Die Siedler Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Kaland rendszer
egy travianos hõs-szerû fejlõdés jó lenne, mondjuk a gond az ugye, hogy sok tábornokod lehet itt, szal problémás a fejlõdés megoldása.
How much can you take,before you snap?
-etetés, etetés és etetés (úgy látszik minden építgetõs stratégia alapja), elõször magukat a kajatermelõ helyeket érdemes etetni (ez amolyan pozitív visszacsatolás) aztán meg jöhetnek az aktuális célokat támogató épületek
-sajnos a csata mindig sok veszteséggel jár, mindig kell annyi tank (momentán nálam a recruit) amennyi felveszi ez elsõ kör átlagos demage-ét és megóvja az íjászokat akik túlütésre érzékenyek a maguk 10 hp-jével
-nagyon korrekt a game mindenféle számításban és "németesen" alapos
Lehet gyorsítani a settler-gyarapodás sebességét, a provientlager-ben 25 kenyér/1 settler, illetve lehet vásárolni drágakõért 120 edelstein/10 settler. (egyelõre sokallom ezeket a tételeket:))
A felderítõ mukit elküldtem vmi ládát megkeresni, 5 órácskát bíbelõdik a feladattal, kíváncsi vagyok mire jut(unk).
Az épületek lehetséges számának növelése milyen módokon lehetséges még? Eddig egy szektorban gyaktam ki az ellent, akkor a banditavezér kifüstölése után adott zsákmányként egy 10-es növelési lehetõséget.
http://www.eternally-gilde.de/extras/index.php?action=jarm
Lefekvés elõtt (vagy ha 6 órát nem leszel a gépnél) a generálisodat küld rá az egyik ellenséges táborra 1 katonával, bár kifognak kapni 1-2 katonát megölnek, és 6 óra múlva a generális újraéled. A táborban lévõ katonák száma viszont csökken, és nem termelõdnek újra
Egy nyersanyaglelõhelyre több épületbõl is tud menni munkás (Halak, kõfejtõ, márványfejtõ, gabonamezõ, fa), mindig a legközelebbihez mennek
A kimerült bánya/kút/gabonamezõ lebontható, és a geológus újra felfedezi a helyén a nyersanyagot
A kút és a gabonamezõ nem csökkenti az építhetõ épületetek számát
Az egymásra épülõ gyártási láncok épületeit nem fontos egymás mellé telepíteni. Minden alapanyagot és készterméket a raktárba szállítanak telepesek.
Fák mindig ugyanoda nõnek vissza a kivágott tuskókra nem lehet építkezni
A kezdõ sziget 9 szektorból áll (Bal felsõ az 1. jobb alsó a 9.), a 7. szektorban kezdesz és elsõként a 4-et foglalhatod el. Majd a 8.-at katonákkal utána 5.-et célszerû. A legerõsebb rablók a 3. szektorban vannak. Szenet a 6-os vagy 1 es szektorban lehet majd bányászni (ha megvan a 22-es szint is ;))
Az útnak semmilyen funkciója, leszámítva, hogy nem tudsz tõle építkezni ha útban van
Már azokért sem tud menni.
Elrontottam, azt hittem a nadelholz területre jó lesz majd a laubholz.
2+2 épületnyi nyersanyag ment kárba.
Die Siedler Online - Rechner
A birodalom termelékenységét lehet nyomom követni, bepakolászhatod milyen épületeid vannak, és õ számolja, hogyan termelnek, melyik nyersibõl mennyi lesz. Lehet regelni és megjegyeztetni vele az egészet. van még neki egy "stopper" funkciója, ahol megtudod nézni mikor járnának le a buffok, bánya kimerülés stb.
Az itt látható infók szerint, ha felkeresed egy barátodat és ráraksz valamelyik épületére egy buffot, vagy õ a tiedre, akkor az 50%-kal tovább tart, pl a haltányér 30 helyett 45
Eternally Erfolge JARM
Flash térkép az egész kezdõ szigetrõl a nyersanyaglelõhelyekkel és rabló táborokkal, infó a bennük lévõ rablókról is
Eternally Erfolge EKsim
Ugyanazon oldalon egyszerûen kezelhetõ harc szimulátor, veszteségek esetén kiírja a nyersanyag veszteséget is
Online Siedeln Lexikon
Lexikon szinte mindenrõl, épületek (elõkövetelmények, fejlesztéshez szükséges nyersi, termelékenység), buffok, katonák
nem hivatalos wiki, rengeteg információval
szóval az van,hogy ha többet sebez,mint az elõtte álló elsõ csoport életereje, akkor üt még egyet a mögötte álló csoportra is (jelen esetben a nyilasok)
úgyhogy nagyon rosszul van megoldva a dolog
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
elõtte pedig nem volt probléma,ha új mezõt raktam le.
kattints a stop-ra, majd indítsd el újra a termelést és így elvileg ok lesz
A paraszt nem akar rámenni a mezõre:

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Ilyenkor a jobb oldali tábor nem mászik rám? (Csak 1tábor ellen tudok menni.)
Rézbánya kifogyott lebontottam, geológussal újra rámentem és most megint sok van benne. Ez mi? bug vagy mehet vissza a bánya?
ezért is mondtam,hogy elég bugyuta a rendszer, gyakorlatilag semmi taktikázási lehetõsig sincs
egy hasonló combat system kellene,mint ami a heroes kingdoms-nál is van
Van valami taktika? (Minnél több mindenbõl nem éppen kifinomult.)
http://translate.google.com/translate_tools
legalsó részen megfogod az 'angol' gombot és ráhúzod az eszköztárra
fórum megnyit, gomb felül megnyom és máris olvasható nyelven van :D
akik nem tudnak angolul megpróbálkozhatnak a magyarral is, de azért németrõl angol mégis jobban fordít
ahogy alattam is írták, elég hasznos infók vannak a fórumban,érdemes olvashatni kicsit. többek között van combat simulator is
és az épület fejlesztés, a küldetés szintén fejlõdni az ellenséges táborok legyakásával
én eddig nem találtam katona fejlesztési lehetõséget, 18 as szintûl lehet vaskardot csinálni
ha nincs sebzés túlcsordulás, akkor viszont lehet érdemesebb 1 katonával és marha sok íjásszal menni, és akkor nem buksz annyi katonát, persze ha csak kardosa van a rablóknak
kút 2. szintjéhez kell 50 kalapács, 2 vödröt termel szintén 3 perc alatt, a 3. hoz kell 100 kalapács, és 3 vödröt termel 3 perc alatt. Réz bányánál ugyan ez a helyzet szerintem, ott a 2. szinthez 100 kalapács kell a 3. hoz 150, hogy mennyi a termelés 3. szinten nem tudom azt inkább nem csináltam meg. Fát és követ könnyebb talán termelni mint kalapácsot :D
A fórumon van amúgy sok segéd eszköz már a progihoz, de már nem tudok olyan jól németül, hogy mindent megértsek google fordítóval meg nem volt kedvem tökölni tegnap este :)