Die Siedler Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Emberek. Én ráfüggtem. <#zavart2>

Sipocz
Ellenõrizzétek le ha van hozzá idõtök-kedvetek. Valószínû ,hogy a 179-esben baromságot írtam. A kajatermelõ helyeket nem érdemes etetni, mert az etetésre felhasznált források többek mint az általuk elért növekmények. pl.: halas-> 30 perc alatt etetés nélkül ad 7 halat, ha kap 1 tál halsalátát ami 10 hal ad rá 14 halat szvsz ez -3 hal eredmény:(, bocs a hülyeségemért.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Harbonah
A kiinduló szigeten nincs ellenfél, lesz valamilyen küldetés rendszer ahova lehet menni klánokkal is majd.

Kaland rendszer

Sipocz
Aktív-agresszív ellen van a pályán? Mert ha nincs akkor nem igazán értem a több tábornok lehetõségét. Ennek így passzív ellenféllel csupán "bérvadásztatás" jellege van (odatötty-legyak-visszatötty-örvend:))

A házigazda joghoz kell legalább 500 hozzászólás, de amint meglesz (pár nap) küldök mailt.

Sipocz
Az "utalvány rendszer" viszont príma! Zsákmányból lett 100 farönköm, viszont perpill a raktár tele van és ha csak hozzárakná akkor elveszett volna nagy része a zsákmánynak túltöltés miatt. Így most pihenget a cucc utalványban, aztán ha lesz kapacitás majd beváltom:).

Láma!
jaja, de ez még csak béta...

egy travianos hõs-szerû fejlõdés jó lenne, mondjuk a gond az ugye, hogy sok tábornokod lehet itt, szal problémás a fejlõdés megoldása.

Sipocz
Jó lenne, ha a tábornok szerezhetne saját xp-t és ezt vmi bónuszokra be lehetne váltani. Egyelõre minden csata nagyon "lineáris":(.

Láma!
bizony azt is.
akkor Bitumaru, vagy akinek van ideje rá igényelje meg a házigazdaságot.

+ egy magyar faq-ot a német wikibõl lefordítva.

How much can you take,before you snap?

Láma!
úgy tûnik a topik életben marad, kéne igényelni házigazda jogot, és kitenni a bannerba a hasznos linkeket:)

Sipocz
Amit eddig tapasztaltam:
-etetés, etetés és etetés (úgy látszik minden építgetõs stratégia alapja), elõször magukat a kajatermelõ helyeket érdemes etetni (ez amolyan pozitív visszacsatolás) aztán meg jöhetnek az aktuális célokat támogató épületek
-sajnos a csata mindig sok veszteséggel jár, mindig kell annyi tank (momentán nálam a recruit) amennyi felveszi ez elsõ kör átlagos demage-ét és megóvja az íjászokat akik túlütésre érzékenyek a maguk 10 hp-jével
-nagyon korrekt a game mindenféle számításban és "németesen" alapos

Harbonah
Van benne görgetõ sáv, a felderítõ ipsét meg kincset keresni küldted, találhat mindenféle nyersanyagot

Sipocz
A "sternmenü"-ben rögzített a 18 hely, vagy csak egyelõre nem rakja fel a scrollbarokat? Jó lenne az offline idõimre felrakni a kaja-berendeléseket, de nem lenne jó ha túlcsordulás miatt elvesznének a cuccok.

Sipocz
Ha jól látom a felderítés azokra a szektorokra mehet amelyek a már elfoglalt saját szektorokkal határosak.
Lehet gyorsítani a settler-gyarapodás sebességét, a provientlager-ben 25 kenyér/1 settler, illetve lehet vásárolni drágakõért 120 edelstein/10 settler. (egyelõre sokallom ezeket a tételeket:))
A felderítõ mukit elküldtem vmi ládát megkeresni, 5 órácskát bíbelõdik a feladattal, kíváncsi vagyok mire jut(unk).

Sipocz
Van-e mód gyorsítani a népesség újratermelõdési sebességét, 100 a lakóhely-kapacitásom és 85-rõl 86-ra most 15 perc 1 settler-nyi növekedés.

Sipocz
Köszi!(a játékon belül keresgéltem:)) Tényleg kiváló dolog.

Az épületek lehetséges számának növelése milyen módokon lehetséges még? Eddig egy szektorban gyaktam ki az ellent, akkor a banditavezér kifüstölése után adott zsákmányként egy 10-es növelési lehetõséget.

Az itteni szimulátort használom:
http://www.eternally-gilde.de/extras/index.php?action=jarm

Sipocz
Hogyan aktiválod ezt a szimulátort? Én csak az utólagos elemzést tudtam eddig elérni a levelezésben.

Harbonah
Ezt kifelejtettem

Lefekvés elõtt (vagy ha 6 órát nem leszel a gépnél) a generálisodat küld rá az egyik ellenséges táborra 1 katonával, bár kifognak kapni 1-2 katonát megölnek, és 6 óra múlva a generális újraéled. A táborban lévõ katonák száma viszont csökken, és nem termelõdnek újra

Nagyon jó ez a harci szimulátor. Így minden csatába a biztos gyõzelem tudatában küldöm a lehetõ legkevesebb katonát. <#taps>

Harbonah
Pár tipp, infó, fõleg azoknak akik most kezdik, a többiek már rájöttek valszeg:
Egy nyersanyaglelõhelyre több épületbõl is tud menni munkás (Halak, kõfejtõ, márványfejtõ, gabonamezõ, fa), mindig a legközelebbihez mennek

A kimerült bánya/kút/gabonamezõ lebontható, és a geológus újra felfedezi a helyén a nyersanyagot

A kút és a gabonamezõ nem csökkenti az építhetõ épületetek számát

Az egymásra épülõ gyártási láncok épületeit nem fontos egymás mellé telepíteni. Minden alapanyagot és készterméket a raktárba szállítanak telepesek.

Fák mindig ugyanoda nõnek vissza a kivágott tuskókra nem lehet építkezni

A kezdõ sziget 9 szektorból áll (Bal felsõ az 1. jobb alsó a 9.), a 7. szektorban kezdesz és elsõként a 4-et foglalhatod el. Majd a 8.-at katonákkal utána 5.-et célszerû. A legerõsebb rablók a 3. szektorban vannak. Szenet a 6-os vagy 1 es szektorban lehet majd bányászni (ha megvan a 22-es szint is ;))

Az útnak semmilyen funkciója, leszámítva, hogy nem tudsz tõle építkezni ha útban van

Harbonah
igen ezt össze :/

ehhh össezkevertem az épületeket....
Neked ott lent jól mûködik?

Már azokért sem tud menni.
Elrontottam, azt hittem a nadelholz területre jó lesz majd a laubholz.
2+2 épületnyi nyersanyag ment kárba.
Harbonah
Én ahogy nézem teljesen jó helyre tetted a favágóidat

de még legnagyobb zoomnál is van közelben néhány(ami már jó) és azt sem tudja kivágni...
Csodás rossz helyre tettem a lvl 17. favágó/ültetõ deszkázót ... nem is gondoltam h nem jó ahol a régi v nem tud ültetni oda ahol a régi tudott...
Harbonah
Pár hasznos link, amikor eddig találtam sirdond által linkelt wikin kivül:

Die Siedler Online - Rechner
A birodalom termelékenységét lehet nyomom követni, bepakolászhatod milyen épületeid vannak, és õ számolja, hogyan termelnek, melyik nyersibõl mennyi lesz. Lehet regelni és megjegyeztetni vele az egészet. van még neki egy "stopper" funkciója, ahol megtudod nézni mikor járnának le a buffok, bánya kimerülés stb.

Az itt látható infók szerint, ha felkeresed egy barátodat és ráraksz valamelyik épületére egy buffot, vagy õ a tiedre, akkor az 50%-kal tovább tart, pl a haltányér 30 helyett 45

Eternally Erfolge JARM
Flash térkép az egész kezdõ szigetrõl a nyersanyaglelõhelyekkel és rabló táborokkal, infó a bennük lévõ rablókról is

Eternally Erfolge EKsim
Ugyanazon oldalon egyszerûen kezelhetõ harc szimulátor, veszteségek esetén kiírja a nyersanyag veszteséget is

Online Siedeln Lexikon
Lexikon szinte mindenrõl, épületek (elõkövetelmények, fejlesztéshez szükséges nyersi, termelékenység), buffok, katonák

itt egy táblázat a megfelelõ gyártási láncokkal
nem hivatalos wiki, rengeteg információval

kipróbáltam ez a felállást.
szóval az van,hogy ha többet sebez,mint az elõtte álló elsõ csoport életereje, akkor üt még egyet a mögötte álló csoportra is (jelen esetben a nyilasok)
úgyhogy nagyon rosszul van megoldva a dolog

Motoroj
Hát a katonák képzéséhez sör kell. A sörhöz meg búza vagy mi.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Sipocz
Az élelmiszer termelés az épületek-termõhelyek teljesítményének fokozása mellett van-é más szerepe? Kell-e még vmihez tartalékolni kaját, vagy turjam a szakiknak befelé?

Motoroj
Ok, kösz. Most már mûködik a dolog.

nem tudom, de nekem is volt ilyen és csak ma
elõtte pedig nem volt probléma,ha új mezõt raktam le.

kattints a stop-ra, majd indítsd el újra a termelést és így elvileg ok lesz

Motoroj
Szerintetek itt mi lehet a probléma?
A paraszt nem akar rámenni a mezõre:

Ilyenkor a jobb oldali tábor nem mászik rám? (Csak 1tábor ellen tudok menni.)
bakker 3 EP hiányzik a lvl 17-hez :D

...éééés mûködik.<#worship>
Harbonah
mehet vissza a bánya

Kár :( (pedig van sok böngészõs játék ahol megvan h mi mi ellen jó és rossz...)

Rézbánya kifogyott lebontottam, geológussal újra rámentem és most megint sok van benne. Ez mi? bug vagy mehet vissza a bánya?

ahogy nézegettem, nincs.
ezért is mondtam,hogy elég bugyuta a rendszer, gyakorlatilag semmi taktikázási lehetõsig sincs

egy hasonló combat system kellene,mint ami a heroes kingdoms-nál is van

Akkor ezek szerint az 1 katona +sok íjász kilõve.

Van valami taktika? (Minnél több mindenbõl nem éppen kifinomult.)
egy tipp,ha valaki nem ismerné:
http://translate.google.com/translate_tools
legalsó részen megfogod az 'angol' gombot és ráhúzod az eszköztárra
fórum megnyit, gomb felül megnyom és máris olvasható nyelven van :D

akik nem tudnak angolul megpróbálkozhatnak a magyarral is, de azért németrõl angol mégis jobban fordít

ahogy alattam is írták, elég hasznos infók vannak a fórumban,érdemes olvashatni kicsit. többek között van combat simulator is

Basszameg már nekem is meglenne ha nem olyan szerón kezdtem volna ahol egy forumos magyar sincs :D Apropó accot hogy lehet törölni? :O

Harbonah
Végre megvan lvl 17, jöhet a márvány bánya meg a keményfadeszka :)

és az épület fejlesztés, a küldetés szintén fejlõdni az ellenséges táborok legyakásával
én eddig nem találtam katona fejlesztési lehetõséget, 18 as szintûl lehet vaskardot csinálni

ha nincs sebzés túlcsordulás, akkor viszont lehet érdemesebb 1 katonával és marha sok íjásszal menni, és akkor nem buksz annyi katonát, persze ha csak kardosa van a rablóknak

Harbonah
elírtam 50 kalapács kell csak a 2. szintû rézbányához

Sipocz
Találtatok-é valami stratégiai trükköt az ellenfél támadásához, vagy csupán sima anyagi fölénnyel kell nyomulni? Fejlõdnek ill. fejleszthetõk-é a csapattestek akár harci tapasztalatból, akár valami technologizálással?

Harbonah
A kút és a rézbánya csak sima kalapáccsal fejleszthetõ
kút 2. szintjéhez kell 50 kalapács, 2 vödröt termel szintén 3 perc alatt, a 3. hoz kell 100 kalapács, és 3 vödröt termel 3 perc alatt. Réz bányánál ugyan ez a helyzet szerintem, ott a 2. szinthez 100 kalapács kell a 3. hoz 150, hogy mennyi a termelés 3. szinten nem tudom azt inkább nem csináltam meg. Fát és követ könnyebb talán termelni mint kalapácsot :D

A fórumon van amúgy sok segéd eszköz már a progihoz, de már nem tudok olyan jól németül, hogy mindent megértsek google fordítóval meg nem volt kedvem tökölni tegnap este :)