841
-
HM #200 Lakóházat lerombolom akkor mi lesz? 0szabad ember van.
Ha 1 támadásnál pl elesik 20 katona akkor lehetne még valahogy helyettük embereekt termelni?
-
#199 Egyféle szén van, ez ugyanúgy van mint settlers 3ban ahol a rómaiaknak volt extra épületként faszéngyártójuk -
Bitumaru #198 Gondolom igen. -
#197 Úgy látom egyféle szén van, ezek szerint a boksás és a bányászott egyenértékű? -
#196 7 halászom és 3 pékem ontja a kaját és alig győzöm az etetést:) -
Bitumaru #195 Hát rézbányából mondjuk van 3 a második felfedezett területen meg még 3 keletre. Nekem ezek pont eleget termelnek és elfogadható sebességgel. -
#194 Szvsz. kutat és rézbányát felépítése után érdemes upgrade-elni legalább 2-esre, nagyon feszes kezd lenni az építési korlátozás. -
#193 Igen, ha 0 lenne a szállítási idő, akkor lenne nullszaldós a dolog. -
#192 Nagyban megkönnyítené a helyzetet ha lenne angol nyelv benne, de így sem nehéz csak éppen most már használnom kell pár szóra a google fordítót is. -
sirdond #191 én is :/
lehet újrakezdem, mert elég összevissza építgettem mindent így elsőre -
Bitumaru #190 Emberek. Én ráfüggtem. -
#189 Ellenőrizzétek le ha van hozzá időtök-kedvetek. Valószínű ,hogy a 179-esben baromságot írtam. A kajatermelő helyeket nem érdemes etetni, mert az etetésre felhasznált források többek mint az általuk elért növekmények. pl.: halas-> 30 perc alatt etetés nélkül ad 7 halat, ha kap 1 tál halsalátát ami 10 hal ad rá 14 halat szvsz ez -3 hal eredmény:(, bocs a hülyeségemért. -
#188 A kiinduló szigeten nincs ellenfél, lesz valamilyen küldetés rendszer ahova lehet menni klánokkal is majd.
Kaland rendszer -
#187 Aktív-agresszív ellen van a pályán? Mert ha nincs akkor nem igazán értem a több tábornok lehetőségét. Ennek így passzív ellenféllel csupán "bérvadásztatás" jellege van (odatötty-legyak-visszatötty-örvend:)) -
Bitumaru #186 A házigazda joghoz kell legalább 500 hozzászólás, de amint meglesz (pár nap) küldök mailt. -
#185 Az "utalvány rendszer" viszont príma! Zsákmányból lett 100 farönköm, viszont perpill a raktár tele van és ha csak hozzárakná akkor elveszett volna nagy része a zsákmánynak túltöltés miatt. Így most pihenget a cucc utalványban, aztán ha lesz kapacitás majd beváltom:). -
#184 jaja, de ez még csak béta...
egy travianos hős-szerű fejlődés jó lenne, mondjuk a gond az ugye, hogy sok tábornokod lehet itt, szal problémás a fejlődés megoldása. -
#183 Jó lenne, ha a tábornok szerezhetne saját xp-t és ezt vmi bónuszokra be lehetne váltani. Egyelőre minden csata nagyon "lineáris":(. -
#182 bizony azt is.
akkor Bitumaru, vagy akinek van ideje rá igényelje meg a házigazdaságot. -
sirdond #181 + egy magyar faq-ot a német wikiből lefordítva. -
#180 úgy tűnik a topik életben marad, kéne igényelni házigazda jogot, és kitenni a bannerba a hasznos linkeket:) -
#179 Amit eddig tapasztaltam:
-etetés, etetés és etetés (úgy látszik minden építgetős stratégia alapja), először magukat a kajatermelő helyeket érdemes etetni (ez amolyan pozitív visszacsatolás) aztán meg jöhetnek az aktuális célokat támogató épületek
-sajnos a csata mindig sok veszteséggel jár, mindig kell annyi tank (momentán nálam a recruit) amennyi felveszi ez első kör átlagos demage-ét és megóvja az íjászokat akik túlütésre érzékenyek a maguk 10 hp-jével
-nagyon korrekt a game mindenféle számításban és "németesen" alapos -
#178 Van benne görgető sáv, a felderítő ipsét meg kincset keresni küldted, találhat mindenféle nyersanyagot -
#177 A "sternmenü"-ben rögzített a 18 hely, vagy csak egyelőre nem rakja fel a scrollbarokat? Jó lenne az offline időimre felrakni a kaja-berendeléseket, de nem lenne jó ha túlcsordulás miatt elvesznének a cuccok. -
#176 Ha jól látom a felderítés azokra a szektorokra mehet amelyek a már elfoglalt saját szektorokkal határosak.
Lehet gyorsítani a settler-gyarapodás sebességét, a provientlager-ben 25 kenyér/1 settler, illetve lehet vásárolni drágakőért 120 edelstein/10 settler. (egyelőre sokallom ezeket a tételeket:))
A felderítő mukit elküldtem vmi ládát megkeresni, 5 órácskát bíbelődik a feladattal, kíváncsi vagyok mire jut(unk). -
#175 Van-e mód gyorsítani a népesség újratermelődési sebességét, 100 a lakóhely-kapacitásom és 85-ről 86-ra most 15 perc 1 settler-nyi növekedés. -
#174 Köszi!(a játékon belül keresgéltem:)) Tényleg kiváló dolog.
Az épületek lehetséges számának növelése milyen módokon lehetséges még? Eddig egy szektorban gyaktam ki az ellent, akkor a banditavezér kifüstölése után adott zsákmányként egy 10-es növelési lehetőséget. -
Bitumaru #173 Az itteni szimulátort használom:
http://www.eternally-gilde.de/extras/index.php?action=jarm -
#172 Hogyan aktiválod ezt a szimulátort? Én csak az utólagos elemzést tudtam eddig elérni a levelezésben. -
#171 Ezt kifelejtettem
Lefekvés előtt (vagy ha 6 órát nem leszel a gépnél) a generálisodat küld rá az egyik ellenséges táborra 1 katonával, bár kifognak kapni 1-2 katonát megölnek, és 6 óra múlva a generális újraéled. A táborban lévő katonák száma viszont csökken, és nem termelődnek újra -
Bitumaru #170 Nagyon jó ez a harci szimulátor. Így minden csatába a biztos győzelem tudatában küldöm a lehető legkevesebb katonát. -
#169 Pár tipp, infó, főleg azoknak akik most kezdik, a többiek már rájöttek valszeg:
Egy nyersanyaglelőhelyre több épületből is tud menni munkás (Halak, kőfejtő, márványfejtő, gabonamező, fa), mindig a legközelebbihez mennek
A kimerült bánya/kút/gabonamező lebontható, és a geológus újra felfedezi a helyén a nyersanyagot
A kút és a gabonamező nem csökkenti az építhető épületetek számát
Az egymásra épülő gyártási láncok épületeit nem fontos egymás mellé telepíteni. Minden alapanyagot és készterméket a raktárba szállítanak telepesek.
Fák mindig ugyanoda nőnek vissza a kivágott tuskókra nem lehet építkezni
A kezdő sziget 9 szektorból áll (Bal felső az 1. jobb alsó a 9.), a 7. szektorban kezdesz és elsőként a 4-et foglalhatod el. Majd a 8.-at katonákkal utána 5.-et célszerű. A legerősebb rablók a 3. szektorban vannak. Szenet a 6-os vagy 1 es szektorban lehet majd bányászni (ha megvan a 22-es szint is ;))
Az útnak semmilyen funkciója, leszámítva, hogy nem tudsz tőle építkezni ha útban van
-
#168 igen ezt össze :/
-
HM #167 ehhh össezkevertem az épületeket.... -
HM #166 Neked ott lent jól működik? -
HM #165
Már azokért sem tud menni.
Elrontottam, azt hittem a nadelholz területre jó lesz majd a laubholz.
2+2 épületnyi nyersanyag ment kárba. -
#164 Én ahogy nézem teljesen jó helyre tetted a favágóidat -
HM #163 de még legnagyobb zoomnál is van közelben néhány(ami már jó) és azt sem tudja kivágni... -
HM #162 Csodás rossz helyre tettem a lvl 17. favágó/ültető deszkázót ... nem is gondoltam h nem jó ahol a régi v nem tud ültetni oda ahol a régi tudott...
-
#161 Pár hasznos link, amikor eddig találtam sirdond által linkelt wikin kivül:
Die Siedler Online - Rechner
A birodalom termelékenységét lehet nyomom követni, bepakolászhatod milyen épületeid vannak, és ő számolja, hogyan termelnek, melyik nyersiből mennyi lesz. Lehet regelni és megjegyeztetni vele az egészet. van még neki egy "stopper" funkciója, ahol megtudod nézni mikor járnának le a buffok, bánya kimerülés stb.
Az itt látható infók szerint, ha felkeresed egy barátodat és ráraksz valamelyik épületére egy buffot, vagy ő a tiedre, akkor az 50%-kal tovább tart, pl a haltányér 30 helyett 45
Eternally Erfolge JARM
Flash térkép az egész kezdő szigetről a nyersanyaglelőhelyekkel és rabló táborokkal, infó a bennük lévő rablókról is
Eternally Erfolge EKsim
Ugyanazon oldalon egyszerűen kezelhető harc szimulátor, veszteségek esetén kiírja a nyersanyag veszteséget is
Online Siedeln Lexikon
Lexikon szinte mindenről, épületek (előkövetelmények, fejlesztéshez szükséges nyersi, termelékenység), buffok, katonák