841
  • Harbonah
    Én ma úgy vettem észre, hogyha egy távolabbi tábort támadsz meg, pl a 9 es szektorban volt az a kicsi 10 emberes camp, akkor ha nem tudja a generálisod pacigolás közben kikerülni a közbe lévő táborok hatósugarát, akkor előbb azokhoz megy. Visszaúton már nem számít. A tábor pedig nem támad ki rád
  • HM
    Egyébként hogy van ez az ellenséges tábor hatósugara?
    Mintha korábban írtátok volna ha közel mész hozzá akkor megtámadnak, de engem még nem támadtak, pedig már mentem el mellettük néha?
  • Láma!
    tök jó amikor emberek 20-30 márványért adnak 200 sima követ, amiböl 30 perc alatt csinálok 50 márványt és még marad is... :D
    ugyanez a helyzet a keményfa-puhafa párossal...:D
  • Harbonah
    http://www.siedlertools.de/wiki/Weltkarte

itt bent van az oldal közepén egy táblázatban melyik szektorban mennyi lelőhely van
  • Láma!
    nem csak 3-at lehet:o

a 4 területeden asszem összesen 6 lelöhely van. szoval lehet hogy még fel nem fedezett 3at talált, küldd még öket, amig meg nem találják a régieket is.
  • sirdond
    ja hogy csak hármat lehet? ezt nem tudtam :/
    de miért? milyen hülye szabály ez? komolyan mondom egyre idegesítőbb ez a játék...
  • Láma!
    mert szerintem talált másik 3at:)
    én is jártam már igy, a 2. megszerzett területeden is van 2.

tényleg jó ez a kereskedőház! nem gyözöm cserélni a cuccokat:)
  • sirdond
    most a geológusom bugos, vagy miért nem akarja megtalálni a vasércet ott ahol lennie kell? már háromszor kiküldtem,de nem jelzi, pedig először megtalálta és még bánya is volt rajta
  • sirdond
    jó, de ez így folyamatosan kidobott nyersanyag
    és minél tovább uppolom annál gyorsabban és több nyersanyag megy kárba. szerintem ennek nem így kellene lennie
    ok,hogy a bánya nem végtelen, de ezt valahogy máshogy kellett volna megoldani
  • Harbonah
    ha fejleszted a bányára épülő ipart akkor nagyobb lesz a nyersanyag igény, több bányára vagy gyorsabb érc termelésre van szükség
  • sirdond
    de akkor mégis mi a fene értelme van upgradelni?
    na mindegy
  • Sipocz
    Úgy látom a bányákat kiürülés után le kell rombolni ahhoz hogy újra felleld a forrást. A külszíni fejtésekre igaz csak az újbóli feltalálás.
  • sirdond
    ha pl kiürül egy kupfermine és elküldöm kupfert keresni a geológust úgy,hogy rajta marad a kiürült bánya, akkor ilyenkor is megtalálja? (feltéve,hogy máshol már nem lehet)

azért kérdezem,mert fölöslegesen nem uppolok egy bányát, ha utána le kell rombolni
  • sirdond
    én meg rágyúrok szerintem a werkzeug gyártásra
    ahogy néztem elég jól le lehet adni
  • Láma!
    fuu ez zsir, most erre gyüjtök mert ellöttem fejelsztésekre a fát meg követ.

amugy, igy hogy nincs arany utánpotlás, azt hiszem bedurvulok sima fa meg kö termelésben, és átváltogatom 250-esével. építeni ugysem fogok mert kevés az engedély, másra meg nem kell a deszka meg a kö.
  • Harbonah
    Ha vki nem találná meg ígyse:

az angebot amit kapsz
    a kosten amit fizetsz érte

Angebot einstellennel készíthetsz új apróhirdetést, elég hülye biztos utána a kezelő felület. 15 percig tudsz futtatni egy hirdetést, és 15 percig nem adhatsz fel újat

Ha valamit veszel akkor levélben értesít és egyből megkapod a raktárba, szal legyen benne hely!
  • sirdond
    wow tényleg, eddig észre sem vettem. köszi :D
  • Harbonah
    Ha megépítetted akkor a chatreszen megjelenik egy trade fül is, ott tudsz új csere kiírásokat csinálni, vagy ha megbököd az aktualizálás gombot akkor látod másokét
  • sirdond
    olyan nekem is van, de azt hogyan kell használni?

Sipocz: ilyen nincs
  • Sipocz
    Nem lehet valahogy a "birodalmi etetést" automatizálni? Beállítanám a provientlagert valami zaba előállítására és kijelölném azokat a helyeket amelyeket etetnie kellene. (ez a provientlager vmi iszonyú lassú és az upgr.-je vmi qrva sokba van:(()
  • Harbonah
    ott van a tanácsházam mellett az a palota szerű vmi, handlergilde a neve
  • sirdond
    melyik kereskedő házra gondolsz?
  • Harbonah
    Srácok a kerskedő ház jó buli, ma reggel vettem észree hogy leeht vele kereskedni, 2 perc alatt becseréltem 1000 faronkot 1000 deszkára :D
  • sirdond
    igen, a szalámis szendvics kinézetű halas kenyérre gondoltam :D
  • Harbonah
    jah télleg a harmadik az elemózsiás kosár, a szalámis szendvics valóban szalámi nélkül készül xD
  • Láma!
    szerintem a 2 orás buffra gondolt :)
  • Harbonah
    de amúgy 21-es szint kell a szalámi gyárhoz, az még odébb van
  • Harbonah
    ha küldesz hozzá szalámit nagyon szívesen :)
  • sirdond
    ha valaki fent lesz éjfél körül rádobna egy-egy szalámis szendvicset a középső területen lévő 3 marmorsteinbruch-ra?
    köszi
  • HM
    1 felfedezőt vettem, (lassan visszahozza az árát) de a következőnek már 1600 az ára.
  • Láma!
    hát én egy csomot elszórtam:D

pl vettem még egy geológust, mert szeretnek a bányák közel egyidöben kifogyni
  • HM
    Halászkunyhúhoz még nem kell arany. De szerintem megérné lvl3ig 1dbot, aztán később még1et
  • sirdond
    wikin azt írják,hogy ne költsük el feleslegesen az aranyat,mert később nagyon kelleni fog az upgradekre

én pl halászkunyhóra biztos nem költeném ;)
  • HM
    Nah további kérdések:

Arannyal mit kezdjek? Felfedezőre gyűjtsek? (1600) 1db generalom van vegyek még1et?

Ahol közel van 2-3 hallelőhely az ottani halászkunyhót érdemes upgaradeelni? (úgy is +100 kell mindig így legalább érdemes egyhelyre és ott hamar kitermeli)
  • sirdond
    na erre utaltam, később sokkal jobban megéri
    addig marad az olcsóbb rekrut
  • HM
    Megelőztél :D
  • HM
    lvl 22ig (szénbánya) nem éri meg.

Láma!
    Inkább pusztuljon az olcsó :D úgy is megéri.
  • Harbonah
    1 óra alatt:

Faszénnel:

Rendes szénnel:
  • Láma!
    tény hogy a bronznál sokkal drágább és nem éri meg, de számoljatok azzal igy hogy maximum 200 egységetek lehet.. én ebböl lassan 120at elfoglalok... szoval egy idö után ha erösiteni akarjátok a sereget, más egységek kellenek, nem lehet egyfolytában létszámot növelni.
  • sirdond
    egyetlen előnye,hogy kell majd az acélhoz

de lehet,hogy megérné később beruházni a vas technológiára,mikor az 5. terület is megvan,mert most mindegyik márványbányából bányászok ezerrel, de még az is kevés