Die Siedler Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Joxy
Nektek is vacakol a cset ablak, nem tudok kereskedni sem !?

Motoroj
Münzent hogy érdemes szerezni?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Tényleg nem tudnak támadni... egybõl lemészárolódtak és ennyi...
na,hazaértem a pár napos nyaralából. minden bánya kifogyott,de legalább tele a raktár :D

How much can you take,before you snap?

Harbonah
Igen mert a kutyák a pacisok megfelelõi, elsõ körben õk fognak támadnia magas kezdeményezés miatt és az alacsonyabb HPju egységet ütik elõbb

igy amikor már különbözõ kezdeményezési értékkel rendelkezõ egységek vannak, már el kell kezdeni "taktikázni". Mert pl ha a kutya levágja a nyilasaidat azok már nem tudnak majd támadni, amikor az ö körük jönne, ha jól vettem ki a német wikibõl

Mondjuk ezt egyszerûen megtudod cáfolni mert gondolom te már harcoltál így hamarosan én is mert már csak a boss van a 9-es szektoromban xD

Szimulátorban is úgy jön ki h több nyilas hullik el.
Ez addig volt jó amíg nincsenek kutyák...
Bár még csak 1 ilyen bázist támadtam meg, de ott egybõl a nyilasokra ugrottak a dögök.
Harbonah
A nyilasnak majd akkor lesz értelme ha lesznek tornyok mert ott bónuszt kap a leírása alapján. Én amúgy annyi kardost viszek ami felveszi a sebzést és a többi az íjász, nagyobbat sebeznek, általában õk csinálják ki az ellent

Adom is el a maradék nyilakat (alig drágábban mint amennyi kemény léc kijönne)
Motoroj
Szerintem sem sokat.

hmmm.. az íjász semmit sem ér :D
Harbonah
Sikeresen elkerültem mindig a kész embert de most 14 perc 23 másodpercet ír ki szóval nem változott, marad 15 perc

Motoroj
Na, küldtem pár embernek baráti meghívót, aki nem kapott annak nem találtam meg a nevét.

Vezeto a nevem.

Áhhh ez a kereskedelem nevetséges...

Csak kicsit kell ésszel csinálni és egybõl ellehet adni mindent. És még így is durván áron alul tudok venni....
Harbonah
6 perc múlva kiderül akkor lesz kész egy emberkém és megtudom nézni mennyirõl indul

lvl2 rathause-nál nem termelõdnek gyorsabban az emberek?
Sipocz
Oltári baromságnak tartom a fakitermelésnél az erdészek/favágók arányát, a Settlers-ek offline verzióiban nekem arra kellett inkább ügyelni hogy az erdész ne csináljon dzsungelt a pályából, itt meg a szomszédaimnál figyelek olyan tarvágásokat hogy csuhaj (bár lehet hogy én spilázom túl az újratelepítés fontosságát:)).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Én kereskedéssel és a provientlag. átváltással jutottam az upgr. nyers nagyobbik hányadához. 6 fûrész képtelen annyi lbh lenyomásához hogy elfogadható sebességgel lehessen upgrade-elni. Az élelmiszer termelést forszírozom, a birodalmi etetés nagyon hatékonnyá tesz mindent, ráadásul a kenyér meg a hal elégé keresett kereskedelmi cikk is, sõt a fázistermékekre (gabona, liszt) is lehet jó ajánlatokat tenni.

Harbonah
Én amúgy most azon gondolkozok, hogy a kõ és puha fa kitermelést egy az egyben megszüntetem, csak a favágókat tartom meg a faszén miatt. Kereskedéssel pikk pakk össze lehet szedni azt a minimális mennyiséget ebbõl a két nyersibõl ami esetleg építkezésekhez kell a késõbbiekben bányára, kútra, gabona földre

Harbonah
a cseten bizgeráltak valamit meg a üzenet küldésen, mást nagyon nem irtak a fõoldalon

Motoroj
Valaki összefoglalná hogy mi történt ma?

Taylorka
Már most meguntam a játékot. Multi része 0.
Majd ha egymás mellett lesznek a játékosok települései, akkor szóljatok, addig szvsz gyengus

www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitõl! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!

Láma!
fejleszd a házakat

Harbonah
Találtam egy újabb harc szimulátort, ezzel azt is meglehet nézni mennyi katonával kellene támadni az ideális gyõzelemhez

http://www.siedler-online-wiki.de/kampfsimulator/

Harbonah
ha te vágsz le egy ilyet akkor kapsz 8-at, gondolom majd ha lesz kaland rendszer ott tudsz csaatarozni, vagy player vs playernel

Akkor ez az az XP(EP) ami a szintlépéshez szükséges?
Magasabb ilyen pontú nem ad több EP-t egy harc után.
Harbonah
Erfahrungspunkte für getötete Einheit : 8
8 Zikszpét kapsz ha levágsz egyet

Initiative: Hoch
Magas a kezdeményezése, hamerab üt mint a normal egység (pl a kõdobáló és alap rablók), ha a célpont kezdeményezése kisebb, akkor nem tud visszaütni

legalábbis ezt olvastam vhol xD

Érdekes ez a lvl20 Reiterei.
Ráviszem az egeret és olyan hosszú a szöveg, hogy nem látszik mit tud... nc

Rákerestem máshol:
Lebenspunkte : 5 (Hitpoints)
Trefferpunkte bei Angriff : min 5 - 10 max

Eddig ok, de ezek mik:
Erfahrungspunkte für getötete Einheit : 8
Initiative: Hoch

Ismét egy drága de legalább gyenge egység. (Mellesleg még mindig emberhiánnyal küszködök, pedig már párezer kenyeret elköltöttem....erre jó lenne valami megoldás)
Harbonah
elvileg igen

Akkor egymás melletti tábornál mehet a támadás csak útközben ne legyen semmi?
Harbonah
Én ma úgy vettem észre, hogyha egy távolabbi tábort támadsz meg, pl a 9 es szektorban volt az a kicsi 10 emberes camp, akkor ha nem tudja a generálisod pacigolás közben kikerülni a közbe lévõ táborok hatósugarát, akkor elõbb azokhoz megy. Visszaúton már nem számít. A tábor pedig nem támad ki rád

Egyébként hogy van ez az ellenséges tábor hatósugara?
Mintha korábban írtátok volna ha közel mész hozzá akkor megtámadnak, de engem még nem támadtak, pedig már mentem el mellettük néha?
Láma!
tök jó amikor emberek 20-30 márványért adnak 200 sima követ, amiböl 30 perc alatt csinálok 50 márványt és még marad is... :D
ugyanez a helyzet a keményfa-puhafa párossal...:D

Harbonah
http://www.siedlertools.de/wiki/Weltkarte

itt bent van az oldal közepén egy táblázatban melyik szektorban mennyi lelõhely van

Láma!
nem csak 3-at lehet:o

a 4 területeden asszem összesen 6 lelöhely van. szoval lehet hogy még fel nem fedezett 3at talált, küldd még öket, amig meg nem találják a régieket is.

ja hogy csak hármat lehet? ezt nem tudtam :/
de miért? milyen hülye szabály ez? komolyan mondom egyre idegesítõbb ez a játék...

Láma!
mert szerintem talált másik 3at:)
én is jártam már igy, a 2. megszerzett területeden is van 2.

tényleg jó ez a kereskedõház! nem gyözöm cserélni a cuccokat:)

most a geológusom bugos, vagy miért nem akarja megtalálni a vasércet ott ahol lennie kell? már háromszor kiküldtem,de nem jelzi, pedig elõször megtalálta és még bánya is volt rajta

jó, de ez így folyamatosan kidobott nyersanyag
és minél tovább uppolom annál gyorsabban és több nyersanyag megy kárba. szerintem ennek nem így kellene lennie
ok,hogy a bánya nem végtelen, de ezt valahogy máshogy kellett volna megoldani

Harbonah
ha fejleszted a bányára épülõ ipart akkor nagyobb lesz a nyersanyag igény, több bányára vagy gyorsabb érc termelésre van szükség

de akkor mégis mi a fene értelme van upgradelni?
na mindegy

Sipocz
Úgy látom a bányákat kiürülés után le kell rombolni ahhoz hogy újra felleld a forrást. A külszíni fejtésekre igaz csak az újbóli feltalálás.

ha pl kiürül egy kupfermine és elküldöm kupfert keresni a geológust úgy,hogy rajta marad a kiürült bánya, akkor ilyenkor is megtalálja? (feltéve,hogy máshol már nem lehet)

azért kérdezem,mert fölöslegesen nem uppolok egy bányát, ha utána le kell rombolni

én meg rágyúrok szerintem a werkzeug gyártásra
ahogy néztem elég jól le lehet adni

Láma!
fuu ez zsir, most erre gyüjtök mert ellöttem fejelsztésekre a fát meg követ.

amugy, igy hogy nincs arany utánpotlás, azt hiszem bedurvulok sima fa meg kö termelésben, és átváltogatom 250-esével. építeni ugysem fogok mert kevés az engedély, másra meg nem kell a deszka meg a kö.

Harbonah
Ha vki nem találná meg ígyse:

az angebot amit kapsz
a kosten amit fizetsz érte

Angebot einstellennel készíthetsz új apróhirdetést, elég hülye biztos utána a kezelõ felület. 15 percig tudsz futtatni egy hirdetést, és 15 percig nem adhatsz fel újat

Ha valamit veszel akkor levélben értesít és egybõl megkapod a raktárba, szal legyen benne hely!

wow tényleg, eddig észre sem vettem. köszi :D

Harbonah
Ha megépítetted akkor a chatreszen megjelenik egy trade fül is, ott tudsz új csere kiírásokat csinálni, vagy ha megbököd az aktualizálás gombot akkor látod másokét

olyan nekem is van, de azt hogyan kell használni?

Sipocz: ilyen nincs

Sipocz
Nem lehet valahogy a "birodalmi etetést" automatizálni? Beállítanám a provientlagert valami zaba elõállítására és kijelölném azokat a helyeket amelyeket etetnie kellene. (ez a provientlager vmi iszonyú lassú és az upgr.-je vmi qrva sokba van:(()