38447
  • Glo
    Dec 4. a tankos ECBT peccs, ez köztudott :)
  • Glo
    Nem az agráron végeztél, látom :D

Na mindegy. Kezd ez az egész a viccre hasonlítani, ahol a medve megy a kisnyúlhoz a létráért. Elindul, közben gondolkodóba esik:
    - Mi van, ha a nyúlnak mégsincs létrája? De, de.. láttam nála tegnap..
    Megy tovább, de megint gondolkodóba esik:
    - Mi lesz, ha a kisnyúl nem enged be? De, de be fog engedni..
    Megy tovább, már félúton jár, mikor megint gondolkodóba esik:
    - Mi lesz, ha a kisnyúl kicsúfol, amiért nincs létrám? Áh, nem.. de a kisnyúl egy genya, lehet mégis..
    Megy tovább kicsit dühösen, de mégis kell neki a látra. Mielőtt odaér elgondolkodik:
    - De mi lesz, ha a kisnyúl pénzt kér érte????!!!!
    Odaér a kisnyúlhoz, bekopog, kijön a kisnyúl és a medve ráordít:
    - Tudod mit kisnyúl? B@SZD MEG A LÉTRÁDAT!!
  • Ahet
    Egy pillanatig sem parázok. Számomra édes mindegy melyik verzió valósul meg, amit akartam mér megvettem és kifejlesztettem, a többi meg lesz valahogy.

A hasonlatod pedig sántít. Mert nem az a lényeg, hogy melyik "jobb" játék, vagy ahogy te írtad melyik a finomabb gyümölcs, hanem ha a - hogy a te hasonlatodnál maradjak - szőlőnél bevált egy termesztési technika, akkor az működhet az almánál is, és szebb gyümölcs lesz a végeredmény.
  • bgabor
    Reméljük, sajna a számokat még nem láttuk. Jeteknél azért lehet hogy húzós számok lesznek, sok XPt kell majd beleölni hogy a következő gépet megvehesd. Kiderül hamarosan. Jellemző hogy lassan december és még azt se modnják meg, mikorra várható a peccs. Mikor lassan két hete a tankos peccsel kéne játszanunk.
  • Glo
    Nem kell parázni.

Nullázás nem lesz, se újra felhasználható XP.

Egy-egy gépbe kevesebb xp-t kell beleölni, hogy fejleszthesd, nem annyit, mint most.

A Star Conflicttal összehasonlítani meg annyi, mintha azon vitáznál, hogy a szőlő vagy az alma-e a jobb ízű banán. Csak mert mindegyik gyümölcs.

Vegyétek meg azokat a gépeket ami tetszik, hogy ne kelljen rájuk fejleszteni. Nem kell betenni slotba, elég megvenni.

De még egyszer mondom, nem kell parázni, egy-egy gép kifejlesztése vagy átugrása kb 10-20 csata alatt megvan, nem 200 mint a WoT-ban. Annyit meg egy téglában is ki kell bírni.
  • gezu1025
    Az se lenne rossz, mert akkor át lehetne csoportosítani a nem fontos területekről a fontosabbakra.
  • Ahet
    Így van. Biztosat, csak akkor tudunk mikor kijött a patch. Én az SC-ben tapasztaltakból indultam ki, mert ott is ezt ígérték a rendszer bevezetésénél. Amit meg is tartottak, mert ha elköltöttem az XP-t valóban ugyan azt tudtam megvenni, ami eddig is meg volt.
  • Nazarov77
    Kész is van, utolsó körben 18 földi célt intéztem el.
  • Nazarov77
    Mai event nevetségesen könnyű. Viszem az összes Su-2est és a BB-1et ennyi, már manjdnem végeztem :D
  • wargar
    Az én fordításomban ez azt jelenti,hogy megmaradnak a felszerelések is.Aztán persze ki tudja...

We wanted to make the introduction of the new progression system non-problematic both for new and experienced players that is why all achievements, obtained modifications, purchased planes will remain.
  • JethroHUN
    Abba semmi könnyítés nincs. Egy üres géppel kín keservesen sem lehet majd megszerezni a következő gépet... jól megduplázták a fejlődési időt.
  • Ahet
    Ebben azért nem vagyok biztos. Mikor ezt a rendszert pár hónapja bevezette a Gaijin a Star Conflictba, a hajók ugyan megmaradtak a fejlesztéseit lenullázták (persze az XP-t megkaptad) és neked kellett újra elkölteni kedved szerint. Elképzelhetőnek tartom, hogy itt is ez lesz a menete. Már csak azért is, mert ahhoz, hogy egy általad kívánt gépet megszerezz nem kell az előtte lévő gépek összes fejlesztését megvenned, hanem csak egy bizonyos százalékát. A mostani rendszer pedig rákényszerít, hogy mindent szép sorban megvegyél, nincs választási lehetőséged.
    Tehát az új rendszerben egy "kevésbé kedvelt" gépen elköltesz annyi XP-t (pl Ki-61 Ic), hogy azon túllépve megtudd venni (pl a Ki-61 Ib) a következőt, és a fennmaradó XP-t már erre költsd el.

Legalábbis én így értelmeztem ezt az új rendszert. Sőt twi által linkelt képen, az oroszról fordított convert parancs gomb is erre utal.
  • wargar
    Nem lesz nullázás. Amit megvettél az a tied marad. Viszont amit megvehetnél,de még nem vettél meg,azt ki kell fejlesztened. Annyi könnyítés van,hogy nem kell fullra kifejleszteni a gépet ahhoz h a következőre ugorhass.
  • JethroHUN
    Ha már ilyen szar WOT-os lesz a fejlődési rendszer legalább lenulláz az egészet és megadják az elköltött liont és XP-t?
  • bgabor
    Hát az jó régen lehetett. :D
    Régóta nincs vagy alig van területsebzése a bombáknak, ha nem találod telibe a célt, akkor semmi baja se lesz. Sok szerencsét hozzá hogy 50 kg-os bombával telibetalálj egy mozgó, gyakran irányt és sebességetvltoztató tankot. Nem érnek semmit. Pláne az olyan gépekkel vicces ez mint a FW-190 F8, ahol még bombacélzó sincsen a művelethez.
  • Nazarov77
    Nekem kell a lvl 11es Ki-61, 57mmes Ki-102 németeknél a 12es Fw-190 ( na az jó drága lesz ) meg a Bf-109 trop 2 mert azt kihagytam anno. Ezek azok amik elsődleges prioritást élveznek, de akad még gép bőven más országokból amit meg tudnék venni ha rámszakadna a silver lion bank.
  • Ry0K3N
    Na most már csak azt kéne megtudni mit vegyek meg még peccs előtt a rendelkezésre álló keretből.
  • wargar
    A hivatalos oldalra kikerült az új fejlődési rendszer. Ez mégsem egy pletyka volt.
  • twi452
    ha pont rádobod akkor kiszedi az is de ahhoz tényleg nem szabad mellédobni :)

az egyik japó-usa pályán van az, hogy szárazföldi csapatok nyomulnak mindkét oldalról befelé hajókról és megállnak a reptér két szélén vitatkozni egymással 1-1 sorban :)
    na oda 100 kilósokkal kell menni mert nem mozognak :) kidobod a sort jön helyette a következő úgyhogy az egy jó kis pálya :D
  • Ry0K3N
    Ennyire szarránerfelték a 100 meg 50 kilós bombákat?
    Árkádba is megérek ezekkel kidobni egy med tankot régen meg 50 kilósakkal vígan szőnyegbombáztam a heavy tank hadoszlopokat.
  • twi452
    ha olyan pálya van, hogy csak tankokra lehet menni akkor várni kell kicsit és megnézni mi alakul ki aztán irányba állni a bálnával és ahogy te is szépen végig kell menni alacsonyan az oszlopon.
    a japán bálnákkal 500 fontosokkal azért ki lehet kapni a tankokat egész jól csak a ráfutást kell nagyon jól belőni mert nehéz korrigálni menetközben :)

aztán meg jön a csihipuhi és ha szerencséd van akkor a 20milis védőfegyverzet lekap még 1-2 vadászt is rólad, ha nincs akkor meg új kör :D
  • sulouos
    És mi a helyzet az új stratégiai célokkal? Láttam egy videót róluk, de nem értettem hogy mennyi bomba kell beléjük, és hogy mennyit fizetnek.
  • Nazarov77
    Álló cél eltalálásával nincs probléma nagy bomberrel az sima ügy akármekkora magasságról. Tank oszlopokkal voltak problémáim, pl a bomberes eventnél is yer-2vel szépen kidobáltam egy oszlopra a 12db 100kilós bombákat azt általába vagy semmit nem talált el, vagy 1et véletlenül kiszedett a sokból. Jó mondjuk ezek az 50-100 kilós bombák vicc kategóriák.
    Ti nagyon leereszkedtek ezekkel? én ha 2 vagy 1,5km alá ereszkedek rám jön mindenki azt ennyi voltam. Ju-87eseket szeretem mert azokkal nagyon precízen ki lelhet szedegetni a célokat meg jól is manővereznek.
  • twi452
    így van a kis tier 4es amcsi prém Hien.. micsoda szép emlékek :D

Az tényleg nagyon jó kis gép ott, nincs igazán párja :)
    Egy dolgot nem szeret, az orosz "opé" kis tierű bombázókat.. de azokat semmi más gép se szereti abban a sávban.
    Az mindig ilyen szerencsejáték, hogy most épp ő esik le vagy téged szopat szanaszét :D

a hien egy jó tömörre összenyomott spitfire ami ettől az összepréseléstől kisebb és szilárdabb lett így sokkal jobban bírja a nagy sebességet, fordulgatni meg közel azonos mértékben lehet velük persze amíg van egy kis lendület.
    Ha elveszett minden energia akkor biztos előjön a spit nagy szárnyának előnye de hát odáig nem szabad engedni h fajuljon a dolog :)
  • gezu1025
    Omg. A képek:
  • gezu1025
    Ezt a 2 képet meg kell osztanom. Volt két nagyon jó csatám a sok jó mellett eddig ma.

5x exp + prem + D13
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Sima 3 kill, a mai napig meglep milyen tűzerőre képes ez a 3 20-as. Annyira bejön ez a D FW, hogy gyakorlatilag semmi örömöt nem találok a kicsikben. Nem is repülöm őket. (ezért is basz ez a next patch)

prem + prem mk9 (sajnos nem ez volt az 5x xp, pedig szép lett volna nagyon)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Miután véres fordulózást folytattam magasan egy G10-el (fordul magasban a spittel, meg is lepett :O ), és közben le vertem headonba 2 FW-t ( meg se karcoltak, vicc xD) Majd utolsó pár 20-assal előttem még egy FW-t. Aztán felhőből lecsapott D13 és minden fekete lett. Azért sikerült egy steal éhes G10-nek belém rammolni a végére.

• gezu1025
    Az E-2 sebessége bejön, de legtöbbször nem találok nagyobb célokat, csak tankokat a map miatt. Ha 2 felszállást túlélek és kikapok 6 tankot akkor sem tartok ott sem xp-ben sem időben, mint egy 2 killes kör a d-13-al. (más lesz ha max lesz az xp bar)
  • bgabor
    Azért területcélok vannak már szinte mindenhol, mondjuk nem adnak túl sokat. B-17esekre ne izgulj rá nagyon, ebben a játékban HB-ban a gyors és értelmes bombateherrel bíró közepes bomberek a nyerők. A-26, Tu-2, Dornier E2 stb.
    Ezekkel előbb érsz oda a célokhoz mint a lomha heavy bomberek, és te mazsolázgathatsz a legjobbakból. Plusz a legfontosabb, hogy ha jó a pálya és te is jó vagy, akkor már kidobtad a bombaterhedet mire az ellenséges vadászok megjönnek. Fontos meg a legtöbb bombernek az ellenséges vadász érkezése legtöbbször az út végét jelenti. Nehézbombázóval sokszor még az első célig se jutsz el, mire befutnak.
  • gezu1025
    Biztos jól lehet bombázni HB-n de én agyfaszt kapok tőle. Do E-2vel lehetetlen értelmesen dolgozni. 99%-ban olyan map van ahol medium tank van csak. Ha menő vagyok és 2-őt kidobok 4bombival akkor jön a leszáll,felszáll,leszáll. Nem jött be. De b17-re kiváncsi leszek, amcsiként sokkal jobbak lehetnek a földi/tengeri célok.
  • vajakos21
    Álló célt simán 2k ról is lehet dobálni.
  • bgabor
    Először is mi bomberesek nem dobálunk 150m-nél magasabbról ha pillboxokat vagy destroyert kell kidobálni(az éri a legtöbbet), másrész van olyan crew képesség ami a bombázás pontosságát is javítja. :)
  • Amaymon
    Nekem se jönnek be. A kis naval bomberek inkább. Azzal lehet pkzni és célt dobni is. Igaz nem ad szemkápráztató lion/xp eső-t, mint amit twi csinál a bálnákkal, viszont fun néha menni egy-egy kört velük.
  • Nazarov77
    Nekem valahogy nagyon nem fekszenek a nagy bálnák lehet keveset mentem velük és nem tapasztaltam ki de nagyon nehezen találok el velük földi célokat 3km+ magasságból, zuhanóbombázókat szeretem, stukákkal szépen precízen kiszedegetek mindent azt még meg is tudom magam védeni ha a 20mmes verzióval megyek.
  • Amaymon
    "A nagy bombereket meg rühellem, utálok velük menni úgyhogy nem is használom."

Ezt pont twi-nek írod, aki mestere a bálnáknak és az alulbecsült hien-nek. Utóbbi az első(?) prém gépe ha jól emlékszem. :)
  • Nazarov77
    Na nekem pont az a lényegtelem bomber/torpedós kéne még az új gépek mellé :D
    B5N2t használom meg jobb híján a D3A1et (lvl 2es) amit sajnos könnyen kilőnek 10+ csatába de hát ha nincs más. A nagy bombereket meg rühellem, utálok velük menni úgyhogy nem is használom.
    Ha jön valami új B5N2 féleség aminek esetleg még géppuskája is lesz nem csak 1db gunner azt szevasz akkor boldog leszek.
  • twi452
    ha jól emlékszem lesz 3 variáns ki-84 meg jön egy vagy 2 zero meg valami lényegtelen bomber/torpedós :D
  • Nazarov77
    Ja tényleg kiment a fejemből. Én csak a Ki-84ről tudok eléggé kevés az infómorzsa vagy csak én nem néztem utána eléggé.
  • lexlutor
    igen, de minek, amikor ugyis azokat kell huznom, amibol a kov gep jon, es mert azokon meg modult is kell fejelsztenem?
  • bgabor
    Plusz a két bomber már most is ott van magas tierben.
  • twi452
    jön vagy 6 japó gép a patch-el ezt ne feledd :) a ki szériába is jönnek nagyobbak :)