Die Siedler Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Harbonah
ott van a tanácsházam mellett az a palota szerû vmi, handlergilde a neve

melyik kereskedõ házra gondolsz?

How much can you take,before you snap?

Harbonah
Srácok a kerskedõ ház jó buli, ma reggel vettem észree hogy leeht vele kereskedni, 2 perc alatt becseréltem 1000 faronkot 1000 deszkára :D

igen, a szalámis szendvics kinézetû halas kenyérre gondoltam :D

Harbonah
jah télleg a harmadik az elemózsiás kosár, a szalámis szendvics valóban szalámi nélkül készül xD

Láma!
szerintem a 2 orás buffra gondolt :)

Harbonah
de amúgy 21-es szint kell a szalámi gyárhoz, az még odébb van

Harbonah
ha küldesz hozzá szalámit nagyon szívesen :)

ha valaki fent lesz éjfél körül rádobna egy-egy szalámis szendvicset a középsõ területen lévõ 3 marmorsteinbruch-ra?
köszi

1 felfedezõt vettem, (lassan visszahozza az árát) de a következõnek már 1600 az ára.
Láma!
hát én egy csomot elszórtam:D

pl vettem még egy geológust, mert szeretnek a bányák közel egyidöben kifogyni

Halászkunyhúhoz még nem kell arany. De szerintem megérné lvl3ig 1dbot, aztán késõbb még1et
wikin azt írják,hogy ne költsük el feleslegesen az aranyat,mert késõbb nagyon kelleni fog az upgradekre

én pl halászkunyhóra biztos nem költeném ;)

Nah további kérdések:

Arannyal mit kezdjek? Felfedezõre gyûjtsek? (1600) 1db generalom van vegyek még1et?

Ahol közel van 2-3 hallelõhely az ottani halászkunyhót érdemes upgaradeelni? (úgy is +100 kell mindig így legalább érdemes egyhelyre és ott hamar kitermeli)
na erre utaltam, késõbb sokkal jobban megéri
addig marad az olcsóbb rekrut

Megelõztél :D
lvl 22ig (szénbánya) nem éri meg.

Láma!
Inkább pusztuljon az olcsó :D úgy is megéri.
Harbonah
1 óra alatt:

Faszénnel:

Rendes szénnel:

Láma!
tény hogy a bronznál sokkal drágább és nem éri meg, de számoljatok azzal igy hogy maximum 200 egységetek lehet.. én ebböl lassan 120at elfoglalok... szoval egy idö után ha erösiteni akarjátok a sereget, más egységek kellenek, nem lehet egyfolytában létszámot növelni.

egyetlen elõnye,hogy kell majd az acélhoz

de lehet,hogy megérné késõbb beruházni a vas technológiára,mikor az 5. terület is megvan,mert most mindegyik márványbányából bányászok ezerrel, de még az is kevés

Jah hát igen..azt még bele sem számoltam h a vasnál minden jóval lassabb, nem csak drágább.
én most erõsen gondolkozok rajta. teljesen át kellett alakítani a gazdaságom (és még nincs is kész), ahhoz,hogy vasat gyártsak

de szerintem nem éri meg. egy üzem 5 vaskardot gyárt óránként a bronzos 10-et,de a miliz nem kétszer erõsebb,mint a rekrut
ezen kívül még az igények is (a rengeteg szén,meg a vas, amelyek egyáltalán nem olcsóak,meg sör is több kell a milizhez)
a bronzból meg lehet werkzeugokot is csinálni

viszont vas majd kell az acélhoz, szóval nem tudom :/

Nem tudom jól számoltam-e: 1
1vasrúd=4vas+6szén
1vaskard=2vasrúd+8szén = 8vas+20szén (ez kicsit sok)

A vaskatonának csak 50%-kal több HP-ja van mint a rézkatonának, az ereje csak akkora mint a nyilasnak.
Láma!
hát egyelõre csak vasam van. a kardot még nem mertem elkezdeni gyártani...

Valaki megcsinálta a vaskardhoz szükséges infrastruktúrát? Megéri?
Én azt hittem h ez majd valami egymás ellelni játék lesz...
Régi settlersekben ha beindult a gazdaság akkor már jó vagy, itt sosem lesz jó gazdaságod. Valami speedserver kellene.
szerintem is lenne benne potenciál, csak normális harcrendszer kellene,plusz pár dolog optimalizálása

Láma!
ehh, csak nem hagyják veszni...

ahogy olvasom a fórumot, nem igazán "csiszolgatják"
lvl31-nél megáll a játék és utána nincs semmi. és ez már hónapok óta így van, szóval ne remélj sokat

egyébként már 9 hónapja megy a béta és azóta nagyon nagy változások nem történtek pozitív irányba

Sipocz
Igen, épp erre gondoltam, 1-2 kõfejtõt megtartok mert a kút és a szántó újraépítendõ mindenképp, ezek képesek túltermelni a követ amit lehetne így is hasznosítani.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Harbonah
Hát ha van sok köved, és már nem építesz belõle nagyon a márvány meg kell akkor mindenképpen

Sipocz
Szerintetek az 1/5 márvány/kõ váltás megéri vagy sem?

Harbonah
Francba, elõbb bepötyögtem egy litániát, és nem küldtem el...

Nem is nagyon lehet sörbõl túltermelést csinálni, mert akkora terület igénnyel bír a gyártósora... 1 sör és 1 pékhez kell még 6 gabona termelõ, 2 malom, 3 kút, Az 10 épület hely 13 munkás, és még kell 4 gabona mezõ egy napra, ebbõl lesz 480 kenyér és 240 sör. ha rendesen hadakozol, ez napi 24/48 katonára elég.

Kenyeret meg azért megéri csinálni, a duplázó buff 2 órán át nem rossz dolog

Ami amúgy nekem nagyon hiányzik az a lehetséges építési terület megjelölése, sokkal jobban lenne tervezhetõ a házak elhelyezése, mint így hogy azt sem tudom hova építkezhetek

1000sör =10érme...és nem éri meg a víz miatt...
Sipocz
Biztos csiszolják még a béta szakasz végéig. Az valóban meglepõ hogy az upgr. ugyanannyi az épülettõl független, szvsz. az alap bekerülésre rakhattak volna vmilyen progresszív szorzót és az upgr.-hez szükséges anyagoknak is ugyanazoknak kellene lennie mint a bekerülésinek. A kitermelõhelyek márványigénye tök röhej:).

És tényleg 30 fõ az új lakóház.
meg miért kell ahhoz márvány,hogy a márványbányát upgradelem? ez teljesen logikátlan,mint ahogy az egész játék is...

azt nem értem,hogy miért kerül ugyanannyiba az alap épületek upgradeje.
kicsit súlyozni kellene szerintem, hogy egy mezei erdész,vagy egy sima lakóház ne annyiba kerüljön már,mint egy faszénégetõ telep

Harbonah
ott van 3 szén lelõhely is, a 9 es szektorba meg nincsen, azt érdemesebb így mindenképpen

Láma!
én ugy néztem hogy az északit, annak is mentem neki.

a délkeleti vagy az északi területet könnyebb elfoglani ötödiknek?

Láma!
egész szépen tudok fejelszteni most hogy beindult a magasabb szintü termelés alapanyagból, ugy gondolom 2-3 nap és raktárakat kell majd fejleszteni, hogy elfárjek... :)))

1db az semmi... minimum 10esével kellene az meg minimum 250 kenyér. Elég nagy pazarlásnak tûnik.
Torzonborz
proviantlager - 3. fül - muki fejre rábök és 25 kenyérbõl "varázsolsz" egy mukit.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Másik kedvencem az emberek visszatermelõdése. Ezt nem lehetne gyorsítani valamilyen fejlesztéssel?

Végre van elég fegyverem, csak nincs szabad ember, mert negyed óra/1fõ sebességgel elég lassú. Csak este lenne kész a hadsereg (1 tábor kell a lvl19hez) és akkor a köv szinten tudnék új lakóházakat venni (össezset lecserélve +7hely, ha az újnak 30fõ a kapacitása) de mivel este teljesen felesleges a +szabad hely így ma már semmi nem lesz belõle...
Nem találom az íjkészítõm XDDD
Pedig valahol itt kell lennie. <#lama>

Na igen. Pl a kútakat upgaradelem méghamarabb kifogy... Ha építek 10et akkor -10ember...
Láma!
raktárakat már fejlesztettem, ezért kérdeztem hogy ad e pl gyorsabb épitést, vagy hasonlot mint az ilyen játékokban szokás:)

de ha csak tárhely akkor várok még vele, nem fontos.

Jajj de hülye vagyok most jutott eszembe hogy szerszámra is lehet cserélni deszkát meg követ. Én meg fél napja várok rá. <#idiota>

Sipocz
Ahogy mennek az upgrade-jeim a kút és a szántó kapacitása röhejessé válik:((.