Die Siedler Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láma!
ehh :(

nekem meg már csak 3 épitési engedélyem van....

igaz holnap meglesz az uj szektor (lehet hogy még ma) de akkor is kicsit át kéne szervezni az egészet hogy hatékonyabb legyen...

sikeres elbasztam egy upgradet egy low fûrésztelepre :/
raktár helyett véletlenül arra kattintottam és csak az upgrade elkezdése után vettem észre.
kár,hogy nem lehet cancel-elni az upgradet

How much can you take,before you snap?

Sipocz
Kereskedõházat épített-é már valaki? Piac van vagy kétoldalú az üzlet, cserés vagy van pénz-mérce?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Fenrir
Én Naraxel néven vagyok, egy pár embert már meghívtam.

A halál csupán a kezdet...

Sipocz
Kõszi:)

Sipocz
Karc az avatárom neve

ez még csak béta,szóval gyûjtsük a tapasztalatokat a hivatalos megjelenésig :P

Harbonah
Igen, hasonló következtetésre jutottam én is, a fejlesztéseket már direkt így csinálom

Még 4 szabad helyem van. (utolsó +10 után nem fejlesztek, majd ha elfogy a terület csak akkor)

Egyébként rossz taktikával építkezünk. :( (én fõleg a lakóházaknál hibáztam nagyot) A lényeg az lenne (szerintem) hogy a raktárhoz közel kell építkezni, de úgy h mindenbõl csak 1 legyen közel. PL: 4faszénkészítõbõl 1 közvetlenül a raktár mellé, a többi távol és így különbözõ épületekbõl körbeépíteni. (Majd idõval szépen sorban a legtávolabbító kezdve lerombolni ill a legközelebbit fejleszteni.)
tényleg,köszi

Harbonah
Kattints alul a sok freund hinzufügen gombra és be kell pötyögni a nevét

vagy baloldalt a kétkisemberralakésegypluszjel gombra szintén ehhez

vagy írd be a neved és felveszünk

Sipocz
Hogyan lehet barátokat felvenni. A Goldenau welt 5-ön vagyok.

Harbonah
rákattintasz a delikviens avatárjára alul és a besuchen (látogatni)

már megvan igen

hogy lehet benézni a másikhoz?

neked már megvan a 4. terület?

Harbonah
HM te mennyire vagy beépítve, hány házat tudsz még lerakni, ahogy nézem a birodalmad jó szellõs az enyémhez képest. XP tekintetében meg kb egy szinten vagyunk (2113 van nekem). Nem ilyen "ki a nagyobb Jani" miatt kérdem, csak érdekel télleg, hogy én csinálok vmit rosszul, vagy csak te tartod alacsonyabb szinten a termelésed.

Bár lehet csak az a különbség, nálam nagyobb elõnyt élvezett a kõ és deszka termelés, mint a fegyver.

Torzonborz
bocs , lagerhouse-t akartam írni.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Torzonborz
proviantlager-t ha upgradeled az is ad +400 raktár helyet és nem vészes az up.szóval szerintem azt is érdemes felnyomni.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Motoroj
Kösz, még csak három hónapja tanulom a németet (részben hobbiból), ezzel még nem találkoztam. A mai nyelvtankönyvek elég elavultak.<#vigyor5>

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

nem tudom, szerintem a gyártóépületeket nem érdemes uppolni, mert a gyártási sebesség nem változik,csak a mennyiség nõ a duplájára. de ez ugyanaz,mintha két ugyanolyan épületed lenne, csak olcsóbb nyersanyagokból.
ugyanez a házaknál is, csak ad 10+ parasztot az upp, de sokkal drágábban,mintha csak egy új házat építenél.

szóval szerintem uppolni a raktárat érdmes (az viszont rohadt drága),meg a nyersanyag gyûjtõ helyeket.
esetleg a proviantlager-t,de annak meg nem látom sok értelmét.

Sipocz
Lassan lesz forrás az 1 és 2 kat. épületek upgradejére, Ti milyen kategóriában vagy technológiai sorban javasoljátok elkezdeni lup-okat. Nekem úgy tûnik hogy ételnemûvel vagyok mindig lemaradva pedig 3 pék a saját technológiai hátterével nyomja a bucit, de a szakik mindent felszívnak halas-szemcsák jellegû etetéssel.

Sipocz
A felderítõ mukit folyamatosan küldöm kincskeresésre, eddig 3-ból mindig hozott ezt-azt. Érdemes esetleg beruházni még egy felderítõre? Mennyire kell az arany a 17-es szinttõl kezdve egyéb dolgokra. Azt látom hogy a 3-as kategóriás épületek upgrade-jére arany kell, de gondolom elõbb-utóbb sajátulagos-bányászatilag is termelhetõ lesz arany. Ugyanilyen felhasználási kérdésem az "ékkövekre" (edelstein) vonatkozóan: eddig a tanulószakaszon nyomott nekem a kalapos-ember 125 db-ot és látom ez az igazi "játékpénz" (már amit a fejlesztõk-üzemeltetõk is annak tartanak a "most vegyen 4000-et 25 EUR-ért" reklámjukban). Érdemes tartalékolni mert nagyon ritkán illetve "a sörre félretett euróm terhére" (inkább sörre költöm majd úgyis:)) lehet szerezni, vagy használjuk egészséggel? Edelstein-t szvsz. gyûjtök emeddig az épületslot utalványt meg nem tudom venni (10 épület+).

Többi elveszik?
Csak 80-at fog berakni.

Szerintetek mi lesz ha 720 aranyhoz hozzáadok 400at? (max800 raktár melett)
Fenrir
Magyarra fordított szerepjátékokban meg szinte mindenhol TP (Tapasztalati Pont) az XP :)

Harbonah
ErfahrungsPunkte

hogy pontosak legyünk xD

Motoroj
Basszus, kösz.

Ha XP-t írtak volna... :D

Experience Point
az avatarod alatt lévõ zöld csík.

a szöveg pedig azt jelenti,hogy támadj meg egy rablótábort,hogy EP-t szerezz. vagy valami iylesmi

Motoroj
Besiegt feindliche Einheiten im Räuberlager, um EP zu gewinnen.

Ez mit jelent. Igazából EP-vel van gondom, lövésem nincs hogy minek a rövidítése.

No remélem reggel mire felkelek tele lesz a raktáram mindenféle földi jóval. <#vigyor2>

Láma!
nincsmit, te voltál a szerencsés akin kiprobáltam hogy megy ez:)

16. szint a tutorial vége. onnantól már minden szinten cska úgy fejlõdsz, ha elég EP-t gyûjtesz csatákból, nincsenek külön feladatok,amiért kapni lehet :(

Viszont a trükk a keményfás rendszernél h nagyon lassan dolgoznak a fûrésztelepen...
Harbonah
Nem területet kell elfoglalni, hanem harcolással kell elérned a 17-es szintet. Mellékhatásként a 8 as szektort simán eltudod foglalni mire 17 leszel :)

A következõ küldetés szintén a fejlõdj harcokkal lesz...

Harbonah
Én már régóta küzdök vele, lehet nagyon ráfeküdtem a termelésre.

Ahogy jön össze a szükséges nyersi egy épület fejlesztésére, már nyomatom is és rombolom a másik lvl1 est az épületbõl, hogy újabb kemény fa termelõt/márvány bányát építhessek

Fenrir
16-os szinten az a küldetés, hogy el kell valamilyen területet foglalni. Ez melyik is pontosan? Az elsõ támadáson már túl vagyok.

Sipocz
lvl 17, végre:))!! Ráment egy rakás recruit:((!!

És ilyen csúnya dolgon még senki nem gondolkodott: +1 buff acc. <#hawaii> (nagoyn nézik h valaki cheater?)

A lakóhelyes kérdésre kösz. Ez jó hír.
Harbonah
Horisz köszönöm a buffot :)

Nyomjuk a hozzászólásokat, hogy meglegyen az 500, és akkor berakhatunk faja skint is xD

Harbonah
Amig van lakóhelyük addig újra lesz telepes a halott katonák helyett

Lakóházat lerombolom akkor mi lesz? 0szabad ember van.
Ha 1 támadásnál pl elesik 20 katona akkor lehetne még valahogy helyettük embereekt termelni?
Harbonah
Egyféle szén van, ez ugyanúgy van mint settlers 3ban ahol a rómaiaknak volt extra épületként faszéngyártójuk

Gondolom igen.

Sipocz
Úgy látom egyféle szén van, ezek szerint a boksás és a bányászott egyenértékû?

Sipocz
7 halászom és 3 pékem ontja a kaját és alig gyõzöm az etetést:)

Hát rézbányából mondjuk van 3 a második felfedezett területen meg még 3 keletre. Nekem ezek pont eleget termelnek és elfogadható sebességgel.

Sipocz
Szvsz. kutat és rézbányát felépítése után érdemes upgrade-elni legalább 2-esre, nagyon feszes kezd lenni az építési korlátozás.

Motoroj
Igen, ha 0 lenne a szállítási idõ, akkor lenne nullszaldós a dolog.

Fenrir
Nagyban megkönnyítené a helyzetet ha lenne angol nyelv benne, de így sem nehéz csak éppen most már használnom kell pár szóra a google fordítót is.

én is :/
lehet újrakezdem, mert elég összevissza építgettem mindent így elsõre