War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beaufort Mk VII 😄
Milyen bomberrel mentél?

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

hát betett ai-k ellen, én britt bombázóval mentem, felmentem magassra, beülltem hátulra a hátsó géppuskához, az ai-k meg jöttek sorba és kikaptam 6ot, meg ledobtam a bombákat. visszamentem bázisra javítani + lõszerért de nem sikerült leszállni nomálisan és megnyekkentem xD ez megért 30k-t! arcade-ba örülök ha csatánként 5000et kapok :/
azért arcade-ban is összejön simán még több javítás is ha kifogsz egy béna kört a komolyabb gépeiddel és még agyvérzést is kapsz 😄
És ha "szerencsés" vagy mint én, az AA leszed és 22 k a javítás 😊 (FW190)
Jeffjohnson
Igen de a javítási költség is annyival nagyobb.

Nohab
Valamivel kompenzálni kell a lassabb játékmenetet. Az más kérdés, hogy idõ/credit arányban megéri-e?
Nohab
Leginkább a JaBo-ra (vadászbombázó) lehetne fordítani az attackert. Ide sorolnám még az F8-as fókát is.

A valóságban elégé el lehetett cseszni így egy gépet. Lásd: P-47, késõi Meszák. Egy "tiszta" vadászgép szétlövi, míg a földi célok ellen nem jelent jelentõs veszélyt.

#968 ,Kordha: Mivel ezek nem lézerágyuk, ezért idõ kell míg megteszik a lövedékek a távolságot. Annyi idõ alatt simán elvándorol a célpont. Ezt még meg lehetne cifrázni a ballisztikával is.
Srácok! azt miért nem mondta senki hogy Historical-ban betegre kereshetem magam?????
Nyomom itt a sima arcade csatákat körönként pár 1000 creditért.... megyek egy light-os historicalt és +30k credit 😄
ha minden jól megy pár óra és megtudom venni a Me 163b-t.

Ez a titok nyitja. MErt egérrel úgy fordítja a gépet a nézõpontba ahogy a legjobb (még a flaps-et is kiteszi ha kell, csak errõl nem ad semmi infót), míg billentyûzetre ha rányomsz akkor úgy veszi mintha koppig húznád/tolnád a botot.

Jeffjohnson
Én egér-billentyûzet irányítást használok mert éles fordulóknál sokat nyerek vele ha nem az egeret rántom utána hanem a billentyûzettel egybõl fordulok és akkor van blackout.

Azért arra figyelj, hogy fõleg akkor lõj ha a köröd már piros. Ez jelenti ugyanis az effektív lõtávot. Azon túl már legtöbbször max a festéket vakarhatod az ellenrõl, komoly sérülést csak ritkán tudsz bevinni.

na még eg ykéréds... azt veszem észre, hogy nem a célkeresztbe kell lõni, hanem elé. ti nem vettétek még észre? én sose találom el ha a célkeresztbe lövök
Azért az el kell mondani, hogy jól ki vannak egyensúlyozva a fegyverek, kalibertõl függetlenül van esélyed az ellenség ellen. Pl: Meglepõ módon a kis tierû hurricanok és spitfire a kis 7.7mm-es géppuskáikkal meglepõen hatékony gépek ám, ahogy a 12.7mm-essel felszerelt amerikai és japán gépek sem maradnak szégyenben.

Ugyanakkor azonos kaliberen belül is vannak különbségek, például 20mm-es en belül az angol Hispano erõsebb mint az összes többi, de kevéske lõszer van hozzá. Az orosz 20mm-es Shvak minden szinten elég jól megálja a helyét. Németeknél/japánoknál pedig van egy gyengébb és egy erõsebb 20mm-es gépágyú, érezhetõ különbséggel.

A lényeg hogy itt a játékban a fegyverek kalibere és száma nem akkora tényezõ, mint azt elsõ látásra gondolná az ember, a legtöbb géppel lehet jól és hatékonyan repülni fegyverzettõl függetlenül.

Hát ez még zavaros a játékban, mert sok gépet hívnak Attackernek, mégis egész más feladatuk van. Attacker a közeltámogató IL-2 is, meg a bombázók írtására való Me-410 is. Sõt, még az egymotoros vadászbombázó P-47 Thunderbolt is.

QuentinT
Azért egérrel való irányításnál is sikerült már elég jól elsötétítenem a képernyõt 😄 Realisztikusnál egy efféle forduló a pilótám eszméletvesztését és a vadászom darabokra szakadását okozta volna 😄

Azért van, csak annyi hogy németeknél a jó vadászok a Bf-109F-tõl kezdõdnek, az angoloknál és oroszoknál már korábban, a Hurriacane, Spitfire és Yak szériák.

De ne aggódj, a Bf-109-esek és késõbb az FW-190esek jó vadászgépek. Kétmotoros vadászgépekbõl is szépeket tudnak felmutatni, a Me-410ek komoly ellenfelei a bombázóknak. Mire megjelenik a játék, sugárhajtású típusokból is legalább ötöt fognak majd tudni felmutatni.

Egereseknél meg az irányítás pontosságát befolyásolja, hidd el. Ott nincs blackout meg redout, mert a gép nem hagyja h túlterheld magad 😊

az attackerekkel hogy kell játszani? mert nem is igazán bombázó de nem is fighter :S
hát nekem a BF 109 G-6, G-10 és K-4 eléggé bejön.

bezony <#kacsint><#nyes>

Jeffjohnson
G-tolerance azt befolyásolja ,hogy nagy g-erõs terhelésnél (pl:nagy sebességnél hirtelen forduló) mennyire sötétül el a képernyõ. Az alatta lévõ stamina meg azt befolyásolja, hogy ezeket a terheléseket mennyi ideig bírja hosszú távon mennyire fárad el.

QuentinT
A németeknél is vannak jó vadászok, talán úgy 5. szinttõl. Addig valahogy el kell vergõdni. A H-112 nekem is nehézkesnek tûnik, ez nyilván a komoly tömegének köszönhetõ. Ugyebár teljesen fémépítésû gép volt. Amennyire én tudom, nem is vált be igazán.

Az oroszokkal sokkal több élményed lesz.

fa..a .... pedig direkt a németre mentem, mondom az tuti jó fighterek vannak :S akkor orosz inkább vagy angol ?
A hurrikán az angol. Németeknél nemigen van jó vadászgép, az adott tier-ben egyik se a legnyerõbb választás (ellenben a történelmi tényekkel, ugye).

Nincs más, csak a G-tolerance-ra tudsz rakni ha egérrel irányítasz, akkor pontosabban fogja végrehajtani a manõvereket.

Itt nincs olyan skill mont a WoT-ban, hogy a crew level-tõl függ a mozgékonyság meg a célzás.

Ismét felhívnám figyelmeteket egy kis szavazásra, talán mást is érdekel az eredmény, nem csak engem.
http://szavazo.net/showpoll.php?id=80208&type=link

&#8222;vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse&#8221;

vadászok közül tud valaki valami jót a németeknél? nem igazán találtam még :S de a hurricane az mindig leszed, elég jónak tûnik, az asszem orosz
QuentinT
Ismét csak igazad van, az angol bombázók nem a legütõsebbek. Legalábbis én még nem értem el velük arra a szintre 😊 Az oroszoknál viszont már a 2-es szintnél elérhetõ Su-2 és BB-1 (amik szinte minden adatukban tökéletesen egyeznek) elég durva dolgokra képesek. A vonuló konvojokat velük a 6 db 100 kg bomba társaságában szoktam meglátogatni 😊
Egyébként van olyan pilóta skill (a G-terhelés elviselésén kívül) ami segíti a repülést? A gyorsulás és emelkedõ képesség jobb kihasználását? Ellenfélként sokkal mozgékonyabbnak tûntek például a már emlegetett Su-2-esek, mint velük repülve.

van aki szeret elsõnek berepülni a csatattére? csak mert én mindig megfordulok és utólag érkezem, több az esély a túlélésre
hát akkor várjuk a rendes sérülés modellt 😊 remélem nem lesz elcseszve 😄
Jeffjohnson
Vannak olyan gépek amiket könnyebb leszedni mást meg nehezebb. Kaliber persze számít de pl két 50mmes találat legutóbb nem volt elég egy Yer-2 lelövésére úgyhogy amíg minden gép nem kapja meg a saját rendes damage modelljét addig ez lesz. Például ha fával ütközöl de túléled akkor golyónyomok jelennek meg ez is mutatja, hogy a rendes sérülés modell még nincs kész meg persze a ping is sokat számít.

hát én szerintem 12.7mm-esnél nagyobb gunnal szerelt géppel aligha repültem.... még csak 4es vagyok angolban meg oroszban... de majd fejlõdgetek szép lassan 😄
hát meg ugye nem mind1 a kaliber... 7 mm-essel semmire nem mész, nekem az egyik gépen van belõle 4, nem rossz, de hát akkor sem erõs, pedig tier 4-es gép a németeknél, a 12mm-es egy fokkal jobb, de abból is kell 4, ahogy néztem, az oroszoknál ott az alap gép is 4 MG-vel van ellátva 😛
aztán a 20mm cannon a he112-nél már üt eléggé, ezért is van belõle 1 db

a nagyobb tier gépeknél meg ott a 20mm-bõl van legalább 2, aztán megjelenik a 30mm és így tovább... szal a lényeg,hogy a 10 órás játéktapasztalatomból azt tudom mondani,hogy 7-12 mm MG-kkel sokra nem megyünk, bár érdekes, mert engem simán leszednek vele 😄 no sebaj
Nem. Minél nagyobb a fegyver kalibere, annál kevesebb lövés elég a killhez, míg egy 30-37mm-es bõven elég egy golyó, a kis brit 7.7mm-esekbõl meg az amcsi/japán 12.7mm-esekbõl jópár kell azért.

Plusz a profik nem folyamatosan lõnek, ha hátulról közelítenek egy egymotoros vadászgépre, csak közelrõl. Így egyrészt biztos a találat, másrészt nem futsz ki a lõszerbõl, harmadrészt nem riasztod meg a célpontot, amíg nem vagy tüzelõ helyzetben.

Ezért tûnik úgy, hogy egy lövésbõl leszednek.

Aranyszabály még, hogy bombázó mögé nem állunk be hátulról lövöldözni, egyrészt mert onnan a legnehezebb leszedni, másrészt mert durva védõfegyverzetük lehet. Pl: A japó bombázó-hidroplánnak, a H6K-nak egy 20mm-es gépágyúja és több géppuskája néz hátrafelé. A bombázók támadására vannak egyébként a rakéták egyes gépeken.

oké, akkor nem én vagyok a noob 😊
hát már van 8 gép pityus spitfire-em, majd meglesem azzal, hogy megy 😄
Jeffjohnson
Még nincs többféle de majd lesz 😊. Sokszor tapasztalom én is ezt a Damage Modellek még nincsenek teljesen készen ezért is van ez többnyire csak egy alap DM van mindenre ráhúzva. Várni kell még ezzel kicsit aztán ebben is lesz fejlõdés. Most lesz náluk karácsony így nem hiszem, hogy lesz komolyabb patch mostanában de ne legyen igazam.

Szerintem ez a fegyverek méretétõl és számától függ. Pl a 2 géppuskás gépek alig bírnak leszedni valamit, de amiben már van 8 akár egy sorozat is elég lehet.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

lenne még 1 kérdésem 😄
hogy van az, hogy ha én szedek ki valakit akkor az esetek 90%-ban úgy meg kell szórnom skulóval a repcsit mint állat!
de ha engem szednek ki akkor az esetek 90%-ban pár lövés és nekem annyi :S
vmit rosszul csinálok? ugye itt nincs többféle lõszer mint wot-ban? 😄
Azért a húsz fölötti kilõtt földi célpontoknál már nagyon szépen jön ám a kredit és az XP. Brit bombázók pont nem jó példa, nekik elég gyér bombázóik vannak a Wellingtonokig. Oroszok már sokkal jobb, ott az AR-2re kis fejlesztés után már 3db 500 kilós vagy 6db 250 kilós bomba megy fel, azzal már ha jó vagy, egy ráfutással is le tudsz szedni 10+ célpontot. Oroszoknál vannak egyébként gyorsbombázók is, kissebb bombaterheléssel (2X500kg), de sokkal nagyobb sebességgel, azzal már biztos hogy nem elõz meg senki sem.

Nem rossz ötlet a bombázót második vonalban behozni a túlélés szempontjából, de azt azért el kell mondani, hogy igazán durvákat harapni beléjük az elsõ öt percben lehet, amikor még tele van a pálya sok, szorosan együtt lévõ földi célpontal. Aki késõbb jön be a bombázóval, annak már csak a szerény maradék jut, és bizony 5 csatánként földi killért nem éri meg bombázózni.

Bombákból egyébként a minél nagyobb, annál jobb elv érvényesül, mert a durvábbaknak óriási területsebzésük van. Többre mész egy 1000 kilóssal mint négy 250 kilóssal. Pl: Teherautókonvoj közepébe belevágsz egy 1000 kilóst, az egész konvojt kiütöd vele. Az angol és amerikai gépek egyébként fontban (lb) mérik a bombáikat, kábé a felével lehet számolni, tehát egy 1000 fontos bomba az 500 kiló, egy 500 fontos az 250 kiló, stb.

Boccs az elõzõk ért😊. Még nem csináltam ilyet. Itt a link: http://szavazo.net/showpoll.php?id=80208&type=link

<script src="http://szavazo.net/showpoll.php?id=80208" type="text/javascript"></script>

<a href="http://szavazo.net/showpoll.php?id=80208&type=link">Szavazás!</a>

Egyébként melyik módot játsza többnyire az itteni közösség? Arcade, vagy Historical? Esetleg Real?

az még hogy hagyján, hogy lomha, de olyan nehezen kormányozható, hogy csak a 20mm cannon miatt éri meg a gép, messzirõl rárepülve fellülrõl szórni, csak utána tudd felhúzni az orrát, mert kb képtelenség.

amúgy mindegyik bombázónak más méteren van a bombázó célkeresztje? mert nekem most van egy alap c4-esem németeknél, de 500 méternél jelenik meg a célkereszt és nincs nézet sem, amirõl fentebrõl tudnék célozni.
Ja, most látom, hogy az elõttem író is épp azt szidja 😄.

Üdv. Csak én érzem úgy, vagy a He 112 tényleg olyan lomha mint egy féltégla?

tegyük hozzá hogy azért a beaufighter mk vi nem egy utolsó csóró gép....

engem mindig leszednek, ha lelövök 2 gépet akkor már nagy siker van, most a h112-vel nyomom, aminek 20mm cannon-ja van, de az irányíthatósága egy rakat sz.r.

valamit biztos rosszul csinálok, mert hiába lövök oda ahova a célkereszt mutatja, alig talál pár lövedék. arról nem beszélve,hogy vettem egy gépet, T4-es, aztán 7mm ágyúja van, azzal mit csináljak ?:S ....