War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ahogy a spit mögéd kerül, amikor te voltál mögötte az iskolapélda. Majdnem megfogott, de túlkombinálta. Ha jól láttam átesett és bepörgött. Ott úszott el a killjük 😊
Her Laca
No itt egy mai kis filmecske ,ahol a változatosság kedvéért engem agyusztálnak ,hogy Tomcsi barátomat idézzem "Az anyjuk úr istenit"

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Coral Springs
Egy egér, és egy billentyûzet segítségével. Õskövület mindkettõ. Van egy gamepad is a háznál, de azzal meg nem tudok célozni.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Megtanulsz vigyázni arra az egy gépre, megtanulsz vele játszani. Sokkal másabb/jobb a játékélmény HB-ban. Ki?
JethroHUN
Te mivel játszol? Egér, joy, gamepad? Vagy pay2win vagy <#mf2>

A földi célpontok támadásából mennyire lehet megélni? Baromira nem tudok kilõni senkit. Inkább veszek egy bombázót.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Coral Springs

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

szoktam hb-ni de ott csak egy gépet vihetek azért nem szeretem annyira. olyan csatáid nincsenek ahol magasabb szintû géppel vagy, mert a q-5-el én is nagyokat arattam azóta nem jön össze.

Arcade-ban mindig sokan vannak rajtad, ill nincs szinte soha tiszta célpont, ajánlom a HB-t. Engem nagyon felhúzott az arcade folyton 0 killes csatáim voltak... -.-"
Coral Springs

árkádban amerikával 8-11-es szintig tudtok érdemleges csatátá vívni? mert nekem egyszerûen nem jö össze, nagyritkán becsúszik egy-egy jobb kör de általában 4-0-1 max 4-0-3

Her Laca
A fa mióta könnyebb az alluminiumnál?
Persze gyártástechnológiai különbségek azért akadnak a fa és fa között,de a mossy az csak egy volt amit mint sikeres fa szerkezetû géprõl hallani lehet. Ott inkább a két brutális hajtómû volt az oka amiért olyan jó lett. Nem azért csinálták fából,mert az annyira jó volt,hanem mert a briteket is sújtotta a nyersanyag hiány és a fém az kellett a vadászokhoz ,meg a nagy bomberekhez,,a hajókhoz stb.Azért nem véletlen,hogy nem terjedt el ez az építési gyakorlat. Annó a G10 eseket is (ha jól rémlik) fa függõleges vezérsíkkal csinálták,de a pilóták nem szerették õket,errõl sokat lehet olvasni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Spit? Milyen spit?
f24sg
Na de azért pl. ott van a De Havilland Mosquito, ami ugye totál fa volt, ki is röhögték eleinte, aztán pont a könnyû szerkezet meg az erõs motorok miatt az egyik leggyorsabb, legfaszább gép volt, ki is emelik, hogy az egyetlen probléma az volt, hogy "sose volt elég belõle".

Inkább télleg a megmunkálás volt ott a baj, pufajka + usánkába dolgozni az Ural mögött, Szibériában...
hello, üdv a klubban😊 tiszta il-2, lenne mit írnom, de nyomdafesték leolvad. azért az a q..va spit is megér egy misét. ez már igy lessz mindig, mert oroszok a tervezõk
Her Laca
Én mindig ezért mondom,hogy ugyanaz a tisztelet megilleti az Orosz pilótákat is mint más nemzetekéit. Azok a srácok (bár irtózatos veszteségeket szenvedtek el) de felszálltak a korszerûtlenebb gépeikkel,az elején jóval kisebb tudással ,mint amivel az ellenfeleik rendelkeztek.
Aztán náluk is kitermelõdött a végére( természetes kiválasztódás) egy kemény mag,akik kaptak jó gépeket és a tudásuk is megvolt már.

Her Laca
Háborúban pl a nõk munkája az ilyen helyeken alap volt (lévén a férfiak a frontra kellettek) ,még az USA ban és Angliában is. Oroszoknál a gyerekek is dolgoztak.Sajnos ez egy ilyen világ volt.

Atyaég, mint vmi nagy repülõgép modellezõ klub. Ezekbe beültek lol. Nem csoda, ha annyira sztárolják a lala-t.
Coral Springs
Aki bemegy mint egy buldog a tömegverekedésbe, az elõbb vagy utóbb kapni fog. Ésszel kell játszani, és maximum akinek nem tetszik a neved az fog megtámadni. Kb 10 AB csatából engem 2x lõnek le, de akkor valami k**va nagyot hibázok.

de kemény ahogy ilyen 12 éves kislányok meg fiucskák szerelik a gépeket télikabátban O_O

bakki😄D

Her Laca

Her Laca
Tanuld meg! Az orosz nyír az golyó ,tûz ,és minden álló😊 Ez alap.
Mindamellett van orosz pilcsiktõl visszaemlékezés amelyben elmondják,hogy amikor vételezték a gépeket akkor némi ital és cigaretta mennyiségért cserébe elárulták nekik,hogy mely gépek repülnek pl egyenesen ,mert azért vetemedtek rendesen ezen madarak😊 Volt olyan ,hogy repülték át a frontra õket ,és szétestek a levegõben,behalt a motorjuk stb😊 nem véletlenül szerették az amcsiktól kapott madarakat (vissza se adták õket:XD ) .
A fának sajnos nem sok keresni valója volt már annak idején a repülésben,vagyis ezen gépek már túlhaladták ezt a technológiát,de a szükség nagy úr volt oroszhonban is. Fa volt ,a muzsik szögelni tudott ,mi kellett több😊
Mindjárt keresek filmet ahol mutatják a gyártást😊
Szögelik a madarat rendesen😊

Coral Springs
Gondoltam körbenézek a high tier -ben, elõ is szedtem a Bearcat -et. Berlin map, már csak egy Fw 190 volt hátra, akit rajta kaptam hogy épp száll fel a bázisáról. Írtam neki hogy szálljon le és lépjen, pár másodperc múlva megismételtem kicsit erélyesebben, az meg csak emelkedett tovább. Mikor rázuhantam még csak ki se tért, ellõttem neki a tail -t, azt így ért véget a mûsor. Mire volt ez jó neki ?

Több lett a lóvém, de jobban örültem volna ha nem így végzõdik. <#nyes>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

16 hit 4 critet kapott egy Lagg az E1-bõl amivel mentem/ stealth azaz full gyújtós beltbõl/ ki nem gyulladt ,de még nem is én lõttem le ,mert egy 11-es kis csíra az uccsó pillanatban szétlõtte rajtam keresztûl!-ofc assist! ANYÁD assziszt😊 eddigre már olyan lelki állapotban voltam,hogy nekivertem a gépemet mire kapott egy jó kis minuszt és mind a ketten szétrobbantunk😛

a wiki pedig ezt írja a Lag szerkezetérõl:

"A sárkány túlnyomórészt fából készült, a legkritikusabb részeket bakelit lakkal kezelték. Ez az új rétegelt lemez szerkezet a közönséges fánál sokkal tartósabb volt. A teljesen faszerkezetû szárny a Jak–1 vadászgépéhez volt hasonló,"

és ez nem gyulladt ki bááázeee!! ja elfelejtettem OROSZ gép vs német.....

Attól függ hol játszol, én 7-es vagyok japókkal, és 6-os szintig csak arcade-ban mentem (ez a része a játéknak pedig igenis arcade, belsõ nézetbõl, és elvoltam vele. Igaz 4-5 szint környékén nem akartak jönni a killek ezért is mentem át HB-ra, és fényévekkel jobb. Ugyanazzal a beállítással játszom szal nem értem miért lenne sz.r
JethroHUN
Próbálgattam egy kicsit az irányítást. A mouse aim amire alapból van állítva egy rakás SZAR. Ez nem egy árkád játék mint az attack on pearl harbor szóval egy az egyben használhatatlan az egér követõ irányítás. De a simplified controls ami átalakítja az egered joystick-ká, remekül mûködik. Kicsit körülményes, de nagyon finom irányítást eredményez.

Vagy simán csak jobban fordul az õ gépe, mint a tied.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nem könnyebb, kivételes képességû ember, aki úgy tudja ott használni. 😊
Ezt nem tudtam, hogy Joystickkal nem könnyebb az irányítás AB-n. Akkor viszont nem értem.hogy a fenébe tudnak egyesek olyan szûk fordulókat venni. Én mauseal irányítom és egyszerûen képtelen vagyok lekövetni néha az ilyen fordulókat, pedig már megpróbáltam az eddig bevált trükköket. Szerintem is a belsõ nézet az élvezetesebb még akkor is, ha egy kicsit talán nehezebb. Én pont az általad leírtak miatt nem játszok külsõ nézetben.
Hol állítom be a tûzerõ összpontosítását? Nem találom sehol...
Nem mind kifejezetten a manõverekrõl szól. Elfogulatlanul bemutat késõbb pár gyakran használt géptípust és a képességeit.
Ha egy kicsit begyakorlod, akkor többé-kevésbé meg lehet, pl. a head-on elkerülõ manõver a betanulása óta legalább ezerszer megmentette az irhámat 😊

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Engem az instructor zavar pedig options-ban kikapcsoltam. Nem tudok fejjel lefelé repülni csak a-d a-d kombóval...
JethroHUN
Jó kis videók, csak egérrel egyiket sem lehet megcsinálni.

<#eljen><#eljen>

Igazat szólsz a HB-val, de én nem küldeném be a darálóba rögtön. Ismerkedjen kicsit a rendszerrel AB-n pár órát, legalább tier 4-et érjen el néhány nemzettel.
Srác menj HB-ra, arcade-ban nincs se fizika se különbség a gépek közt, vagy legalábbis nem sok. Ott nem számít ki, hogy manõverez úgyis minimum 2-en lesznek rajtad. A kart felejtsd el, joy is csak fullreal modban kell, szokd meg az egeres irányítást HB-n is. Hidd el jobban jársz. Am a cockpit nézet nem azért van, hogy jobb legyen célozni stb. Én pl utálom a külsõ nézetet mert a valóságban sem úgy repültek az emberkék, hogy látták a gépüket kívülrõl. Úgy sokkal könnyebb de jobb is? Neked van 200 killed nekem csak 100 de én belsõ nézetbõl játszottam egész végig. Akkor ki a jobb? Kinek van könnyebb dolga? Elég gáz egy pilótának ha kiszedi egy olyan aki belsõ nézetbõl játszik, és sokszor azt se tudja hol van. Meg én külsõ nézetben nem tudok célozni, mindig túlfut a célkerszt, nem tudom pontosan hova lövök, és rángat össze vissza. Mégegyszer mondom: Hb, és egér billentyûzet.
Kiegészítem, hogy a hamarosan megjelenõ WvW módban kiemelt fontossággal bírnak majd.
Az attackerek és heavy fighterek a bombázók és földi célpontok ellen valók. Amúgy még lassabban fordulnak mint a fighterek 😊 Az amikat csak a bombázók miatt húzom. Mutatóba egy F4F van a garázsban. Én se szeretek annyira vadászkodni. Inkább bombázgatok. Azért próbáld ki a japó vadászokat, azok jól fordulnak.
JethroHUN
Ahogy így nézegettem a repülõket. Az amcsi gépek, elég reménytelennek tûnnek nekem. A leglassabb fordulnak az összes gép közül.

Attacker illetve heavy fighter milyen szerepet tölt be? Mi ellen kell velük támadni? Mert ha nem megy a vadászgépezés akkor inkább vmi mást csinálnék. Úgyis van egy rakás földi célpont.

Igen mind a 3.

Megszavaztuk, hogy legyen a másik különálló topik ettõl ne keveredjen ide a flame war és a sok felesleges info, ami a tankosok magukkal hoznak majd.
bardocz
Mert külön irányíthatóak lesznek, elõször a tankok.
JethroHUN
Ebben a játékban majd a tankok és a hajók is játszhatók lesznek? Vagy azok AI irányította egységek maradnak? Akkor viszont nem értem miért van két külön topik.

bardocz
Csak úgy megjegyezném, hogy ezek az elsõ világháborús gépek a 30-as években készültek, amikor az elsõ vh már egy ideje végetért.
Az 1. vh-s papír repülõknek pont az volt a lényege, hogy egy helyben megfordultak (és mivel kb 200 kg az egész gép emelkednek is mit az állat). Meg fogsz lepõdni, de itt minden gépnek más a karakterisztikája, mindennel másképp kell játszani, hogy sikeres legyél. Persze vannak tierenként megfelelõ gépek, de szerintem elég jól van súlyozva a balance (lásd Coral, aki a meggymag köpõ gépével 10+ killt csinálgat).

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Ezt nézd végig alapozásnak az elejétõl fogva, jó vaskos anyag. Külsõ nézetes játékosoknak AB, HB kötelezõ lecke.
Amit a BF3-ban megtanultál el is felejtheted, az egy tamagocsi szintjét is csak karcolgatja 😄
Coral Springs
Végignéztem, egész jó volt a mûsor. <#eljen>

Her Laca
"Vagy téged lõtt meg a Spitfire ? Alapos meglepi volt, csak elbaszta."

Azt azért tudni kell,hogy ebben a játékban nagyon nem könnyû lõni.
A gépek ha kicsi a sebességük ,nagyon instabilak ,ráadásul amúgy is nehéz célra tartani. Sokakat ez is riaszt el sajna. Nagyon sok gyakorlás kell ahhoz,hogy rövid sorozattal (spórolósan) le tudjunk lõni valamit. Aztán pl az angol gépekben azért nagyon meg kell gondolni a lövést ,mert hamar elfogy a muníció.

JethroHUN
Most kezdtem el ezzel játszani. Talán nincs igazam, de szerintem óriási egyensúly gondok vannak. Mellékesen megjegyzem BF3-ban én már elég jól repülök jettel, majdnem mindenkit le tudok rázni. Mondjuk ott jobb az egér követése a gépnek mint itt. Amerikával kezdtem el, már lv3 vagyok, de egyszerûen baromira semmi esélyem nincs... azok az elsõ világháborús "egyhelyben" megforduló papír repülõk, hát vicc kategória. Nem lehet ki manõverezni.... sehogy. Azok a manõverek amiket én BF3ban megtanultam, felsõ-alsó jojó, forgó olló... itt baromira nem mûködnek.
YT-n talált tutorial videókra is rászántam 40 percet, de baromira nem tanítanak meg semmi. Nem mutatják be, hogy mégis hogy kell meg csinálni egy manõver. Csak sima gameplaybõl és pofázásból áll a videó.

Tudom béta... Gondolom a World of Warplanes az már ki lett adva, de ahogy a WoTot ismerem az sehol nincs ehhez s játékhoz. Amúgy ez csak szerintem nagyon jól optimalizált játék? Maxon fut 60+ fps-sel, pedig erõsen csak középkategóriás gépem van. A cockpit nézet király, csak kár hogy nem sok értelme van, mivel a külsõ nézet még mindig jobb.

A gépek fejlesztése elégé gyér. A lõszerrel kapcsolatban, melyiket a legjobb használni? Universalban van a legtöbb gyújtó lövedék. Tracer meg egyáltalán nem kell arcadeban. Mondjuk én játszanék realisztikusban is, ha lenne egér irányítás. Annyira nem vagyok még biztos ebben a játékban, hogy beruházzak joystickra. (gamepadot támogat? 2 analóg kar jobb mint 1) Az egér irányítás szerintem nem az igazi így.