War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha könnyebb is a fa mint anyag,de egy törzskeretet ,vagy hossztartót vastagabb fából kell csinálniuk,mintha fémbõl lennének. Sacc / kb minimum 3x os vastagságot igényelnek a fa alkatrészek de lehet keveset mondok,pláne,hogy a fémet ha profilra hajlítják jelentõsen megnõ a teherbírása. Ez a modern autógyártásban is nyomon követhetõ,hiszen kisebb az összsúly évrõl évre,és ez nem csak a mûanyagoknak köszönhetõ.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Érdekes, hogy a könnyebb anyagból készült gépek közel azonos tömegûek és közel azonos teljesítményre képesek. Ez alapján a De Havilland Mosquito valamivel jobb emelkedési képessége az valószínûleg a jobb motor miatt lehetett.
A repülõgépgyártásba még nem ástam bele magam. De érdekes téma, fõleg, hogy korábban olvastam mûködõképes fából készült sugárhajtású gépekrõl is, amiket bevetésre is küldtek a II. világháborúban.
Alaplap: ASRock Z97 PRO4 (s1150, ATX) | Processzor: Intel Core i7-4790 3.6GHz LGA1150 | Memória: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 | Videókártya: Palit Geforce GTX760 Jetstream 4GB
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
ME 410 teljesítménye
Max. sebesség 611 km/h 6100 m magasan
Hatótávolság 2330 km
Legnagyobb repülési magasság 10 000 m
Emelkedõképesség 620 m/min
De_Havilland_Mosquito
Max. sebesség 612 km/h
Hatósugár 2400 km
Legnagyobb repülési magasság 11 000 m
Emelkedõképesség 14,5 m/s
Ezeket wikiztem én is ,de ha kell pontosabb adatokat is megnézhetek,de nagyjából látszik,hogy mik a valós állapotok.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A fém szerkezetnek az a nagy elõnye,hogy (mint pl a BF 109 esetében) nagyon gyorsan összerakható,relatív kis munkaráfordítással.
ME 410 Fémépítésû.
Szerkezeti tömeg 6150 kg kg
Max. felszállótömeg 10 680 kg kg
Hossz 12,48 m m
Fesztáv 16,37 m m
Magasság 4,27 m m
De_Havilland_Mosquito Fa .
Szerkezeti tömeg 6479 kg
Tömeg üzemanyaggal 9478 kg
Hossz 12,18 m
Fesztáv 16,42 m
Magasság 4,62 m
Nos? A két gép közel azonos méretileg .
Én nem látom a fa szerkezet kimondottan a súlyra vonatkozó elõnyét.
Nekem a logika azt súgta, hogy fából egyszerûbb repülõt építeni (mondjuk az oroszok nem nagyon törõdtek a szabvánnyal 😄), meg ahol olvastam, mindenütt azt írták, hogy a Moszkító (írják a szászok úgy ahogy akarják) pontosan azért volt olyan gyors, mert faépítésû és ezért könnyû. Legalább kiderült az igazság 😉
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Akkor elõször is nézzünk két példát ,a többit majd késõbb.
Lagg3 teljesen fa szerkezet,annak "elõnyeivel" és minden hátrányával
Tömeg
Üres tömeg: 2205 kg
Teljes tömeg: 2620 kg
Legnagyobb felszálló tömeg: 3190 kg
BF 109 E4 Fémépítésû.
Tömeg: 2010 kg (üresen); 2505 kg (harckészen)
Két gép ami egyazon idõben a kor követelményeinek figyelembe vételével készült.
Akkor egy kis adalék.
A fa szerkezetekhez nem akármilyen fára van szükség.
Nemrég szerencsém volt megtekinteni egy készülõ gépet
Olyan mint õ.
Na most készül ott még valami
A fát Canadából hozzák arany áron,lévén nagyon komoly szabvány van mibõl lehet repgépet építeni.Úgy a szálak párhuzamossága a fában ,mennyi csomó lehet benne (leginkább semmi) ,eleve ezeket a fákat kimondottan a repgépkészítéshez tenyésztik.
Na most a háborúban az orosz honfiak nem igen foglalkoztak mibõl is építsenek,mint mondtam külön (hozzájárulásért) elárulták a pilcsiknek mely gépek készültek jó minõségû faanyagból.
Visszatérve a témára.
Egy gép (bár én nem értek azért annyira hozzá ezt leszögezném) készítésénél fa ,avagy fém anyagból ,nagy valószínûséggel a tömeg arányában a fém szerkezettel lehet jobb eredményt elérni.
És persze ,hogy a fa könnyebb ,mint az aluminium. Melyik fajta fa? 😊Ez se mindegy😊
A fa szerkezet jó hobby gépek készítéséhez,de harci gépet nem véletlenül nem gyártottak nagyobb számban belõlük.
A lényeg, hogy a ps4 kliensbe alapból lesz arc/fej követés a ps4es kamerával 😊
A sima facetrack plugin meg ízlés kérdése, én nem tudtam régen olyan körülményeket csinálni hozzá, hogy mindig jó legyen 😊
Ha igen vélemény róla ? Érdemes próbálkozni vele ?
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Az alumínium gyártása, a bányászattól a finomításon át az ötvözésig és alakra formálásig rettenetesen drága, a megmunkálása költséges a hatalmas energiaigény és a bonyolult gépek alkalmazása miatt (alumínium hegesztés, vagy szegecselésnél a hõtágulás különbsége az acél szegecsek és az alumínium elemek között, stb), így tegyük fel, hogy hasonló szilárdságú vázat építhetünk egységnyi tömegû fából és alumíniumból. Tehát hasonlóan erõs vázú repülõgépet építhetsz kevesebb pénzbõl 😄
Persze, elég hülyén venné ki magát, hogy a 900°C-on égõ kerozin köré fa testet építsenek, ami képes kiállni a 2,5 Mach sebességet...
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Megpróbálok illusztrálni is és pár dolgot tisztázni.
a többi videó nem indul egybõl 😊
senki nincs de gondolom ilyen standépítõk játszanak páran xDD
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
Fából csak tartógerendákat és szelvényeket tudnak csinálni, de az pont elég. Befedik vászonnal, és már repülhet is. Vetemedik, gyullad, de a páncéltörõ lövedék, ami az alumíniumot szilánkosra töri, hogy a lemezborításról már ne is beszéljünk, csak átszalad rajta, könnyebb és bizonyos mértékben bírja az alakváltozást, ami az alumíniumról nem mondható el 😊 Emellett nem szívja el a drága alapanyagot az ipar más területeitõl.
Láttál márt mondjuk zártszelvényt? Én aluból igen de fából nem annyira:d
Azt kéne megvizsgálni, hogy ugyanolyan teherbírású szerkezetet megcsinálni fából és alu profilokból is. És azt már le lehet mérni, hogy így melyiknek nagyobb a tömege.
A fa azóta könnyebb az alumíniumnál, amióta ismerjük a sûrûség fogalmát, melynek a jele magyarul ejtve "ró", mértékegysége pedig a
Tehát jogos a felvetés, mely szerint a fából készült repülõgépekkel jobb menetteljesítményeket lehetett elérni (Ha csak a tömeg/teljesítmény arányt vesszük figyelembe).
Remélem, ha nem is nagy részletességgel, de azért meg tudtam válszolni a kérdését.
Tisztelettel,
hunsati
Alaplap: ASRock Z97 PRO4 (s1150, ATX) | Processzor: Intel Core i7-4790 3.6GHz LGA1150 | Memória: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 | Videókártya: Palit Geforce GTX760 Jetstream 4GB
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
Harc szempontjából Stamina és Vitality és a G-tolerance a legfontosabb, aztán a Visionok, hogy messzebbrõl lásd az ikonokat. Fokozatosan a vison-t is építsd fel ne hagyd nullán.
De mondjuk egyszerûbb lehet ha minden kategóriára mondanátok, hogy mi a javasolt.
Akartam egy kill válogatást csinálni FRB kedvcsinálónak, de kiütötte a patch a replayokat. Nem volt rá idõm :o Elég dühítõ, mert több száz kill odaveszett. WT-ben könnyebben jönnek a PK-k, mint CloD-ban.
Egyedül a spirálba csapott emelkedésében jobb itt az E1 de ha rászúrja a wep et akkor ott is a nyomorba tud lenni. Persze jobban is figyelmetlem volna de ezek egy századból voltak összerádiózva.
No mindegy egyet csak leszedtem a másik meg hazament😊 és hál istennek én is 😊
Szépen csinálták. Ezek a harcok az igazán élvezetesek amúgy.