War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Ez alapvetõen egyszerûen megmagyarázható.
Ha könnyebb is a fa mint anyag,de egy törzskeretet ,vagy hossztartót vastagabb fából kell csinálniuk,mintha fémbõl lennének. Sacc / kb minimum 3x os vastagságot igényelnek a fa alkatrészek de lehet keveset mondok,pláne,hogy a fémet ha profilra hajlítják jelentõsen megnõ a teherbírása. Ez a modern autógyártásban is nyomon követhetõ,hiszen kisebb az összsúly évrõl évre,és ez nem csak a mûanyagoknak köszönhetõ.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

😊
Nincs semmi. Nézd meg az engedélyezett max létszámot. Ahhoz arányosít.
Gondolom nem véletlen 😊 Eventen a játékosok számával is "balancol" 😊
HB-n squad és teamwork. Egyedül már nem lehet megváltani a világot, mint régebben, amikor "arcról" ismerted a másikat, mint most RB-n.
Mivel az MM-el? az eventen a battle of britan-nál folyamatosan 5v8 van, és kicsit idegesítõ.
Köszönöm, jók a repülõgép összevetések! <#eljen>

Érdekes, hogy a könnyebb anyagból készült gépek közel azonos tömegûek és közel azonos teljesítményre képesek. Ez alapján a De Havilland Mosquito valamivel jobb emelkedési képessége az valószínûleg a jobb motor miatt lehetett.

A repülõgépgyártásba még nem ástam bele magam. De érdekes téma, fõleg, hogy korábban olvastam mûködõképes fából készült sugárhajtású gépekrõl is, amiket bevetésre is küldtek a II. világháborúban.

Alaplap: ASRock Z97 PRO4 (s1150, ATX) | Processzor: Intel Core i7-4790 3.6GHz LGA1150 | Memória: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 | Videókártya: Palit Geforce GTX760 Jetstream 4GB

Igen, aztán megtanultunk repülni 😊)

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Tudom hogy nem vígasztal, de valahol egy másik fórum épp ugyanezt írják <#banplz>
Kb. 4-5 naponként fordul elõ, hogy folyamatosan béna idióta hülyékkel sorsolnak össze. Ilyen esetekben a fõ 3 nemzetemmel sem tudok egyetlen gyõzelmet se learatni. A többi napon simán megy. Ez valami törvényszerûség? Valaki járt már hasonló cipõben?
Her Laca
És akkor még valami.
ME 410 teljesítménye
Max. sebesség 611 km/h 6100 m magasan
Hatótávolság 2330 km
Legnagyobb repülési magasság 10 000 m
Emelkedõképesség 620 m/min

De_Havilland_Mosquito
Max. sebesség 612 km/h
Hatósugár 2400 km
Legnagyobb repülési magasság 11 000 m
Emelkedõképesség 14,5 m/s

Ezeket wikiztem én is ,de ha kell pontosabb adatokat is megnézhetek,de nagyjából látszik,hogy mik a valós állapotok.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Ha megvan szervezve a gyártás,és a gépesítés,akkor véleményem szerint mindegy mibõl építik.Fából is vagyis az elkészített darabokból is hamar összedobják a madarat,de azért nem olyan gyorsan mint egy fém gépet.

A fém szerkezetnek az a nagy elõnye,hogy (mint pl a BF 109 esetében) nagyon gyorsan összerakható,relatív kis munkaráfordítással.

Her Laca
No még két adat.
ME 410 Fémépítésû.
Szerkezeti tömeg 6150 kg kg
Max. felszállótömeg 10 680 kg kg
Hossz 12,48 m m
Fesztáv 16,37 m m
Magasság 4,27 m m

De_Havilland_Mosquito Fa .

Szerkezeti tömeg 6479 kg
Tömeg üzemanyaggal 9478 kg
Hossz 12,18 m
Fesztáv 16,42 m
Magasság 4,62 m

Nos? A két gép közel azonos méretileg .
Én nem látom a fa szerkezet kimondottan a súlyra vonatkozó elõnyét.

Köszi a kifejtést!

Nekem a logika azt súgta, hogy fából egyszerûbb repülõt építeni (mondjuk az oroszok nem nagyon törõdtek a szabvánnyal 😄), meg ahol olvastam, mindenütt azt írták, hogy a Moszkító (írják a szászok úgy ahogy akarják) pontosan azért volt olyan gyors, mert faépítésû és ezért könnyû. Legalább kiderült az igazság 😉

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Jacek
<#eljen>

Her Laca
Ja és a Lagg 3 meg az E4 az méretben (centik vannak csak különbségek) megegyeznek.

Her Laca
No hazaértem
Akkor elõször is nézzünk két példát ,a többit majd késõbb.
Lagg3 teljesen fa szerkezet,annak "elõnyeivel" és minden hátrányával
Tömeg
Üres tömeg: 2205 kg
Teljes tömeg: 2620 kg
Legnagyobb felszálló tömeg: 3190 kg

BF 109 E4 Fémépítésû.
Tömeg: 2010 kg (üresen); 2505 kg (harckészen)

Két gép ami egyazon idõben a kor követelményeinek figyelembe vételével készült.

Akkor egy kis adalék.
A fa szerkezetekhez nem akármilyen fára van szükség.
Nemrég szerencsém volt megtekinteni egy készülõ gépet
Olyan mint õ.

Na most készül ott még valami

A fát Canadából hozzák arany áron,lévén nagyon komoly szabvány van mibõl lehet repgépet építeni.Úgy a szálak párhuzamossága a fában ,mennyi csomó lehet benne (leginkább semmi) ,eleve ezeket a fákat kimondottan a repgépkészítéshez tenyésztik.

Na most a háborúban az orosz honfiak nem igen foglalkoztak mibõl is építsenek,mint mondtam külön (hozzájárulásért) elárulták a pilcsiknek mely gépek készültek jó minõségû faanyagból.

Visszatérve a témára.
Egy gép (bár én nem értek azért annyira hozzá ezt leszögezném) készítésénél fa ,avagy fém anyagból ,nagy valószínûséggel a tömeg arányában a fém szerkezettel lehet jobb eredményt elérni.
És persze ,hogy a fa könnyebb ,mint az aluminium. Melyik fajta fa? 😊Ez se mindegy😊
A fa szerkezet jó hobby gépek készítéséhez,de harci gépet nem véletlenül nem gyártottak nagyobb számban belõlük.

Jó.. nem néztem utána mi lesz a neve 😛 😊
A lényeg, hogy a ps4 kliensbe alapból lesz arc/fej követés a ps4es kamerával 😊
pseye a mostani pS3-hoz való. Rendkívül pontos, mert magas FPS-en rögzít. Úgy tudom a gyártása megszûnik a ps4-hez más kamera hw lesz.
A freetrack fejlesztését félbe hagyták, emiatt nehéz a beüzemelése. Egyetlen dolog miatt használom, az a 4 pont modell. A facetracknoir ellenben supportált volt mikor próbáltam. Arcfelismerésre pontatlan nagyon. Viszont a nevével ellentmondóan tökéletes az IR-es követéshez.
Nem haraptam le a fejét, nem is baj ha kimondja hogy WoT, csak ne várja el azt itt mint ott!

Viszont ami érdekes, hogy a ps4-es WT is valami ilyesmit fog használni fejkövetésre a pseye kamerával. Gondolom az õ technológiájuk kicsit megbízhatóbb 😊
Én azzal játszom egy ideje. Ugyanúgy infrákkal a Pointracker-rel. Nálam teljesen jól mûködik ez is 😊

A sima facetrack plugin meg ízlés kérdése, én nem tudtam régen olyan körülményeket csinálni hozzá, hogy mindig jó legyen 😊
Torzonborz
srácok ezt valaki próbálta már : http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
Ha igen vélemény róla ? Érdemes próbálkozni vele ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nem is azt mondtam, hogy a fa erõsebb mint az alumínium. A fa olcsó, képzetlen munkaerõ is boldogul vele, megmunkálása lényegében kézi szerszámokkal is lehetséges, emellett még könnyû is, olyannyira, hogy félelmetes hírû vadászgépeket készítettek belõle.

Az alumínium gyártása, a bányászattól a finomításon át az ötvözésig és alakra formálásig rettenetesen drága, a megmunkálása költséges a hatalmas energiaigény és a bonyolult gépek alkalmazása miatt (alumínium hegesztés, vagy szegecselésnél a hõtágulás különbsége az acél szegecsek és az alumínium elemek között, stb), így tegyük fel, hogy hasonló szilárdságú vázat építhetünk egységnyi tömegû fából és alumíniumból. Tehát hasonlóan erõs vázú repülõgépet építhetsz kevesebb pénzbõl 😄

Persze, elég hülyén venné ki magát, hogy a 900°C-on égõ kerozin köré fa testet építsenek, ami képes kiállni a 2,5 Mach sebességet...

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

bardocz
Kár, hogy egy repülõ építésénél nem a sûrûség a mérvadó, hanem a sûrûség/szakítószilárdság értéke. Amiben a fa valószínûleg elmarad, különben azt használnák.
Her Laca
Most melózom de ha hazaérek reagálok erre a fa dologra😊
Megpróbálok illusztrálni is és pár dolgot tisztázni.

áh nem.. csak alapból elindult a felvett anyag ezért hittem h élõ..😄

a többi videó nem indul egybõl 😊
Igromir-es kamera még mindig megy.. 😄
senki nincs de gondolom ilyen standépítõk játszanak páran xDD
De igen. A fa szerkezet (legalábbis szerintem, sose terveztem még repülõt) építõanyagának térfogatának valamivel nagyobbnak kell lennie, mint az alumínium váz térfogatának, de ezt a fajsúly bõven ellensúlyozza, a borítás mellett. Sok minden rosszat lehet mondani a fáról, de hogy nehéz, azt nemigen 😄

Coral Springs
És a kigooglezott információidat nem lehetett volna esetleg baráti hangon megejteni, az áltudományos, cinikus hangnem helyett ?

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Jacek
Nem vagyok szakértõ de nem a teherbírás/súly-ról volt szó?

Kevés embert tudok elképzelni, aki ne látott volna még zárt szelvényt...

Fából csak tartógerendákat és szelvényeket tudnak csinálni, de az pont elég. Befedik vászonnal, és már repülhet is. Vetemedik, gyullad, de a páncéltörõ lövedék, ami az alumíniumot szilánkosra töri, hogy a lemezborításról már ne is beszéljünk, csak átszalad rajta, könnyebb és bizonyos mértékben bírja az alakváltozást, ami az alumíniumról nem mondható el 😊 Emellett nem szívja el a drága alapanyagot az ipar más területeitõl.

Jacek
Csakis😄DD egy nagy fából égetik mint a bantuk😄

Láttál márt mondjuk zártszelvényt? Én aluból igen de fából nem annyira:d

Miért, szerinted a fa repülõgépeket rönkbõl faragják? 😄

Jacek
Meg ha aluból építesz akkor az nem tömör..

Gondolom nem lehet ezt ilyen egyszerûen számolni egy komplett szerkezetnél, hogy m3-ben x nehezebb y-nél.

Azt kéne megvizsgálni, hogy ugyanolyan teherbírású szerkezetet megcsinálni fából és alu profilokból is. És azt már le lehet mérni, hogy így melyiknek nagyobb a tömege.

Kedves Her Laca!

A fa azóta könnyebb az alumíniumnál, amióta ismerjük a sûrûség fogalmát, melynek a jele magyarul ejtve "ró", mértékegysége pedig a . A fa sûrûségértéke -típusától függõen- 130-1500 kg/m3 között mozog, míg a "tiszta" alumíniumé 2700 kg/m3. És itt még meg kell említeni, hogy ez még csak a "tiszta" alumínium sûrûségértéke, ami önmagában szinte használhatatlan. A fellépõ erõhatásokat -fõleg a repülésnél- képtelen lenne "elviselni", ezért az iparban az alumíniumnak csak különféle ötvözeteit használják.
Tehát jogos a felvetés, mely szerint a fából készült repülõgépekkel jobb menetteljesítményeket lehetett elérni (Ha csak a tömeg/teljesítmény arányt vesszük figyelembe).
Remélem, ha nem is nagy részletességgel, de azért meg tudtam válszolni a kérdését.

Tisztelettel,
hunsati

Alaplap: ASRock Z97 PRO4 (s1150, ATX) | Processzor: Intel Core i7-4790 3.6GHz LGA1150 | Memória: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 | Videókártya: Palit Geforce GTX760 Jetstream 4GB

Coral Springs

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Cifu mint moderátor biztos ért hozzá.

Nagyon ráférne már a topikra az alap info-k összegyûjtése, hogy lehet olyat menü-t beszerkeszteni?
Coral Springs
Mint ahogy ebben a topikban is van, mehetnének a banner aljára információk. Többek között a magyar FAQ, a GrmlZ youtube catornája, és az egyéb kezdõknek hasznos oldalak. A tankos topik linkje pedig mehetne mögéjük, nem kell az itt virítson.

Fighternél a Gunners fülre ne tegyél pontot, az a bombereknek kell. Ground service jó lehet, de pazarlás, amíg a kezdeti stádiumban vagy.

Harc szempontjából Stamina és Vitality és a G-tolerance a legfontosabb, aztán a Visionok, hogy messzebbrõl lásd az ikonokat. Fokozatosan a vison-t is építsd fel ne hagyd nullán.
Német vadász.

De mondjuk egyszerûbb lehet ha minden kategóriára mondanátok, hogy mi a javasolt.
Játékmód és gépfüggõ, hogy mire érdemes tenni. Alap infok hiányában nehéz megmondani.
Nah, azért 2v1 volt az nem elfelejtendõ 😄
Sziasztok a Pilot, Gunner, Ground Services crewnál milyen skillekre érdemes pakolni?
Ma én is párszor beorsóztam az F4F-el. Az eventek egy hátránya van állandóan váltogatni kell a gépet. Amikor ösztönösen beidegzõdött egy mozdulat a másik gépnél fatális hiba. Az a fura, hogy az F4F-en gyakoroltam, tanultam be az RB módot és ma az szívatott meg a legjobban.

Akartam egy kill válogatást csinálni FRB kedvcsinálónak, de kiütötte a patch a replayokat. Nem volt rá idõm :o Elég dühítõ, mert több száz kill odaveszett. WT-ben könnyebben jönnek a PK-k, mint CloD-ban.
Her Laca
Spit 100 oktános akart lenni.

Her Laca
Na ja. Az a baj, hogy a épít 100 oktános az kis magasságon nagyon agilis. Jól is repültek ( mondjuk én se rosszul) de mint mondtam itt nehéz kis sebességgel manipulálni.
Egyedül a spirálba csapott emelkedésében jobb itt az E1 de ha rászúrja a wep et akkor ott is a nyomorba tud lenni. Persze jobban is figyelmetlem volna de ezek egy századból voltak összerádiózva.
No mindegy egyet csak leszedtem a másik meg hazament😊 és hál istennek én is 😊
Szépen csinálták. Ezek a harcok az igazán élvezetesek amúgy.