War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuentinT
Afffene... de hiányzik a szerkesztési lehetõség...

Második csatám Beaufighter Mk VI-al

QuentinT
Igen, volt már ilyen ötletem, és inkább vadásszal indultam én is. Illetve Beaufighterrel és a magasban érkezõ ellenséges bombázókat szedegettem le, mert arra nagyon jó.

http://kepkezelo.com/images/zsqa0954pswai2566f.jpg

Ezért jó taktika az, hogy a bombert csak késõbb, mondjuk második alkalommal viszed be. Addigra a saját bomberek kinyúvadnak, és jó eséllyel az ellenség bomber vadászai is lemennek az alacsonyabban kóricáló vadászokra, és lehet nyugisan bombázgatni a megmaradt dolgokat (pl H6K-val a pillbox-okat).

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

QuentinT
Köszönöm a választ! Ezekre pár alkalom után rájöttem magam is, mégis elõfordult már, amit említettem. Mivel nagy magasságból a mozgó célok elé való célzást még nem sajátítottam el, onnan inkább a statikus célpontokat támadom. Ha van, akkor az elsõ vonalat meg is hagyom a többieknek és megyek a frontvonal mögöttiekre. Azzal viszont nem tudok már mit tenni, ha az alacsonyan berepülõ Su-2 és társai áthúznak az elsõ vonal felett és hamarabb lekapják az általam választott célokat, mint ahogy a bombáim leérnek. Jó esetben még nem oldottam ki õket és fordulok vissza. Esetleg bevállalom én is a kockázatot és a 85% eséllyel bekövetkezõ lelövésemet és támadok alacsonyabban. Illetve maradnak még a hajók céloknak, mikor már állnak 😊 Bár jelen pillanatban nem igazán éri meg sem pénz, sem xp területén a bombázás. Legalábbis én úgy tapasztalom, hogy jóval többre értékeli a rendszer a repülõgépek lelövését. Ezen a terülten viszont még rám fér némi gyakorlás, hogy én is olyan könnyedén tudjam lelõni a többieket, mint ahogyan azt velem teszik egyesek. Ne kelljen már a fél lõszerkészletemet rálõnöm egy másik vadászra, hogy leessen 😊

Bemásolni nem tudom, mert baromi hosszú és tagolt, meg tele van képekkel. De akinek van rá érkezése és lehetõsége az feldobhatja valahová html-ként.

A poszt idõpontjából látszik mikori, nem túl friss, azóta sok minden változott (rewardok, ahogy jogosan említetted Jeff), de a többi sztem megállja a helyét.

Azért ezt el lehet ám kerülni, figyelni kell, ki fut rá a célra és milyen magasságon. Ha például nagy magasságon közelítesz egy csoport célra, és megy egy másik bombázó kis magasságban ugyanazokra, akkor tudhatod hogy õ elõbb fogja bombázni a célokat, tehát meg kell várni, melyikek maradnak meg, vagy még egyszerûbb, egybõl a kicsit arrébb lévõ célpontokra repülni. Gyakorlás kérdése az egész, meghogy az ember kövesse, ki merre jár.

Amúgy is ebben a játékban a siker felét az teszi ki hogy folyamatosan tudod mi történik körülötted, mert nézelõdsz C gombal meg vizslatod a minimapot.

Jeffjohnson
Kicsit réginek tûnnek az adatok mert egy destroyerért sajna nem kapsz arcade-ban 5700xp-t sajna egy carrier ér kb. 3200 at de javítsatok ki ha tévedek.

Be kéne másolnod. Nem vágom amúgy, hogy egy ilyen alapvetõ FAQ-ot miért nem tesznek nyilvánossá.

Nem sajnos.Zárt fórum.

Jeffjohnson
Ja fontos dolog, hogy a repair speed-et csak azután veszi számításba a program ha a repair rank eléri legalább a géped szintjét tehát ha a javítási idõt csökkenteni akarod akkor elõször a repair rank legyen olyan szintû mint a gép.

Így elérhetõ? Mert ez a Global Beta fórumban van, ami annak idején mikor még CBT teszterek voltunk csak külön kérésre, a tesztereknek volt elérhetõ.

Jeffjohnson
vagy ami még rosszabb, hogy lebombázol egy saját csapattársat aki kis magasságon épp egy közeli célt lõ. Az is gyakori, hogy mire eléred a megfelelõ magasságot addigra vége a körnek (arcadeban gyakori).
He-111 amúgy is nehezen emelkedik.

Egyébként legjobban úgy lehet keresni ha minden nemzetet tolod. Ki kell venni a hangárban az autó repairt (bal alul van a hangárban) és minden nemzetet addig repülni amíg elfogy az összes gép. Mire végigérsz rajtuk a legelõször kilõtt gép ingyen meg lesz javítva kivéve persze ez csak kis tierre érvényes mert a nagyobb madarak ingyenes javítási ideje akár 1 hetet is igénybe vehet.

Minden gépnek megvan, hogy mennyi idõ alatt javul meg ingyen ezt befolyásolni tudod a repair rankkal(legalább akkora legyen mint a gép szintje) és repair speedel ami befolyásolja a reptéren való javítás gyorsaságát is.

Ha valaki nagyon egy nemzetre akar fókuszálni akkor most az orosz a legerõsebb nemzet mióta a spiteket lelassították. Ne tévesszen meg senkit az, hogy papíron alul fegyverezettnek tûnnek valójában nagyon könnyen lelõnek bármilyen gépet. Most szinte mindenki velük repül és a bombázóik is nagyon erõsek ha valaki a bombázást szereti akkor érdemes egy próbát tenni mert némely orosz bombázó úgy fordul mint egy vadász, olcsó a javításuk és ahhoz képest nagy bombaterhet tudnak vinni.

Bocsánat.Igen,már meg is tettem. 😊

Regelj be a fórumra 😊

"Sorry, we couldn't find that!"

Egyébként itt vannak leírva angolul a szükséges dolgok. Szó szerint New comers guide 😊

Vannak benne új, eddig ismeretlen dolgok.

köszi a választ 😊
A fighter az a vadász gép, az attacker meg a földi célokat alancsonyan támadó gép. A fighter gyorsabb, mozgékonyabb, könnyebb, elsõsorban légi célok ellen. Az attacker lomha, jól páncélozott, erõs tûzereje van, elsõsorban közelrõl (rakéták, kis méretû bombák és nagykaliber) támadja a földi célokat.
A bomber meg egyértelmû, nagy magasság, nagy bombateher, védõ lövészek..

Vannak még a heavy fighter típusú repcsik, mint pl a Me410, Blenheim, amik kimondottan bomberek elfogására vannak, vagy földi célokat gépágyúval kiszedegetni. Ezeknek nincs bombájuk, max rakétájuk, viszont a tûzerejük egy attacker gépével vetekszik, ami egy bomber leszedésénél nagyobb esélyt jelent (lásd egy F4-es meszához képest egy 410-esnek sokszor annyi 20mm-ese van, mind csõben mind lõszerben).

Mondjuk ezeknek az értelmét ne keresd pl Arcade-ban, ahol az F4-es meszámat egy korai il2 úgy utóléri h csak úgy füstöl, köszönhetõen a butított repülési modellnek 😊

Ja, ha keresni akarsz akkor a fighter-ekre gyúrj, mert egy repcsi lelövése 2-3000 kredit, egy földi célé meg 90..

A fõ taktika hajók ellen, hogy a menetirányukba kell állni mikor rájuk repülsz, hiszen úgy adják a legnagyobb célfelületet amit kicsit hibás ()elé, mögé dobással) még eltalálsz. Olyan 2000-3000 környékérõl kezdj el zuhanni, gáz 0, féklapok kint (asszem H gomb). Ha minden jól megy és nem full real-ban nyomod akkor egy célkereszt is fel fog tûnni zuhanás közben, olyan mint a bombereknél.

és milyen statokat érdemes figyelni a gépeknél, amik a legfontosabbak?
hehe, én is itt akadtam meg a tutorialba 😊

más: én tegnap nyomtam pár kört a játékkal, és lenne pár kérdésem. mi a különbség mondjuk egy fighter meg egy attacker gép között? orosz fighterral nyomom, ezzel van értelme földi célpontokat lövöldözni, vagy inkább az enemy repülõket? nyilván van, csak valahogy nehezebbenek tûnik mint egy bomberral mondjuk.
A német alap géppel (HE-51) semmit nem érek utol. 😊
Nem kevés szenvedés mire az ember beleülhet a következõbe (CR-42). Ez is papír, gyenge fegyverzetû de legalább gyorsabb.
Az orosz ehhez képest sétagalopp volt.
Kb semmit se ér az a 2db fegyver. Mire az agyon páncélozott ruszki csatagépeket leszedem vele beleõszülök. Az Hurricane meg pillanatok alatt leszed bármit az égrõl.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

QuentinT
Nekem is úgy tûnt, a német ág a 4-es szint eléréséig, kissé talán alulfegyverzettebb, mint a többi nemzeté. Bár annyit még nem játszottam, hogy pontosan le tudjam mérni, a Hurricane 8 db 7,7 mm géppuskája a hatékonyabb, vagy a német ágon lévõ olasz vadászok 2 db 12,7 mm-ese.

Ma alaposabban rászántam az idõt erre a játékra én is. Csak szerintem nagyon ótvarok a low tier német gépek? Egy fél év mire lelövök velük valamit azzal a 2 géppuskával. Megnéztem a Hurricant is, az bezzeg osztja a halált azzal a 8 géppuskával.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

ez bizony igaz <#szomoru1>

QuentinT
A nagy magasságú bombázással csak az a gond, hogy az alacsonyan támadó gépek képesek kiszedni pont azokat a célpontokat, amikre már másodpercekkel azelõtt kioldottad a saját bombáidat. Velem legalábbis nem egyszer elõfordult már ilyen.

He-111hez meg kell a német 4es szint asszem 😊 abból meg csak 3as vagyok, angolból 4, oroszból 3, usa 1 😄
majd belehúzok, köszi a tanácsot... wot után fura ez a game nagyon :S
Szerintem hagyd a küldetéseket, menj arcade battlet, és RU szerveren indítsd. Orosz, német ággal nagyon melléfogni nem lehet. Csak a Stukát kerüld el messzire. 😄 Használd inkább a He-111/Ju-88 vonalat, nagy magasságból bombázva, bombacélzó nézettel.

Ha megtanulsz jól bombázni, dõlni fog az XP és a kredit, és akkor már lesz háttered a vadászgépezést elsajátítani.

pl. milyen magasságból zuhanjak rá? milyen sebességgel? :S Stuka nagyon nem akar feküdni nekem :S földi bombázások jobban mennek 😊
Nagyon nem lehet ötletet adni ott, támadó féklap ki, meredek szögben rázuhanni és nagyon precízen kiejteni a bombát.
üdv all! na én még új vagyok itt, de tuti találkozok majd pár ismerõs arccal 😄
game-ben még kezdõ vagyok, megyeget viszonylag, de egy sinle missziónál el akadtam :S
amikor Stuka-val kell menni britt szállító hajókat kiszedni, és elõtte jön pár angol gép is.... (hurracane-ok asszem.) ezzel a résszel nincs is gond.... de a hajókat nem bírom kiszedni 😄 valaki valami ötlet? 😊
Valaki betenne egy képet a beállításairól, akinek van joystick-je de néha egeret is használ? Nekem az egér Y tengelye fordítva mûködik és ha átállítom, akkor a joy fordul meg.
Jeffjohnson
Hát ha még hétvégén lenne nekik a karácsony 😄 nade ne legyek telhetetlen. Egyébként csinálhattak volna nekünk is ilyen eventet mert a szilveszteri dupla xp nekem bulizás/másnaposság miatt csak 3 repülés erejéig tartott.

Kossz, vegre valami hasznot is huzunk beloluk. 😄
Huu Glo jo, hogy irod. En 2012.10.30-an regisztraltam elotte 2hettel kuldtem jelentkezes closed betara. Typhoon me'gse kaptam. :/ Egy Tu-2 kaptam az eggyik pacht utan.
Pravoszláv karácsony jan.7-e.

Jeffjohnson
Jan 7 van az orosz karácsony gondolom nem véletlenül idõzítették kicsivel utána.

Na na na!<#vigyor2> Ez tenyleg jol hangzik. Viszont csak en erzem ugy, hogy van benne valami csali?<#fejvakaras> Egy kedd-szerda nap, hetvege telleg nem lenne jobb. :/ Vagy valami unnep nap lesz csak muveletlen vagyok ennyire?! :ASD Na, de azert becsuljuk meg ha telleg lesz ilyen.<#smile>
3 játék mód van, lehet válogatni.

Az Arcade az alap vérpistis, egérrel, elétartás jelzõvel, full alap repmodellel, cockpit nélküli ökörködéssel, nagy repülés segítéssel (lezuhanni lehetetlen, ha nem repülsz neki a földnek), légi újrafegyverzés, annyi élet ahény repcsid az adott nemzettel van.

A Historical Battle már komolyabb: érzékenyebb repmodell, 1 élet, felszállás mission elején, utántöltés csak leszálláskor, van szél, van dugóhúzó és átesés, de itt is lehet cockpit nélkül repülni, a gépeket/földi célokat itt is kis pöttyel jelzi h saját/ellenség, egérrel úgy ahogy irányítható.

A Full real battle: ez az igazi szimulátor, csak joy-al lehet menni, a cockpit-ot nem lehet leszedni, a célokat nem mutatja h saját/ellenség, fullos repmodell.

Igazából én a HB-t szeretem (sörben is), kicsivel jobb a reward mint az Arcade-ban, ezt még elfogadható mennyiségû ember játssza, nincs olyan hosszú várakozás mint FRB-ben.

Próbáld ki mindet, egérrel elsõre az Arcade nagy élmény, fõleg az alap gépekkel, ott még az MM is mûködik úgy-ahogy 😊

Bah... én meg már akkor a verem a seggem a földhöz örömömben ha 2-3 repülõt lelövök... Tényleg nem nekem találták ki a repülést... Na majd a csatahajó-tank...

<#vigyor2><#nevetes1> Jól hangzik.Mennyire szimulátor?Én il 2 sturmovikkal toltam régen.Ahhoz viszonyíva?

Joy nélkül lehet csak igazán pro-n irányítani.. Az egeres irányítás überfasza lett, sokan el is dobták a sarokba a joy-t emiatt. Asszonyopajti egérrel 8-10 gépet lõ egy csatában, pedig annyit tanult repülni amíg engem nézett..

Szal gondolhatod 😊

Értem.Köszönöm a válaszod.Egyenlõre csak elméleti síkon van tervbe véve a játék.Nem tudom hogy lesz-e idõm rá.Kedvem lenne.Valószínû a napokban(hétvégén) letöltöm és belenézek milyen.Joy nélkül mennyire lehet pro-n irányítani a gépeket?

Rudit keresd meg, õ szedegeti össze lelkesen a magyarokat TS-re.

AMúgy megint lesz dual xp event, január 8. 21:00-tól 9-én 21:00-ig, Moszkvai idõ szerint.

Értem.Akkor mindenki magányosan tolja.No teamspeak stb.?

Jeffjohnson
A játékba még nincs benne a "klán" funkció. Ha benne lesz sem hinném, hogy a magyar játékosok nagyon egy helyre tömörülve játszanának, viszont lesz sok kis klán amibõl majd lehet válogatni kinek mi tetszik.

Húh..javítok.Kcisit fáradt vagyok.Szóval: Van egységes magyar "repülõszázad"?

Sziasztok!

Egységes magyar "repülõszázad" van?

Üdv,
G

A He 162-t próbálta valaki? (már a német jetes kérdésre visszatérve). Még játéban nem találkoztam vele...szerencsére nem sok jettel.