az biztos
  • sirdond
    hazaértem nyaralásból, több mint egy hetet kihagytam,de most legalább van egy kevéske elköltendő nyersanyag :D
    milyen hosszú volt az a leállás amiért az ajándékcsomagot kaptuk?
  • BoneDragon
    Jó ötlet lenne a guild! Támogatom.
    Ha nem gond felvennék majd innen pár embert, jelezze az aki nem szeretné. :)
    Tegnap előtt fél órát szenvedtem mire leírtam a játékba a nevemet utakból...:D
  • Harbonah
    Elég sok ember felvett barátlistára, én meg csak nyomkodtam a ja-kat, de ezek köz van aki csak azért vett fel hogy utána hülye tradekkel bombázzon, most kicsit szanálnék, illetve közzé tennék magyar játékos listát, ha valaki nem kíván rajta szerepelni, vagy tud olyat akit nem soroltam fel jelezheti. Csinálhatnánk egy klánt már :)

Goldenau szerverre vonatkoznak az adatok

Nashornnix - Nem tom ki
    QueenMary11 - Nem tom ki
    Recom - Nem tom ki
    HM_nemtom - HM sg.hu
    Fablen - Nem tudom ki, de mintha innen lenne sgről
    Harbonah - Harbonah sg.hu
    nic215 - Nem tom ki
    Drasokasow - Nem tom ki
    Karc - Sipocz, sg.hu
    Sirdond - sirdond sg.hu
    Horisz - Láma! sg.hu
    Imi452 - twi452 sg.hu
    Nizenil - nem tom ki
    US-American - nem tom ki
    Vezeto - Motorj sg.hu
    BoneDragon - BoneDragon sg.hu
    HUN-Bitu - Bitumaru sg.hu
    fabian96 - nem tom ki
    Peetee - Taylorka sg.hu
    paul3a - nem tom ki
    Naraxel - Fenrir sg.hu
  • Harbonah
    grat látom sikerült:D

a küldetésekre kapsz haderőt vagy neked kell kitermelni az anyaszigeten és utána annyit vinni amit szeretnél?
  • Motoroj
    Ajajj!
  • Láma!
    vajon miért nincs ember a kapott vizimalmomban???
    amikor megépitettem tényleg emberhiány volt, de azota lett emberem és mégse melozik benne senki....
  • HM
    Ha minden jól megy, ma kivégzem Wilde Waltraudot.
  • Harbonah
    Az elő szokott fordul, hogy rosszul jelzi ki az épület számot
  • BoneDragon
    Ööö, előbb még 8 férőhelyem volt most már 75... kicsit bugos lett. :D
  • BoneDragon
    Megkaptam a kárpótlást. Nem rossz. :)
  • HM
    Valahol le van írva, hogy az adott lager legyőzése milyen jutalmat ad?
  • Harbonah
    A múltkori hosszú leállás miatt kárpótlásképpen kapunk 1k vaskardot, 4 universalsamen ami nem tom mi így hirtelen meg egy vízimalmot a holnapi karbantartás után jejeje
  • HM
    Pl.: Lovakat szerintem annyira nem érdemes csinálni az elején. amikor kellett vettem. Most is csak azért van 90 reiterei (C) mert ezzel a gyakori 2. hullámnál csökkenteni lehet a rektur (R) veszteségeket! (ill csak a Die wilde Waltraud hoz szükséges első körös -200C hez csináltam egy lógyárat.)

Jah és a kalandoknál szépen aprítani lehet a seregemet. :D Több ezres veszteség
  • HM
    A legelején minél több fa és kő (+ezekhez tartozó favágó/erdész/fűrész) előállítása a cél. Többiből minimálisan, mert elfogy a hely. Amint lehet, fejleszteni kell, hogy lehessen bontani és a következő épületeknek legyen hely. Nyilat nem éri meg gyártani. Túl sok helyet foglal az előállításhoz szükséges infrastruktúra. (+ha kell lehet venni)

Mivel raktárakat mindig kell tenni új területekhez, célszerű kihasználni ezt. A raktár két oldalán 1-1 épület először majd alul és felül 2-2. (Nem sakktábla szerű rácsban kell építkezni, hanem egy kicsit elcsúsztatni minden szinten.) Majd megint oldalra tenni 1-1.

Elején csak bronzkardot kell csinálni.(rektur -hoz)Lehet esetleg Miliz-hez és Reiterei-hez szükséges épületeket építeni. De nem feltétlenül szükséges. Mindent lehet venni. :D
    Amint lehet, egyből márványt és keményfát kell előállítani , ha lehet minél több épülettel (+aranyt először elkölteni ezek fejlesztéséhez, ezért érdemes meggondolni, hogy hova rakjuk ezeket, mert arannyal fejlesztett épületet ne bontsunk le) Másra nem költenék aranyat, csak ezeknek a fejlesztésére és a legelején +1endeckerre majd később +1 geológusra.

Mivel gyakorlatilag mindenhez jó a nyersanyag (keményfa+márvány) így kereskedelemnél ebből szinte mindent meg tudunk venni. Sőt még oda vissza is érdemes kereskedni pl.: 100márványt eladok 185keményfáért, 200 keményfát eladok 200 márványért. (Sajnos az új frissítés miatt ez már időigényes –kevesebbet is kereskedek- és rosszabb lett, ezért ingadozások előfordulnak pl.: 300k.fát most eladtam 350márványért) Így lesz a több márványból mégtöbb márvány! Ez a legfontosabb!!!!!!

Továbbá érdemes jó áron venni árukat. Ha van sok márványod (mivel elejétől kezdve sok m.kőfejtőt építek ill fejlesztem azt), akkor vehetsz belőle kalapácsot, bronzkardot, lovat, stb. pl 200márvány ->300kard. Ha sürgős akkor 200->250 … Így nem jelent gondot a felszerelés. Ami fontos nem szabad hagyni, hogy beteljen az emberlimit :D(néha lehet venni+embert de túl drága ahhoz hogy beteljen és ne termelődjön) Ha van sok katona akkor támadni kell. Egyszerűbb harcszimulátor: http://hallophp.de/dso_kampfsimulator/

Ha Boss-akarunk elintézni, akkor érdemes megnézni mivel kell(!) támadni. http://www.siedlertools.de/wiki/Kampfsystem (itt még sok hasznos infó van) pl.: Reiterei (C) (első kör előtt támad) mikor érdemes használni.

Összefoglalva: több nyersanyagból kereskedelemmel mégtöbbet csinálni, majd ebből bármit meg lehet venni. (Drága fegyvereket, ritkán vagy soha, aranyat szintén ne vegyünk még az elején) Ezért praktikus olcsó rekturral támadni. (pl sör olcsóbb hozzá. Egy reitereihez 6x több sör kell, így ha ilyet csinálunk akkor valószínűleg sört is kell venni+ több ló is kell hozzá)

Fejleszteni minél előbb és bontani ami felesleges. (van 30as lakóház akkor a 10es egyből bontani +hely miatt)
  • Harbonah
    Nem rossz ötlet :)

én most azt nézem hogy a fő sátrakat kivéve bronzkardosokkal végülis majdnem minden tábor két hullámból lerohanható, és lényegesen olcsóbbra jön ki mint más katonát fejleszteni, bár lehet veszteségek nagyobbak emberben, de nekem 10 aranyért mindig adnak el 400 bronzkardot a vaskardok ára ehhez képest az egekben

De kíváncsian várom az összefoglalód
  • HM
    Már többen is kérdezték hogy hogyan csinálom a gyors szintlépéseket.
    Írjak egy nagyobb összefoglalót hogy eddig mi volt az elképzelésem, miket javasolnék?
  • Motoroj
    Alakul, már csak a lenti gombok betűszínén kéne változtatni ( <<előző, 1, 2, 3, következő>>).
  • Láma!
    jfrankó lett nagyon igy már a topik:)

grat!:)
  • Harbonah
    Visszaraktam felülre a fórum és játékosok fóruma linkeket, a legördülő szövegdobozt viszont nem az ki fog maradni. A legördülő lapozó helyett is rendes lapozós cucc lesz.

A "válasz erre" és "privi küldés" linkeket a hszeknél lecseréltem a játékon belüli ikonokra, valamint alá bekerült egy játékon belüli név és céh (guild) kijelzés

Arra gondoltam, hogy ami a játékban van bal fölül kezelőszerv azt fogom itt is összehozni valahogy, abban lesznek majd ezek a fenti linkek is, emg új Pm és üzenet jelzése.

Ha minden igaz a szürke keretek most már eltűntek Firefox 4ben és ie ben is, illetve az üzenet küldő körülu háttér ff4 ben IE9 ben valamiért még nem akar eltűnni, pedig már css-sel és javascripttel is megpróbáltam kinyírni... a vicc az hogy ffben kiveszi... SG chat beviteli mezőjén is keletkezett kis anomália, az is javítva lesz hamarosan.

Akinek még nem került be avatar és szeretne az küldjön Pm-et játékon belüli avatarlista ebben a psotban
  • Láma!
    ha elfoglalsz egy új területet, akkor kapsz +10 helyet.

ha nincs helyed, akkor azokat az épületeket amikből sok van, fejleszd. Pl. egy 2-es szintű favágó 2 db 1-es szintűt ér, egy 3-as 3 db 1-est, stb... ez minden épületnél igy van, ezért ha egyet fejlesztesz, egy másik, alacsonyabb szintűt bonthatsz, így lesz egy építési engedélyed.