841
  • HM
    Jah hát igen..azt még bele sem számoltam h a vasnál minden jóval lassabb, nem csak drágább.
  • sirdond
    én most erősen gondolkozok rajta. teljesen át kellett alakítani a gazdaságom (és még nincs is kész), ahhoz,hogy vasat gyártsak

de szerintem nem éri meg. egy üzem 5 vaskardot gyárt óránként a bronzos 10-et,de a miliz nem kétszer erősebb,mint a rekrut
    ezen kívül még az igények is (a rengeteg szén,meg a vas, amelyek egyáltalán nem olcsóak,meg sör is több kell a milizhez)
    a bronzból meg lehet werkzeugokot is csinálni

viszont vas majd kell az acélhoz, szóval nem tudom :/
  • HM
    Nem tudom jól számoltam-e: 1
    1vasrúd=4vas+6szén
    1vaskard=2vasrúd+8szén = 8vas+20szén (ez kicsit sok)

A vaskatonának csak 50%-kal több HP-ja van mint a rézkatonának, az ereje csak akkora mint a nyilasnak.
  • Láma!
    hát egyelőre csak vasam van. a kardot még nem mertem elkezdeni gyártani...
  • HM
    Valaki megcsinálta a vaskardhoz szükséges infrastruktúrát? Megéri?
  • HM
    Én azt hittem h ez majd valami egymás ellelni játék lesz...
    Régi settlersekben ha beindult a gazdaság akkor már jó vagy, itt sosem lesz jó gazdaságod. Valami speedserver kellene.
  • sirdond
    szerintem is lenne benne potenciál, csak normális harcrendszer kellene,plusz pár dolog optimalizálása
  • Láma!
    ehh, csak nem hagyják veszni...
  • sirdond
    ahogy olvasom a fórumot, nem igazán "csiszolgatják"
    lvl31-nél megáll a játék és utána nincs semmi. és ez már hónapok óta így van, szóval ne remélj sokat

egyébként már 9 hónapja megy a béta és azóta nagyon nagy változások nem történtek pozitív irányba
  • Sipocz
    Igen, épp erre gondoltam, 1-2 kőfejtőt megtartok mert a kút és a szántó újraépítendő mindenképp, ezek képesek túltermelni a követ amit lehetne így is hasznosítani.
  • Harbonah
    Hát ha van sok köved, és már nem építesz belőle nagyon a márvány meg kell akkor mindenképpen
  • Sipocz
    Szerintetek az 1/5 márvány/kő váltás megéri vagy sem?
  • Harbonah
    Francba, előbb bepötyögtem egy litániát, és nem küldtem el...

Nem is nagyon lehet sörből túltermelést csinálni, mert akkora terület igénnyel bír a gyártósora... 1 sör és 1 pékhez kell még 6 gabona termelő, 2 malom, 3 kút, Az 10 épület hely 13 munkás, és még kell 4 gabona mező egy napra, ebből lesz 480 kenyér és 240 sör. ha rendesen hadakozol, ez napi 24/48 katonára elég.

Kenyeret meg azért megéri csinálni, a duplázó buff 2 órán át nem rossz dolog

Ami amúgy nekem nagyon hiányzik az a lehetséges építési terület megjelölése, sokkal jobban lenne tervezhető a házak elhelyezése, mint így hogy azt sem tudom hova építkezhetek
  • HM
    1000sör =10érme...és nem éri meg a víz miatt...
  • Sipocz
    Biztos csiszolják még a béta szakasz végéig. Az valóban meglepő hogy az upgr. ugyanannyi az épülettől független, szvsz. az alap bekerülésre rakhattak volna vmilyen progresszív szorzót és az upgr.-hez szükséges anyagoknak is ugyanazoknak kellene lennie mint a bekerülésinek. A kitermelőhelyek márványigénye tök röhej:).
  • HM
    És tényleg 30 fő az új lakóház.
  • sirdond
    meg miért kell ahhoz márvány,hogy a márványbányát upgradelem? ez teljesen logikátlan,mint ahogy az egész játék is...
  • sirdond
    azt nem értem,hogy miért kerül ugyanannyiba az alap épületek upgradeje.
    kicsit súlyozni kellene szerintem, hogy egy mezei erdész,vagy egy sima lakóház ne annyiba kerüljön már,mint egy faszénégető telep
  • Harbonah
    ott van 3 szén lelőhely is, a 9 es szektorba meg nincsen, azt érdemesebb így mindenképpen
  • Láma!
    én ugy néztem hogy az északit, annak is mentem neki.
  • sirdond
    a délkeleti vagy az északi területet könnyebb elfoglani ötödiknek?
  • Láma!
    egész szépen tudok fejelszteni most hogy beindult a magasabb szintü termelés alapanyagból, ugy gondolom 2-3 nap és raktárakat kell majd fejleszteni, hogy elfárjek... :)))
  • HM
    1db az semmi... minimum 10esével kellene az meg minimum 250 kenyér. Elég nagy pazarlásnak tűnik.
  • Torzonborz
    proviantlager - 3. fül - muki fejre rábök és 25 kenyérből "varázsolsz" egy mukit.
  • HM
    Másik kedvencem az emberek visszatermelődése. Ezt nem lehetne gyorsítani valamilyen fejlesztéssel?

Végre van elég fegyverem, csak nincs szabad ember, mert negyed óra/1fő sebességgel elég lassú. Csak este lenne kész a hadsereg (1 tábor kell a lvl19hez) és akkor a köv szinten tudnék új lakóházakat venni (össezset lecserélve +7hely, ha az újnak 30fő a kapacitása) de mivel este teljesen felesleges a +szabad hely így ma már semmi nem lesz belőle...
  • Bitumaru
    Nem találom az íjkészítőm XDDD
    Pedig valahol itt kell lennie.
  • HM
    Na igen. Pl a kútakat upgaradelem méghamarabb kifogy... Ha építek 10et akkor -10ember...
  • Láma!
    raktárakat már fejlesztettem, ezért kérdeztem hogy ad e pl gyorsabb épitést, vagy hasonlot mint az ilyen játékokban szokás:)

de ha csak tárhely akkor várok még vele, nem fontos.
  • Bitumaru
    Jajj de hülye vagyok most jutott eszembe hogy szerszámra is lehet cserélni deszkát meg követ. Én meg fél napja várok rá.
  • Sipocz
    Ahogy mennek az upgrade-jeim a kút és a szántó kapacitása röhejessé válik:((.
  • Sipocz
    Hohohohó! Az előbb már majdnem örvendeztem: kijelezte, hogy van 75 szabad építési helyem, nem akartam elhinni:), kilog-belogra viszont visszaírta a régi (korrekt) értéket. Maradhatott volna a 75 szabadslot ki tudnám használni különösebb töprengés nélkül:).
  • Harbonah
    Ha csak tárhely kell akkor inkább a lagerhaust fejlesszed, mert azon kétszintet huzol sokkal kevesebb alapanyagból és csak 200 al ad kevesebb rakhelyet

más bónuszt nem ad
  • Láma!
    rathaus-t fejlesztett már valaki? csak tárhelyet növel vagy egyéb bonuszokat is ad?
  • Sipocz
    Nem egy akciógama az biztos, sőt szvsz ahogy szert teszel új technológiákra szinte várnod kell amíg a birodalmad ki nem heveri az ezzel járó traumát. Ahogy hozzájutottam a vas-technológiákhoz leálltam a réz alapu fegyverkezéssel, visszabontottam a rézolvasztó-kapacitásból, de még a 2. kat. építőanyag termelésem nem áll ott hogy alkalmazásba vegyem a vasgyártást.
  • Láma!
    azért arra figyelj hogy a fö camp-ben föemberek vannak már mindehol, sokezres életponttal:)
  • sirdond
    hát én elég jól elcsesztem azzal,hogy 500 bronzkardot "beolvasztottam"
    szóval én egy ideig még maradok ezen a szinten :/
  • Bitumaru
    Lassan megvan az 5ös terület is. Már csak 2 camp van, az meglesz holnap estére szerintem. :)
  • zsolt9999
    Annyira bírom mikor a hullák is vissza ütnek...
  • Bitumaru
    Igen, ez így van, minél több emberrel támadsz annál kevesebb a veszteség, viszont ez egy idő után megáll és akármennyivel támadsz mindig ugyanannyit veszítesz.
  • Motoroj
    Na most én úgy veszem észre hogy minél nagyobb túlerővel támadok, annál kevesebb a veszteség. De nem tudom hogy milyen képlet szerint számolhatja a veszteségeket.