38447
  • Ozzyehh
    Ja és Spitfire a kedvenc gépem, ezen az ágon mennék tovább.. nem tudom megéri e-? :D
  • Ozzyehh
    Sziasztok, szeretnék egy kis tanácsot kérni... most jutottam el oda, hogy kipróbálnám a HB-t eddig arcade-t nyomtam, Briteknél vagyok jelenleg 6-os szinten eddig egy Spitfire IIB-vel (remélem jól írtam) és annyit szeretnék kérdezni, hogy miben más ez a mód? többen játszák? mire kéne oda figyelnem? előre is köszi a válaszokat és megköszönöm, ha valaki felvilágosítana! :)
  • Paladin
    Én is a szórakozásért repülök, a fejlődés másodlagos, de azért kell hosszú távon.
    Eddig repültem amivel tetszett, és tudtam, h előbb utóbb bónuszként eljutok további gépekhez amik érdekelnek.
    Most viszont hacsak nem szeretnék öröké ugyanazokkal a madarakkal repülni, akkor muszáj lesz adott esetben olyan géppel is repkedni, ami nem fun számomra.
    Én ezért nyávogok. :) (Nyávogásom hangereje attól függ majd, hogy mennyit kell a nemszeretem gépeket nyúzni a továbblépéshez.)
  • bgabor
    Pilóta fejét (nézőpontot)alacsonyabbra/magasabbra állítani próbáltad már? Az nem segítene?
  • bgabor
    De bizony ez komoly probléma, legalábbis HB-ben bizonyos térképeken.
    Korábban sokat ágáltam hivatalos fórumon és itt is az Alternate History: Krymsk miatt, hogy a pálya túlságosan nagy, főleg ahhoz képest ahányan játszunk rajta, és emiatt sokszor történik az, hogy a csata végén negyed-félórán keresztül keresgéljük egy-két géppel az ultolsó ellenfelet. Ez komoly probléma, nem ezért játszunk War Thundert. A normál HB mapok, mint a Rurh, Berlin, Bulge pont optimális méretűek.

Persze erre mindig jött az átgondolatlan ellenérv, hogy ez Historical Battle, a valóságban százkilómétereket repültek a gépek a hadszíntérig és vissza, a térképek soha nem lehetnek elég nagyok a játékban.

A minap esett meg egy csata megintcsak Alt. Hist. Krymsken, ahol egy ellenséges prémium Chaika egy nagy felhőben körözött végig a csata alatt, nulla pontal, mi meg 45 (!) percen keresztül kerestük a rohadékot.

Ezt a problémát nagyon gyorsan kezelniük kell.
  • Glo
    Én a revin megcsillanót utálom, mikor percekig úgy kergetek valakit h nem látom a célkeresztet. Már gondolkodtam rajta, hogy alkoholos filccel rakok egy pöttyöt a monitorra, és totál kiemelem a pilóta fejét a revi fölé :))
  • vajakos21
    Nézd a pozitiv oldalát.Téged se látnak :-).
    Lesz értelme a taktikázásnak a tereppel felhövel.
    Az tény hogy a közeli láthatóság sz'r és azon tènyleg javithatnának.Pl üvegen megcsillanó fény...
  • Amaymon
    Ez a "pont" dolog az FRB-t elég keményen érintheti negatívan, mert a távolsággal nem arányos a gépek kirajzolása.
  • Glo
    Most komolyan, hányszor volt ilyen? Nálam egyszer sem fordult elő. Max az, hogy fel se szállt, de azt meg lehetett kezelni >o]

Ha meg elbújik fogod magad, leszállsz aztán hagyod a kenyába.

A szimulátor/real csatának pont az a lényege, hogy ne lást 20km-ről az ellenséget. De még 10-ről se. A valóságban is kb 5-6 km az észlelési távolság. Nézz fel az égre, hogy miként látsz egy repülőt, ami 6km magasan repül. Aztán oszd el 4-el, mert az egy genya nagy Boeing..
  • danone
    Nem kanyarodik annyival jobban, hogy rábízd az életed, egy viszonylag tapasztaltabb játékos ellen gyakorlatilag 0 az esélyed. Nem beszélve arról, hogy ha jól emlékszem a fighter-ekkel egy magasságról indul, így mikor a bombázókhoz felérne leszedi egy erősebb heavy fighter
  • vass17
    Engem történetesen a láthatósági rendszer zavar a legjobban. Eddig is csökkentették mindenféle taktikázás lehetőségét, amikor megszüntették a gépek ikonját, ezáltal nem tudtuk, hogy mennyi bombázó és vadász van az ellenség csapatában. Aztán megszoktam, hogy mindig amikor felszálltam, megkerestem a levegőből induló pontokat és így tudtam, hogy ha esetleg nagy bombázó invázió lenne, amitől esetleg tartani kell.
    Most már ezt a lehetőséget is elveszik, mivel a deven már a pontokat sem igazán látni.

És ezzel újabb lovat adnak a retardok alá, akik adott esetben elfutnak, elrejtőznek utolsóként a csapatból. Eddig még volt esély kiszúrni őket szabad szemmel, ha ezt tényleg elveszik nagyon ideges leszek...
  • bgabor
    Jóvanna, ez nem egy olyan feliratos ing volt.
  • Glo
    Akinek nem inge..
  • bgabor
    Nem tudom hogy miért baj az ha szeretném megtudni hogy pontosan hogyan működik majd az új rendszer, pláne hogy ez hol minősül nyávogásnak.
  • Glo
    Jaja, mindenki itt nyávog, hogy mekkora szívás lesz hogy 10 körrel többet kell repülni ugyanazért, amit amúgy ingyen kapnak meg (mármint a szórakozást). Engem spec nem érdekel, engem az foglalkoztat leginkább, hogy hány gépet tudok lenyomni, vagy oneshotol-e a destroyer miközben a B17-el rámegyek :))

Sajnálom az ilyen embereket. Bár állítólag boldogok a lelki szegények :)
  • vajakos21
    Azt figyelem hogy azokat foglalkoztatja igazán a téma akik már a kedvenc nemzetükkel már maxon vannak,Vagy mert jók vagy mert régóta toljàk (mint én).Tehá nagy problémát nem fog okozni,ha pár körrel többet kell menni valamelyik géppel.Engem az fm/dm változások már jobban érdekelnek.
  • twi452
    lehet h a magasabb csoportú bénákhoz fog rakni :D
    vagy nagyobb stock gépű emberekhez :)
  • Coral Springs
    "az mm majd figyelembe vesz téged is, hogy azzal a technikával hogyan boldogulsz" Lassan megvan a 2000 kill az Airacobra -val, éppen ideje lenne már hogy űber pro játékosok közé is bekerüljek. [facepalm]
  • Fulcrum11
    Repül valaki az 5-ös tierű Wildcattel? Megtetszett és elővettem pár körre, de valahogy rettenetesen esetlenül mozog(csak kb a fejlesztések fele van meg még), vagy csak én vagyok béna?
  • twi452
    Az 5ös csoportosításnál az időszakokat vették figyelembe első szempontból aztán a játékbeli hatékonyságot a statisztikák alapján, legalábbis ezt mondják :)
    Aztán az mm majd figyelembe vesz téged is, hogy azzal a technikával hogyan boldogulsz mennyire van kifejlesztve stb
    Meglátjuk milyen lesz
  • Coral Springs
    Értem. A 20 -as rendszerből csináltak egy 5 -öst, azt ez a fejlesztegetősdi a tömörítés része ami lelassítja a játékosokat, de haladás szempontjából tulajdonképpen ugyan ott marad mindenki ahol van. Ilyen alapon akkor már évszámfára is rárakhatták volna a gépeket.
  • twi452
    nem
    az alkatrészeket csak a repült géppel tudod fejleszteni
    az alkatrészek "után" van a következő repülő amit fel kell oldani és ehhez x számú alkatrészt ki kell fejlesztened
    ha feloldottad a repülőt akkor az egy külön globális fejlesztés a nemzeti fán
    és oda mennek be az alkatrész rp mellett a sima rp-k minden repülőből amivel repülsz
  • Coral Springs
    Tehát ha például kiválasztok X gépen egy fejleszteni valót, azt Y géppel is kifejleszthetem ?
  • twi452
    "gépjeid"... ez szép lett :D
  • twi452
    annyiban más, hogy jobban kihasználhatod a prémium gépjeid előnyeit. Illetve a kedvenc gépeiddel repülhetsz akármennyit és így is haladsz előre jó ütemben.
    A hátránya annyi, hogy x időt rá kell áldozni minden gépre és repülni kell vele akkor is ha utálod.

Más
    Most NM-ék 4es csapattal repkednek frb eventen.. nagy élmény ellenük menni..radíroznak :D
    mondjuk nem nehéz mert általában az angol csapat felének már a felszállás sem megy :)
  • Coral Springs
    És ez miben különbözik attól, hogy ahogy telik a géped XP csíkja, úgy kapod a fejlesztéseket is ? Én még mindig nem vágom mitől lenne jobb az új rendszer, szerintem ugyan az csak más formába öntve.
  • Coral Springs
    Amikor HB -n a japók ellen kell menni, én nyomok egy ESC -et. A játékban lévő körülmények mellett nincs értelme ellenük harcolni, esélytelen. Még alacsony szinteken viszonylag egyenrangú, ám később olyan kibaszott előnyben vannak hogy default játékosokkal felejtős a műsor.
  • Glo
    Dev szerón nem volt MM, mindenkit azonnal betett csatába, árkádban akár már futó csatákba is. Persze ez a rendes szerveren nem így lesz, csak a várakozási időt ütötték ki ezzel.
  • bgabor
    Aki járt a dev szerveren, nyilatkozzon:
    Az új tierezés segített valamit a csata várakozási időkön?

Titokban reménykedem hogy most hogy csak öt tier van, WoT gyorsaságú csatábakerülés lesz, és így játhatok minding EU szerveren, és soha többé nem kell oroszokkal repülnöm egy szerveren.
  • Amaymon
    Nekem is bejön nagyon jó tűzerejű gép, vadászként ott van a legjobbak közt. Amit megüt az törik.
  • Coral Springs
    Nekem a Corsair 1c még mindig az ászom, nagyon jó csatákat megyek vele a mai napig ha épp HB -zok. Lassan ám de biztosan az összes gép megkapja a valós FM -jét, a különbségeket pedig akárhogy is nézem nem lehet eltörölni. Ezek a gépek teljesen más körülmények mellett voltak használva a valóságban mint itt a játékban, így az előnyök és a hátrányok is másként néznek ki. Így lehet hogy egy jó gépből szar lesz, vagy éppen fordítva, vesztesből pedig győztes.
  • twi452
    Igen, addig kell repülni azzal a géppel amíg nem tudod unlockolni a következő fejlesztését. Utána el is felejtheted ha akarod :)
    És nem kell kimaxolni mindent szerencsére, vannak olcsóbb fejlesztések és vannak drágábbak és ez az alkatrészfejlesztés sem automatikus, ott is előre megadod, hogy mit akarsz fejleszteni.
  • bgabor
    Mostmár értem, köszönöm. Tehát meg lehet csinálni azt, hogy az elődgéppel nem is repülsz már miután kifejleszthetővé tetted belőle az utódgépet, hanem a utódgépet már prémium géppel fejleszted ki.
  • twi452
    Illetve még 1 dolog, hogy nincs már nemzeti szint ezzel az 5ös csoportosítással.
    Ugyanúgy mint az alkatrészeknél ahhoz, hogy a következő szintbe tudj lépni, az előző szintből meg kell venni x gépet.
  • twi452
    A prém repülőben természetesen nincs alkatrész úgyhogy azzal csak a fő fejlesztést támogatod.
    Már nincsenek xp csíkok amik beteljenek. Minden "xp" felhasználásra kerül.
  • twi452
    Úgy van, hogy a gépek moduljai közé van berakva a következő gép mint a wotban.

Ahhoz, hogy ezt a gépet fel lehessen oldani ki kell fejleszteni a megadott számú alkatrészt a gépre amiből nyílik az új. Ha ez megvan akkor rá lehet nyomni a repülőre, hogy azt akarod kifejleszteni a nemzeti tech fában.

Ekkor oda benyomulnak a pontok ebbe a fejlesztésbe is és közben a gépedbe is amivel ténylegesen repülsz és így egyszerre fejleszted az alkatrészeket és a fő research projectet a repülőt :)
  • Ahet
    Ez szomorú hír. Nyugodjon békében!
  • bgabor
    A prémium gépekkel szerezhető XP(RP?) az pontosan mire is lesz fordítható?
  • gezu1025
    Így van, a prémium gépek ujraértelmeződnek és szerintem pozitív irányban. Mert azontúl, hogy tökéletesen farmolom vele a pénzt, még a tömegesen szerett RP is jó helyre megy.
  • twi452
    Entak videójából ez derült ki, hogy kevesebbe kerül 1-1 fejlesztés viszont a pontok is kevesebbek amiket kapsz ezért-azért :)
    Ezért gondolom, hogy kb ugyanolyan sebességgel lehet majd haladni mint eddig.
    Viszont az jó, hogy nem kell a nagyon drága fejlesztéseket kihúzni a gépben elég az olcsókat, hogy elkezdhesd fejleszteni a gépet amit szeretnél.
    Aztán onnan már gyerekjáték mert ömlik majd oda a research point a prémium/bombázókból :)