4726
banner
  • PiszkosFred
    Bizonyos aspektusai lettek elcseszve csak, amelyek egy reszet mar lehetett latni az elso videokban, a tobbi pedig menet kozben jott elo. Ettol fuggetlenul ez egy nagyon jo kis jatek lett, en elleszek vele az unnepek alatt, azzal a tempoval ahogy haladok... De valahol sajnalja az ember, mert ha par fejlesztoi dontes maskent alakul, lehetett volna meg jobb. Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 22:15:47
  • TDC Geronimo
    Nemhinném, hogy mindenkinek. Én nagyon jól szórakozom vele, fényévekkel jobban, mint a kettővel. Minőségbe össze se hasonlítható, az is látszik, hogy ez 2* annyi ideig készült, rengeteg meló van benne. Ami egyedül nem tetszik, az a potis heal rendszer.
  • ratgab
    Azért a második részt bőven megugorja az szerintem nem lehet kérdés. Az elsőt viszont nálam egyelőre úgy néz ki semmiképpen.
  • Myselor
    úgy nézem akkor végül csak mindenkinek csalódás lett a játék szinte.rossz ez nagyon rossz a végén még a 2rész is jobb volt mint ez odáig jutunk :D
  • Laza
    Egy MMO-ban az a legnagyobb elbaszás, mikor minden karakternél máshogy néz ki, alakul a világ ......
  • Nos
    Szerintem sok resze tetszene. Peldaul ez is. Csak ott vannak a sallangok (hogy kinek mi az, az mar total subjektiv), es azok kozott olyan szervesen beepitett dolgok is vannak, hogy azokat nem lehet negligalni. Nem ugyanazt szeretjuk. Es az DAInel latszik, h ezek a nuanszok mennyire szamitanak. Teljesen szetszakitottak a jatekos tarsadalmat. A vegyes kritikak szerint egyebkent lehet, hogy sok regi rajongot elvesztett a jatek (fokent pc oldalon), de talan ennel tobbet is szerezhetett (foleg konzol oldalon) az uj rendszerrel. Kar, hogy nem csinaltak ebben a szep vilagban ket teljesen kulon rendszert pcre es konzolra is, de el thdom kepzelni, hogy anygilag igy jartak a legjobban.
  • PiszkosFred
    Csak megjegyzem, hogy az ESO-ban rengeteg olyan NPC van, akikkel talalkozol, jol kipanaszkodjak magukat, majd csinalsz egy kuldetest nekik, ha vegzel, felkapod a jutalmat es uccuneki, csokolom. Igen am, de 2 nap mulva azt veszed eszre a kovetkezo zonaban (vagy az adott zona tulso vegeben), hogy ott van megint az NPC es ugy el, ahogy te vegrehajtottad a kuldetest. Vagy, mondjuk eloleptettek, es az egykori varosorseg parancsnoka mara mar komolyabb rangban szolgal a seregben, es ugy keri a segitsegedet. Hogy aztan egy het mulva, egy teljesen varatlan szituacioban megint feltunjon a szinen, amikor te mar mondjuk mar a foellenfel ellen keszulodsz valahol egy tavoli galax...oblivioni letsikon.

A legtobb kuldetes hatassal van a vilagra az ESO-ban, es az NPC-k eletere. Sajnos ez az egyik gond is a jatekkal, hogy olyan szinten hasznalja a phasing technikat, hogy emiatt sokaig egy partyban levo jatekosok akar negy kulonbozo tortenettel/vegeredmennyel rendelkezo teruleten lehettek es emiatt hiaba alltak ugyanannak a falunak a foteren, nem lathattak egymast, mert mindenki maskent dontott.

De persze ugyanugy megtalalhatoak a csak 3-4 lepcsos aranylag egyszeru kvesztek, amikor olni kell vagy meg kell talalni bizonyos dolgokat. Rendszerint olyanoknak, akik o maguk is meg tudnak ezt tenni, csak epp szarnak ra, es neked kell :) Keves ilyen van, de van.
  • Brrain
    Heyho! Valakinek volt olyan problémája hogy kameraforgatásnál szaggatott a játék? Nemhiszem hogy a gépem teljesítményével lenne a baj mert High és Low beállítások mellett is ugyan az a probléma.

intel core i7-4710hq
    8gb ram
    Geforce GTX 860M 4gb vram.

Előre is köszi ha valakinek van valami ötletem i lehet a baj !
  • Evoluti0N
    Nálam még fajt is váltott :D Elf, majd ember, majd vissza elfbe (legalábbis ez volt a terv)
  • TBTPumpa
    Dragon Age Keep-ben, ha beállítottad, akkor utal rá a játék.
    Nálam az Origins-es karakter Lelianával kavart. Itt ebben a részben Leliana utalt is erre (Ferelden hőse több, mint barát számomra), bár még nem értem, hogy az Origins-es Leliana miért változott ilyenné... Egész más lett a csajszi. A vallásos énje megmaradt, de már hezitálás nélkül böki az ellent, ha úgy van.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az egyik dialógusban le is cseszte a karakteremet, hogy miért nem öltem meg az árulót, miért kegyelmeztem meg neki. Halált érdemelt volna az ilyen. Mondom WTF, ez a csaj nem ilyen volt. Vagy csak nagyon megszépültek az emlékeim vele kapcsolatban. Már várom, hogy mikor jön Morrigan hasonló hozzáállással.

Illetve még Varric az, aki szépen elmeséli a második rész történéseit. Mit csinált Hawke, melyik testvére maradt életben satöbbi. Szóba kerül a többi karakter is. Még a tesójáról Bhelenről is mesél a mélyutas kalandjaikról és természetesen Bianca-ról is. Szóval vannak aranyos visszautalások, csak ne lenne ennyi unalmas quest benne.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.25. 20:41:23
  • PiszkosFred
    Meselnek sztorikat rolam, nekem :D Van aki konyvet is irt azota, van aki inkabb feledne az egeszet. Es ezt elmondjak nekem, mikozben ott voltam mindannyiszor, de persze megsem. Legalabbis a jatekom jelenlegi allasa szerint, de kizartnak tartom, hogy a vegen egy csavar jojjon, es a the end elott kideruljon, hogy az egykori Cousland gyerek, akit kesobb Hawke neven volt ismert valojaban az a fohos, aki hasadekokat zar be a harmadik reszben, de pechere, nem csak o, de az NPC-k is korai stadiumu alzheimerben szenvednek :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 20:37:00
  • Nos
    Szia Fred, sajnos en nem ez a tipus vagyok. Nalam az egyik legfontosabb dolog a story, a valodi valasztasok, es a kihivasokkal teli intuitiv harc, nem art ha valami taktika is kell.. Nagyon szeretem ha a vilag onmagan belul kovetkezetes. Tehat le tudok ulni akar ket orara is, de nem elvezem, ha abban a ket oraban viszonylag irrelevans dologgal kell foglalkozni (leverek ket arra jaro banditat, osszeszedek 3 obszidiant, es egy level alapjan elmegyek a terkep masik veger, ahol lootolok egy titkos ladat). (Ezek a dolgok reszben a Skyrimnal is erzodtek, de ott meg az x-ik karakternel sem ereztem kozel ennyire fusztralonak, mert ott nyugodtan kihagyhattad a fosztoryt, es ha akartad egy magus, vagy egy tolvaj borebe bujhattal, es azt csinaltam csak, ami motivalt.) Igazabol azok a dolgok kerultek be a DAIbe, ami elriasztott az ESOtol. Belatom, hogy szorakoztato lehet sok embernek, csak en nem ezt keresem. Nem hiszem, hogy a Witcher 3 ebbe az iranyba megy, de mar kezdek tartani tolle :-)
  • Laza
    Hirtelen elfelejtettem :)
  • Laza
    Ja tényleg, itt új főszereplő van :)
  • Evoluti0N
    Persze, hogy így reagálnak. Új karakterrel vagy, aki nem szerepelt az első két részben.
  • Laza
    Megvoltak az előző mentéseid mielőtt kezdted? Azzal is így reagálnak az NPC-k?
  • PiszkosFred
    A DA2-ben jol meg lett oldva az uj szereplo, hiszen keves kapocs volt, es az is inkabb csak futolag a korabbi reszekkel. De itt most a Inq-ban olyan karakterek koszonnek vissza - es szinte folyamatosan a kepernyon maradva - a DAO es DA2-bol, akikkel komoly es "mely" kalandokban vettem reszt, es ez igy szamomra necces. Meg kuzdok ennek a legyozesevel, igyekszek atlepni ezen, csak hat en barom, a nyaron vegigszaladtam ujra a DAO-n es a DA2-n, frissek az emlekek. Hulye en :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 20:25:37
  • Különc
    Engem az érdekelne, hogy mi lett a gyerekemmel, akinek Morrigan az anyja? 8^)
  • Evoluti0N
    Teljesen megértelek. Mass Effect után, ahol végig ugyanazt a karaktert irányítottad, és ahol a 2. és 3. rész során már régi barátként kezelték Shepardot, azaz téged a többiek, itt a Dragon Age-ben mondjuk úgy, hogy nagy visszalépés a részenkénti új főszereplő.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.11.25. 20:16:24
  • PiszkosFred
    ..hja es meg valami, ami ENGEM zavar. Az, hogy kivulallo vagyok. A DAO utan meg el is fogadtam a DA2-ben, hogy alig koszon vissza par ismeros arc, azok is csak egy-egy gyors cameo erejeig, de itt kifejezetten zavar, hogy ugy kell a kedvenc es korabban megszeretett karakterekkel beszelgetnem, hogy megint csak uj hos vagyok. Es mivel ezuttal eleg sokan vannak jelen a korabbi reszekbol, ez most zavar. Idegennek erzem az egeszet azutan, hogy korabban egyutt kalandoztunk sok-sok tiz oran keresztul.

Es ettol tartok a legjobban a kozelgo uj Mass Effect resszel kapcsolatban is, ha esetleg fel fog tunni egy-egy regi kedvenc a triologiabol, akikkel egyutt kalandoztunk.

De megegyszer, ez csak az en hulyesegem, teljesen szubjektiv a dolog :)
  • Evoluti0N
    "Majd az új Mass Effect jobb lesz!"

Ne tépd fel a régi sebeket.
  • PiszkosFred
    "csak a karakterek szemelyisege mar elvesz az iszonyat mennyisegu felesleges tartalom mogott."

Ez az, ami a legjobban jellemzi az egeszet. Akkora tartalmat kapunk, annyi informaciot, annyi sztorit - utobbiak raadasul rovid ideig tartanak/elnek, keves az ativelo szal -, hogy a vegen az ember feladja, mert keptelenseg ennyi infot feldolgozni egyszerre. Azt erzed, hogy fogalmad sincs mit csinalj, hova menj. Ami jo lenne, hiszen a "vantol nem kell felni", de kozben felmerul a kerdes, hogy van e ertelme odamenni es megcsinalni. Aminek a vege az, hogy sokszor legyintesz, es eleinte atugrod a parbeszedet, kesobb mar bele sem kezdesz es mar meg sem csinalod...

Ennek ellenere (leszamitva a harcot, a kvazi nem letezo tars-utvonalkeresest es tars-AI-t, illetve a fogalmam-sincs-miert-kerult-bele-minimappot-mert-ugy-szar-ahogy-van), nem rossz kis jatek ez. Szep a kornyezet, vannak kifejezetten jo megoldasok, jo sztorik, erdekes fordulatok, de csak akkor fog ez ertelmet nyerni, ha nem tudatosan akarsz jatszani, hanem ad hoc jelleggel leulsz 2 oracskara a gep ele, elindulsz egy iranyba, es csinalod ami az utadba kerul es egy percig sem izgulsz amiatt, hogy mit hagysz ki kozben. Na ekkor egesz szorakoztato tud lenni. Amint tervezel es tudatosan epitkezel - illetve akarnal -, vege a dalnak...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 20:08:57
  • TBTPumpa
    Majd az új Mass Effect jobb lesz! Oh, wait...
    Nekem ez az első Dragon Age játékom, amit nincs kedvem végigjátszani. Ennél még a második is pörgősebb volt.

Én szívesen megválnék tőle, ha tehetném, de sajnos Origin acchoz van kötve a dolog...
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.25. 20:07:17
  • Evoluti0N
    És megmondom, hogy nekem mi a legnagyobb bajom. Amellett, hogy baromira vártam ezt a játékot. Anno hatalmas rajongója voltam a Bioware-nek. Persze mások is csináltak és csinálnak jó RPG-ket, de megvolt az az ún. "Bioware stílus", amit csak ők tudtak és amit annyira szerettem. Enélkül sokkal szegényebb a játékvilág, főleg az RPG-k világa. Sajnos az RPG fejlesztők közül nálam senki se fogja tudni őket helyettesíteni, a régi Bioware pedig már nem jön vissza. Kár. Szomorú nap számomra ez a mai. :'(
  • ratgab
    Duzzogva, de igazat adok...Sajnos.
  • ratgab
    Igen valami gáz van azt én is észrevettem. Azt hittem én kezdek kiöregedni, de ismét rá kell jönni, hogy megint valamit nem találtak el a fejlesztők.
  • yesname #2854
    Magam is bánom, hogy beaktiváltam a kulcsot. Pedig itt is írtam inkább eladom az olvasottak/látottak alapján. Nem bírtam ki, kár érte. Sokkal nagyobb kedvvel indítom a Legend of Grimrock II-t vagy Wasteland 2-t. Még az Orcs must Die 2-t is. :D:D:D
    (Persze utóbbi azért teljesen másról szól.)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.25. 19:35:12
  • Különc
    Jelenlegi állapotában ne vedd meg, max patchelés után (amitől játszhatóbb lesz, de szórakoztatóbb biztos nem)

Szvsz legyen GTA
  • Kandurex
    Pont ezen gondolkoztam, lehet GTAV lesz inkább.
  • Evoluti0N
    Jaj, emberek. Még itt utólag kiderül, hogy szerencse, hogy nem volt pénzem megvenni megjelenéskor. Jövő hétre, mire lenne rá keret, addigra teljesen elmegy tőle a kedvem az itt olvasottak alapján.
  • j0nNyKa
    halkan jegyzem meg, és az itteniek közül ez senkinek ne legyen bántás, inkább a bioware-nek, de szóval azért mekkora csoportos maszturbálás volt már az előzetes videókra :)
    "énmegmondtam", videót gyártani azt nagyon tudnak a nagy cégek, jó játékot manapság annál kevésbé :)
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.11.25. 18:55:08
  • TBTPumpa
    Én is így vagyok vele. Lenne időm játszani vele, de egyszerűen kedvem nincs hozzá... Szépnek szép, de kurv@ unalmas.
    Ezt sem volt jó ötlet megvenni ennyi pénzért...
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.25. 18:52:39
  • Nos
    En epp szuneteltetem a jatekot a heten, talan a hetvegen. Az elso 6-10 ora meg azzal telt, hogy csodaltam a grafikat, vegigolvastam a loret es beszelgettem a karakterekkel. Akkor meg ugy ereztem, hogy ez jobb jatek lehet, mint a kicsit korabban ujrakezdet DAO. A grafika, az artstyle es meg a karakterek is jok szerintem, csak a karakterek szemelyisege mar elvesz az iszonyat mennyisegu felesleges tartalom mogott.
    Ami a DAOban es meg a DAIIben is tetszett, az a story felnottsege es kontextusban maradasa. Az ember ugy erezte, hogy a mellektortenet jo reszenek is van ertelme, es nem azert grindeli oket vegig az ember, mert majd kap egy xy valami bonuszt, hanem mert szervesen illeszkedett a vilagba. Raadasul kelloen meresz, felnott tortenet volt, ami batran foglalkozott akar a rasszizmus, nemi eroszak kerdesevel, es nem tudtal minden szituban feltetlenul jo lenni. Most persze a folytonossag miatt ezek erintve vannak a loreban, de nem szembesitett eddig a jatek kenyes kerdesekkel. Tudsz jo vagy rossz lenni, de a tarsadalmi tabuk kozelebe nem mereszkedett. Ez sajnalatos, de ettol meg lehetne jo a tortenet. Igaz, itt mar sok bukott a DA erzesbol. Olyan tizeneves lett a felnottebb tortenet, a szokasos klisekkel.
    DE sajnos a tortenet is elvesz. Egyszeruen lehetetlen koncentralni a celodra, annyi hulye, felesleges mmoszeru kontent kerult bele. Konnyu ugy elerni a 100+ oras jatekidot, ha 40 orat vadaszo gyujtogeto eletmodban, 20at a respawnolo ellenek leirtasaval (raadasul az elso reszhez kepest egy faek egyszerusegu es unalmas harcrendszerben), 20 orat meg shardkeresessel tolt az ember (bar a jovoben ezt tuti teljesen kihagyom, ha lehet). Van olyan vilag, ahol belefer a noveny,asvanygyujtes, foleg ha a hos nem egy sajat hadsereggel es kemhalozattal rendelkezo szervezet feje, de meg azokban sem kell ennyit hajolgatni. Miert nem kuldhetem ki a konyhasokat az erdobe, hogy gyaluljanak le nekem 578 elfrootot. Az meg rendben lenne, ha az ertekesebb dolgokat nekem kene levadaszni, de minden hulyeseget??? Nyilvan egy mmosnak ezek a dolgok kezenfekvoek, de nekem nem. Es meg a hadseregre is nekem kell vadaszni.
    "
    - Parancsnok ur, ehesek a katonak es fogyoban a gyogyszer.
    - Oh rendben, maris intezkedek. - es a parancsnok elindult az erdobe vadaszni es gyogyfuvet gyujteni a szegeny katonaknak.
    "
    Szoval ehhez hasonlo kuldibol nem ketto van, hanem egy rakat. Nonszensz. Egy tenyleg gyonyoru vilagban felepitett grindground, ahol elvesz a lenyeg. Megprobalom majd a hulye sallangok nelkul jatszani, csa kerdes, hogy akkor lehett-e kelloen eros csapatot csinalni. Mindenesetre ha tudom, hogy ilyen, akkor nem veszem meg. Ez nem a korabbi DAOkhoz, Witcherekhez hasnlo jatek. Szep, de gyerekesebb es szetzilaltabb sok-sok agyatlan, lenyegtelen idoel.aszassal.
  • MerlinW
    Hát jah, én is nyögvenyelősen haladok, pedig még csak az elején tartok. Baromira nincs kedvem elindítani. Amikor meg elindítom 4-5 órán át pöcsölök benne, majd úgy érzem, elpazarolt idő volt. Még nem jöttem rá a miértre, de valami nem stimmel itt:)
    Egyébként a legrosszabb dolog ami egy MMO-val történhet, ha egyedül játszod :)
  • Laza
    "A többség gondolkodása úgy is mmo-s már"

Ezt hol olvastad? Mikor az MMO-s koncepciók az emberek orrán-fülén folyik ki, és egyre csak elvéreznek, majd pont erre vágynak egy single RPG-ben is?
  • Laza
    Hát igen, vannak itt furcsaságok ... ez is elsőre le van egyszerűsítve, mint anno a Skyrim volt ... mégis a Skyrim a sorozat legsikeresebb része.

Pl itt a DA-ban ez az inventory rendszer, meg felszerelés rendszer (kontroller módban nyomom) borzalmas, látszik, hogy az egész TV-re lett tervezve, baromi nagy feliratok, ikonok, de nem lehet rendesen átlátni az egészet. Meg ez az egybe páncél mindenből, és akkor azok fejlesztésével lesz kesztyű meg ilyenek ... hát nem tudom már hogy volt a régiben, de ez elég borzalmas, főleg, hogy ha cserélni akarok, akkor az egész megy, és fejleszthetem elölről.

Jól néz ki a játék, meg vannak benne jó dolgok, kellően nagy, stb, de inkább MMO-s, mint egy jóféle kis RPG érzés, mint az első rész is volt.

Ezzel a taktikai nézettel sem minden okés, mert ha jól láttam nem felülről lehet zoomolni, hanem a kiválasztott karakterhez képest tesz egy félköríves távot a kamera, vagy valami hasonló, de nem igazán jött be annak az irányítása ....... főleg idegesít, hogy mikor kiválasztok egy karit, akkor mindig ráugrik a kurzor, és nem ott marad ahol volt, meg kell nézzem lehet e ezt módosítani ... bár van benne ráció, akkor is macera.

A medvés rész az tényleg beszarás volt ... mikor átmész egy barlangon a túloldalra, és ahonnan jöttél jön egy macika, aki kb ha nem figyelsz szétveri a bandát. Elsőre nekem is így volt, mondom mit nekem kis macika (amúgy is mindenki hns-ben hullik), erre az utolsó életben maradt karival futottam vissza a tóhoz, annak stégjéről leugorva nyertem egérutat, hogy tudjak éleszteni.
  • Evoluti0N
    résztől is
  • Különc
  • Evoluti0N
    Nem a nagy tömegnek kell megfelelni, hanem azoknak, akiknek a DAO stílusa jött be. Azt várták a rajongók a második és a harmadik résztől se, de nem ezt kapták.
  • kiserik
    Azért ennek a közösségnek se könnyű megfelelni, nem hogy a nagy tömegeknek. MMO-s lett. Na és? A többség gondolkodása úgy is mmo-s már. Vegyünk példának a karakter választást, vagy a csapat összeállítást: mage kell, mert az overpower, még ha unszimpatikus is. Persze ez után megint jön a sírás, hogy túl könnyű, meg szar a rendszer. Sajnos ilyen lett a játékos társadalom az mmo-k hatására.