Dragon Age III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dijaznam, ha a "search" funkciot be lehetne allitani folyamatosra, mert igy, hogy nem minden objektum kutathato, hasznalhato a vilagban, csak kis szazalekuk, igy folyamatosan szpemelnem kell a search gombot, mert meg abban a fazisban tartok,h ogy minden szarban erteket latok es nem akarom otthagyni 😊 Kesobb gondolom majd szelektalok, de most meg vinnek mindent, amit talalok magammal.
Irta valaki par napja, hogy a lootolasnal szinte korbeugralja a cuccost, mert kozel kell menni meg kattingatni. En a szokasos "e" gombra raktam az "interakcio" muveletet, es a loot/targy/npc kozeleben eleg, ha csak ranezek es nyomom az "E"-t, nem kattingatok egerrel. Sot, felek is kattingatni, mert bal klikkre elkezd autoattackolni (ami szokatlan, mert kamerat forgatom minden jatekban ilyenkor, itt meg egybol tamadok), es egyelore nem tudom, mennyire utheto egy-egy npc, es nem akarok belekotni senkibe sem, ha nem muszaj 😊 (bar lehet, nem is lehet, majd kiderul)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.22. 11:22:36
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nekem elég volt ennyi is.Minden high-on, szépen fut és nem fagy, bár tegnap este keveset próbáltam.
Gép: i5 4460, gfx 660 ti, 8 gb ram.
Nekem tiszta Skyrim érzésem van, pedig a Skyrimet imádtam, még ma is fent van a gépemen, csak olyan, mintha azt játszanám konzolosítva, és másodjára.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2014.11.22. 07:58:21
De ettöl függetlenül élvezetes a játék csak mindig ott van az emberben egy nagy kérdöjel, hogy minek kellett ez.
Persze akinek a a második rész harca tetszett az csak legyinteni fog erre és nekik a jó.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Szóval nem kell mondani ismét teljesen hülyék szintjére süllyesztve a harcrendszer. Bár megvallom, egymáson nevetve, kb 1 órán keresztül míg rájöttünk, szégyen de ez van. szóval ami a videokból is egyértelmű volt. És sajnos még hardon is áll. Ez a ressurection rendszer szégyen. Attól a pillanattól kezdve mikor már újraélesztettük a karaktereket az első komoly harc az introból nevetségesé vált. Voltak pontok amikor a buffok szó szerint életben tartották a karikat hollott nullához konvergált a hp.remélem ez csak a bevezetésre igaz??
Viszont! mindenek ellenére a Bio varázslat él. A történet már az elején csodás a karakterek tökéletesek. És minden érthető amit Dragonknight írt a metacriticen és amiért 10 pontot adott annak ellenére, hogy ez a harcrendszer a közepes szinten konvergál. És mint mindig, jóindulatú vagyok mindig az voltam. 😊 Ha valamit szarnak nevezek, az az is. 😊
Hasonló cipőben járok én is, bár már sikerült "orvosolnom" a problémát valamilyen szinten. Most már csak a dialógusok (hang) akadoznak. <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.21. 20:06:57
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Ezt majd bővebben is kifejtem, ha később továbbjutok, de most egyelőre a teljesítmény akaszt ki kissé.
Vegyes high-ultra beállításokkal, 1080p-ben + SSAO de mindenféle AA nélkül eléggé durva FPS dropok vannak, meglehetősen gyakran.
Ez azért egy I7 4770 + GTX 770 4 gig + 16 gig RAM mellett normális??? Mert szerintem annyira nem.
Melyik az a beállítás, ami sokat zabál, mert kísérletezgetek, de nem nagyon sikerül jól belőni.
Van valmi tipp? Ilyen géppel azért mediumban nem akarom nyomni basszus...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Bar egyre jobban idegesit ez a taktikai nezetu combat rendszer.Total logikatlan es nehezen kezelheto.Plane ha a rift mondjuk a fejed felett 15 meterrel lebeg, ember legyen a talpan aki ugy tudja pozicionalni a kamerat ahogy kell.
Remelem ezt javitjak mert nem vagyok az a tipikus hackNslash rajongo, pont a pause miatt is szerettem bele anno ebbe a sorozatba.Kar lenne ha igy maradna, egyelore nagyon nehezen hasznalhato.
A vilag egyebkent csodalatos es igazabol engem nem zavarnak az MMO-s utoerzesek sem.Egyelore rengeteg a tennivalo es a kihivas faktora is korrekt a jateknak.
(Ha valaki tudja hogy lehet bezarni azt a riftet ahol folyamatosan desire demonok respawnolnak az megoszthatna mert megorulok 😄
Thx. )
Benyomások:
Ami nagyon pozitív, az az óriási bejárható terület/világ: hegyek, kastélyok, elrejtett kis barlangok, sokféle ellenfél, egyszóval minden ami a 2. rész pályáinak egysíkúságát elfeledtetheti velünk.
A harcrendszerben végre nagyobb szerep jut a taktikázásnak. Itt tényleg nem lehet pár riftnél elintézni az ellenfeleket szimplán, egyszerű lerohanással. Amint így tettem seperc alatt el is haláloztam. Ez tetszik. 😊
A grafika tetszetős, de ami igazán megfogott az a remek történet és az erős karakterek. Semmivel sem gyengébb az előző részeknél. Sőt...
Ami viszont nem tetszik: a fejlődési rendszer. A korábbi részek képességfás rendszerét ugyan megőrizték, de a statpontok kiosztása úgy látom szintlépésnél automatikusan megy végbe, nem tudok manuálisan pontokat hozzárendelni egy-egy adott tulajdonsághoz. Ez így nagyon nem oké. Hogyan fogom így erősíteni az adott karakterek gyengébb tulajdonságait? :/
Technikai oldalról:
Mantle alatt konkrétan nálam brutális FPS dropok vannak, de DX11 alatt Medium/High beállítások mellett elég szépen fut a gamma. Így első blikkre elég optimalizálatlannak tűnik a stuff, az átvezető videók szaggatásakor majdnem szívrohamot kaptam, aztán olvastam az FPSfixről ami időközben már valószínűleg majdnem mindenkinél megoldotta ezeket a gondokat. Azóta ezeknél sincsen gondom.
A játék erősen CPU intenzívnek tűnik, a kis Athlon X4 760K 86 százalék körül pörög míg fut a DA:I, ez szokatlanul magas a többi játékhoz képest, szóval még bizonyosan várható patchek egész tömkelege az optimalizáció javítása érdekében. A legújabb béta CCC azon kívül hogy engedi bekapcsolni a Mantlét nálam sokat nem javított a sebességen. Egyenlőre nekem úgy tűnik, hogy a DX11-es mód sokkal stabilabb frameratet produkál, így inkább azzal célszerűbb használni. Memória használat nem tűnik annyira vészesnek a 8GB ramból kb a felét használja el a program, ez elég elfogadható egy nextgen gammánál.
Még egy aprócska megjegyzés(illetve hákli): 4 DB kétrétegű DVD lemezre kell 2014-ben is préselni egy játékot? Vicces...
Egy BD lemezre kényelmesen elfért volna. Nem értem miért nem akarnak már átállni rá (2006 óta létező formátum, egy BD író/olvasó meg már olcsóbb, mint a DVD írók voltak egykoron) mikor egyértelmű hogy a DVD formátum kapacitását az új játékok egyértelműen kinőtték. Lassan megint ott fogunk tartani mint a 4-5 CD-s Baldurs Gate korszaknál. Na mindegy, ez legyen a legkevesebb, csak kb értelmetlen pazarlás az egész, de ez legyen az EA baja. 😊
Összkép:
Hozta amit vártam, szépen fut a low budget PC-men , érdekes, gigantikus játéknak tűnik, sztem vagy 100-120 órát biztos el fogok vele első nekifutásra mókolni.
Aki még hezitálna a megvételén sztem ne tegye. A DA II-t messze felülmúlja még így frissen az elején is látszik rajta. A grafikai ugrás óriási, látszik rajta, hogy nem egy hétvége alatt lezavarható kókány, 5 órás effektparádé, hanem a Bioware egyik legjobb sorozatának, újabb igényes fejezete.
A Dark Souls II óta nem kötött le így RPG. Örülök, hogy megvettem. 😊
[merlinw.org]
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nekem a harcrendszer fekszi meg a gyomrom, de kinek a pap kinek a papné...
Ez nem feltétlenül rossz, csak ugye vannak olyan játékok, amik ebben a tekintetben közelebb állnak az ízlésemhez.
Van valakinek hasonló érzése?
amúgy te toltad már a játékkal? ne vedd kötözködésnek, sima kérdés
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
köszi
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
így tippre 2 fát ki lehet kb maxolni a játék végéig, meg egy harmadikat elkezdeni, aztán majd meglátjuk
Új driverrel nemtom nézzem-e. Nekem így szemre tükörsimán fut, eltekintve a videóknál a szaggatástól.
Jah és nálam crash se volt még eddig... mondjuk csak a tutorialt csináltam még meg. Volt alt-tab is pedig.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.11.21. 11:55:12
Szal. mit lehet tudni, mennyi skillpontunk/szintünk lesz/lehet úgy nagy átlagban?!?